🔹پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه وآله:
شابٌ لا تَوبَةَ لَهُ كَنَهر لا ماءَ لَهُ!
جوانی که توبه نمی کند همانند رودخانه ای است که آب ندارد!
📗مواعظ عدديه، ص (۱۸۱)
✳️ @bahjat_alabd
علامه طباطبائی:
سهل انگاری در شتافتن به سوی توبه و امروز و فردا کردن در آن ، خودش معصیتی است مستمر که هر لحظه تکرار می شود .
📚 حکمت زلال ، صفحه ۱۰۰
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت دوازدهم
📚 موضوع: پیام شهیدان
📖تفسیر آیه ۱۷۰ سوره مبارکه آل عمران
🗓۱۳۹۷/۱۲/۰۶
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله انصاری همدانی:
«اگر کسی به فنا رسید و خدای تعالی اراده فرمود که او را برای دیگران راهنما قرار بدهد، او را از آن مقام تنزل می دهد. عالم فنا عالمی است که انسان دیگر خودش نیست، بلکه در ملکوت سیر دارد. ولی وقتی برای هدایت و دستگیری تنزل پیدا می کند، قلبش متوجه عالم بالاست، توجه به اوامر و نواهی دارد ولی می تواند با مردم مأنوس شود. انبیاء و اولیاء تنزل در ارض پیدا کردند که توانستند با خلق سازگار شوند و افراد بشر را هدایت کنند.»
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_کوتاه #ذکر #تشتت #توجه
🎥 آداب ذکر گفتن
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
✳️ @bahjat_alabd
📌 ولادت "عین الزمان قطان مروَزی" ریاضیدان، طبیب و فیلسوف
🔹 عین الزمان قطانِ مروَزی، متولد شهر مَرو از شهرهای قدیم خراسان واقع در ترکمنستان فعلی است. او در ریاضیات، فلسفه، ادبیات، طب و علوم دینی مهارت داشت اما بیشتر به طب علاقمند بود.
🔻 وی یکی از دانشمندان اواخر سدهٔ پنجم و اوایل سدهٔ ششم هجری بود. اجداد او اهل بخارا بودند ولی خود او در ۲۶ ربیع الثانی سال ۴۶۵ هجری قمری در شهر مرو به دنیا آمد و از این رو به مروزی مشهور شد.
🔸 او که در مَرو به طبابت مشغول بود، کتب متعددی به رشته ی تحریر درآورد که از جمله ی آنها، کتاب "کیهان شناخت" در علم ریاضی است. دیگر کتابهای او مشجر نسب ابیطالب، عروضی به فارسی، الدوحه و رسالههایی در پزشکی هستند.
▫️سال ۵۴۸ که ترکان غز، ترکتازی و ویرانگری میکردند به دست آنان اسیر شد و در اسارت آنان را دشنامهای سخت داد و غزها که از دشنامهای او آزرده شده بودند آنقدر خاک در دهانش ریختند تا از دنیا رفت.
#تقویمتاریخ
#۲۶ربیعالثانی
#مروزی
✳️ @bahjat_alabd
✅آیت الله مشکینی:
🔻بیماری خود؛ کفّارهی گناهان است، بلکه بیماری گناه نباشد ترفیع درجه است.
🔹«حُمَّى لَيْلَةٍ كَفَّارَةُ سَنَةٍ»[بحار الانوار، ج 78، ص 182].
🔻خیلی عجیب است.حضرت فرمود یک شب تب کنی و در بستر بخوابی، یک سال از گناه تو بخشیده شده است.
🔻حتّی خواب بد ببینی، یک مرتبه از خواب ناگهان برخیزی، هولناک بترسی، مقدار زیادی از گناهان تو نیست میشود.
📚درس اخلاق 19/ 11 /80
✳️ @bahjat_alabd
📜 خود را فراموش نکن!
✏️ آنهايى مىسوزند كه خودشان را فراموش كردهاند و دنيا را پناه گرفتهاند و ناچار در اين پناه نمىگنجند و در اين پوست تنگ، احساس فشار مىكنند؛ كه بايد نوك بزنند و پوست بشكافند و از رشد مستمرّ خود شكايت نكنند و از شكستهشدنِ پوسته نرنجند...
اگر بتوانى در ميان رنجها و زير بارش بىامان ماتم، نشانههاى محبّت را بشناسى و بتوانى زيبايى و هماهنگى اين تازيانههاى درد را احساس كنى؛ آنوقت در ميان اين همه رنج، موجهاى مهربان سرور و ابتهاج و انس را مىبينى كه در سرتاسر سينهى آگاه تو سر برداشتهاند..
و من حيفم مىآيد كه از اين سرور و ابتهاج محروم بمانى و بخواهى با تكيه بر نعمتها و امكانات زندگى و يا با تكيه بر تلاش و پشتكار خودت و يا با تكيه بر خيالها و رؤياهايى كه عاقبت اسير پوچى و بنبست مىشوند، به خوشنودى برسى و زندگى شاداب و سرشارى بسازى؛ چون خودپرستى و دنياپرستى، هيچگاه به آرامش وسرشارى دست نمىدهد.
📄 برشی از کتاب
📚 نامههای بلوغ
#تربیت
#عین_صاد
✳️ @bahjat_alabd
📌 مرگ "حسن صبّاح" داعی فرقه اسماعیلیه
🔹 حسن صبّاح،متولد ۴۴۵ قمری به عنوان شیعهٔ ۱۲امامی در ری مشغول به تحصیل شد. ولی در ۱۷سالگی پس از آشنایی با مذهب اسماعیلیه به این فرقه علاقمندشد و آن را پذیرفت.
🔻سپس در سال ۴۶۴ ق، مدتی به مصر رفت و پس از مدتی به ایران بازگشت. او در ابتدا در بعضی شهرها سرگرم دعوت شد و در همان حال، داعیانی به اطراف فرستاد و بسیاری از مردم را به مذهب خود درآورد.
🔸 او بنیانگذار فرقهای است که حشاشین خوانده میشود. اولین فرقهای که اقدام به رسیدن به اهداف خود توسط ترور کردند و اصطلاح اسسین بمعنی تروریزم از نام این فرقه گرفته شده است. وی مردی معتقد و خشک بود و دو پسر خود را به سبب تخلّفات مذهبی کشت.
🔺 او نیروهایی را برای ترور مخالفان خود تربیت کرده بود که قتل های متعدد بزرگان مخالف اسماعیلیه توسط این افراد صورت می گرفت و باعث ایجاد ترس در دل مخالفان گردید.
▫️ سرانجام او در ۲۶ ربیع الثانی ۵۱۸ ق درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#ربیع_الثانی_۲۶
#حسن_صباح
✳️ @bahjat_alabd
🔹امام صادق علیه السلام:
يُسْأَلُ السَّمْعُ عَمَّا سَمِعَ وَالْبَصَرُ عَمَّانَظَرَ إِلَيْهِ والْفُؤَادُ عَمَّا عَقَدَ عليهِ
از گوش درباره آنچه شنیده است بازخواست می شود و از چشم درباره آنچه بدان نگریسته است و از دل درباره باورها و دلبستگی هایش
📗مشکاه الانوار: ص ۴۴۵، ح ۱۴۸۸
✳️ @bahjat_alabd
🔻آیت الله العظمی جوادی آملی:
❇️ رشوه بگیر و رشوه دهنده هیزم آتش جهنماند
◽️حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کردند: باطن مال مردمخوری کثیف است. کسی که زیرمیزی میگیرد و زیرمیزی میدهد، کسی که رشوه میگیرد و رشوه میدهد، مانند این است که از چاه کثیف میخواهد آب زلال دریافت کند.
آیت الله #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
کمک دختر ۱۴ ساله به جبههٔ مقاومت
🔹فاطمه احمدی، نوجوان ۱۴ سالهٔ مازندرانی گردنبد ۱۳ میلیونی خود را به مردم ستمدیده از جنگ غزه، لبنان و یمن اهدا کرد.
✳️ @bahjat_alabd
☫بِسْـــــمِالـلَّـهِالرَّحْـمَنِالرَّحِیـــــمِ☫
هر يک از افراد انسان را دو ظرف است برای دو گونه غذا، یکی ظرف آب و نان مثلاً، و دیگری ظرف دانش.
📔 دروس معرفت نفس
عـــــلامه #حســـن_زاده_آمــلی
📚متن دروس و شرح دستورالعملهای عرفانی و اخلاقیِ سیر و سلوک علامه ذوفنون
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#سخنرانی| نماز اول وقت
🎙حجه الاسلام اسماعیل رمضانی
✳️ @bahjat_alabd
✳️ #عکسنوشت
💠 لطف اهل بیت علیهم السلام
اهلبیت علیهم السلام بسیار بصیر هستند. «خَلِّصِ العَمَل فَإِنَّ الناقِدَ بَصيرٌ بَصیر». مثلاً کربلا که میروید امام حسین علیهم السلام برای شما دقیق برنامهریزی میکند. اگر قرار است سه روز بمانید، کارهایی را که در جهت رشد شما لازم است در یک برنامۀ سه روزه مینویسد. آن حضرات همۀ ظرایف وجودی شما را درک میکنند؛ ما حواسمان نیست. آنها با تمام هستی به ما لطف میکنند؛درحالی که ما غافل هستیم.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت سیزدهم
📚 موضوع: نعمت ولایت
📖تفسیر آیه ۳ سوره مبارکه مائده
🗓۱۳۹۷/۰۶/۰۷
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
✳️ @bahjat_alabd
.
مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی :
🔺 هیچروزی به ما قول ندادهاند که تا عصر ما هستیم. به ما قول ندادند هر نفسی که فرو میرود، میتوانیم آن را برگردانیم. ما داریم روی یک طناب زندگی میکنیم!
🔸 غفلت به قدری زیاد است که این طناب را نمیبینیم، در استراحت زندگی میکنیم، روی صندلی زندگی میکنیم. ولی واقعیت آن این است که هر چه انسان نگاه میکند میبیند که برایش هیچ ضمانتی نیست که آیا میتواند این نَفَسها را تا عصری پایین ببرد یا نه؟
🔹 اینطور زندگیِ موقتیِ بیریشه و بیاصل و بیضمانت و بیاطمینان، خواستهی همه شده و همه دارند برایش جان میکنند!.
✳️ @bahjat_alabd
📌 شهادت آیت الله قاضی طباطبایی اولین شهید محراب
🔸سید محمدعلی قاضی طباطبایی در ۲۴ فروردین ۱۲۹۲ در تبریز متولد شد. پدرش سیدباقر مشهور به میرزا باقر از علمای تبریز بود.
🔹 ایشان جهت تحصیل دروس حوزه به شهر قم مشرف شد و سپس راهی نجف شد و از محضر اساتیدی مانند امام خمینی، سید محسن حکیم، محمدحسین کاشفالغطاء و.... استفاده کرد.
🔸یکی از مشهورترین آثار آیتالله قاضی طباطبایی، کتاب تحقیق در موضوع «اربعین سید الشهدا» است که در آن تلاش میکند با بیان اقوال مختلف و استنادات فراوان، بازگشت اهل بیت به کربلا در روز اربعین را اثبات کند. وی آثار دیگری در علوم مختلف نیز دارد.
🔹ایشان از دوران جوانی، تصمیم قاطع بر مبارزه علیه استبداد رژیم پهلوی گرفت، او به خاطر مبارزات بیامانش، سالهایی از عمر پربرکت خود را در زندان و تبعیدگاه سپری کرد. از دیگر اقدامات ایشان، دشمنی با اسرائیل بود که به تأسی از امام خمینی، در منابر و اعلامیههای خود بیان میکرد.
🔸 در مرداد ماه سال ۵۸ طی حکمی از سوی امام خمینی، حضرت آیت الله قاضی به عنوان نماینده تامالاختیار و امام جمعه تبریز منصوب گردید.
🔹 سرانجام در ۱۰ آبان ماه ۱۳۵۸ روز عیدقربان، سید قاضی بعد از عمری مجاهدت و تعلیم و تربیت، در مسجد شعبان، پس از خواندن نماز مغرب و عشا، توسط گروهک فرقان به شهادت رسید.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۱۰
#شهید_محراب
✳️ @bahjat_alabd
📌 درگذشت آیت الله العظمی سید احمد خوانساری
🔹آیت الله سید احمد خوانسارى، در سال ۱۳۰۹ قمری متولد شد. علوم مقدماتی را از محضر علمای زادگاه خود فراگرفت، سپس به حوزه اصفهان رفت. مدتی بعد جهت تکمیل معلومات به نجف رفت و از علمای آنجا بهره برد تا به مدارج عالیه علمی در فقه، اصول، فلسفه و ریاضیات نائل آمد. در سال ۱۳۳۵ ق به ایران بازگشت و در اراک ساکن شد.
🔸 او از آغاز نهضت اسلامی به رهبری روحانیت، سهم مؤثری در آن داشت. در روزهای نخستین قیام، وقتی همراه با علما در بازار تهران برای اعتراض به رژیم شاه راهپیمایی می کردند، مورد حمله ماموران ژاندارمری قرار گرفت و از ناحیه پا زخمی شد.
🔹 آیت الله خوانساری علاوه بر رسیدگی به حوزههای علمیه، به احداث و تعمیر بسیاری از مساجد و بناهای عمومی کمک کرد. هنگام وقوع زلزله خراسان در ۱۳۴۷ش کمکهایی به زلزلهزدگان اختصاص داد و در ماجرای اخراج ایرانیان از عراق در ۱۳۴۸ش، به همت او مجلسی بزرگ برای اعتراض در عراق تشکیل شد.
🔸در سال ۱۳۶۹ق مسجدی واقع در بازار تهران نیاز به امام داشت. بازاریان از آیت الله بروجردی خواستند که شخص باکفایتی را به عنوان امام جماعت معرفی کند. لذا ایشان به توصیه آیت الله بروجردید به تهران رفت و تا آخرین روزها در تهران ماند.
🔹 آیت الله خوانساری در ۲۷ ربیعالثانی ۱۴۰۵ در تهران درگذشت. امام خمینی به مناسبت وفات ایشان پیام تسلیت صادر کردند. پیکر او بعد از تشییع به قم منتقل و در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه س به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#ربیع_الثانی_۲۷
#آیت_الله_خوانساری
✳️ @bahjat_alabd
🔹پیامبر خدا صلى الله عليه و آله
با فرو رفتن در کارهای بیهوده زبانه آتش را به صورتهای خود شعله ور نکنید.
📗تنبيه الخواطر : ۲/۱۱۶
✳️ @bahjat_alabd
🔻 گاهی اتفاقهایی برای ما در طی روزگار افتاده، نه برای فرد، برای جوامع ما اتفاقاتی افتاده، که شبیه به آن است که میگویند: شخصی وارد شهری شد که اهل شهر به دلیلی از نسلهای قبل تمام موهای سر و صورتشان ریخته بود.
🔸 یک نفر مو داشت و از بیرون وارد شهر شد، همه به او میخندیدند و او را به هم نشان میدادند که نگاه کنید این چه قیافهای دارد. اصلاً قیافه او برای آنها غیر قابل تصور بود. حالا قیافه این فرد استاندارد بود، ولی برای اینها غیر قابل تصور بود. چون از بیماری که در شهر و نفوسشان وارد شده بود، خبر نداشتند.
🔹 برای ما هم گاهی اینطور میشود. بیماریهای روحی گاهی بر ما در طی زمان عارض میشود و به کجیها عادت که میکنیم هیچ، برای ما قواعد هم میشود. این است که باید منتظر بمانیم و آن کسی[امام زمان علیه السلام] که دین مستقیم را میآورد فکر کنیم که کأنّه دینی جدید آورده است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر #ناصری
✳️ @bahjat_alabd