«هدف از خلقت، عبودیت است برای همۀ بشر!»
✅آیتالله بهجت(ره):
🔻باید همۀ ما متوجه و ملتفت باشیم که هدف از خلقت، عبودیت است برای همۀ بشر. باید بدانیم که این یک کلمه «إِلّا لِیَعْبُدُونِ»[ذاریات: ۵۶]، معنایش این است که هرچه هست و نیست، در همین عبودیت خداست.
🔻هرچه هست و نیست، در تحصیل رضای خداست؛ در اعتقادات و در عملیات. باید بدانیم که حقِّ میل به یمین و یسار [تمایل به راست و چپ] نداریم [بلکه] باید در صراط مستقیم [حرکت کنیم.] «أَنِ اعْبُدُونِی هَذَا صِرَاطٌ مُستَقِیمٌ».[یس: ۶۱]
🔻باید بدانیم که تمام نتیجه و تمام سعادت در این است که ما موفق باشیم که عزم ثابتِ مستمر بر ترک معصیت، در اعتقادیات و در عملیات داشته باشیم. باید همین را هم از خدا و از مقربین خدا و از انبیا و اوصیا و وصیّ وقت [امام زمان علیهالسلام] بخواهیم [که] از خدا بخواهند که ما موفق باشیم به اینکه در هر آن، هرجا باشیم، فقط و فقط رضای خدا را در نظر داشته باشیم. بخواهد، برویم؛ بخواهد، بایستیم. بخواهد، حرکت کنیم؛ بخواهد، ساکن باشیم.
📚بیانات در مراسم افتتاح ضریح مطهر حرم حضرت معصومه علیهاالسلام، ١٢ اسفند ١٣٨٠
➰➰➰➰➰➰➰➰
✳️ @bahjat_alabd
#سیره_عبادی حضرت آیت الله بهجت
🔻 (برگرفته از کتاب #بهجت_الدعاء؛ مجموعه عبادات، ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد سفارش حضرت آيتالله بهجت رحمهالله)
🔴 در مناجاتها و ادعیه نیز میبینیم: «أَعُوذُ بِكَ رَبِّ مِنَ الْكَسَلِ وَ الْفَشَلِ؛ خدایا پناه میبرم به تو از سستی و بیحالی».
⚠️ آن عبادت و دعایی برتر و مطلوب است که از سر عشق و محبت به خدای متعال باشد؛ و عبادتی که با تنبلی و سستی همراه باشد، نشان از بیراهه رفتن است.
📚 بهجتالدعاء، ص٢۴
✳️ @bahjat_alabd
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت:
شنیده بودم آیتاللهی هست به نام آقای بهجت که اهل معناست. دوست داشتم ببینمش، جستوجو کردم و خانهاش را یافتم. رفتم پشت در خانه و در زدم... پیرمردی با لباسِ خانه و محاسنی کوتاه در را باز کرد. در مورد آقا پرسیدم.
گفت: «امری دارید؟»
گفتم: «با آقا عرضی دارم.»
گفت: «بفرمایید مطلب را!»
گفتم: «با خودشان عرضی داشتم.»
پیرمرد لبخند زد و گفت: «همین مقدور است!»
فکر کردم فایده ندارد، اجازه نمیدهد که آقا را ببینم. ناچار خداحافظی کردم و برگشتم. توی راه با خودم گفتم: «به مسجد میروم و با خودش قراری میگذارم.» غروب در مسجد نشسته بودم و در این فکر بودم که چه هیئتی خواهد داشت؟ مدتی بعد از اذان، روحانیِ سادهای وارد مسجد شد و بهسمت محراب رفت. گفتم: «اینجا هم که نشد.» کمی دلگیر شدم. پرسیدم: «آقای بهجت نمیآیند؟»؛ همان روحانیِ ساده را نشان داد و گفت: «ایشان که آمدند.»همان پیرمردی بود که درب منزل دیدم.
شصت سال بود در وادی علوم دینی و معرفتی سیر میکردم، فکر میکردم میتوانم با یک نگاه، یا یک جمله، سِره را از ناسِره تشخیص دهم، اما نتوانستم بین حضرت آقا و یک خادم فرق بگذارم. تمام نماز مغرب و مقداری از نماز عشا را در این افکار غرق بودم که روایتی از سیرۀ پیامبر به یادم آمد:«در میان اصحاب چنان بود که هیچ غریبهای نمیتوانست تشخیص دهد کدام رسول الله(ص) است.»
📚 این بهشت، آن بهشت، ص42
✳️ @bahjat_alabd
#سیره_عبادی حضرت آیت الله بهجت
🔻 (برگرفته از کتاب #بهجت_الدعاء؛ مجموعه عبادات، ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد سفارش حضرت آيتالله بهجت رحمهالله)
بر اساس احادیث، برترین حالات برای نزدیکی به خدا، حالت سجده است در روایتی از امام صادق علیهالسلام آمده است: «اگر از وقوع چيزى ترس داشتى يا حاجتى خواستى بهنام خدا [دعا را] آغاز كن، و او را تمجيد كن و ستايشش كن چنانچه شايسته آن است، و بر پيامبر صلوات بفرست و حاجت خود را بخواه و خود را بگريه وادار كن اگرچه به اندازۀ سر مگسى باشد، همانا پدرم میفرمود: نزدیکترين حالت بنده نسبت به پروردگار عزوجل وقتى است كه در حال سجده و گريان باشد».
📚 بهجتالدعاء، ص٢٩
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در روایت است که: «دینداری در آخرالزمان مثل نگاهداشتن آتش در دست است».[1] آیا هنوز وقت آن نرسیده است؟! لابد طبلش را میزنند تا بیدار شویم که امروز دینداری سختتر از نگاهداشتن آتش در دست است!
#پی_نوشت:
[۱]. بحارالانوار، ج۲۸، ص۴۷؛ امالی طوسی، ص۴۸۴؛ «یأْتی عَلَی الناسِ زَمانٌ، الصابِرُ مِنْهُمْ عَلی دینِهِ کالْقابِضِ عَلَی الْجَمَرِ؛ زمانی بر مردم فرا میرسد که هر کس در [حفظ] دین خود صابر باشد، مانند کسی خواهد بود که آتش افروخته به دست بگیرد».
📚 در محضر بهجت، ج3، ص٣٨
✳️ @bahjat_alabd
◾️ احساس احتیاج به دعا برای مؤمنان
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در بسیاری از بلاد، اهل ایمان و شیعه گرفتار هستند. آیا میشود همانگونه که به هنگام گرسنگی و تشنگی، به آب و نان احساس احتیاج میکنیم، بلکه بیشتر از آن، برای رفع گرفتاریهای اهل ایمان احساس احتیاج به دعا برای آنان بکنیم؟! یعنی دعایمان به اندازهای باشد که رافع بلا و گرفتاریهای آنان گردد و همراه با عدد و شرایط مخصوص و دعای تائب( توبه کننده) باشد.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۵٠
✳️ @bahjat_alabd
داشتیم پشت سر آقا راه می آمدیم که شخصی نامه ای در بسته را آورد و دست آقا داد. آقا مشغول ذکر بودند. دست دراز کردند که نامه را بگیرند، یک نگاه آموزنده و تأدیبی به آن شخص کردند و گفتند: «معلوماتتان را زیر پا گذاشتید، حالا این نامه را آوردید برای ما؟!». (براساس خاطره یکی از شاگردان)
📚 ذکرها فرشته اند، ص٨٧
✳️ @bahjat_alabd
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
میخواستم جلو بروم و بزنم تو گوشش.
توهین از این زشتتر؟! عصبانی شده بودم!
یعنی ایشان را نمیشناخت؟! نمیتوانستم بهراحتی از کنار گستاخیاش بگذرم.
اصلاً یک کشیده کمش بود!
***
اما آقا حتی سرش را بلند نکرد که ببیند کیست؟!
توی صحن حرم، با همان حال همیشگی بهراهش ادامه داد.
انگارنهانگار...
ذکر خودش را میگفت: «یا هادی»... «یا هادی»...
(بر اساس خاطرۀ یکی از همراهان آقا)
📚 این بهشت، آن بهشت، ص٣٣
✳️ @bahjat_alabd
🏴 سالروز شهادت امام جواد علیهالسلام تسلیت باد!
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
الحمدلله واضح و آشکار است که مخالفین ائمه علیهمالسلام مخالف علم و عقل هستند! هرجای دنیا اگر شخصی بود که مانند حضرت امام جواد علیهالسلام هزاران مسأله علمی را در یک مجلس حل میکرد و جواب صحیح میداد، به او جایزه میدادند، نه اینکه به او حسد بورزند و با او دشمنی کنند و سرانجام او را بکشند!
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٣٣
✳️ @bahjat_alabd
◾️حضرت آیت الله بهجت:
👈در حقیقت امام جواد علیه السلام در راه علم کشته شد؛ زیرا اگر می گفت من عالم نیستم کارش نداشتند.
◀️از روی تقیه هم حاضر نبود اظهار کند، ولی مجبورش کردند تا اظهار کرد و جواب داد، و همان اظهار علم و فضل باعث حسد و کینه و دشمنی با او و سرانجام منجر به قتل او گردید.
🔶در حقیقت فضل و علم را از بین بردند و به قتل رساندند.
✳️ @bahjat_alabd
◾️حضرت آیت الله بهجت:
🔶اگر از قرآن استفاده نمی کنیم برای آن است که یقین ما ضعیف است، از این رو اگر خود امام علیه السلام را هم ببینیم، تغییر حالی در ما حاصل نمی شود، چنانچه عده ای در حال حضور به ائمه(ع)ناسزا می گفتند.
👺شخصی به امام جواد علیه السلام گفت:به نظرم تو مست هستی.
حضرت فرمود:🙏 خداوندا، اگر تو می دانی که من روزه دار هستم، مزه آهن و خواری اسیری را به این شخص بچشان و آن شخص زود(اسیر و) هلاک شد.
📚در محضر بهجت/ج2/ص280
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند تعداد دعاها باید چقدر باشد تا مصلحت ظهور فراهم آید. قطعاً اگر کسانی در دعا جدی و راستگو باشند و به همّ و ناراحتی اهلبیت علیهم السلام مهموم، و به سرور آنان مستبشر باشند، مُبْصَراتی خواهند داشت و قطعاً مثل ما چشم بسته نیستند.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۱۱۸
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 لذت حلال که باعث ترک حرام و لذت آن میشود، خدایی است و هرچه حرام لذتش بیشتر، ترک آن خداییتر، و این به خاطر ترک ضد آن است…
🔸 عدهای لذت را در خلوت با خدا و انس مناجات با او و تهجد میدانند و برخی لذت را در عشرت و همنشینی با اهل غفلت و بطالت و معصیت.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۴۰۵
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 در روایت آمده است که رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «أَهْلُ بَیتی أَمانٌ لأَهْلِ الأرْضِ، کما أَنّ النجُومَ أَمانٌ لأَهْلِ السماواتِ؛ اهلبیت من، مایهی امنیت زمینیان هستند، همانگونه که ستارگان مایهی امنیت آسمانیان هستند».
🔸 راه اهلبیت علیهمالسلام، راه نجات و سعادت و امان و مایهی سلامت دارَین (دنیا و آخرت) است.
📚 در محضر بهجت، ج٣، ص٢۴۶
✳️ @bahjat_alabd
◾️ اول باور نمیکردیم، بعد دیدیم آسان است!
✅حضرت آیتالله بهجت:
🔴 خدا میداند کفار چه زحمتهایی میکشند تا دروغ و افترا را به جای راست و درست در رسانهها تحویل دهند.
◀️ فرض کنید تطمیع و تهدید در ما اثر نکرد، فریبخوردن چطور؟ به خدا پناه میبریم! ما که معصوم نیستیم، مگر از طرف خدا الهام و هدایت شویم. خدا میداند کفار چه زحمتهایی میکشند تا دروغ و افترا را به جای راست و درست در رسانهها تحویل دهند، و هر روز با وسایلی و نقشههایی علیه مسلمانان به میدان میآیند تا غافلان، آگاه نشوند. ما هم اول باور نمیکردیم، ولی بعد دیدیم آسان است.
⚠️ #دولت_انگلیس شخصی را اجیر کرده بود تا در بازار کرمانشاه به انگلیس فحش و ناسزا بدهد، تا بدین وسیله دشمنهای انگلیس را بشناسد و از کارهای آنها مطلع گردد و اسرار دشمنان خود را کشف کند. آری، #کفار تا به این درجه برای کار خود فکر میکنند!
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٣٢
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری: « توسل به اهلبیت علیهمالسلام و صله رحم در فرمایشات آیت الله بهجت قدس سره »
🔹سؤال: مؤمن از نظر کمی چقدر باید توسل داشته باشد؟ آیا یک شیعه در هر روز باید به هر امامی توسل داشته باشد یا فقط به ولیّ عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف توسل داشته باشد؟ برنامه توسل باید چگونه باشد که استمرار داشته باشد؟
🔸 جواب: روایت است که هر روزی اختصاص دارد به امامی مخصوص و به بعضی از ائمه. انسان باید هر روزی، خودش را به صاحب آن روز پناهنده [کند].
❓سؤال: هر روز یک امام اشکال ندارد؟ یعنی مثلاً [درروایت]سهشنبهها متعلق به سه امام است. آیا ما میتوانیم خودمان هر روز به ترتیب به یک امام توسل داشته باشیم؟ یا نه، آن کار که مأثور است [و در روایت ذکر شده] بهتر است؟
🔸 جواب: رعایت کردن مأثور، موافق احتیاط است. چون غیر مأثور را که خودش انشاء کند احتمال دارد که…
❓سؤال: انشاء نمیخواهم بکنم؛ همینطور امروز توسل به یک امام، فردا امام دیگر، همینکه ارتباط داشته باشم؟
🔸 جواب: مانعی ندارد اینها، مگر اینکه عرض کردم، قصدش مخالفت با طریقه اهلبیت باشد[که دراینصورت جایز نیست].
❓سؤال: وجوب صله رحم چند روز یکبار است؟ وجوبش درباره پدر و مادر چگونه است؟
🔸 جواب: همانکه همه اینها در ترک قطع، شریک هستند؛ اما قطع (رحم) مختلف است، یک دفعه انسان مثلاً هیچ با آنها ارتباط ندارد نه کتابت نه …. در حال اختیار، در حال اضطرار، اینها مختلف هستند. قطع [رحم] محرّم[و حرام] همان است که هیچگونه ارتباطی نباشد و حال آنکه ممکن است کتابت بکند، ممکن است برای آنها یک چیزی را اهداء بکند [هدیه دهد].
✳️ @bahjat_alabd
🔴 بزرگترین 👈گروه #تغذیه و #زیبایی ایتا 👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1753874444C7e8665a79b
😊 هر سوالی دارید بپرسید👆👆 مزاج شناسی رایگان ☺️