💠حضرت آیت الله بهجت:
🍃نعمت خدا تنها در دارایی و مال و ثروت نیست. آیا ثروتمند بیش از فقیر صحت، اولاد، آرامش و راحتی و چیزهای دیگر دارد؟
◀️بنابراین، اگر دارایی ها و ناداری های افراد من حیثُ المجموع(از هر لحاظ) حساب شود، می بینید که گرفتاری ها به صورت مساوی و یکسان میان مردم تقسیم شده است.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🌿به تعلیم و تعلّم، مباحثه و مذاکره فقه مشغول و ملتزم باشید؛ خدا می داند چه اثراتی دارد.
🍃علم فقه اثر دارد، ولی نه برای اینکه مقصود کسی که بدان اشتغال دارد، این باشد که از اَعوان ظَلَمه (یاوران ظالمین) گردد. این فرق می کند با انسانی که فقه بخواند برای اینکه تمام کمالاتِ بالقوه این علم، در او بالفعل گردد.
✳️ @bahjat_alabd
💠آیت الله بهجت:
🍃چه بسا ازاینکه فرموده اند:«عبادت در غیبت، افضل از عبادت در حال حضور است» بتوان استفاده کرد مقامات بالاتری برای ما ممکن است!
🍃مقصودم اینست که اگر ما در زمان حضرت رسول بودیم و می دیدیم که در اطرافشان امثال سلمان هستند که دارای مقاماتی هستند،چقدر به آن مقامات عالیه تشویق میشدیم
✅ولی کسی که آنها را نمی بیند ازتحصیل آن معذور است؛ زیرا تردید برای او حاصل میشودکه آیا اینگونه مقامات برای اوحاصل میشود یاخیر؟
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🍂آنهایی که گریه مردم را امر غلطی میدانند چه میگویند؟! این گریه از ترس خدا، عمل انبیاست. چه میگویند؟
♂️مسئله گریه بر سیدالشهدا(ع) هم مثل گریه از ترس خداست و همان اجر را دارد.
💧قطره اش چقدر(فضیلت و اجر دارد) بعضی میگویند: گریه چه فایده ای دارد؟
👌فایده اش...اتصال روحی انسان با خود سیدالشهدا و با حضرت رسول و با خدا در ترقی است.
✳️ @bahjat_alabd
💠جضرت آیت الله بهجت:
👈بدانید گیر، سر خودمان است، و الّا کار ما درست است، بلکه انسان متأمل، انسانِ عاقل، بدِ کارها را می فهمد. نگاه می کند امروز، فردا، پس فردا، چطور شکست می خورند و هلاک می شوند، پس معلوم می شود بدی، هلاکت می آورد.
🍂از بی ادب ها هم آدم می تواند ادب را یاد بگیرد، فضلاً از با ادب ها.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله مصباح:
🌿این برایم سؤال بود که در میان این همه اسمای الهی، چرا ایشان(آیت الله بهجت) ذکر «یا ستار» را زیاد به کار می برد.بعدها به ذهنم آمد که ایشان از اینکه از اطراف و محیط اطلاع داشته باشند، خسته می شوند؛ چون چیزهایی را می دیدند که ما نمی دیدیم، چیزهایی را می شنیدند که ما نمی شنیدیم و برای اینکه توجه ایشان کمتر به این مسائل جلب شود، خیلی «یا ستّار» می گفتند.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🌿همه باید بدانند که از عملیات،آنچه که برایشان باقی میماند،توجه به همانها داشته باشند و به آنچه که فانی میشود،توجه نداشته باشند.
🍁اعمال صالحه،طاعات الهیه،آنچه که مقرِّب به سوی خداست،با آدم میماند و آدم اینها را از اینجا،تا روز قیامت،تا مابعدالقیامة،هرجا که هست،با خودش میبرد.اعمال صالحه انسان، اعمال باقیه انسان،فانی نمیشود.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🍃باید کسانی که حاجت مهمه ای دارند،یکی از همین نمازها و از این عبادت هایی که برای حاجت ذکر شده است(به جا آورند)و اگر بخواهند تثبیت بکنند و برسند به حاجت خودشان بلاشک، ملتفت باشند بعد از آن طلب حاجت و نمازها و دعاها بروند به سجود و در سجود سعی کنند(به اندازه) بال مگسی چشم تر بشود، این علامت این است که مطلب تمام شد.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«خاطرهی آیتالله بهجت از شخصی که جواب سلام امام رضا علیهالسلام را شنیده بود!»
