🔴مردم دشمن چه چيزند⁉️
#نهج_البلاغه
🌸النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا
💠 «مردم دشمن چيزى هستند كه نمى دانند»
✍ این دشمنی از آنجا سرچشمه می گیرد که
🔆 اولاً اشخاص جاهل و نادان احساس نقص در خود می کنند و همین احساس سبب می شود که نسبت به آنچه نمی دانند عداوت و دشمنی به خرج دهند و گاه حتی آنها را ناچیز و بی ارزش بشمارند تا از این طریق نقص خود را برطرف سازند.
🔆ثانیاً هرگاه انسان از اسرار چیزی بی خبر باشد به قضاوت عجولانه می پردازد و در این قضاوت عجولانه با آنچه نمی داند به دشمنی بر می خیزد.
🔆ثالثاً جهل همچون ظلمات است و انسان هنگامی که در ظلمات متراکم قرار گیرد هر شبهی از دور می بیند به گفته بعضی از شارحان نهج البلاغه آن را حیوانی درنده یا گرگی خطرناک می پندارد و هر آوازی می شنود آن را نشانه حمله دشمنی می شمرد.
📚#حکمت_172
✳️ @bahjat_alabd
✳️لزوم محبّت و مودّت اهل بيت(ع) و راهکار دستیابی به آن
💠حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی:
خداوند به انسان فرمود در برابر من، مسئوليت تو اين است كه بايد عبادت كني و مسئوليت شما در برابر خلفاي من و جانشينان من اين است كه به اينها علاقه داشته باشي:﴿لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى﴾ فرمود اجر رسالت من زحمات ديني من اين است كه شما دوست اينها باشيد، حالا ما چطور دوست اينها باشيم يعني چون اينها مثلاً مظلوماند ما براي مظلوميت اينها گريه بكنيم؟! اينكه از غير ما هم ساخته است!
🔷لذا علاقه يك مبادي علمي دارد و اگر آدم به آن مبادي رسيد علاقه پيدا ميشود اگر آن مباني را پيدا نكرد علاقه حاصل نميشود؛
محبت بدون معرفت ممكن نيست و معرفت هم اگر در حد عقل باشد علاقه ميشود عقلي، در حد وهم باشد علاقه ميشود وهمي، در حد خيال باشد علاقه ميشود خيالي، در حد حس باشد علاقه ميشود حسي، اينچنين نيست كه علاقه عميق عقلي با معرفت خيالي و وهمي و حسي حاصل بشود؛
طرح خطبه نوراني حضرت زهرا(سلام الله عليها) بر اين بود كه معرفت ما را عقلي بكند قهراً محبت ما هم ميشود عقلي. امید است با شناختی صحیح از خاندان عصمت و طهارت رهرو همیشگی ایشان باشیم.
✳️ @bahjat_alabd
مرحوم آقا شیخ #رجبعلی_خیاط ره:
برای نماز به مسجد رفتم، دیدم شخصی در مسجد مشغول نماز است و هاله ای از نور دور سر اوست. پیش خود گفتم بروم با او مأنوس شوم و ببینم که چه خصوصیتی دارد که در نماز چنین حالتی برای او پدیدار است. پس از نماز با او همراه شدم، نزدیک در مسجد، او با خادم بگو مگویی پیدا کرد و بعد دیدم آن هاله نور از دور سرش محو شد.
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله #مجتهدی ره:
حدیث داریم اجابت دعا در لقمه حلال است. لقمه حلال بخور...یواش هم بگویی الهی العفو... خدا قبول میکند.
