🗓 پنجشنبه ١١ آذر ماه ١۴٠٠
🔻 گزیدهای از روایات #جهاد_با_نفس، مورد توصیه آیتالله بهجت قدسسره
✅ امام صادق علیهالسلام فرمود:
🔸 خدای عزوجل به یکی از پیامبرانش وحی فرستاد: ای فرزند آدم! مرا در هنگام خشمت یاد کن تا من نیز تو را در هنگام خشمم یاد کنم و تو را در زمره کسانی که نابودشان میسازم، نابود نگردانم و به اینکه من انتقامت را از دشمنت بستانم راضی و خوشنود باش؛ زیرا انتقامگیری من برای تو بهتر است از اینکه خودت از وی انتقام بستانی.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۳۶۴
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت فقیه بزرگوار، نجمالدین جعفربنحسن حلی، معروف به محقق اول؛ ۶۷۶ق.
🔹 درگذشت آیتالله سید محمد حسن آقا نجفی قوچانی، مؤلف «سیاحت غرب»؛ ۱۳۶۲ق.
🔹 شهادت میرزا كوچکخان جنگلی؛ ۱۳۰۰ ش.
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
13.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨🎙#پادکست: «تأکید اساتید آیتالله بهجت قدسسره به #ختم_سوره_واقعه و #نماز_حاجت_پنجشنبه»
❓- کسب مقامات، ذاتی است؟ بعضیها زحمت میکشند، به بعضیها هم [گویا] خدا ذاتی میدهد، [یا] در اثر کاری، به آنها عنایت میکند؛ درست است؟
🔹بالأخره باید طوری باشد که خداوند مصلحت را در او ببیند، خصوصیات را ما نمیدانیم. این قدر میدانیم که از راهی که خدا توسط انبیا و اوصیا تعیین کرده است، به مقامات میرسد. خب حالا خود انبیا چهجوری رسیدهاند ما که نمیدانیم!
❓-آقا شما شاگرد مرحوم آقای قاضی و آقای آسید ابوالحسن بودهاید، ایشان به شما نسخه میدادند [یا] شما از ایشان میپرسیدید؟
🔹نه ما نمیپرسیدیم، خودشان هر وقت چیزی مصلحت میدیدند میگفتند، و إلا ما چیزی نمیپرسیدیم که برای حوائج، برای فلان [خواسته] چه بکنیم [یا] چه نکنیم؟
✨گاهگاهی خودشان میگفتند. مثلا ختم [سوره] واقعه را خیلی اهمیت میدادند، نماز [حاجت] پنجشنبه را خیلی [سفارش میکردند]. از اساتیدشان هم نقل میکردند که آنها هم به این [عمل] خیلی اهمیت میدادند.
🔹حتی یکی از ائمه جماعت نجف که مسجد هندی نماز میخواند، گفته بود: «اصلاً من مرزوق این ختم هستم» (روزیام از این راه میرسد).#ختم_سوره_واقعه؛ برای دوشنبه اول ماه.
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🗓 جمعه ١٢ آذر ماه ١۴٠٠
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸هرچند حضرت حجت علیهالسلام از ما غایب و ما از فیض حضور آن حضرت محرومیم، ولی اعمال مطابق یا مخالف دفتر و راه و رسم آن حضرت را میدانیم؛ و اینکه آیا آن بزرگوار را با اعمال و رفتار خود خشنود میکنیم، و سلامی _ هر چند ضعیف _ خدمتش میفرستیم؛ و یا آن حضرت را با اعمال ناپسند، ناراضی و ناراحت میکنیم!
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٣٦٤
🔻مناسبتها:
🔹 روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)؛ ۱۳۵۸ش.
🔹 روز جهانی معلولان
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
آن کسی، با حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف دوستتر است که بعد از اتیان(انجام دادن) واجبات و ترک محرمات و طاعت خدا در واجبات و محرمات، برای او عجلاللهتعالیفرجهالشریف بیشتر #دعا بکند. برای #فرج او!
📚 برگرفته از کتاب مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره درباره حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🗓 شنبه ١٣ آذر ماه ١۴٠٠
روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
(برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدبنطاووس، مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت)
▫️برای روز اول ماه جمادیالأول نیز، مانند دیگر ماههای قمری، دعایی نقل شده است.
▫️خواندن نماز اول ماه نیز به همان صورتی که اشاره شد، بسیار مناسب است.
📚 (اقبالالاعمال، ج٢، ص٦٩٢)
✅ از امام جواد علیهالسلام روایت شده است:
🔹 هر گاه ماه جدید قمری آمد در روز نخست آن دو رکعت نماز بگزار و در رکعت اول آن پس از حمد ۳۰بار سورۀ توحید و در رکعت دوم پس از حمد ۳۰بار سورۀ قدر را بخوان؛ سپس صدقه بده که اگر این کار را کنی سلامتی در آن ماه را از خداوند متعال خریدهای.
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت عالم جلیل، آیتالله سید محمدباقر درچهای؛ ۱۳۴۲ق.
🔹 روز بیمه
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✨فانیات و باقیات
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 اگر برای خدا کسی انفاق کرد، ولو یک [مقدار اندک] پول باشد. و برای خدا انفاق نکرد، هزارها طلا و نقره باشد. اینها فانیات هستند و آنها باقیات هستند.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص١۶٧
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🗓 یکشنبه ١۴ آذر ماه ١۴٠٠
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی
✅اهانت به انسانها خواه با زبان و سخن گفتن باشد یا با سکوت یا اشاره یا هرطور دیگر، روا نیست و مؤمن راستین - از آن رو که خود را برتر از دیگران نمی داند - به هیچ کس اهانت نمیکند.
📚 نردبان سعادت، ص ۳۶۲
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری فرمایشات حضرت آیتالله بهجت:
🌟«ختم سوره واقعه در دوشنبه اول ماه، جهت ازدیاد روزی»🍃
🔸 سؤال: [دستورالعملی برای] ازدیاد روزی [بفرمایید]، مسبب ازدیاد [روزی چیست]؟
🔹آقا: بله! گفتهاند، تجربه کردهاند همین ختم واقعه را [حتی] در غیر دوشنبه اول ماه به جا آوردهاند، دیدهاند همان آثار را دارد.
🔸سؤال:[منظورتان از] واقعه همان[ختم] شب شنبه است؟ ختم واقعهای که شب شنبه میخوانند؟
🔹آقا:[خیر!]ختم دوشنبه[منظور است]!
[بهطوریکه چنین استکه] اگر اول ماه قمری[مصادف با روز] دوشنبه شد، درآنجا وارد شده است؛ اما تجربه کردهاند که نهخیر![چنین شرایطی ضروری نیست]، اصلاً ۱۴ روز هم لازم نیست، عوض دوشنبه، شنبه خواندن هم لازم نیست! [حتی]در یک مجلس جمع شدهاند و این عدد (یعنی تعداد مجموع سورهها در چهارده روز) را خواندهاند و دیدهاند مؤثر است.
🔸سؤال: آقا عددش چه تعداد است؟
🔹آقا: [مجموع] عدد تا چهارده[روز] چقدر میشود؟[جمع] اعداد از یک تا چهارده روز [یعنی ١٠۵ سوره واقعه].
📚درس خارج فقه، کتاب حج، ٢۶ آذر ١٣٨۶
🔹 مشاهده دستورالعمل ختم سوره واقعه (https://eitaa.com/bahjat_ir/2101) از طریق لینک زیر در سایت رسمی مؤسسه:
🍃 http://bahjat.ir/fa/content/9187
🔹کانال رسمی مؤسسه نشر آثار آیتالله بهجت:
🔸 @bahjat_ir
مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🎥 کلیپ تصویری فرمایشات حضرت آیتالله بهجت: 🌟«ختم سوره واقعه در دوشنبه اول ماه، جهت ازدیاد روزی»🍃
💢 ختمی مجرب به دستور آیتالله بهجت قدسسره برای افزایش رزق و روزی
🔻 دستورالعمل ختم سوره واقعه:
⭕️ این ختم، از ختمهای مأثوره و بسیار مجرب است که مورد توصیه علما و بزرگان بوده و حضرت آیتالله بهجت نیز مطابق نظر اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
✅دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت است: چون اول ماه، دوشنبه باشد؛ شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه، با طهارت و رو به قبله.
روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الْأَسْبابِ وَ يَا مُفَتِّحَ الْأَبْوابِ، اِفْتَحْ لَنا الْأَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي وَ رِزْقُ عِیالي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ يَسِيرًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَخَلِّدْهُ، وَ إِنْ كانَ مُخَلَّدًا فَطَيِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ طَيِّبًا فَبارِكْ لِي فِيهِ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ يَا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ، وَ وَحْدانِيَّتِكَ إِنَّكَ عَلی كُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ، وَ إِنْ كانَ عَلی أَيْدِي شِرارِ خَلْقِكَ فَانْزَعْهُ وَ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
✅در ادامه مرحوم مجلسی رحمهالله از امام سجاد علیهالسلام نقل میفرماید که در روزهای پنجشنبه میان این چهارده روز، به جای دعای فوق، پس از اتمام سورههای شریفه، این دعا را قرائت نماید؛ آن دعا چنین است:
يا واحِدُ يَا ماجِدُ، يَا جَوادُ يَا حَليمُ، يَا حَنّانُ يَا مَنّانُ يَا كَريمُ، أَسْأَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثي، وَ تَقْضي بِها دَيْني، وَ تُصْلِحُ بِهَا شَأْني، بِرَحْمَتِكَ يَا سَيِّدي. اَللّهُمَّ إِنْ كانَ رِزْقي فِي السَّماءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كانَ فِي الأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كانَ بَعيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ قَريبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ قَليلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَبارِكْ لي فيهِ، وَ أَرْسِلْهُ عَلَى أَيْدي خِيَارِ خَلْقِكَ، وَ لَا تُحْوِجْني إِلَى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ [بِكَيْنُونَتِكَ] وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللّهُمَّ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ،وَ لَا تَنْقُلْني إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ، [يا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا واحِدُ يَا مَجيدُ يَا بَرُّ يَا كَريمُ] يَا رَحيمُ يَا غَنِيُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَنِّئْنا كَرامَتَكَ وَ أَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
#بهجت_الدعا، ص٣۶٢ـ٣۶۴ (مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدس سره)
✅ البته نکته مهم طبق فرمایشات حضرت آیتالله بهجت آناستکه به قدری این ختم مهم هست که میتوان آنرا حتی در غیر از شرایط ذکر شده به جای آورد؛ به طور مثال حتی میتوان در یک نوبت با تلاوت مجموع سورهها (١٠۵ بار) و خواندن دعاهای آن بجا آورده شود.
💻 مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق لینک زیر در سایت رسمی مؤسسه نشر آثار حضرت آیتالله بهجت(ره):
➡️ http://bahjat.ir/fa/content/9187
☑️کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🗓 دوشنبه ١۵ آذر ماه ١۴٠٠
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 اگر علم انسان مطابق ایمانش باشد خیلی خوب است. علمای سابق علم را از ایمان جدا نمیدانستند. مرحوم میرزای شیرازی بزرگ[۱] در قضیهی تحریم تنباکو فرموده بود: علت این حکمی که کردم، آن بود که در سرداب سامرا حضرت صاحب عجلاللّهتعالیفرجهالشریف را زیارت کردم و در آنجا به من الهام شد!
🔸آیا میشود کسی معنویت نداشته باشد و به او افاضه شود که به سرداب برود؟!
🔹لذا در جواب آقا سید محمد فشارکی رحمهاللّه که با اجازه و اسقاط مقام استاد و شاگردی، گفت: «سید اولاد پیغمبر، چرا شما حکم نمیکنید؟ آیا میترسید در این راه کشته شوید؟! »❓
🔸و ایشان پاسخ دادند: «کشتهشدن افتخار ماست!»
[۱]. مرحوم میرزا محمدحسن شیرازی، از علما و مراجع تقلید سامرا.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٢٢٧
🔻مناسبتها:
🔹 انتشار حکم تحریم تنباکو بهوسیله فقیه مجاهد، آیتالله میرزا محمدحسن شیرازی؛ ۱۳۰۹ ق.
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🔴 منظور اصلی آنان سلطهجویی و چپاول است.
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
1️⃣ ... وضع امروز دنیا هم به همین کیفیت است. مخترع را یا از کار منصرف میکنند، یا به قتل میرسانند، چون صاحب امتیاز میشود. میگویند: فقط باید ما دارای امتیاز باشیم، نه دیگران.
2️⃣ آقایی قبل از جنگ جهانی دوم در کربلا مدعی شده بود که میشود هواپیمای بدون خلبان ساخت و در اینباره تلاش میکرد، تا اینکه به بغداد رفت، ولی از آلمان مکرر تلگراف و نوشته پشت نوشته بهسوی او آمد که زحمت نکش، کار شما بیفایده و نشدنی است؛ زیرا ما هرچه تلاش کردیم نشد! سرانجام آلمان خود هواپیمای بدون خلبان ساخت، درحالیکه پیش از آن میگفت: ساختن هواپیمای بدون خلبان امکانپذیر نیست!
3️⃣ صحبت جهانخواران بر سر علم نیست و مسابقه آنها ذاتاً برای پیشرفت دانش و فرهنگ نیست، بلکه پیشرفتهای علمی برای آنها جنبه مقدمیت دارد و منظور اصلی آنان سلطهجویی و چپاول است.
4️⃣ به کره ماه برای این نمیروند که به علم خدمت کنند، بلکه برای موضعگیری در برابر رقیب و قطب مخالف است، برای اینکه بتوانند در آنجا کاری کنند که در کره زمین از لحاظ ریاست و حکومت بر همه مقدم باشند و دولتهای مخالف و رقیب را در روی زمین خوب مورد هدف قرار دهند و نابود کنند، بااینوجود، ما مسلمانان فریب آنها را میخوریم و میگوییم: اینها راست میگویند که بشردوستند. بله! شردوستند، نه بشردوست!
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۳۲ـ۳۳
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir