مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در خلوتمان با خدا، تضرعاتمان، توبهمان، نمازهایمان، عباداتمان، مخصوصاً دعای شریف «عظم البلاء و برح الخفاء» را بخوانیم.
📚 کتاب بهجتالدعاء، ص٢۴۶
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
🗓 شنبه ١٢ آبان ماه ١٣٩٧
خواندن مقتل درواقع عرضۀ داستان شهادت آن حضرت [امام حسین علیهالسلام] بر عدل الهی است؛ تا همانگونه که وعده داده است، انتقام او را بگیرد. و اظهار اندوه در هر سال، درحالیکه شهیدان به شهادت رسیده و شادمان گردیدهاند، برای همدردی با آنها است. از اینرو شایسته است اهل وفا در هر سال در اوقات حزن و اندوه آنان [اهلبیت علیهمالسلام]، محزون و اندوهگین، و در زمان شادمانی و سرور آنان، خوشحال و شادمان گردند.
📚 اقبالالاعمال، ج ۲، ص ۶۱۵
🔻 مناسبت:
🔹 درگذشت صاحببنعبّاد، وزیر دانشمند و شیعهمذهب دیلمیان؛ 385ق.
✅ @bahjat_ir
◾️ خلق الانسان هلوعا
گزیدهای از خاطرات شاگردان و اطرافیان آیتالله بهجت قدسسره
یک روزی در مسیر خانه در خدمت آقا بودیم. در این مسیر طولانی که همراه ایشان قدمزنان میآمدیم ایشان یکدفعه ایستادند و رو کردند به من و فرمودند: «نمیشود آقا، هم دنیا و هم آخرت نمیشود!». من هم همینطور فیالبداهه به آقا عرض کردم: خوب حاجآقا «خلق الانسان هلوعاً»؛ ازآنجاکه انسان حریص آفریده شده، شاید بهخاطر حرصش است که هم دنیا و هم آخرت را با هم میخواهد.
یک نگاهی کردند و یک لبخند خیلی کوتاهی زدند و فرمودند: «آقا، حرص هم حساب دارد».
مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق #لینک زیر:🔻
👆 http://bahjat.ir/fa/content/10512
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
بچهها را که میدید، گل از گلش میشکفت.
یکجوری با آنها ارتباط برقرار میکرد.
به بچههای ۸-۷ ساله بهاندازۀ مردهای بزرگ احترام میگذاشت؛ «شما» خطابشان میکرد.
به بچهای که کنار پدرش نشسته بود و با کنجکاوی و بازیگوشی داشت نگاهش میکرد، به شوخی میگفت: «شما پدر ایشونید یا ایشون بابای شمان؟!» (بر اساس خاطرۀ یکی از همراهان)
📚 به شیوه باران، ص٢٣
✅ @bahjat_ir
◾️ لزوم قدردانی از قرآن و عترت
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
اگر به ما خبر میدادند که در چین کتابی وجود دارد که چنین کمالاتی را دارد و به زبان چینی است، و تمام صفات و کمالات قرآن را بدون بردن نام آن، به آن نسبت میدادند، مثلاً میگفتند از صفاتش این است که: «وَ لَوْ أَنَّ قُرْءَانًا سُیرَتْ بِهِ الْجِبَالُ أَوْ قُطِّعَتْ بِهِ الأرْضُ أَوْ کلِّمَ بِهِ الْمَوْتَی؛ و اگر کتابی وجود داشته باشد که بتوان بهوسیله آن، کوهها را سیر نمود و زمین را شکافت، و با مردگان سخن گفت، [همین کتاب است]».( رعد: ۳۱) و نیز بهوسیله آن چنین کارهایی را میتوان کرد که: «أُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَ الْأَبْرَصَ وَ أُحْيِ الْمَوْتى بِإِذْنِ اللَّهِ وَ أُنَبِّئُكُمْ بِما تَأْكُلُونَ وَ ما تَدَّخِرُونَ في بُيُوتِكُم؛ نابینا و شخص مبتلا به مرض پیسی را به اذن خدا بهبودی میبخشم؛ مردگان را بهوسیله آن، به اذن خدا زنده میکنم؛ و از آنچه میخورید و در خانههایتان اندوخته میکنید، خبر میدهم»( آلعمران: ۴۹) و دیگر خصوصیات قرآن را بیان میکردند، میگفتیم سزاوار است همه کوچ کنیم تا در آنجا آن کتاب را درس بگیریم یا با خود بیاوریم، و این در حالی است که همان قرآن پیش ماست؛ لذا سزاوار است با گرسنگی و صبر بر خرده نان هم شده، آن را تحصیل و تدریس نماییم، و به معارف آن آگاهی پیدا کنیم، که: «لا تَفْنی عَجآئِبُهُ؛ شگفتیهای موجود در آن پایانناپذیر است». نیز: «تِبْياناً لِكُلِّ شَيْءٍ؛ توضیح هر چیزی در آن موجود است».( نحل: ۸۹)
مگر نمیبینید دولتهای متمدن با اینکه به قرآن اعتقاد ندارند، درباره آن گفتهاند: قرآن تنها کتابی است که حکیمی آن را نوشته است. قرآنهایی با هدیه ارزان در دسترس ماست، ولی ما از آن قدردانی نمیکنیم و مانند کسانی که آن را ندارند، از محتوای آن بیخبریم. همچنین اهلبیت و عترت علیهمالسلام را که عَدیل قرآن هستند، بلکه با قرآن یگانگی و اتحاد دارند و اهانت به قرآن، اهانت به آنهاست و بالعکس. هرکس به قرآن نزدیک باشد به عترت مقرب است، و بالعکس.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۷۴
مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق #لینک زیر:🔻
👆 http://bahjat.ir/fa/content/727
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند قرآن برای اهل ایمان مخصوصاً اگر اهل علم باشند چه معجزهها و کراماتی دارد و چه چیزهایی از آن خواهند دید! برنامهی قرآن آخرین برنامهی انسانسازی است که در اختیار ما گذاشته شده است، ولی ما از آن قدردانی نمیکنیم.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص۵۵
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
✅ امام على علیهالسلام:
هرکه اصلاح کند آنچه را ميان او و خدا است، خداوند اصلاح مىکند آنچه را ميان او و مردم است. [هرکه رابطه خود را با خدا اصلاح کند، خداوند همه امور او با مردم را اصلاح میکند.]
📚 وسائلالشیعه، ج١۵، ص٢٩٨
🔻مناسبتها:
🔹 تجهیز لشکر اسامه به دستور رسول خدا صلیاللهعلیهوآله؛ ١١ق.
🔹 درگذشت ثابتبنقره حرّانی، استاد طب، فلسفه و مهذّب اصول اقلیدس؛ ٢٨٨ق.
🔹 روز فرهنگ عمومی