✳️ @bahjat_alabd
🔰مرحوم #کافی نقل می کرد که:
شبی خواب بودم که نیمه های شب صدای در خانه ام بلند شد از پنجره طبقه دوم از مردی که آمده بود به در خانه ام پرسیدم که چه می خواهد؛ گفت که فردا چکی دارد و آبرویش در خطر است.می خواست کمکش کنم
لباس مناسب پوشیدم و به سمت در خانه رفتم در حین پایین آمدن از پله ها فقط در ذهن خودم گفتم: با خودت چکار کردی حاج احمد نه آسایش داری و نه خواب و خوراک؛ همین
رفتم با روی خوش با آن مرد حرف زدم و کارش را هم راه انداختم و آمدم خوابیدم. همان شب حضرت حجه بن الحسن عجل الله تعالی فرجه را خواب دیدم
فرمود: شیخ احمد حالا دیگر غر میزنی؛ اگر ناراحتی حواله کنیم مردم بروند سراغ شخص دیگری؟
آنجا بود که فهمیدم که راه انداختن کار مردم و کار خیر، لطف و محبت و عنایتی است که خداوند و حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه به من دارند.
✅وقتی در دعاهایت از خدا توفیق کار خیر خواسته باشی، وقتی از حجت زمان طلب کرده باشی که حوائجش بدست تو برآورده و برطرف گردد و این را خالصانه و از روی صفای باطن خواسته باشی خدا هم توفیق عمل می دهد، هرجا که باشی گره ای باز میکنی، ولو به جواب دادن سوال رهگذری.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فاطمۀ من! دلم تنگ شده ...
🎤 حجت الاسلام #پناهیان
#سخنرانی_مذهبی
✳️ @bahjat_alabd
حجتالاسلام #پناهیان: اکثر آدمها بااستعدادند ولی در اثر بیحوصله بودن و یا تمرکز نداشتن، توانایی تحصیل یا کار علمی را از دست میدهند. بیحوصله بودن یا تمرکز نداشتن، اکثراً ناشی از عدم توانایی افراد در مخالفت با هوای نفس است. وقتی انسان مخالفتی با دلبخواهیهای خود نداشته باشد، ضعیف میشود و حواسپرتی پیدا میکند.
✳️ @bahjat_alabd
امام #خامنه_ای ادام الله ظله العالی: خدای متعال بشر را طوری افریده است که به تربیت احتیاج دارد هم از بیرون باید او را تربیت کنند، هم از درون خودش باید خودش را تربیت کند. در مقوله مسائل معنوی این تربیت یکی تربیت فکر و قوای عقلانی اوست که محل این تربیت تعلیم است و یکی تربیت نفس و قوای روحی و قوه غضبیه و شهویه ی اوست که نام این تربیت، تزکیه است.
✳️ @bahjat_alabd
✅تلنگر
✍️گاهی برای رهاشدن از زخم هاے زندگے باید بخشید و گذشت . میدانم ڪه بخشیدن ڪسانے ڪه از آنها زخم خورده ایم ، سخت ترین ڪار دنیاست ولــــے ، تا زمانے ڪه هر صبح چشمان خود را با ڪینه بازڪنیم ؛و آدمهاے خاطرات تلخ را زنده نگه داریم ؛ و در ذهن خود هر روز محاڪمه شان ڪنیم ؛ رنگ آرامـــش را نخواهیم دید. گــــاه ،چشم ها را باید بست و از ڪنار تمام بد بودنها گذشت
#بخشش_از_بزرگان_ست
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیت الله #بهجت:
🔹 ما نمیگوییم: معصوم باشید و منصب معصومین علیهمالسلام را داشته باشید و ادعای نبوت و امامت کنید،
🔸 بلکه میگوییم: پا جای پای معصومین علیهمالسلام بگذارید، نه جای پای دیگران.
✨ ملازم علما باشید و همیشه روشن باشید و با مطالب مفید، حیاتبخش و آموزنده سروکار داشته باشید.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٣٠١
✳️ @bahjat_alabd
✳️اهل بیت(علیهم السلام)؛ سرچشمه های رحمت الهی/درس رحمت، عطوفت، گذشت و مهرباني بيمنت را بايد از مكتب آنان آموخت
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی :
اهلبيت (عليهمالسلام) مظاهر كامل «ذو رحمةٍ واسعة» ووارثان «رحمة للعالمين» هستند. لذا چشمههاي رحمت در خانههايشان ميجوشد و از آنجا جاري شده، به ديگران ميرسد.
🔷بنابراين، درس رحمت، عطوفت، گذشت و مهرباني بيمنت را بايد از مكتب آنان آموخت؛ زيرا احسان و انعام انسانها به يکديگر معمولا ً با انتظار مقابله به مثل، انتظار تشكر و... همراه است، ليكن ترحم و تفضّل اهلبيت (عليهمالسلام) صرفاً براي خداست و انتظار مقابله به مثل، تشكر و تقدير از هيچ كس ندارند، يعني همان گونه كه خداي سبحان با رحمت عامّه و واسعهٴ خويش موجودات را خلق كرده، نيازمنديهاي آنها را برآورده ميكند و از كسي انتظار پاداش و تشكر ندارد،آنان نيز چون مظاهر رحمت عامّهٴ خداوندند حوايج مادي و معنوي مخلوقات الهي را برآورده ميكنند و از كسي انتظار پاداش و تشكر شخصي ندارند.
🔷نه تنها در مورد رسالت، شعارشان ﴿قل لا أسئلكم عليه أجراً﴾ است، بلكه در مورد اِطعام و احسان نيز ميگويند: ﴿إنما نُطْعمكم لوجه الله لا نريد منكم جزاءً ولا شكوراً﴾؛ فقط براي رضاي خدا شما را اطعام ميكنيم و از شما نه توقّع جزا و پاداش داريم و نه انتظار تشكر و تقدير.
🔷يعني همانگونه كه «حبّاً لله» خدا را عبادت ميكنند، ساير اعمال و افعالشان را نيز فقط «حباً لله» انجام ميدهند.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله #مجتهدی ره: خدایا من از تمام کسانی که غیبتم را کردند و آزارم دادند، گذشتم.
✳️ @bahjat_alabd
🔹آیت الله #مصباح_یزدی: اما در اخلاق دینی، همه زندگی دنیا، مقدمه حساب میشود، نتایجی که از رفتارها و کسب ملکات فاضله، ملکات اخلاقی حاصل میشود، توجه اصلی به مابعد دنیا است.
🔸 اگر راجع به منافع دنیوی صحبت میشود، تطفلا هست و الا اصالتا ارزشهای اخلاقی از دیدگاه دین ارزشهایی است که نتیجهاش در عالم ابدی برای انسان حاصل میشود.
✳️ @bahjat_alabd
امام #سجاد علیه السلام
وَ الذُّنُوبُ الّتى تُنزِلُ النِّقَمَ عِصيانُ العارِفِ بِالبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَى النّاسِ وَ الاِستِهزاءُ بِهِم وَ السُّخريَّةُ مِنهُم ؛
گناهانى كه باعث نزول عذاب مىشوند، عبارتاند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.
وسایل الشیعه ج 16 ، ص 281 ، ح 21556
✳️ @bahjat_alabd
متعددبودن نشانههای عظمت حضرت فاطمه زهرا(سلاماللَّهعلیها)
دربارهی مقامات صدیقهی طاهره (سلاماللَّهعلیها) زبان و گفتار ما یارای بیان ندارد؛ نمیشود توصیف کرد؛ وصف او از حد این قالبهای معمولی بیانی ما بالاتر است؛ اما با زبان هنر تا حدودی میشود ذهنها را نزدیک برد؛ اینکه بنده روی مداحی و شعر و سرودهای اسلامی تکیه میکنم، به همین خاطر است. با بال و پر هنر میشود مقداری ذهن را نزدیک کرد، ولی به حقیقت آنها در مقام توصیف نمیشود رسید.
🔵👈 البته کسانی که دلها و عملشان را پاک کنند، جسم و جان خودشان را تطهیر کنند، تقوا و پرهیزگاری و پاکدامنی را پیشهی خودشان کنند و خودشان را تربیت کنند و مقداری از این آلودگییی که بنده و امثال بنده دچارش هستیم، خودشان را بیرون بیاورند، چشمهایشان میتواند ببیند؛ اما باز آنها هم نمیتوانند توصیف کنند، لیکن دلهای پاک و چشم دل بینای آنها میتواند انوار قدسیهی اهل بیت و از جمله صدیقهی کبری (سلاماللَّهعلیها) را تا حدودی از نزدیک ببیند و مقامات آنها را درک کند. ما نشانههایی داریم. اینکه از قول پیغمبر اکرم نقل شده است که:
«فداها ابوها»(۱) خودش یک نشانه است. اینکه در روایت دارد که وقتی فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها) وارد خانهی پیغمبر میشد، یا آنجایی که پیغمبر نشسته بودند وارد میشد، «قام الیها» - حضرت پیش پای او بلند میشد؛ به طرف او میرفت –(۲) این یک نشانه است؛ اینها عظمت است. اینکه همهی دنیای اسلام از آن روز تا امروز - شیعه و سنی فرقی ندارد - این بانوی بزرگوار را با چشم عظمت و جلالت نگاه میکنند، این هم خودش یکی از آن نشانهها و علامتهاست. امکان ندارد که همهی عقلا، علما و متفکران با نحلهها و عقاید مختلف در همهی تاریخ یک امت و ملت، بر مدح و ستایش یک مرکز متفقالقول باشند. این نیست مگر عظمت توصیفناپذیر آن مرکز؛ این خودش یک علامت است.
💐 همهی این عظمتها مربوط به یک بانوی هجده ساله؛ یک دختر جوان است! بیشترین سنی که برای فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها) طبق تواریخ مختلف گفته میشود، از هجده سال است تا بیستودو سال. از آن تکریمی که امیرالمؤمنین برای ایشان قائل است، و از آن تکریمی که در روایات و کلمات همهی ائمه (علیهمالسّلام) دربارهی فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها) آمده انسان میفهمد که چه عظمت و شیفتگییی در کلمات ائمه نسبت به فاطمهی زهرا موج میزند. هر یک از ائمه شط خروشانی هستند که فضای معرفت و استعدادهای بشری را سیراب و بارور کردهاند و همهی این جویبارها از این چشمه سرازیر میشوند؛
🍂 چشمهی جوشان فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها). روایات صادقین (علیهمالسّلام)، عظمت حضرت رضا و موسیبنجعفر و ائمهی بعدی، مقام والای حضرت بقیّةاللَّه (ارواحنافداه)، همه جویبارهای آن کوثرند؛ آن کوثر تمام نشدنی، آن چشمهی جوشان؛ برکات فاطمهی زهرا اینهاست.
🗓 ۱۳۸۳/۰۵/۱۷
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
✳️ @bahjat_alabd
مرحوم #دولابی ره: لازم نیست از زندگی ببُری و خلوت کنی. اگر هر شب یک ربع فکر کنی، کم کم همهی وقتهایت را میگیرد و به هر کاری مشغول باشی، دائماً فکر خدا هستی و ایـن فکر مانع کارهای دنیویات هم نخواهد بود. یاد خدا این نیست که انـسان درهـا را بـه روی خودش ببندد. همان یک ربع خلوت و تفکّر در مورد اینکه کجا بودهای و الآن کجا هستی و نهایتاً به کجا خواهی رفت، کافی است.
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله #حائری_شیرازی ره: مرد باید سختی های کار همسرش در خانه را ببیند؛ باید خودش را جای او بگذارد؛ علی علیه السلام می فرماید: فَإنَّ الْمَرْأةَ رَیحَانَةٌ ، لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَة؛ زن که خدمتکار نیست، زن گل است مرد وقتی در خانه کار بکند، مثل جهاد است؛ کمک زنش ظرف بشوید، خیاطی کند، بچه داری کند، جارو کند؛تمام اینها، عمل به وظایف شرعی است.
✳️ @bahjat_alabd
امام #على عليه السلام:
گوش خود را به شنيدن خوبى ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تونمى افزايد گوش مسپار، زيرا اين كار، دل ها را زنگار مى زند و موجب سرزنش مى شود
عَوِّدْ اُذُنـَكَ حُسْنَ الاِْسْتِماعِ وَ لا تُصغِ اِلى ما لا يَزيدُ فى صَلاحِكَاستِماعُهُ فَاِنَّ ذلِكَ يُصدِئُ الْقُلوبَ وَ يوجِبُ الْمَذامَّ
غررالحكم، حدیث 6234
✳️ @bahjat_alabd