اگر در ما نقیصه و کوتاهی باشد....
#شیخ_جعفر_ناصری
✳️ @bahjat_alabd
🔻 علامه مصباح یزدی رحمة الله علیه
🔹 رفتن به سمت خدا با دل به معنای یاد خدا و توجه قلبی به اوست؛ که این توجه نیز مراتبی دارد؛ گاه انسان چنان غرق در فكر و یاد كسی میشود كه توجهاش از دیگران سلب میشود، و این نیاز به تمرین دارد؛ بهترین تمرین برای رفتن به سمت خدا با دل، توجه به خدا در نماز است، به گونهای که توجه به موضوعات دیگر نداشته باشیم و بتوانیم دلمان را كنترل كنیم.
✳️ @bahjat_alabd
#تشتت #مراقبه #سلوک #سحر #استغفار #بین_الطلوعین #نماز_شب
🔻 این خوراک دادن به نفس و اشتغالش به امور متکثّر - چه در برخی افراد خدایناکرده معصیت و شهوات و چشم پلشتیها باشد، چه مربوط به رزق باشد و چه انواع دیگر- خیلی مانع است. نقطهی اوج کجا است؟ نقطهی اوج، آرامش است.
🔸 خبری را چند روز قبل میخواندم که در کالیفرنیا، تعداد افرادی که بر اثر افسردگی از کرونا خودکشی کردهاند، از تعداد فوتیهای کرونا بیشتر بوده است! این، ابتلا و گرفتاری بشر است. ببینید ترس با انسان چه میکند! حاضر نیست آرام بگیرد و آن انسجام، در اذهان نیست.
🔹 دوستان باید استغفارشان را زیاد و تشتّت روزانهشان را کم کنند و مدیریت کارهایشان را به گونهای ببرند که سحر موفّقی داشته باشند؛ یعنی واقعاً اگر روزی سحر انسان قضا شد، بلافاصله قضای آن را انجام دهد و طوری نشود که سحرشان از بین برود و فردایش جبران نشود؛ زیرا روح است و به تنبلی، عادت میکند. استغفار و سحر...
🔸 برخی افرادی که عجله دارند و میخواهند حرکت سریعتری را به سمت رشد انجام دهند، بیداری تا طلوع آفتاب را هم ضمیمه کنند. برخی کارهای مراقبتی، حتی اگر انسان مشغول به عبادت نباشد هم آثار خودش را دارد. بیداری بین اذان صبح تا طلوع آفتاب، از این قبیل است.
🔹 اگر هم چیزی از عبادات از دست رفقا رفت، حتماً قضا کنند. شیطان، بسیار دردش میگیرد و اذیت میشود از اینکه کسی، نماز نافلهی شب را قضا کند! میگوید که خداوند بر او واجب نکرده بود؛ ولی او چقدر مقیّد است که دارد این را قضا میکند.
✳️ @bahjat_alabd
حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی:
اگر انسان می خواهد فکر کند که این دنیا آخرش چیست، بهترین راه این است که به گذشته فکر کند. به این فکر کند که عمری که کرده است، در این مدت چه شده است؟ باقی عمرش هم همین خواهد بود دیگر! چرا غفلت می کنیم و غافلیم؟ چرا فکر مردن نیستیم.
ای که پنجاه رفت و در خوابی
مگر این چند روزه دریابی
گاهی خودمان را نصیحت کنیم. به خود بگوییم که رفقای ما همه مرده اند، آنها که از ما قوی تر و پول دارتر بودند مردند، پس ما هم می میریم. راجع به گذشته ی خود فکر کنیم که چه کردیم؟ بقیه اش هم همان خواهد بود.
دل خود را به دنیا خوش نکنیم. به خود بگوییم قدیم تر که ما جوان و قوی بودیم، این همه گرفتاری داشتیم، بقیه ی عمر که بدتر است. دل خود را به چه چیز خوش کنیم؟
✳️ @bahjat_alabd
🚨 کم کم عادت کردیم و برای ما عادی شد!
