✅ ولادت سید علی حسینی سیستانی، مرجع تقلید شیعه
🔹 سید علی سیستانی، در ۹ ربیع الاول ۱۳۴۹ ق در مشهد متولد شد. در ۵ سالگی به تعلیم قرآن پرداخت. در سال ۱۳۶۰ ق شروع به آموختن علوم حوزوی نمود و در سال ۱۳۶۸ ق برای ادامه تحصیل ابتدا به قم و سپس به نجف اشرف رفت.
🔸 او همزمان با تدریس، مشغول تالیف کتب ارزشمندی شد. از سال ۱۳۸۰ق است به تدریس دوری خارج فقه،اصول و رجال پرداخته اند. بینش عمیق ایشان در حوزه اقتصادی و سیاسی و نظرات ارزشمندی که درباره اداره جامعه دارد شخصیت ویژه ای از ایشان ساخته است. بعد از فوت آیت الله خویی، ایشان مرجع تقلید شیعیان شدند.
🔻 نقش کلیدی ایشان در تشویق مردم برای شرکت در انتخابات و تدوین قوانین عراق گره گشای بسیاری از معضلات بود. پس از پیشروی داعش به سوی مرکز عراق، ایشان جهاد را واجب کفایی خواند و از شهروندان خواست به نیرو های امنیتی بپیوندند که نتیجه آن از بین رفتن این گروه محارب بود.
خداوند به طور عمر با عزت ایشان بیفزاید.
#تقویم_تاریخ
#9ربیع_الاول
#آیتالله_سیستانی
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نماوا
🔉 #سرود | تو نقطهی امید فردای منی
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
📆 دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
🕌 آستان مقدس حضرت فاطمه اُخریٰ (س)
🏳️ هیأت ثاراللّٰه (ع) رشت
♾ مشاهده و دریافت با کیفیتهای مختلف
🎬 نسخهٔ عموی قطعه
🎵 فایل صوتی قطعه
🖌 متن شعر
🌸 به مناسبت آغاز امامت #امام_زمان_عج
🇮🇷 کانالحفظونشرآثارحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چشم پوشی
✏️ کافر خشكيده و بىريشه است. نمىرويد؛ چون چشم بسته و چشم پوشيده و دلش را بسته است.
📄 برشی از کتاب
📚بررسی
▫️ #عین_صاد
✳️ @bahjat_alabd
📸 سالروز آغاز امامت حضرت صاحبالزمان (عجل الله تعالی فرجه) مبارک باد
رهبر معظم انقلاب:
🔹️حجت خدا در بین مردم زنده است و با مردم زندگی میکند، مردم را میبیند و دردهای آنها، آلام آنها را حس میکند.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حضرت آیت الله خامنه ای:
🔶 اینکه در سورهی مبارکهی حمد، هر روز بارها تکرار میکنیم «اهدنا الصّراط المستقیم»، نشاندهندهی این است که صراط مستقیمی که در پیش گرفتهایم ... هر لحظه به دوراهیهائی میرسد...کار را هم خیلی نمیخواهیم نشدنی و سخت بگیریم؛
🔹 خدای متعال بیّنات را در مقابل همه قرار داده؛ «ذلک ان لم یکن ربّک مهلک القری بظلم و اهلها غافلون». اینجور نیست که اگر ما وسیلهی هدایت در اختیار نداشته باشیم و احیاناً حرکتمان درست نبود، خدای متعال ما را مؤاخذه کند یا عذاب کند یا چه کند؛ نه، وسیلهی هدایت را هم خدای متعال در اختیار میگذارد...
۱۳۹۰/۰۱/۲۳
#مقام_معظم_رهبری
#آیه_۶_سوره_حمد
#ترنم۴
✳️ @bahjat_alabd
العجل بیا گل زهرا - حامد جلیلی.mp3
2.68M
🎼 العجل بیا گل زهرا
🎤 حامد جلیلی
🔊 صوت مهدوی
🏷 #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه
#صوت_مهدوی #حامد_جلیلی
💠 تواضع
✍🏼 امام حسن عسکری(علیه السلام):
از تواضع آن است که پایین تر از صدر مجلس بنشینی.
✍🏼 جایگاه انسان نزد خداوند با بالا و پایین نشستن مجلس تعیین نمی شود، از طرفی هر چه انسان متواضعتر باشد و با داشتن جایگاه علمی یا شغلی در پایین مجلس بنشیند، هم نزد خدا و هم نزد مردم عزیزتر است.
