🔸نصرت غایب
🔻آیتالله العظمی مکارم شیرازی
🔹رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در روایتی می فرماید: إذا وُقّع فِي الرَّجُل وَأنتَ في ملاء فَكُن لِلرَّجلِ ناصراً ولِلقومِ زاجِراً وَقُم عَنهم. یعنی اگر در جمعیتی بودی و مشاهده کردی که پشت سر کسی توهین می کنند، تو حامی آن شخصِ غائب باشد و نسبت به آن قوم، امر به معروف و نهی از منکر کن و اگر نشد از آن مجلس برخیز و خارج شو.
🔹این حدیث نشان می دهد که دایره ی حقوق در اسلام تا چه حد وسیع است. در مکتب تمدن فعلی در غرب، کسی بر دیگری حقی ندارد و همه تابع قانون هستند ولی وقتی وارد اسلام می شویم مشاهده می کنیم که تا چه حد دیگران بر دیگران حق دارند. حدیث مزبور نیز یکی از همین حقوق را نشان می دهد که اگر کسی دید که در مجلسی پشت کسی سخن می گویند و به او توهین می کنند باید آنها را از این کار نهی کند و از آن برادر مؤمن در غیاب او، طرفداری نماید و اگر کلام او اثر نمی کند از آن مجلس خارج شود.
🔹انسان ها معمولا چنین نمی کنند و می گویند، به ما چه مربوط است. نهایت اینکه از آن مجلس خارج شوند ولی این گونه نیست که از آن فرد، در غیاب او حمایت کند و دیگران را از انجام این کار نهی کند. ولی اسلام می گوید نه تنها حضورا بلکه در غیابِ برادر مؤمن نیز باید او را یاری کرد. این تفاوتی اساسی است که بین تمدن اسلامی و تمدن غربی وجود دارد. حتی در تمدن غرب می گویند: اگر کسی می خواهد خودکشی کند و خود را از بالای پل به زمیت پرت کند، به شما مربوط نیست. این در حالی است که اسلام حتی اجازه نمی دهد کسی در غیاب برادر مؤمن نسبت به او بی تفاوت باشد و اگر در جمعی هست که علیه او سخن می گویند باید اقدامی کند و اگر حرف او تأثیر نداشت مجلس مزبور را ترک نماید، زیرا مجلس مزبور، مجلس معصیت می باشد و شرکت در آن جایز نیست.
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
✳️ @bahjat_alabd
توسل کنیم تا خدایی شویم
مسئله روضه اباعبدالله (ع) برای آیتالله بهجت به حدی مهم بود که حدود ۵۰ سال هر هفته مجلس داشتهاند و ایشان حاضر نبود به این سادگی این کار را ترک کند. حتی در حال مریضی اصرار داشت که این مجلس باید برقرار شود و اصرار داشت که خودش باید حضور داشته باشد. خیلی برایش مهم بود که از اول مجلس حضور داشته باشد. ایشان میگفت: اگر من در عمرم ۵۰ سال مراسم عزاداری برای امام حسین (ع) گرفتهام باز هم کم است؛ بعد از من شما باز هم برایم مراسم روضه أباعبدالله بگیرید. گریه بر سید الشهداء از همه مستحبات بالاتر است، حتی از نماز شب؛ چون نماز شب حالتی جسمی دارد ولی گریه بر سید الشهداء (ع) رقّت روحی است و عامل آن را در درون انسان به وجود آورده است. این توسلات انسان را خدایی میکند.
به نقل از فرزند آیتالله بهجت در مباحثات
#آیت_الله_بهجت
✳️ @bahjat_alabd
☀️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🙏در دعا كردن ، درمانده نشويد ؛ زيرا با وجود دعا كردن، اَحَدى هلاك نمى شود.
📚بحار الأنوار/ج93/ص300/ح37
✳️ @bahjat_alabd
❇️آیت الله ناصری دولت آبادی رحمةالله؛
🔸چه خدای مهربانی است،هیچ چیزی به من نمیگوید.بچهی خود من دو سه روز مخالفت بکند حسابش را میرسم....اما حضرت حق جلت عظمته با این قدرت و عظمتی که دارد هرچه معصیت او را میکنیم ابدأ چیزی نمی گوید و عذابی نمیفرستد.
🔸می گوید اینها جاهل و نادان هستند.خودش هم به نبی اکرم صلی الله وعده داده است که"نَبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ".یعنی به بنده های من بگو من خدای مهربانی هستم.درِ خانه ام بیایید،هر چه معصیت کردید میبخشم و عفو میکنم.
#آیت_الله_ناصری
✳️ @bahjat_alabd
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
مراجعه به تراجم(زندگینامۀ) علمای سلَف(گذشته)، به منزله مراجعه به کتابهای معتبر اخلاقی است. هرکس که طالب تهذیب و ترقی در امور معنوی است و میخواهد از زندگی و عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال آنها نگاه کند، که چه کارها میکردند.
در محضر بهجت، ج٢، ص٣۴٧
#آیت_الله_بهجت
✳️ @bahjat_alabd
💠آیتالله حائری شیرازی؛
🔸اگر به جام فلزی ضربهای وارد شود، مدتها ارتعاش خواهد داشت، ولی اگر جام را با دست بگیریم و ضربهای به آن وارد کنیم، دیگر ارتعاشی نخواهد داشت.
🔸انسانی که تکیه گاهی ندارد و خدا او را نگرفته است، با یک ضربه آرامش خود را از دست داده و تا مدتها مضطرب، سردرگم و حیران خواهد ماند. اما کسی که متکی به خداست و دلش به او آرام شده و خدا او را گرفته، در مقابل ضربات، مضطرب نخواهد شد و آرامش خود را حفظ خواهد کرد.
#آیت_الله_حائری
✳️ @bahjat_alabd
🖊 #آیت_الله_جوادی_آملی:
خدا دنيا را برای #آزمون, خلق كرد. اصلاً دنيا كلاس #امتحان است، منتها امتحانها دو قسم است؛ گاهی امتحان، هر روز است ولی گاهی امتحانهای سنگين، سالی يك بار يا دو بار است.
🔸 گاهی يك بار يا دو بار انسان يا #بيمار میشود يا #مال فراوانی به او پيشنهاد میدهند يا #مقامی به او پيشنهاد میدهند و در بوتهی آزمايش قرار میگيرد، وگرنه امتحانات جزئی هر روز و هر لحظه هست.
#آیت_الله_جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
💠آیت الله مرعشی نجفی(ره):
سفارش میکنم پیوسته با طهارت و وضو باشید که سبب نورانیت باطن و برطرف کننده آلام و اندوه هاست.
#آیت_الله_مرعشی
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 "استاد فاطمی نیا"
🔹 موضوع: انوار حاصل از اعمال خير را حفظ كنيم!
#استاد_فاطمی_نیا
✳️ @bahjat_alabd
* #ملاحسینقلی_همدانی
🔻از مرحوم ملا حسينقلی همداني ميپرسند فلان عالم (که اهل سلوک هم بوده) را چگونه يافتيد؟
🔸ایشان در ضمن تعريف از ایشان می فرمایند: آقا راه خدا را بايد از روی قاعده رفت. شما اگر بخواهيد خطاطی را ياد بگيريد، شصت سال هم که خودتان كار كنيد آخرش وقتي كه به استاد خط نشان بدهید خطاطی شما ناقصی زيادی دارد؛ بايد روی چهار چوب خاصی حركت كرد.
#حاج_شیخ_جعفر_ناصری
✳️ @bahjat_alabd
امیرالمؤمنین علیه السلام:
هنگامى كه عقل كامل گردد سخن كم مى شود
إِذَا تَمَّ الْعَقْلُ، نَقَصَ الْكَلَامُ
حکمت 71 نهج البلاغه
✳️ @bahjat_alabd
امام خمینی قدسسره
🔸بکوشید تا هرچه بیشتر نیرومند شوید در علم و عمل؛ و با اتکال به خدای قادر، مجهز شوید به سلاح و صلاح که خدای بزرگ با شماست.
📚 صحیفه امام/12/160-159
#امام_خمینی_ره
✳️ @bahjat_alabd
🔻يكى از آفتهاي راه انسانيّت، اين است كه انسان، حركت تخيّلى بكند. این مسئله (برداشت تخيّلى و اعتقاد تخيّلى) كمر همه را مىشكند؛ سير، سير انبيا است؛ شفاف و روشن است.