❇️ بهجت العارفین(ره):
🕯 این توسّلات، عزاداریها، سوگواریها و زیارت قبور اهل بیت علیهم السّلام علامت آن است که اهل ایمان به آنها (ائمه اطهار) اتّصال و الصاق دارند و هنوز از آنها منحرف نشده اند؛
👺 لذا کفّار و دست نشاندههای آنها دستور داشتند که بین مسلمانان و قرآن تا چه برسد به مساجد و تکایا و مجالس عزا و روضه خوانی جدایی بیندازند، زیرا همه ی اینها ضدّ خواستههای سلاطین جور بود،
💣 لذا فرمان هدم (خراب کردن) قبور یا تعطیلی مجالس روضه خوانی را دادند.
⚠️ روز هشتم ماه شوّال که روز هدم قبور ائمه ی بقیع علیهم السّلام است قاعدتا روز تعطیلی حوزه ی علمیه نجف بود، ولی ما کم کم عادت کردیم و برای ما عادی شد!
⬅️ در محضر بهجت، جلد اول، نکته ۵۹۱.
🏷 #تخریب_بقیع #هشتم_شوال #آیت_الله_بهجت_ره
✳️ @bahjat_alabd
4_5967364566777069855.mp3
1.74M
🎙تخریب اماکن تاریخی اسلام
🔹حجت الاسلام حسینی قمی
🗓۸ شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام و اماکن تاریخی
✳️ @bahjat_alabd
#سلوک_فاطمی
#پندانه
از حالِ خوش معنوی بعد از ماه رمضان درست استفاده کنیم/ خیلی از مراقبتها را باید بعد از ماه رمضان افزایش داد
✨بهترین استفاده برای بعد از ماه رمضان این است که خودمان را عادت دهیم.
انسان بعد از ماه رمضان «قدرتِ عادت کردن» پیدا میکند، چون عادت نیاز به تداوم دارد و این صفای بعد از ماه رمضان میتواند این قدرت را برای تداوم در عمل، به انسان بدهد.
تداوم عمل، موجب عادت میشود. برخی از مردم تصور میکنند که عادت چیز بدی است. کلمۀ عادت، در بین مردم، بد جا افتاده است. در حالی که عادت-به خوبیها- از سقوط انسان جلوگیری میکند و میتواند موجب رشد انسان شود.
مثلاً اینکه کسی: «نماز برایش عادت شده باشد» این عادت خیلی هم خوب است. البته اگر #نمازاولوقت برای کسی عادت شود، خیلی بهتر است.
✍حجت الاسلام والمسلمین #پناهیان
✳️ @bahjat_alabd
#جهاد_بانفس
❇️از مراتب سه گانه نفس ،پایین ترین و پست ترین مرحله آن نفس اماره است که از درون به بدی فرمان میهد ؛اِنَّ النَّفْسَ لَاَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ.(یوسف/۵۳)
اگر شخصی از این مرحله بتواند به سلامت عبور کند نفس او به مراتب بالاتر لوامه و مطمئنه نائل خواهد شد.
مراحل جهاد با نفس در کتب اخلاقی اینگونه بیان شده؛ تفکر،عزم، مشارطه، مراقبه، محاسبه، تذکر
برای جهاد با نفس در مقام باطن آن، نخستین شرط که میتواند سبب غلبه بر شیطان و جنود او شود، محافظت از خیال و به دست گرفتن زمام آن است؛ زیرا خیال در هر لحظه از شاخهای به شاخه دیگر میآویزد و یکی از دستاویزهای شیطان برای دعوت به شقاوت است و انسان مجاهد باید مانع از پردازش خیال بهسوی معاصی و شیطنت شود و همیشه باید خیال خود را متوجه امور شریفه کند، کاری که در آغاز قدری دشوار به نظر میرسد اما با مراقبه و مواظبت آسان میشود.
ادامه دارد....
📚 کتاب جهاد با نفس
✳️ @bahjat_alabd
12 - حلاوت عبادت در زندگی ما !(1).mp3
5.97M
🎙حجت الاسلام لقمانی
▫️حلاوت عبادت در زندگی ما
✳️ @bahjat_alabd
9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 اهمیت فوق العاده اخلاص در عمل!
🔘 آیت الله حسینی قزوینی
✳️ @bahjat_alabd