📚 ترجمه انوارالبهیه/ص351
✳️ @bahjat_alabd
امير مؤمنان(سلام الله علیه) می فرمايد:
چيزی را كه نمی دانی نگو و خود را برای گفتن چيزی كه از تو نپرسيده اند و تو به آن مأمور نمی شوی، به زحمت نينداز؛ «و دَعِ القول فيما لا تَعْرف والخطابَ فيما لم تُكَلّف».
قرآن كريم نيز مي فرمايد: (وَلا تَقْفُ مالَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ)[اسراء آیه ۳۶]؛ چيزی را كه بدان علم نداری دنبال مكن، زيرا انسان و همه اعضا و جوارح او مسئول است.
انسان موظف است تا چيزی را با برهان حل نكرده، تصديق نكند و نپذيرد و تا چيزی را با دليل نفی نكرده، تكذيب نكند؛ هم تكذيب او بايد مستدل باشد و هم تصديق او بايد مُبَرهن گردد.
قرآن هم اين دو اصل را به عنوان دو قاعده مهم اسلامی بيان كرده، می فرمايد: اگر خواستی چيزی را تصديق يا تكذيب كنی، بايد پس از شناسايی علمی به آن باشد.
شمیم ولایت ص۶۲۵
آيت الله العظمی#جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
✳️ عکس نوشت
💠 تقویت اراده
در روایت دارد هر شخصی را میخواهید آزمایش کنید که چه مقامی دارد، ببینید ارادهاش چقدر است. لذا سعی کنید ارادهتان را قوی کنید. اعمالی هست که به وسیلۀ آنها میتوان اراده را قوی کرد؛ از آن اعمال برای تقویت اراده کمک بگیرید.
آیت الله #تقوایی
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به کجا چنین شتابان؟
✏️چه چیزهایی داریم؟
مگر ما با این مالمان
با این جانمان، با این فرزندمان
به کجا میخواهیم برسيم که
اگر به حسین نرسیم
میتوانیم راه پیدا کنیم؟
به خاطر چیزهایی از آنهایی جدا شدیم که...
▫️#عین_صاد
✳️ @bahjat_alabd
🌷پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
🔸 ما أبدلنی اللَّهِ خیرا مِنْهَا ، صدقتنی إِذْ کذبنی النَّاسِ و واستنی بِمَالِهَا اذ حرمنی النَّاسِ ، و رزقنی اللَّهُ الْوَلَدُ مِنْهَا و لمیرزقنی مِنْ غیرها
🔹خدا زنی بهتر از خدیجه به من نداد. هنگامی که مردم تکذیبم میکردند، او مرا تصدیق کرد و هنگامی که مردم مرا تحریم کردند، با ثروتش کمکم کرد. و خدا از او فرزندانی به من داد در حالی که از دیگر زنانم به من فرزندی نداد.
📗شیخ مفید، الافصاح، ص217
🌸 فرا رسیدن دهم ربیع الاول سالروز پیوند آسمانی پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) و ام المومنین حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) تبریک و تهنیت باد.
✳️ @bahjat_alabd
📌 وفات حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله
🔸 حضرت عبدالمطّلب بن هاشم بن عبدمناف ، جد پدری حضرت محمد ص و امام علی علیه السلام است. او بزرگ قبیله قریش بود و ریاست او را همگی قبول داشتند. حضرت عبدالمطلب پیرو دین ابراهیم بود و هیچگاه بت نپرستید. ایشان موحد بود و خداوند یگانه را میپرستید.
🔹عبدالمطلب صاحب ده پسر و شش دختر بود. مطابق مشهور رسول خدا از 5 سالگی تحت سرپرستی عبدالمطلب قرار گرفت و 8 ساله بود که جد بزرگوارش از دنیا رفت. واقعه اصحاب فیل (حملۀ ابرهه) در دوره سیادت وی بر مکه روی داده است. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است.
♦️بعضی از سنتهایی که او پایه گذاری کرد و بعدها رسول خدا آنها را اجرا میکرد و آیات الهی در مورد آنها نازل شدهاند: وفای به نذر، تعیین صد شتر برای دیه، حرمت ازدواج با محرم، قطع دست سارق، نهی از قتل دختران، مباهله، تحریم خمر، تحریم زنا ...