🔸مسير، مسير دشمنى و عناد با دنياست. اگر كسى در اين راه قرار بگيرد و در عین حال بخواهد دنيايش را آباد كند، لطمه مىخورد؛ البته يك وقت يك نفر طالب رزق حلال است و كارهای معنویش را هم دارد مىكند [این مورد در حد ضرورت اشکال ندارد] ولى اين راه هميشه گذشت از دنیا و ايثار مىخواسته است؛ مانند آن پيرزنِ شصت ساله که نخ ريسى میكرد و مال خالصش را جمع میكرد و به بغداد خدمت حسين بن روح كه نايب امام بود، مىفرستاد.
🔹همه كارها قاعده دارد. اين راه هم همين طور است و الّا انسان پیوسته تارهاى عنكبوتى را دور خودش مىپيچاند، بعد هم مىبيند فايده ندارد و يك فرد مأيوسِ دل زده میشود و مصداق «چون نديدند حقيقت، ره افسانه زدند» میگردد.
(رک: كمال الدين و تمام النعمة ترجمه پهلوان، ج۲، ص۳۰۰).
#حاج_شیخ_جعفر_ناصری
✳️ @bahjat_alabd
🔸نتیجه اعمال
🔻آیةالله خوشوقت قدسسره
🔹انسان مسئول اعمال خود است: «کل إنسان ألزمناه طائره فی عنقه و نخرج له یوم القیامة کتاباً یلقاه منشوراً»، (اسراء/13) منظور از طایر، عمل انسان است. «ألزمناه طائره» هر کسی کاری بکند، هر عملی انجام داده است از حوزه خودش خارج نمیشود، مسئولش خودش است. اگر خوب است به نفع خودش و اگر بد است به ضرر خودش است، اما در هر حال از دایره وجودی خود شخص، خارج نیست، یعنی عمل این فرد را گردن دیگری نمیگذارند
🔹خدا فقط عمل به احکام میخواهد: امیرالمؤمنین صلواتاللهوسلامهعلیه که مرد عمل بودند، در خیلی از خطبههایشان مردم را به عمل تذکر میدهند. ما باید بدانیم که صرف، حرف زدن فایده ندارد. خدا حرفها را زده و از ما عمل خواسته است، باید واجبش را انجام بدهیم، حرام را هم ترک کنیم، این را از همه ما خواسته است. همه مقدمات هم مال همین است که من گوش به حرف خدا بدهم هم خودم تربیت شوم هم جامعهام اصلاح شود و فردا هم جزء سُعَدا محشور شوم. اینها همهشان عمل میخواهند؛ و الا بنشینیم و بگوییم و بنویسیم فایده ندارد.
#آیت_الله_خوشوقت
✳️ @bahjat_alabd
🔸عوامل سبک شمردن گناه
🔻آیتالله شیخ عباس ایزدی(ره)
🔹سؤال این است که چگونه با اینکه اعتقاد به خدا و ایمان به پیامبر(ص) و ائمه طاهرین(ع) داریم، گناه را کوچک میکنیم؟ در اینجا میتوان عواملی و یا افکاری را ذکر کرد که سبب میشود، کاری را که مخالفت با خداست، کوچک بدانیم؛ از جمله اینکه گمان میکنیم، چون گناهان به کبیره و صغیره تقسیم شدهاند، پس ارتکاب گناهان صغیره اشکالی ندارد.
🔹البته فقها و علمای اخلاق در این زمینه دو دستهاند: بعضی از آنها میگویند: گناهان به دو دسته تقسیم میشوند: گناهان کبیره مانند: زنا، سرقت، آدمکشی، قسم دروغ، غیبت، اسراف و غیر اینها و گناهان کبیره مثل: یک نگاه لذتآمیز به نامحرم.
🔹درست است که نگاه به نامحرم نسبت به زنا، کوچک است؛ اما به نسبت آثار شومی که فینفسه دارد، بزرگ است. شاید فقها این مطلب را نگویند؛ اما خود انسان میتواند حساب کند. از روایات هم میتوان استفاده کرد که حتی یک نگاه که به نظر کوچک میآید، ممکن است بهسبب شرایط و موقعیت و شأن و شخصیت افراد، آثار خیلی شومی داشته باشد
#آیت_الله_شیخ_عباس_ایزدی
✳️ @bahjat_alabd
#همه_چیز_معرفته...
🍃عارفِ خراباتی، آقا میرزا اسماعيل دولابی (ره) : اعمال هر کس به اندازه معرفتش قیمت دارد.خلوص عمل، بسته به میزان معرفت است. اعمالی که از محبت سرچشمه می گیرد،خلوصش بیشتر است.
#حاج_اسماعیل_دولابی
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️سخنرانی استاد عالی
زیارت عاشورا درسنامه سلوک
#استاد_فاطمی_نیا
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله محمد شجاعی:
✨ در #سلوک انسان گاهی اسباب و علل پیشرفتش خوب فراهم می شود ، گاهی اسباب و علل پیشرفتش یکخورده به مانع برخورد میکند.
💠 یکی از جریاناتی که موجب توفیق اسباب است و اسباب و علل در جهت پیشرفت انسان در سلوک تنظیم می شود ( به اذن اللّه ) ،
یکی از علل و عوامل این جریان عبارت است از ✨اکرام مومن✨
🔷 هر قدر انسان برخورد خوب و اعزاز آمیز با مومن داشته باشد ، به همان اندازه وسائل پیشرفتش در طریق سلوک فراهم خواهد شد . ......
💠 اگر آن مومنی که بهش احترام می کنیم و اکرام می کنیم و برخورد اعزاز آمیز می کنیم ، یک کسی باشد که یک ربّانی باشد ، عالم ربّانی باشد ، یک ولیّ باشد ، خب معلومه .
✨ اگر اکرام بهش کردید ، ممکن است شما از عبادت یک سالتان بیشتر در همین اکرامتان چه بکنید؟ نتیجه بگیرید .....
💠 خدا به آنهایی که پیر هستند از مومنین ، ریشی ، موی سری ، موی صورتی سفید کرده اند ، در طریق #عبودیت ، در راه ایمان ، خدا به آنها نظر خاصی دارد ، و اکرام آنها خوب انسان را پیش می برد......
🍀 به یک نحو دیگر سید است ، سادات علویست ، ذرّیه علوی است ، خب معلوم است. ذرّیه علوی حساب خاصی دارد.
قهراً این اکرامی که به ذرّیه علوی به ذرّیه رسول (صلوات الله عليه ) می شود.
✨ این اکرام علاوه بر اینکه مومن است ، ذریه رسول هم هست ، حساب خاصی هم دارد ، ارتباط خاصی در آنجا هست ، حق را بیشتر می شود آنجا یافت ، جلوات حق را ، تجلیات حق را ، قهراً این اکرام ، چند برابر انسان را بالا می برد.......
⚜ امیدوارم ان شاءاللّه شما این مطالب را که گفتیم، هم در مقام عمل دقت بکنید ، و هم نکته هایش را بفمید ، سِرش را برایتان روشن باشد و هم ان شاءاللّه ( به اذن اللّه ) از لغزش هم محفوظ بشوید
💢 این حرفها معنیش هم این نبود که یک وقتی خدای نکرده ، خدای نکرده ، باز خدایی نکرده ، انسان حقیقت را خوب در نیابد ، به اصطلاح افراط بکند و یک مومن را ، یک بنده خدا را ، خدا هم درست نمی کنیم!
(توجه می کنید)
✨خدا خداست ،
مومن چیه ؟ مومن است.
خدا ، خداست. بنده ، بنده است ،
مخلوق ، مخلوق است . خالق ، خالق است.....
📀 گزیده ای از (( فایل صوتی ، اکرام مومن))
#آیت_الله_شجاعی
✳️ @bahjat_alabd
🔻آیةاللهالعظمی بهجت قدسسره
🔸با تأکیدی که بر دعوت به توجه و تمسک به عترت نمودهاند، معلوم میشود در مشاهده قرآن و عترت جاذبیتی است که اگر لیاقت داشته باشیم، به زیارت میرویم. معلوم نیست که پولدار پروانه این شمع میشود یا بیپول، بلکه این در اثر جذب و انجذاب محبت است.
📚در محضر آیةاللهالعظمی بهجت قدسسره /۱/٣٢٩
#آیت_الله_بهجت
✳️ @bahjat_alabd