فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حاضر جواب نباشیم
🔺سخنان شنیدنی آیت الله فاطمی نیا با موضوع آداب محاوره
✳️ @bahjat_alabd
✅عاقبت تهمت زدن
✍استاد انصاریان: خیلی سنگین است اگر انسان از تهمت زدن توبه نکند، امام صادق(ع) میفرماید: اگر کسی تهمت بزند و توبه نکند قیامت او را در یک تپه از آتش میاندازند و دیگر کاری به کارش ندارند تا حساب پرونده اولین و آخرین تمام شود، جهنمیها بروند جهنم و بهشتیها بروند بهشت، تازه میآیند سراغ این آدم و میگویند دلت میخواهد از این تپه آتش درآیی، تهمتی که به این بنده من زدی ثابت کن.
امام ششم در روایت دیگری میفرمایند: «التهمة اثقل من جبال راسیات» بار گناه تهمت از تمام کوههای برافراشته شده روی گرده زمین سنگینتر است. اکنون این وسایل الکترونیکی در جیب مردم روزی دریاوار تهمت پخش میکند.
✳️ @bahjat_alabd
🌸 خمس 🌸
آیا مواد خوراکی هم خمس دارند؟
✅جواب: هرچه از مواد خوراکی و مصرف شدنی و بهداشتی که با درآمد تهیه شده و تا سر سال خمسی باقی بماند خمس دارند
مجموع قیمتشان محاسبه می شود یک پنجمش خمس است
🔸آیت الله خامنه ی
#احکام #شرعی
#محاسبه_خمس
✳️ @bahjat_alabd
روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
(برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدابن طاووس)
▫️ یکشنبه ذیقعده، همواره مورد توجه سالکان راه خدا بوده است؛ چراکه در این روز، نمازی مخصوص وارد شده است که بنا بر روایت نبوی، هر بندهای از این امت، آن را بهجا آورد، به او خطاب شود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد» و حتی دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند؛ البته میتوان این عمل را در یکشنبه دیگر ماهها نیز بهجا آورد.
📚 اقبالالاعمال، ج٢، ص١٢
🔻نحوه خواندن نماز یکشنبه ذیقعده:
▫️ غسل کنید و وضو بگیرید و 4 رکعت نماز (2 تا دو رکعتی) بجا آورید
▫️ در هر رکعت ۱ بار «فاتحة الکتاب»،۳ بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین(فلق و ناس) را ۱ بار بخوانید،
▫️ سپس(بعد از رکعت چهارم) ۷۰ بار استغفار کنید و آن را به «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» ختم کنید،
▫️ آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».
✳️ @bahjat_alabd
🎥 #طب_استعماری، #دارو_استعماری، #دانشگاه_استعماری
🎯 «شما گمان نکنید که از غرب برای ما یک تحفهای میآورند. شما گمان نکنید که از غرب برای ما چیزی میآورند که ما را مترقی کنند، ترقی به ما بدهند. غرب تا ما را در سطح پایین نگه ندارد، نمیتواند از ما استفاده کند. کوشش آنها این است که ماها، این ممالک اسلامی، این ممالک مستضعف در یک سطح پایینی از همه امور باشیم. هر امری را که آنها برای ما بیاورند؛ یک امر استعماری است؛ یعنی اگر طب را برای ما بیاورند #طب_استعماری است. اگر #دارو برای ما صادر کنند آن هم #استعماری است. اگر دانشگاه برای ما بخواهند درست کنند آن هم #دانشگاه_استعماری است. همه چیز را آنها میخواهند به طوری درست کنند که برای خودشان نافع باشد. و ما چشم و گوش بسته #تسلیم آنها باشیم.
📚 منبع: امام خمینی(ره)، سخنرانی در جمع فارغ التحصیلان آموزشگاه افسری (وظایف نیروهای مسلح)، ۲۸ آبان ۱۳۵۹، تهران، جماران.
✳️ @bahjat_alabd
🔴 کار عاقلانه ❗️
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام ... فَحَاسِبُوا أَنْفُسَكُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا عَلَيْهَا فَإِنَّ لِلْقِيَامَةِ خَمْسِينَ مَوْقِفاً كُلُّ مَوْقِفٍ مِقْدَارُهُ أَلْفُ سَنَةٍ ثُمَّ تَلَافِي يَوْمٍ كانَ مِقْدارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِمَّا تَعُدُّونَ . «الکافی ، ج8 ص 143».
این قاعده کلی است که به ما دستور دادند خودتان را زیر حساب و کتاب بکشید قبل از آن که شما را زیر حساب و کتاب بکشند.خیلی حرف مهمی است و بسیار کار عاقلانه ای است که خودمان را سبک و سنگین کنیم، سود و زیان خودمان را محاسبه کنیم. ببینیم چقدر کار خوب کردیم ، چقدر کار بد کردیم.
🔴 در این محاسبه معمولاً انسان کم می آورد ، چه در محاسبه روز به روز و چه در محاسبه سالانه ، معلّمان #اخلاق و سلوک یکی از وظایفی که به عهده شاگردانشان می گذاشتند همین محاسبه و مراقبه است.
⭕️ اگر من و شما خودمان پیش قدم شدیم و خودمان را محاسبه کردیم علی القاعده در صدد علاج بر می آییم. و علاجش هم استغفار است. استغفار ستون گناهان را فرو می ریزد. وقتی محاسبه نکردیم یادمان می رود . گناه مثل بیماری ما را می خورد و ازبین می برد و گاهی در دنیا هم یقه مان را می گیرند و از ما حساب می کشند.