▫️ عبدالمطلب همواره، به محمد ص خیلی علاقه داشت و درباره او سفارش می نمود. وی اطلاعاتی از روی تواریخ گذشته و گفتار کاهنان و دانشمندان درباره آینده درخشان و پرشکوه این فرزند بهدست آورده بود که آینده او را در نظرش پرشکوه جلوه میداد.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#وفات_عبدالمطلب
✳️ @bahjat_alabd
📌 درگذشت "ابن قُولَوِيه" از بزرگان اماميه در حديث و فقه
🔹 تاریخ ولادت ابن قولویه به درستى روشن نیست. اما سال هجرت او به عتبات و سال رحلتش در تاریخ ۳۶۹ ق ثبت شده است. او از فقهای امامیه و بزرگان حدیث قرن چهارم هجری است که از او به عظمت یاد شده است.
🔹 تاریخُ الشهورِ و الحَوادِث، الشَّهادات، کامِلُ الزّیارات و … از کتب و تالیفات او هستند. وی در کاظمین وفات یافت و در پایین پای حضرت امام جواد و در کنار شیخ مفید، مدفون گردید.
🔸 عالمان فراوانى از محضر او به کسب علم و دانش پرداختند؛ زیرا حضور سى ساله وى در جوار امام موسى بن جعفر و امام جواد علیه السلام، منشأ بسیارى از برکات شد. ابن قولویه، استاد فقه شیخ مفید بوده است.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#ابن_قولویه
✳️ @bahjat_alabd
📌 وفات جهانگیرخان قشقایی
🔹 جهانگیر خان قشقایی، در سال ۱۲۰۸ ش در اطراف شهرضا به دنیا آمد. وی کمی درس خواند و علاوه بر شاهنامه خوانی، در نواختن تار استادی داشت. در ۴۰ سالگی برای تکمیل هنر نوازندگی، به اصفهان رفت که ناگهان علاقمند به فراگیری علوم دینی شد.
🔻 او در محضر علما و استادان بزرگی به شاگردی نشست. دیری نگذشت که در حکمت، فلسفه، فقه، طب، ریاضی و نجوم و ... به استادی رسید و در عرفان و اخلاق از سرآمدان روزگار خویش شد.
▫️ وی از آن پس به تدریس مشغول شد و در طول ۴۰ سال، شاگردان بسیاری از جمله آیت الله بروجردی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسن مدرس، و ده ها حکیم و عالم فرزانه دیگر از محضرش کسب فیض کردند.
🔸 او دانشمندی بود که هم از علم و هم از اخلاق برخوردار بود. سراسر زندگی خود را با قناعت زیست. وی سرانجام در ۲۴ شهریور ۱۲۸۹ ش برابر با سیزدهم رمضان ۱۳۲۸ ق در ۸۳ سالگی از دنیا رفت و در تخت فولاد اصفهان مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#جهانگیرخان_قشقایی
✳️ @bahjat_alabd
📌 وفات عبدالحسین زرین کوب
🔹 عبدالحسین زرین کوب، در سال ۱۳۰۱ ش در بروجرد به دنیا آمد. پس از ابتدایی و دبیرستان، به خدمت معارف و فرهنگ درآمد. در سال ۱۳۲۷ ش، موفق به دریافت دکترا شد. وی از محضر محمد تقی بهار، عباس اقبال آشتیانی، احمد بهمنیار و آیت الله شعرانی استفاده برد.
🔻 او در سال ۱۳۳۰ ش، برای مشارکت در طرح ترجمه مقالات دایره المعارف بزرگ اسلامی دعوت شد و همکاری کرد. سالیانی نیز در دانشگاه تهران تدریس و فعالیت نمود. زمینه اصلی پژوهش های او، مطالعه در تاریخ و فرهنگ اسلامی و نقد ادبی است.
▫️ ایشان با تبحر در زبان فارسی و تسلط بر ادبیات عرب و آشنایی با چند زبان اروپایی، آثار پرارزشی از خود به یادگار گذاشت. تأليف فلسفه شعر، نقد ادبی در ۲ جلد، شعر بی دروغ از کوچه رندان و نیز ترجمه ادبیات فرانسه در قرون وسطی و ... از آن جمله اند.
🔸 پژوهشهای او نشان می دهد که زندگی علمی خود را در میان تاریخ و ادبیات و فلسفه تقسیم کرده بود. او ماههای آخر عمر را در تدوین آثار درباره اندیشه های عطار و سعدی سپری می کرد. سرانجام او در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ ش وفات یافت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#عبدالحسین_زرینکوب
✳️ @bahjat_alabd
📌 اعدام صادق قطب زاده
🔹 صادق قطب زاده سال ۱۳۱۴ در اصفهان به دنیا آمد. در جوانی به جمع پشتیبانان مصدق و مخالفان پهلوی پیوست. در سال ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. در بدو ورود امام به میهن همراه ایشان بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قطبزاده در دولت موقت سرپرست رادیو و تلویزیون شد و در ۸ آذر ۱۳۵۸ به پیشنهاد شورای انقلاب، وزیر امور خارجه شد.
