🔻مرحوم حضرت علامه آیت الله العظمی حاج شیخ محمد کوهستانی بهشهری:
🔹انسان باید عادت به ذکری داشته باشد که در مواقع حساس مرگ و انتقال از این عالم بتواند طبق عادت همیشگی آن ذکر را بگوید.
✳️ @bahjat_alabd
💠 آیت الله کشمیری(ره):
اگر می خواهید طعم و شیرینی عبادت را بچشید، دروغ را باید ترک کنید، جدی و شوخی آن را.
✳️ @bahjat_alabd
9.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تبدیل تقوای فردی به جمعی
انسانهای اهل عمل از تأثیرگذاری بسیار زیادی در جامعه برخوردار هستند، چون اعمال آنها بار مثبت در بر دارد و یا همانند عِطر و نور است و اگر هم با تقوا و ایمان همراه باشد قطعاً برروی دیگران اثرگذاری بیشتری دارد و در پرتو نور او، دیگران هم استفاده میکنند.
امام خمینی(ره) میفرمودند: من روستایی را دیدم که جمعیت آن روستا را انسانهای درست و خوب تشکیل دادهاند، کمی دقت کردم و به این دست یافتم که یک انسان وارسته در آنجا زندگی میکرده است. یک عالم اهل عملی در آنجا زیست داشته که چون حواسش به خود جمع بوده بر دیگران اثر مثبت گذاشته است.
تقوای فردی باید آرامآرام به تقوای جمعی منجر شود؛ یعنی ابتدا خویش را اصلاح کنیم و سپس بر دیگران اثرگذار باشیم. برای همین در اسلام امر به معروف و نهی از منکر مطرح شده است.
#مرتضی_آقاتهرانی
#تقوای_جمعی
✳️ @bahjat_alabd
✅ #آیت_الله_جوادی_آملی:
🔸 خدا دنيا را برای آزمون, خلق كرد. اصلاً دنيا كلاس #امتحان است، منتها امتحانها دو قسم است؛ گاهی امتحان، هر روز است ولی گاهی امتحانهای سنگين، سالی يك بار يا دو بار است.
🔸 گاهی يك بار يا دو بار انسان يا بيمار میشود يا #مال فراوانی به او پيشنهاد میدهند يا مقامی به او پيشنهاد میدهند و در بوتهی آزمايش قرار میگيرد، وگرنه امتحانات جزئی هر روز و هر لحظه هست.
✳️ @bahjat_alabd
زنها وقتی باردارند، با احتیاط می نشینند و می ایستند.
مؤمن هم باردار است و جنین او ایمان اوست.
زن حامله اگر از بلندی بیفتد، بچه اش سقط میشود؛ مؤمن هم گاهی یک حرف ناملایم میزند و ایمانش سقط میشود.
زنی که پشت سر هم به این طرف و آن طرف میپرد، باور کن که حامله نیست.
اگر حامله بود اینطور بی پروا نبود.
کسی هم که لابلای حرفهایش خیلی شلنگ تخته میاندازد و در قضاوتش درباره این و آن، هرچه خواست میگوید، باور کن که حامل «ایمان» نیست.
🔹حکمت ناب و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی ره
✳️ @bahjat_alabd
🔸علائم محبت به خدا
🔻 آیةالله شیخ محمدتقی آملی
🔹دیگر از علائم محبت، پرهیزگاری و زهد او در نعمتهای زائله دنیا است؛ یعنی به اندازه ضرورت بهرهبرداری میکند و از تصرف بسیار در آنها اجتناب میورزد و این میسر نمیشود، مگر به اینکه در دلش غیر از خیال محبوب چیزی نباشد.
🔹از علائم محبت آن است که دیده شود محب، در اطاعت دوستش عزم ثابت و تصمیم راسخی دارد؛ چنانچه اگر افرادی به اصرار او را از اطاعت منع کنند، هر آینه او از اطاعتش دست برنمیدارد و اینها در فرمانبرداری محبوبشان، کالجبل الراسخند که «لا یخافون فی الله لومة لائم».
🔹از علامات دیگر محبت آن است که از شدت انس به محبوب، از غیر محبوبش متنفر و فراری است؛ به حدی که اگر صدهزار چیز به او بدهند تا محبوبش را از او بستانند، راضی نباشد، و اگر همه چیز را بگیرند و محبوبش را از او باز ندارند، راضی باشد.
✳️ @bahjat_alabd
💠 مرحوم حاج اسماعیل دولابی: ما مثل بچهای هستیم که پدرش دست او را گرفته است تا به جایی ببرد و در طول مسیر از بازاری عبور میکنند.
بچه شیفته ویترین مغازهها میشود و دست پدر را رها میکند و در بازار گم میشود. وقتی هم متوجه میشود که دیگر پدر را نمیبیند، گمان میکند پدرش گم شده است؛ در حالی که در واقع خودش گم شده است.
انبیاء و اولیاء، پدران خلقاند و دست خلائق را میگیرند تا آنها را به سلامت از بازار دنیا عبور دهند. غالب خلائق، شیفته متاعهای دنیا شدهاند. امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) هم گم و غائب نشده است؛ ما گم و محجوب گشتهایم.
✳️ @bahjat_alabd
💠 علامه طباطبایی :
🔹 دائماً به یاد حق باشید. این دوام یاد حق، سبب جلوگیری از غفلت می شود.
✳️ @bahjat_alabd
حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
مراجعه به تراجم(زندگینامۀ) علمای سلَف(گذشته)، به منزله مراجعه به کتابهای معتبر اخلاقی است. هرکس که طالب #تهذیب و ترقی در امور #معنوی است و میخواهد از زندگی و عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال آنها نگاه کند، که چه کارها میکردند.
در محضر بهجت، ج٢، ص٣۴٧
✳️ @bahjat_alabd
💎 ثمره عمل برای خدا
🔻امام صادق علیهالسلام:
أَيُّمَا عَبْدٍ أَقْبَلَ قِبَلَ مَا يُحِبُّ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَقْبَلَ اللَّهُ قِبَلَ مَا يُحِبُّ
❇️ هر بندهاى كه به آنچه خداى عز و جل دوست دارد، روى آورد، خدا به آنچه او دوست دارد، روى آورد.
📚 اصول کافی، ج ۲، ص ۶۵
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله بهجت(ره) :
☘️🌼 کسانی منتظر فرج هستند که برای خدا و در راه خدا منتظر آن حضرت باشند نه برای برآوردن حاجات شخصی خود
📚 در محضر بهجت/ج۲/ص۱۸۷
✳️ @bahjat_alabd