مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🗓 پنجشنبه ٣ آبان ماه ١٣٩٧
✅ پیرمردی بود. یک روز صبح، از شهر دیگری آمده بود تا دم منزل آقا. وجوهات آورده بود. آقا گفتند: «بگویید بیاید داخل».
وجوهات را از ایشان گرفتند. رسید نوشتند و دادند. با اینکه خودشان صبحانه خورده بودند، یک سینی صبحانه هم برای پیرمرد آوردند. (براساس خاطره یکی از شاگردان)
📚 ذکرها فرشتهاند، ص۶٣
🔻مناسبت:
🔹 درگذشت عالم رجالی، حسینبنعبیداللهبنابیغضائری؛ ۴١١ق.
✅ @bahjat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ تصویری :
🔶 توصیه حضرت آیت الله بهجت قدس سره به زائر عتبات، خواندن ده ذکر مصیبت حضرت علی اصغر علیه السلام در کربلا، حرم مطهر حضرت سیدالشهداء علیهالسلام
@bahjat_ir
مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🗓 جمعه ۴ آبان ماه ١٣٩٧
🗓 جمعه ۴ آبان ماه ١٣٩٧
✅ طایفۀ دوم [از انواع اهل غرور]: فرو رفتگان به شهوات دنیویه، و غریقان لذّات نفسانیه، و اهل فسق و معاصىاند. و مغرورین از این طایفه بر چند نوعاند (شش نوع):
نوع اوّل: جماعتى هستند که سبب غرور و فریب ایشان، گمان نقدبودن دنیا و نسیهبودن آخرت شده، و از این غافل گشتهاند که اگرچه دنیا نقد و آخرت نسیه است، اما نهچنین است که هر نقدى بهتر از نسیه بوده باشد. و اگر چنین بودى، چرا هرگاه طبیبى مریض را منع کند از بعضى طعامهاى لذیذ، که نهایت رغبت به آنها دارد، و بهجهت اینکه مبادا بعد از این، مرضى از براى او هم رسد، ترک طعامهاى نقد را مىکند، به امید صحت نسیه؟!
📚 معراجالسعادة، ص۶٣٨و۶٣٩
🔻مناسبت:
🔹 اعتراض و افشاگری حضرت امام خمينی قدسسره، عليه پذيرش كاپيتولاسيون؛ 1343ش.
✅ @bahjat_ir
مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
شنبه، ۵ آبان ماه ۱۳۹۷
🗓 شنبه ۵ آبان ماه ١٣٩٧
(روزهای شنبه، منتخبی از اعمال عبادی هفته از کتاب شریف اقبالالاعمال)
✅
اربعین حسینی(روز سهشنبه این هفته)، روز زیارت سیدالشهدا علیهالسلام است و زیارتِ این روز، از نشانههای شیعیان است (اقبالالاعمال، ج2، ص624). از امام صادق علیهالسلام زیارتنامهای برای این روز نقل شده است که مناسب است در هنگام بالا آمدن روز (پس از آنکه خورشید طلوع میکند و هوا روشن میشود) خوانده شود (ج2، ص626). «یکی از امور بسیار مهم، اخلاص زائران در زیارت و تطهیر نیت خویش است و اینکه زیارتشان فقط برای اجرای فرمان خداوندجلجلاله باشد و با انجام زیارت، خدا را عبادت کنند و با تعظیم زیارت، از او اطاعت کنند؛ بهگونهای که اگر انسان در کنار زائران بسیار، به زیارت آن حضرت (امام حسین علیهالسلام) برود، گویی که بهتنهایی و بدون حضور هیچکس، آن حضرت را زیارت میکند و دیده خاطرش به غیر پروردگار جهانیان تعلق نداشته باشد» (ج2، ص 921).
🔻مناسبت:
🔹 شهادت امام رضا(ع)؛ 203ق. (بهروایتی)
✅ @bahjat_ir
◾️ داروی «عینشینقاف»
گزیدهای از خاطرات شاگردان و اطرافیان آیتالله بهجت قدسسره
هر سال تابستانها میآمد مشهد. در حرم همراهش شده بودم.
ایستاده زیارت میکرد.
من اما بعد از مدتی خسته میشدم. اینپاوآنپا میکردم. بیشتر که خسته میشدم، مینشستم.
باز از نشستن خسته میشدم، میایستادم.
اما پیرمرد تمام مدت ایستاده مقابل مرقد مطهر زیارت میکرد و ذکر میگفت. معمولاً زیارتش دو ساعتی طول میکشید.
یکبار از حرم که بیرون آمدند، از ایشان پرسیدم: «شما خسته نمیشوید؟! ما که جوانیم، از پا افتادیم!»، جوابی ندادند.
زیارت که تمام میشد، تازه صحنهای حرم امام رضا علیهالسلام شروع میشد،
به صحنها میرفت، همه را یاد میکرد؛ سر مزار علما میرفت و برایشان فاتحه میخواند.