🔻 با رئیسجمهورشدن بنیصدر، قطبزاده که در موضوع سیاست خارجی و حل مسئله گروگانها با وی هماهنگ بود، با انقلاب و رهبری نظام زاویه پیدا کرد. لذا در کابینه شهید رجایی از وزارت امور خارجه کنار گذاشته شد. او پس از این در صدد راهاندازی تظاهرات و اعتصاب و جبههگیری در برابر جمهوری اسلامی برآمد.
🔸بر اساس اسناد لانه جاسوسی، قطبزاده پیش از انقلاب با ریچارد کاتم مأمور سیا که در دوره شاه در ایران بود، ارتباط داشت و پس از انقلاب نیز به ارتباطش ادامه داد. قطبزاده در سال ۱۳۶۱ با همراهی حامیان خارجی و داخلی خود اقدام به توطئه برای براندازی نظام و از میانبردن سران حکومت ازجمله امامخمینی کرد.
▪️او سرانجام بازداشت شد و به جرم تلاش برای براندازی نظام، ارتباط با جریانهای کمونیستی، نیروهای ضدانقلاب، همکاری با چند گروه نظامی، فرستادن نماینده به عربستان و درخواست سلاح از خارج، برنامهریزی برای منهدمکردن بیت امامخمینی و ترور ایشان، تسخیر مرکز سپاه و کمیتهها و ... به اعدام محکوم شد و ۲۴ شهریور۱۳۶۱ اعدام شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#صادق_قطب_زاده
✳️ @bahjat_alabd
💕 دهم ربیعالأول، سالروز ازدواج حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم و حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام؛ مبارک باد 🌸☘️
✨#فوق_کلام_مخلوق_دون_کلام_خالق🌿
✅أمیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهالسلام:
يَوْمَئِذٍ فِي الْإِسْلَامِ غَيْرَ رَسُولِاللَّهِ (صلّیاللهعليهوآلهوسلّم) وَ خَدِيجَةَ وَ أَنَا ثَالِثُهُمَا.
☘️ در آن روز اسلام و مسلمانی در هيچ خانهای نبود، غير از خانه رسولخدا (صلیاللهعليهوآلهوسلّم) و خديجه(علیهاالسلام) ؛ و من سومين آنان بودم.
نهجالبلاغه، خطبه ١٩٢، (ترجمه مرحوم علامه محمدتقی جعفری)
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره درباره کلام اهلبیت علیهمالسلام معتقد بودند: «سخنانشان بالاتر از سخنان مخلوق و پایینتر از سخنان خالق است» و نظرشان بر این بود انسان با خواندن این روایات گویا پای منبر آن بزرگواران حاضر میشود.
✳️ @bahjat_alabd
💠 قرض
🔸 امام صادق(علیه السلام):
اگر کسى از شما خمیر یا نان یا شعله آتش قرض خواست، به او بدهید؛ چون این قرض دادن باعث جلب رزق و روزى براى اهل خانه شما مى شود. علاوه بر آن، از اخلاق کریمانه و پسندیده است.
📚فروع کافی/ج6/ص75
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی تامل برانگیز از تاثیر کارتونها و محیط بر کودکان
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چشم برزخی آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی
👈 و سفارش ایشان به پدرِ صاحب قبر
🎤حجه الاسلام #عالی
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤علامه محمد تقی جعفری
🦊داستان شیر و روباه و گرگ
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«...ياد مرگ و ياد قيامت، مهمترين عامل برای پويايی و حركت است، اينها كه مرگ را پوسيدن می دانستند، خيال میکردند كه اگر نام مرگ شود يا جلسه ترحيم شود، سكوت و سكون و رَخوَت میآورد؛ در حالی كه نام مرگ و ياد مرگ پويايی میآورد، انسان وقتی مُرد، قدم به قدم برنمی دارد، مگر اين كه از او سؤال میکنند، عمرت را در چه راه صرف كردی؟اين بايد جواب #نقد داشته باشد.»
درس اخلاق ۹۳/٧/١٧
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd