لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 از علامه طباطبائی پرسیدند: "اگر برای شما اتفاقی افتاد و نتوانستید المیزان را به پایان برسانید، چه کسی آن را تکمیل کند؟"
فرمود: "آقا محمدتقی مصباح."
✳️ @bahjat_alabd
🔰 «درگذشت محمد بن علی الهادی(علیهالسلام) مشهور به سید محمد»
🔸سید محمد در حدود سال ۲۲۸ق در صریا، نزدیکی مدینه، متولد شد. در سال ۲۳۳ق، هنگامی که امام هادی(علیهالسلام) به دستور متوکل عباسی به سامرا احضار شد، سید محمد در صریا باقی ماند. او القاب و کنیههایی مانند ابوجعفر، ابوعلی، سید محمد بعاج، سَبع الدُّجَیل و سَبع الجزیره داشت.
🔹 سید محمد نزد مردم عراق احترام ویژهای دارد. کرامات او مشهور است و به نام او سوگند یاد نمیکنند. زائرانی که به حرم عسکریین در سامرا میروند، معمولاً به زیارت او نیز مشرف میشوند.
🔸 بنا به گفته باقر شریف قرشی، سید محمد به دلیل اخلاق و ادب برجستهاش از دیگران متمایز بود. برخی شیعیان تصور میکردند امامت پس از امام هادی(علیهالسلام) به او خواهد رسید. او همواره همراه برادرش، امام حسن عسکری(علیهالسلام)، بود و تربیت و آموزش او بر عهده امام عسکری قرار داشت.
🔹 برخی از فرقهنگاران شیعه قرون سوم و چهارم گزارش دادهاند که پس از شهادت امام هادی(علیهالسلام)، گروهی وفات سید محمد را انکار کرده و او را جانشین پدرش و مهدی موعود دانستند. اما در واقع، سید محمد در زمان حیات امام هادی (علیهالسلام) از دنیا رفته بود.
🔸در سال ۲۵۲ق، سید محمد تصمیم گرفت خانه خدا را زیارت کند. هنگامی که به بلد (نزدیک سامرا) رسید، بیمار شد و در ۲۹ جمادی الثانی درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۹
#محمد_بن_علی_الهادی
✳️ @bahjat_alabd
📌 تعطیلی حوزه علمیه نجف و اخراج عالمان ایرانی از عراق
🔹 تصرف اصفهان به دست افغانها و سقوط صفویان، موجب شد تعدادی از شیعیان، بهویژه عالمان، در اوایل قرن ۱۲ش به شهرهای کربلا، نجف، بغداد و بصره مهاجرت کنند. بهتدریج، زبان فارسی در این مناطق رواج یافت. در آغاز قرن ۱۳ش، دولت عثمانی تسهیلاتی برای ادامه حضور ایرانیان در عراق فراهم کرد.
🔸 اما با جدا شدن ایالت عراق از دولت عثمانی در سال ۱۲۹۹ش و تشکیل کشور پادشاهی عراق در سال ۱۳۱۱ش، شرایط برای حضور ایرانیان سختتر شد. دولت عراق که بهدنبال کاهش نفوذ ایرانیان در این کشور بود، قوانینی برای محدودیت حضور اتباع ایرانی تصویب کرد.
🔹 اولین دور اخراج ایرانیان از عراق، پس از تشدید درگیریهای مرزی بین دو کشور آغاز شد. در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۴۸ش، دولت عراق با شکایتی به شورای امنیت، ایران را به اعمال زور در اروندرود متهم کرد و در پی آن، اقدام به اخراج ایرانیان نمود.
🔸 ایرانیان اخراجشده، که به «معاودین» معروف بودند، در مناطق مرزی اسکان داده شدند. گزارشها، وضعیت این افراد را بسیار وخیم توصیف کردهاند. بخش عمدهای از اخراجیها، طلاب و روحانیان ساکن نجف بودند.
🔹 با تعطیلی حوزه علمیه نجف توسط دولت عراق و اخراج عالمان ایرانی در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۵۰ش، بسیاری از آنان تنها شش روز فرصت یافتند تا مقدمات خروج خود را فراهم کنند. پس از این مهلت، نیروهای دولتی عراق مجاز بودند آنها را دستگیر کرده و در هر نقطهای از مرز رها کنند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۱
#اخراج_ایرانیان
✳️ @bahjat_alabd
📌درگذشت سید محمد دهلوی، اولین رهبر شیعیان پاکستان
🔸 سید محمد دهلوی، عالم و نویسنده شیعه، در سال ۱۳۱۷ق در هندوستان متولد شد. او در کودکی والدینش را از دست داد و زیر نظر شخصیتهای مذهبی تربیت شد. از سال ۱۳۶۲ق به مدت هفت سال در رامپور مدیریت «اداره تفسیر القرآن» را بر عهده داشت و پس از استقلال پاکستان در سال ۱۳۶۹ق به این کشور مهاجرت کرد.
🔹 از جمله فعالیتهای اجتماعی وی تأسیس خوابگاههای دانشجویی و خانههای ایتام، ایجاد کتابخانه «مکتبة العلوم کراچی» با بیش از ۸۰۰۰ کتاب نادر، تشکیل «مجلس علمای شیعه» و «کمیته مطالبات شیعه» بود.
🔸 او برای رفع محدودیتهای شیعیان پس از استقلال پاکستان، «مؤسسه تحفظ حقوق شیعه» را تأسیس کرد.
🔹 از ایشان آثار مهمی از جمله مقدمه تفسیر قرآن، معجزات ائمه اطهار و ترجمه رساله وجوب نماز جمعه را به جای ماند. سید محمد دهلوی در ۲۹ جمادیالثانی ۱۳۹۱ق درگذشت و در باغ خراسان کراچی به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۹
#سید_محمد_دهلوی
✳️ @bahjat_alabd
📌 درگذشت محمدباقر فشارکی
🔸 ملا محمدباقر فشارکی در سال ۱۲۲۶ش در اصفهان به دنیا آمد. او ابتدا در اصفهان تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیلات به نجف اشرف رفت. در آنجا نزد استادان برجسته علم آموخت و از میرزا محمدحسن شیرازی اجازه اجتهاد دریافت نمود. پس از بازگشت به اصفهان، در مسجد محله نو و مسجد قطبیه به اقامه جماعت و تدریس پرداخت. درس او مورد استقبال قرار گرفت و بسیاری از شاگردانش به مقام اجتهاد و استادی رسیدند.
🔹 ملا محمدباقر، عالمی خوشمحضر بود که سخنانش مورد توجه عام و خاص قرار میگرفت. او اولین کسی بود که احیای شبهای جمعه و دعای کمیل را در اصفهان آغاز کرد. مراسم او با حالتی پر از سوز و گداز در مسجد مصلای تخت فولاد برگزار میشد و این سنت را به یک رسم ماندگار در اصفهان تبدیل کرد.
🔸 ملا محمدباقر در عرصه سیاست نیز فعال بود. در جریان قرارداد تنباکو در سال ۱۲۶۸ش، که انحصار خرید و فروش توتون و تنباکوی ایران به کمپانی رژی واگذار شد، او یکی از علمایی بود که فتوای تحریم استعمال توتون و تنباکو را در اصفهان صادر کرد. این اقدام در کنار تلاش سایر علما موجب تقویت جنبش ضد استعماری شد.
🔹ملا محمدباقر فشارکی حدود ۳۰ اثر در علوم مختلف اسلامی به نگارش درآورد. از جمله: آداب الشریعه، آداب نماز شب، اسباب الفقر و الغنی و المغفره. وی در شب یکشنبه ۱۱ دی ۱۲۷۵ش در اصفهان وفات یافت و در تخت فولاد اصفهان، در تکیه خوانساری به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۱
#محمد_باقر_فشارکی
✳️ @bahjat_alabd
🌸قال الامام العسکری علیه السلام:
فأما من قويت بصيرته و حسنت بالولاية لأوليائه والبرائة من أعدائه معرفته، فذلك أخوكم في الدين أمس بكم رحماً من الآباء والامهات.