🔶 بنابراین، این قاعده خیلی مهم و مورد استتفاده است. در قیامت پنجاه ایستگاه وجود دارد که در هر یک هزار سال معطلی داریم و باید جواب دهیم.
[ شرح حدیث از امام خامنه ای (مدظلّه العالی) در مقدمه درس خارج 12/10/1396 ]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
✳️ @bahjat_alabd
🔴 یک حقیقت ❗️
توجّهات و فضل الهی است که نگهدار انسان است . آن آرامش نفسانی که در انسان موجود است و با آن در برابر حوادث استقامت می کند، مال خداست. خدای ناکرده اگر این آرامش از انسان گرفته شود ، از دیوانه بدتر است. این یک حقیقت است، ولی انسان آن را تجربه نکرده است. خدا نکند یک وقت آرامش از شما ها گرفته شود . این سکون و اطمینانی که در نفوس وجود دارد،از جانب خداست. تمام برکات از خدای تعالی است. انسان خیال نکند ، این برکات مالِ خود اوست. انسان نباید مغرور شود که ما با دیگران خیلی فرق داریم.
[ آیت الله بهاءالدینی ، نردبان آسمان ، ص 149 ]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✳️ @bahjat_alabd
@dars_akhlaq .mp3
1.47M
📢 #كليپ_صوتی
🎙🌸آيت الله #مجتهدی تهرانی (ره)
موضوع : اعتدال در دوستی
🔴 #پست_ویژه برای تمام برادران و خواهران
⚛️ #درس_اخلاق ⚛️ #دوستی
✅ بسیار عالی از دست ندهید به دیگران هم ارسال کنید🙏
✳️ @bahjat_alabd
🔴 حد و اندازه تواضع
فی الکافی عن ابی الحسن(ع) قال الراوی: قلتُ: مَا حَدُّ التَّوَاضُعِ الَّذِی إِذَا فَعَلَهُ الْعَبْدُ كَانَ مُتَوَاضِعاً فَقَالَ التَّوَاضُعُ دَرَجَاتٌ مِنْهَا أَنْ یعْرِفَ الْمَرْءُ قَدْرَ نَفْسِهِ فَینْزِلَهَا مَنْزِلَتَهَا بِقَلْبٍ سَلِیمٍ لَا یحِبُّ أَنْ یأْتِی إِلَی أَحَدٍ إِلَّا مِثْلَ مَا یؤْتَی إِلَیهِ إِنْ رَأَی سَیئَةً دَرَأَهَا بِالْحَسَنَةِ كَاظِمُ الْغَیظِ عَافٍ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ یحِبُّ الْمُحْسِنِینَ. (الشافی ص 564)
یک درجه از تواضع این است که : انسان اندازه خودش را بشناسد. زیادتر از آنچه هست، خود را به حساب نیاورد.البته کمتر از آنچه که هست هم به حساب نیاورد. قلب سلیم در مقابل قلب مریض است. قلب مریض، آن است که صفات ناپسندی مثل تکبّر، خودبینی و غرور در آن هست.
⭕️ انسان وقتی با غرور، با تکبّر و خودپسندی به خودش نگاه کند، خودش را طوری می بیند که اگر با یک قلب سالمی به خود نگاه کند، طور دیگری می بیند. آن وقتی که بعضی از مزایای وجودی انسان برای انسان ظاهر می شود، یک خودشگفتی ای در او به وجود می آید، اگر انسان متوجّه کند خود را به ضعف هایی که دارد. ضعف های ما از قوّت های ما بیشتر است. هر انسانی این طور است جز معصومین. گناهانی که می کنیم، ضعف هایی که داریم، بی صبری ها، بی تابی هایی که در مقابل مصیبت ها و دردها و رنج ها داریم، حسدها، ناتوانی های گوناگون روحی و جسمی و فکری و عقلی و امثال اینها، اگر انسان همه اینها را ملاحظه کند، می تواند به درستی اندازه خود را، قدر خود را به دست بیاورد. لازمه این که انسان خود را درست ارزیابی کند، این هاست:
✅1 انسان با دیگران همان طوری برخورد بکند که مایل است با او برخورد بکنند، از گناهان دیگران صرف نظر کند؛ چون ملاحظه می کند که خودش هم دچار مشکلات فراوانی است، این طور نباشد که ضعف ها را در دیگران ببیند، اما در خود این ضعف ها را مشاهده نکند.
✅2 اگر از کسی بدی دید، آن را با نیکی پاسخ بدهد، کما اینکه از دیگران همین توقع را دارد.
شرح حدیث از ، حضرت امام خامنه ای – مدظلّه العالی؛ مورخ: 18 /3/ 88]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
✳️ @bahjat_alabd
🔴 معارف دین را از چه کسی اخذ کنیم؟!
🔹عن الامام #موسی_بن_جعفر_الکاظم صلوات الله علیهما ؛ لاتاخذن معالم دینک من غیر شیعتنا.....
🔹 #امام_کاظم سلام الله علیه :به هیچ وجه معارف دین را از غیر شیعیان ما اخذ نکن!!!
📚 رجال الکشی ص۴
🕋 @sebghatallaah
@dars_akhlaq.mp3
986.5K
📢 #كليپ_صوتی
🎙🌸آيت الله #مجتهدی تهرانی (ره)
موضوع : اگر فردا چشماتو باز نکردی...
اگر...
🔴 #پست_ویژه برای تمام برادران و خواهران
⚛️ #درس_اخلاق ⚛️ #توبه
✳️ @bahjat_alabd