یک بار از صحن که بیرون آمد، به من اشاره کرد: «بیا!»، از جیبش پولی درآورد و به من داد و گفت: «برو عطاری، داروی «عینشینقاف» بگیر تا خسته نشوی! (منظورشان این بوده است که اگر با #عشق و محبت بخوانید خسته نمیشوید) » (بر اساس خاطرۀ یکی از همراهان آقا)
📚 این بهشت، آن بهشت، ص ٣١
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
حرم مطهر حضرت امام رضا علیهالسلام نعمت بزرگ و گرانقدری است که در اختیـــار ایرانـیهـاست، عظمتـــش را خـدا میدانـــد، بهحــدی کـه امام جواد علیهالسلام میفرماید: «زیارت پدرم از زیارت امام حسین علیهالسلام افضل است؛ زیرا امام حسین علیهالسلام را عامه و خاصه زیارت میکنند، ولی پدرم را جز خاصه (شیعیان دوازده امامی) زیارت نمیکنند».
✅ @bahjat_ir
◾️ ظاهر و باطن قرآن و عترت
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
ظاهر قرآن و عترت مثل بقیه ظواهر اعتبار دارد و حجت است؛ ظاهر قرآن مثل کتابها، و ظاهر عترت مثل سایر انسانها؛ ولی در باطن با چیزهای دیگر بسیار تفاوت دارند. قرآن میفرماید: «قُلْ إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُکمْ یُوحَی إِلَیّ؛ بگو: همانا من بشری مثل شما هستم، با این تفاوت که به من وحی میشود».( کهف: ۱۱۰) و نیز میفرماید: «وَ إِنَّهُ في أُمِّ الْكِتابِ لَدَيْنا لَعَلِيٌّ حَكيمٌ؛ قطعاً قرآن نزد ما در امالکتاب (لوح محفوظ) دارای علوّ مرتبه و استوار است».( زخرف: ۴) و پیامبر اکرم صلّیاللّهعلیهوآلهوسلم به انگشت، کره ماه را دو نیم کرد.
در محضر آقای ملا خلیل قزوینی رحمهاللّه عدهای از متمدنین سطحینگر و ظاهرگرا راجع به قضیه حضرت داوود علیهالسلام که خداوند در قرآن میفرماید: «وَ أَلَنَّا لَهُ الْحَدِیدَ؛ آهن را برای او نرم نمودیم»( سبأ: ۱۰) گفتند: منظور از این آیه که میفرماید آهن در دست حضرت داوود علیهالسلام نرم بود، آن است که به حضرت داوود علیهالسلام نحوه ساختن کوره آهنگری را یاد دادیم تا آهن را در کوره آتش بگذارد تا ملایم و انعطافپذیر باشد، و از زمان او کوره آتش اختراع شد.
مرحوم قزوینی فرمود: او که پیغمبر خدا بود؛ و شما بعید میدانید که آهن در دست او نرم و به اختیار او باشد. اینکه چیزی نیست؛ از بنده هم که پیغمبر نیستم این کار ساخته است!
سپس یک مجمعه یا سینی از مس را که در برابرش بود، با دو انگشت مثل قیچی از وسط دو نیم کرد و فرمود: اینگونه خداوند متعال آهن را در دست حضرت داوود علیهالسلام نرم و ملایم نموده بود!
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۷۹
مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق #لینک زیر:🔻
👆 http://bahjat.ir/fa/content/9558
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در حدیثی، پیغمبراکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «یا علی، اگر بیم آن را نداشتم که مسلمانان درباره تو آن کنند که مسیحیها درباره حضرت عیسی علیهالسلام نمودند، درباره تو چیزی میگفتم که به هر کجا گذر کنی از خاک کف پایت تبرک جویند».
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۷۵
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
🗓 دوشنبه ٧ آبان ماه ١٣٩٧
✅ امام صادق علیهالسلام:
در روز قیامت، کسی حسرتش از همه بیشتر است که عدالتی را ستايش کرده، و خود خلافش را انجام داده است.
📚 وسائلالشیعه، ج15، ص295
🔻 مناسبت:
🔹 درگذشت آیتالله سید مرتضی لنگرودی؛ 1383ق.
✅ @bahjat_ir
◾️ حضرت امام صادق علیهالسلام:
چهارهزار فرشته در اطراف قبر حسين علیهالسلام هستند كه جملگى ژوليده و غبارآلودند و تا روز قيامت بر آن جناب مىگريند. رئيس ايشان فرشتهاى است كه به او منصور گفته مىشود. هيچ زائرى به زيارت آن حضرت نمىرود، مگر آنكه اين فرشتگان به استقبالش مىروند و هيچ وداعكنندهاى [با آن حضرت وداع نمیكند] مگر آنكه اين فرشتگان مشايعتش مىكنند و مريض نمىشود مگر آنكه عیادتش میکنند و نمىميرد مگر آنكه ايشان بر او [و بر جنازهاش] نماز میخوانند و پس از مرگش از خدا برای او طلب آمرزش مىكنند.