♦️ امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
کسی که بصیرت قوی و معرفت نیکو به ولایت أهل بیت علیهم السلام و برائت از دشمنان آنها داشته باشد،چنین کسی برادر دینی شماست واز پدران و مادران،به شما نزدیکتر است.
📚 وسائل الشیعه،جلد ۹، صفحه ۲۲۹
✳️ @bahjat_alabd
☫بِسْـــــمِالـلَّـهِالرَّحْـمَنِالرَّحِیـــــمِ☫
کلمه هفتاد و نه
آن كه با ياد خدا همدم نيست
آدم نيست
📔صد کلمه
عـــــلامه ذوالفنـــون#حســـن#زاده_آمــلی
📚متن دروس و شرح دستورالعملهای عرفانی و اخلاقیِ سیر و سلوک علامه ذوالفنون
✳️ @bahjat_alabd
12.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏠 پنجره متفاوتی به چند حضور شهید حاج قاسم سلیمانی در برخی دیدارها و برنامههای خاطرهانگیز با رهبر انقلاب
👆 از اهدای درجه سرتیپی در دهه ۶۰ تا نشان ذوالفقار در سال قبل از شهادت؛ از لبخند در نماز عید فطر تا اشکهای فراق به یاد شهدای دفاع مقدس
✳️ @bahjat_alabd
✅گزارش
حال و هوای کشور
استاد جواد محدّثی
🌩آب و هوای کشور، نامناسب است.
ریزگردهای دروغ و تهمت و شایعه، سبب کاهش دید شده است.
تابلوهای راهنما را جابهجا کردهاند و مردم را به بیراهه میفرستند.
🌨دریای ارز و دلار، موّاج است و غیر قابل اطمینان.
ذخیرۂ آب و آبرو در پشت سدّ بعضی مسئولان به کمترین میزان رسیده، و بیشترین گزارشها از بارش فساد و تبعیض و گناه، از مناطق مرکزی و شمال و سواحل و جنگلهاست.
نزولات بانکی، موجب آبگرفتگی در مسیرهای تولید شده است.
هوای آلوده هم، تنفس را برای افراد سالم مشکل ساخته است.
❄️تردد در بزرگراه «تقوا» به کندی صورت میگیرد و گذرگاههای ایمان، لغزنده است.
با ریزش بهمنهای تزویر، راه صداقت و صراحت، مسدود شده و افراد عجول، از مسیرهای قابل دسترسیِ دیگری مثل پارتی، رانت، توصیه و تملّق به مقصد و مقصود میرسند.
☀️گرمترین نقطه، «بازار شایعات» و جزایر سهگانهٔ «طمع»، «تزویر» و «تکاثر» است.
زبالههای «فساد اداری» مشام همه را میآزارد.
ساخت و سازهای غیر مجاز روی «گسل نفاق»، بالاخره روزی نشست خواهد کرد.
«زمستان تخریب» میگذرد، ولی روسیاهی برای ذغالهای حزبی و جناحی و باندی میماند!
🌦جادۂ انقلاب، بنبست نیست.
کفها و زبالهها مثل چهار دههٔ گذشته از بین خواهد رفت.
حفظ محیط زیست انقلاب، وظیفه همه است.
«عطر خدمت خالصانه» مشام جان را معطّر میکند.
ما امیدواریم و آیا صبح زیبا و روشن مهدوی نزدیک نیست:
ألیس الصبح بقریب؟
✳️ @bahjat_alabd
14.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت ششم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: روزها با ما حرف میزنند و بر ما گواهی میدهند.
🗓۱۳۹۳/۰۹/۱۷
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
✳️ @bahjat_alabd