✅ آیتالله بهجت(ره):
🔹یکی از دوستان و از خویشان ما خودش برای بنده نقل کرد.
میگفت:
🔻«مهمان فلان آقا بودیم در مشهد، همیشه وارد بر او میشدیم. پنجره را باز کرد و گنبد حضرت رضا علیهالسلام را که دید سلام کرد. من آنجا نشسته بودم، این حاجی خیلی خیّر و صالح بود. اینجا ایستاده بود و سلام کرد، من جواب سلام [حضرت رضا علیهالسلام] را شنیدم که به او [این حاجی] داده شد. گفتم حاج آقا! من [جواب سلام را] شنیدم.
🔹گفت:
🔻خب به سلامتی! تو استعدادت(استعداد معنوی)خوب بود که توانستی بشنوی، ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند. تو استعدادت قوی بود، خوب بود، و شنیدی. [با این حرف] اصلاً خودش را از کرامت خارج کرد وگفت: ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند.»
🔻بالاخره، مشهد محل شهادت و حضور [حضرت رضا علیهالسلام] است. میت و حی بودن در پیشگاه اینها فرقی ندارد. [تفاوتی] در [حیات و ممات] اینها (اهلبیت) نیست، در غیر اینهاست.
📚 (درس خارج فقه، کتاب صلات، ١٣٧٧/١٢/٠۴)
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🍂چقدر کار ما به پرندگان شبیه است، برای آنها دام می گذارند و دانه در دام می ریزند و آنها برای برداشتن دانه می روند، ولی در دام می افتند. دل انسان اگر در دام باشد چه؟
❓آیا خداوند ما را به این امور مبتلا نموده تا خود را مضطر ببینیم، و به فساد و عشرت های نامشروع مبتلا و مشغول باشیم؟
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
❓چگونه اهل باطل کتابهای خود را ـ که قابل قیاس با کتب اهل حق نیست ـ تکثیر و ترویج میکنند، ولی اهل حق در این زمینه همیشه عاجز و ناموفق بوده اند؟
🍃بنده اطلاع دارم که کتابهایی در کتابخانه های شخصی و عمومی در معرض تلف و نابودی است!
🌿شاید با این ابتلائات که کفار بر سر مسلمانها می آورند، دیگر برای کسی فرصت فکری نمانده است!
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت (رحمه الله):
🌿از مرحوم شیخ عبدالنبی اراکی نقل شده که در اراک، شبی در مدرسه بودیم، زنی پشت در آمد و اظهار داشت: بیپناهم و جایی ندارم و نمیتوانم در این وقت شب به جایی بروم. هوا هم سرد بود.
🍂لذا به ناچار گفتم: بیایید داخل. پس از ورود، گفتم: سفرهام آنجاست باز کنید و نان بخورید و در داخل حجره، کرسی هم داشتم، به او گفتم آن طرف بخوابید و من مطالعه دارم. رفت، خورد و خوابید من هم مطالعه کردم، نان خوردم و در طرف دیگر کرسی خوابیدم. یک یا دو بار با فاصله، پای آن زن با پای من برخورد کرد، دیدم صلاح نیست زیر کرسی باشم، از جا برخاستم و بیرون حجره رفتم و تا صبح در هوای سرد در حیاط مدرسه ماندم و دور حیاط میگشتم تا اینکه صبح شد.
❇️از کارهای دیگر آن زن مثل نماز و… اطلاع ندارم. هوا که روشن شد، زن از اطاق بیرون آمد و رفت. علم تعبیر خواب من از ماجرای آن شب شروع شد.
برای ابنسیرین نیز چنین جریانی اتفاق افتاد و زنی از او مطالبهی فحشا نمود و وی به ظاهر قبول نمود و برای تطهیر به دستشویی رفت و صورت ظاهر خود را با نجاست آلوده کرد و به این وسیله از آن مهلکه نجات پیدا کرده و خداوند علم تعبیر خواب را به وی عطا فرمود.
📚در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۳
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🌿ما مسلمانها امتحان خود را با پیغمبر صلی الله علیه و آله و یازده امام علیه السلام در زمان حضورشان پس داده ایم،اگر این یکی هم ظاهر می شد،لابد به قربانش می رفتیم! کسانی که در زمان ائمه به بنی امیه و بنی العباس گرایش داشتند،مگر دیوانه بودند؟آنها از میان دو راه دین و دنیا، دنیا و ضد آخرت را اختیار میکردند و هنوز مناصب آنها برای ما عرضه نشده تا امتحان خود را پس بدهیم.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت:
🍃محرومیت در اثر عدم درک و (عدم)حضور معصوم علیه السلام زیاد است، اما به گمانم اگر کسی وظیفه رجوع به کتاب و سنت را _هر چند با زحمت باشد_ بجا آورد، خوب است و موجب می شود روحیه تسلیم(بندگی) در انسان ایجاد شود، و شاید سبب شود که انسان تفکرات صحیح پیدا کند و یا به صحبت(همراهی) ائمه علیهم السلام نایل گردد.
✳️ @bahjat_alabd
💠حضرت آیت الله بهجت(ره):
🍂قوم حضرت صالح(ع) شتر حضرت را کشتند، با اینکه آن وسیله ارتزاق و نعمت آنها بود، بنابراین، همانگونه که ممکن است عقلا منبع و انبار نعمت خود را نابود کنند ـ همچنانکه شتر صالح را کشتند ـ امکان دارد که ما انسان های عاقل! نیز امام زمان(عج) را که تمام خیرات از اوست برای اغراض شخصیه خود نابود کنیم!
✳️ @bahjat_alabd
#طبیب_باش_و_برو
🔰گزیدهای از خاطرات شاگردان #آیتالله_بهجت قدسسره
🔺️رسیده بودم سر دو راهی انتخاب؛
یک طرف پیشنهاد رفتن به #آذربایجان و تدریس در مدرسۀ دینی باکو بود؛
🔻و طرف دیگر مسئولیتی سنگین و رنگین در همین #قم خودمان.
اینکه از فضای معنوی قم دور شوم و در باکو که فضایش با قم زمین تا آسمان فرق داشت زندگی کنم، نگرانم میکرد.
🔸️برای مشورت پیش آقای #بهجت رفتم.
توی دلم گفتم: «خُب معلوم است که میگوید بمان قم!»
حرفهایم را که شنید،
🔹️گفت: «طبیب باید آنجا برود که مریض زیاد است؛ بروید باکو!»
🔸️دوباره تاکید کردم و گفتم:
«اگر از امور معنوی دور شوم چه؟»
🔹️محکم گفت: «نخیر آقا! ویرانیهای آنجا را در نظر بگیرید. خیال میکنید سیر و سلوک به این است که #تسبیحِ_هزاردانه دست بگیرید و ذکر بگویید؟!
این نیست آقا، بروید...»❌
📚به شیوه باران، ص١٨ (بر اساس خاطرۀ یکی از شاگردان)
✳️ @bahjat_alabd
✳️پیدا کردن گمشده✳️
🔵آیت الله بهجت:
🔷برای پیدا کردن شیء گمشده، این دعا خوانده شود، خوب است:
اللّهمَّ، اِنّی اَساَلُکَ یا مُذَکِّرَالخَیرِ و فاعِلَهُ وَالآمِرَ بِهِ اَن تُصَلِّیَ عَلی محمد و آلِ محمد و تُذَکِّرَنی ما اَنسانیِه الشّیطانُ
◾️همچنین این دعا برای به یاد آوردن چیزهایی که فراموش شده، موثر است.
✳️ @bahjat_alabd