📚 کاملالزیارات، ص١١٩
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
شعائر الله همه علاماتند، علامت برای چه چیزی؟ برای اینکه دیگران را به یاد خدا بیاندازند. «عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ… وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ» زیارةالاربعین همان اربعین حسینیه علیهالسلام است که آدم آنجا عدهای را که آمدهاند، میبیند [و هم خودش توسط آنها به یاد خدا میافتد و هم آنها توسط او]
📚 رحمت واسعه، ص٢۵۶ـ٢۵٧
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🗓 سهشنبه ٨ آبان ماه ١٣٩٧
🗓 سهشنبه ٨ آبان ماه ١٣٩٧
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
یکی از چارهجوییهای شرعی برای استجابت دعا و برآورده شدن حاجت خود، این است که شخصی که حاجت یا گرفتاری دارد، دعا کند و از خدا بخواهد که تمام گرفتاریهای مشابه گرفتاری او را از تمام مؤمنین و مؤمناتی که گرفتار هستند برطرف کند؛ و یا هر حاجتی نظیر حاجت او دارند، برآورده شود؛ زیرا دراینصورت مَلَک برای خود انسان دعا میکند و دعای مَلَک مستجاب میشود.
📚 بهجتالدعا، ص٢٨
🔻مناسبتها:
🔹 اربعین حسینی (تعطیل)
🔹 شهادت محمدحسين فهميده (بسيجی ۱۳ساله)؛ روز نوجوان و بسيج دانشآموزی
🔹 درگذشت عالم بزرگوار، شیخ جعفر شوشتری؛ 1303ق.
🔹 روز پدافند غيرعامل
✅ @bahjat_ir
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در اتومبیلی بودیم، بین کربلا و نجف، یک جوانی هم همراه ما بود. دید عدهای برای [زیارت] کربلا پیاده میآیند. کوچک بود و نمیدانست که اصل پیادهروی، خودش فضیلت دارد؛ گفت: «إذا ما عندك، لیش تشلع روحك؟»؛ نداری، کرایه بکنی، چرا روحت را میکَنی؟! به خیالش نمیدانست که اصل پیادهرفتن، خودش فضیلت دارد. «أفْضَلُ الأعْمَالِ أحْمَزُهَا؛ برترین اعمال، سختترین آنهاست».
@bahjat_ir
◾️ روزی به همان یک نخود محتاج میشویم
آن مرحوم در خوابِ موافق اعتبار، گفت: همه کارهای ما رد شد و مورد قبول درگاه حضرت حق قرار نگرفت و به ما گفتند: «در کارها محتاط نبودی، تقلید هم نمیکردی و در وقت اجتهاد نیز دقت کافی در استنباط نداشتی». حتی زیارت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را با آن عظمت قبول نکردند و گفتند: «آن وقتی که از افراد عادی بودی زیارتت مثل دیگران و نظیر انعام و بهایم بود و آن زمان که معرفت به حق ما پیدا کردی، برای خدا نبود و تنها برای حفظ عنوان و شخصیت خود زیارت میکردی».
وی میگوید: به هر حال کاملاً محکوم ملایکه شدیم، ولی مرواریدی به من دادند تا بفروشم، گفتم: این چیست؟ گفتند: هنگام پیادهروی به سوی زیارت کربلا خسته شده بودی، با خود گفتی: آیا مثل منی باید پیاده برود؟! بعد از آن فکر کردی و گفتی: «أَلْحَمْدُلله» این گوهر، همان حمد میباشد.
خلاصه، انسان باید انواع و اقسام مختلف کارهای خیر را استقصا کند و از هر راهی توانست خود را در آن ثبت نام کند، ولو به اندازهی نخود باشد، که روزی به همان یک نخود محتاج میشویم.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۶۴
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
◾️ بابا! از میان انگشتان آقا میبینم
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
وقتی به تراجم علمای سلف مراجعه کنیم، میبینیم که افراد بسیاری در میان آنها بودهاند که صاحب کرامات و معنویات بودهاند؛ هم در علمیات صاحب کرامت بودهاند و هم در عملیات و عبودیت. جمع بین این دو نیز کرامت است!
شخصی پسر نابینایش را نزد مرحوم شیخ جعفر شوشتری[۱] برده بود که بهجهت استشفای او سورهی حمد بخواند. ایشان فرموده بود: «ما جوانها هنوز حال و نَفَس پیرها را نداریم، به نزد پدرم بروید».
وی نزد پدر ایشان رفته بود و ایشان هم دست روی چشم بچه گذاشته و مشغول خواندن سورهی حمد شده بود، مقداری که خوانده بود بچه گفته بود: بابا! از میان انگشتان آقا میبینم. وقتی که حمد تمام شده بود، همه جا و همه چیز را کاملاً دیده بود!
[۱] عالم بزرگ، شیخ جعفر شرفالدینبنمحمدباقر (حدوداً ۱۲۵۰ـ ۱۳۳۵ه.ق.)، صاحب تألیفات متعدد از جمله کتاب «الخصائصالحسینیة».
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٧
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir