🌸 میلاد باسعادت حضرت مهدی موعود عجلاللهتعالیفرجهالشریف بر تمام دوستداران و شیعیان حضرت مبارک باد
✅شب نیمه شعبان از جمله شبهای بافضیلت و از چهار شبی است که در روایات به احیای آن توصیه شده است که ولادت باسعادت ولیعصر، حضرت مهدی علیهالسلام، در سحرگاه این شب به وقوع پیوسته است. از امام باقر علیهالسلام درباره فضیلت شب نیمهشعبان سؤال شد، ایشان فرمودند: این شب بهترین شب پس از شب قدر است. ... پس در نزدیک شدن به خداوند در این شب بکوشید، همانا آن شبی است که خداوند بر خود سوگند خورده که هیچ سائلی را از درگاهش برنگرداند...
✅ سیدبنطاووس درباره فضل و اعمال این شب روایاتی را نقل فرموده است که خلاصهای از آن در ادامه میآید:
1️⃣ خواندن چهار رکعت نماز [دو نماز دورکعتی] بین نماز مغرب و عشا بدین کیفیت:
در هر رکعت یکبار سوره حمد و ده بار سوره توحید (در روایتی یازده بار آمده) بعد از اتمام نماز این اذکار را بگوید:
«يَا رَبِّ اغْفِرْ لَنَا» (۱۰بار)
«يَا رَبِّ ارْحَمْنَا» (۱۰بار)
«يَا رَبِّ تُبْ عَلَيْنَا» (۱۰بار)
سوره توحید (۲۱بار)
«سُبْحَانَ الَّذِي يُحْيِي الْمَوْتَى وَ يُمِيتُ الْأَحْيَاءَ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (۱۰بار)
و هرکه این نماز را بخواند، خداوند اجابتش میکند و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد و نامه عملش را دست راستش میدهد و تا سال آینده از جانب خداوند محفوظ میماند.
2️⃣ احیای شب به دعا و نماز
پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: هرکه این شب را زنده بدارد در روزی که قلبها بمیرند قلبش نمیمیرد.
حضرت علی علیهالسلام به نقل از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: هرگاه شب نیمه شعبان فرا رسید، شبش را احیا، و روزش را روزه بگیرید، که خداوند در این شب از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا میدهد: آیا آمرزشخواهی نیست که بیامرزمش؟! آیا روزیخواهی نیست که روزیاش دهم؟!
3️⃣ خواندن دعای کمیل
4️⃣ خواندن صلوات شعبانیه
5️⃣خواندن این دعا:
اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَيْلَتِنَا هَذِهِ وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِكَ وَ مَوْعُودِهَا الَّتِي قَرَنْتَ إِلَى فَضْلِهَا فَضْلًا فَتَمَّتْ كَلِمَتُكَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِكَ وَ لَا مُعَقِّبَ لِآيَاتِكَ نُورُكَ الْمُتَأَلِّقُ وَ ضِيَاؤُكَ الْمُشْرِقُ وَ الْعَلَمُ النُّورُ فِي طَخْيَاءِ الدَّيْجُورِ الْغَائِبُ الْمَسْتُورُ جَلَّ مَوْلِدُهُ وَ كَرُمَ مَحْتِدُهُ وَ الْمَلَائِكَةُ شُهَّدُهُ [شهدائه] وَ اللَّهُ نَاصِرُهُ وَ مُؤَيِّدُهُ إِذَا آنَ مِيعَادُهُ وَ الْمَلَائِكَةُ أَمْدَادُهُ سَيْفُ اللَّهِ الَّذِي لَا يَنْبُو وَ نُورُهُ الَّذِي لَا يَخْبُو وَ ذُو الْحِلْمِ الَّذِي لَا يَصْبُو مَدَارُ الدَّهْرِ وَ نَوَامِيسُ الْعَصْرِ وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ الْمُنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الذِّكْرُ وَ مَا يَنْزِلُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ أَصْحَابُ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ تَرَاجِمَةُ وَحْيِهِ وَ وُلَاةُ أَمْرِهِ وَ نَهْيِهِ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى خَاتِمِهِمْ وَ قَائِمِهِمْ الْمَسْتُورِ عَنْ عَوَامِلِهِمْ [عوالمهم] وَ أَدْرِكْ بِنَا أَيَّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِيَامَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ اقْرِنْ ثَارَنَا بِثَارِهِ وَ اكْتُبْنَا فِي أَعْوَانِهِ وَ خُلَصَائِهِ وَ أَحْيِنَا فِي دَوْلَتِهِ نَاعِمِينَ وَ بِصُحْبَتِهِ غَانِمِينَ وَ بِحَقِّهِ قَائِمِينَ وَ مِنَ السُّوءِ سَالِمِينَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ الْمُرْسَلِينَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ الصَّادِقِينَ وَ عِتْرَتِهِ النَّاطِقِينَ وَ الْعَنْ جَمِيعَ الظَّالِمِينَ وَ احْكُمْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُمْ يَا أَحْكَمَ الْحَاكِمِينَ.
6️⃣ زیارت امام حسین علیهالسلام
هر گاه روز اول شعبان فرارسد منادی از عرش الهی ندا میدهد: ای زائرین حسین علیهالسلام از زیارت حسین در شب نیمه شعبان غافل نشوید؛ چه اگر میدانستید چه چیز در آن نهفته است کل سال را برای آمدنش به انتظار مینشستید.
7️⃣ گفتن اذکار اربعه
امام باقر علیهالسلام میفرماید: هرکه در این شب صدمرتبه «سبحانالله» و صدمرتبه «الحمد لله» و صدمرتبه «الله اکبر» و صدمرتبه «لا اله الا الله» بگوید خداوند گناهان گذشتهاش را میآمرزد و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد چه حاجاتی را که از خدا خواسته و چه آن را که نخواسته اما خدا آن را میداند. این از فضل خداست بر بندگانش.
8️⃣ همچنین سیدبنطاووس رحمهالله دعاها و سجدههایی از معصومان علیهمالسلام نقل فرموده که به کتاب اقبالالاعمال مراجعه شود.
@bahjath
🍃 در کتاب شریف اقبال الاعمال سیدبن طاووس که از مهمترین کتب دعایی شیعیان و فوقالعاده مورد تاکید حضرت آیتاللّٰه بهجت قُدّس سِرّه بوده است،
برای شب هیجدهم ماه شعبان المعظم نماز با شکوهی ذکر نموده است.
جهت آشنایی با اهمیت و آثار و برکات این نماز، متن کتاب و حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در ادامه تقدیم میگردد:
✨🔸نماز شب هجدهم ماه شعبان (إقبال الاعمال)
الجزء الثانی؛ الباب التاسع فیما نذکره من فضل شهر شعبان و فوائده و کمال موائده و موارده و فیه فصول؛ فصل فیما نذکره من عمل اللیله الثامنه عشر من شعبان
جلد دوم؛ باب نهم: فضیلت ماه شعبان و مزایا و اعمال ماه و در این باب فصل هایی قرار دارد، فصل شصتم، عمل شب هجدهم شعبان:
وَجَدْنَاهُ مَرْوِیّاً عَنِ النَّبِیِّ ص قَالَ
به نقل از پیامبر اکرم-صلّى اللّه علیه و آله و سلّم-آمده است:
وَ مَنْ صَلَّى فِی اللَّیْلَهِ الثَّامِنَهَ عَشَرَ مِنْ شَعْبَانَ عَشْرَ رَکَعَاتٍ یَقْرَأُ فِی کُلِّ رَکْعَهٍ فَاتِحَهَ الْکِتَابِ مَرَّهً وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ خَمْسَ مَرَّاتٍ،
هرکس در شب هجدهم شعبان، ده رکعت نماز(۵ نماز دورکعتی مانند نماز صبح)-در هر رکعت «فاتحه الکتاب» یک بار و سورهى «قُلْ هُوَ اَللّهُ أَحَدٌ» پنج بار- بخواند،
قَضَى اللَّهُ لَهُ کُلَّ حَاجَهٍ یَطْلُبُ فِی تِلْکَ اللَّیْلَهِ وَ إِنْ کَانَ قَدْ خَلَقَهُ شَقِیّاً فَجَعَلَهُ سَعِیداً وَ إِنْ مَاتَ فِی الْحَوْلِ مَاتَ شَهِیدا
خداوند همهى حوایج او را که در این شب از خدا خواسته برآورده میکند و اگر او را بدبخت آفریده باشد، نیکبخت میگرداند و اگر تا سال آینده از دنیا برود، شهید از دنیا میرود.
@bahjath
🖊 #آیت_الله_حق_شناس:
♦️در قلب های غافل ما چیزی فرو نمیرود. قفل را پروردگار به برکت ابا عبدالله الحسین ع باز میکند و یقین و راستی را در آن می گذارد.
قلبش را سالم و زبانش را صادق و گوش قلب را وچشم قلب را باز میکند.
از اباعبدالله الحسین علیه السلام این ها را بخواهید.
📔 یک قدم تا خدا، ص 19
@bahjath
💧دوازده دستورالعمل طلایی در روزهای آخر ماه شعبان
💦ابَوُالصّلت هَروى روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان خدمت امام رضا علیهالسّلام رسیدم. حضرت فرمود: که اى اباصلت اکثَر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است پس کوتاهیهای روزهای گذشته را با این کارها جبران کن:
1⃣ به کارهایی بپرداز که به تو مربوط است؛
2⃣ اموری را که به تو مربوط نیست رها کن؛
3⃣ زیاد دعا کن؛
4⃣ فراوان استغفار کن؛
5⃣ قرآن بسیار تلاوت کن؛
6⃣ از گناهانت به درگاه خداوند توبه کن تا وقتی ماه رمضان میآید خالص برای خدا باشی؛
7⃣ هر دینی به گردن داری ادا کن؛
8⃣ هر کینهای از مؤمنی در دلت داری بیرون بریز؛
9⃣ و هر گناهی که به آن مبتلایی را ترک کن؛
0⃣1⃣ تقوای الهی را رعایت کن؛
1⃣1⃣ در پیدا و پنهان زندگیت به خداوند توکل کن و بدان که هرکس به خداوند توکل کند خدا برای او کافی است...
2⃣1⃣ در باقیمانده این ماه این جمله را فراوان بگو:
👈 اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ؛ خدایا اگر ما را در این روزهایی که از شعبان گذشت نیامرزیدهای، پس ما را در روزهای باقیمانده آن بیامرز.
📗 عیون اخبار الرضا، جلد۲، صفحه۵۱
@bahjath
💚امام صادق علیهالسلام :
🔸مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ
🔸وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ
🔸صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْن
🔹هر کس سه روز آخر ماه شعبان
🔹را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان
🔹وصل کند، خداوند ثواب روزه
🔹دو ماه پیدرپی را برایش
🔹محسوب میکند.
📘(من لا یحضره الفقیه ج ۲ ، ص ۹۴ ، ح ۱۸۲۹ -
امالی(صدوق) ص ۶۷۰)
@bahjath
شب اول ماه مبارک رمضان ،حسن بیگی.m4a
13.31M
گزیده ای ازخطبه نورانی پیامبرص قبل از ماه رمضان
حسن بیگی
@bahjath
جدول مراقبه رمضان.pdf
834.7K
🌀 جدول مراقبهی رمضانیه
📝 اعمال و اذکار ماه رمضان
📿 بالا رفتن عمل و مقبولیت آن، با صحت شرعی خیلی تفاوت دارد. اگر با پایان یافتن ماه مبارک رمضان، در اعمال و کردار شما هیچ گونه تغییری پدید نیامد و راه و روش شما با قبل از ماه صیام فرقی نکرد، معلوم میشود روزهای که از شما خواستهاند محقق نشده است؛ آنچه انجام دادهاید روزه عامه حیوانی بوده است. (امام خمینی قدس سره)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔹 جدول مراقبه را دانلود کنید و با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔹 هر فردی مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کند و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📌 دانلود فایل Pdf در پیوست
#نشر_حداکثری
#مراقبه_رمضان
#رمضان
@bahjath
💠 آبادی زمین و زمینه
🔹 در آستانه ماه پربركت رمضانیم كه به عنوان «شهر الله»[1] مشهور شده است و همه ما در این ماه مهمان خدای سبحانیم.[2] عالمان دین از یك ضیافت خاصی برخوردارند كه توده مردم در آن «دار الضیافه» حضور ندارند. وظیفه كسانی كه از #ضیافت_خاص برخوردارند این است كه به اندازه كافی توشه تهیه كنند تا دیگران را هم تأمین كنند. ماه مبارك رمضان ماهی است كه مستقیماً فرشتگان الهی آن مائده و مأدبه را آماده كرده اند. انسان گرچه #خلیفه خداست، اما این خلافت او بالفعل نیست بالقوه است؛ یعنی میتواند خلیفه بشود، این فعلاً در مسیر خلافت قدم می زند. آنها كه خلافتشان به فعلیت رسیده است رسالتی دارند وظیفه ای دارند كه سایرین را هم به خلیفه بالفعل شدن برسانند؛ منتها خلافت مراتبی دارد. هر انسان مؤمنی در قلمرو ایمان خود چون متخلق به اخلاق الهی است در همان درجه هر چند ضعیف خلیفه خداست و عالمان دین كه این توفیق را پیدا كردند هر كدام به فعلیتی برسند، رسالت اصلی آنها این است كه دست دیگران را بگیرند آنها را هم خلیفه كنند.
🔹 خلیفه خدا به فكر آباد كردن زمین است تنها مسجد نیست كه ﴿إِنَّمَا یعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ﴾[3] مسجد یك مأموریت خاصی دارد یك آبادی مخصوصی دارد كه اولیای ویژه می طلبد، وگرنه كل زمین این طور است ﴿إِنَّمَا یعْمُرُ الارض اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ و الیوْمِ الآخِر﴾. این چنین نیست كه آباد كردن مسجد به وسیله مؤمنان باشد و آباد كردن غیر مسجد به وسیله افراد دیگر. خدای سبحان انسان را خلیفه خود در زمین قرار داد كه زمین را و زمینه را آباد كند هم ﴿إِنَّمَا یعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ﴾ هم ﴿إِنَّمَا یعْمُرُ الارضِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ﴾، منتها این مطلب دوم را به طور پراكنده ذكر فرمودند درباره حوزه و دانشگاه كه كارهای اصلی آنها كارهای #فرهنگی_و_فكری است فرمودند «وَ بِالْإِیمَانِ یعْمَرُ الْعِلْمُ»؛[4] یعنی حوزه را ایمان آباد می كند، دانشگاه را ایمان آباد می كند. اگر چنانچه مسجد را مؤمنان آباد می كنند، حوزه و دانشگاه را هم مؤمنان آباد می كنند. درباره كل زمین هم فرمود ما شما را در زمین قرار دادیم و به زمین آوردیم خداوند شما را به زمین آورد ﴿وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِیهَا﴾[5] این الف و سین و تا در استعمار الهی به معنای تحقیق و طلب است یعنی محققانه از شما این را طلب كرده كه شما #عامر_زمین باشید ﴿وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِیهَا﴾ یعنی «امركم بعمارة الأرض».
[1]. امالی(للصدوق)، ص93؛ «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَیامُهُ أَفْضَلُ الْأَیامِ وَ لَیالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَى ضِیافَةِ اللَّهِ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ كَرَامَةِ اللَّهِ أَنْفَاسُكُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ و...».
[2]. همان.
[3]. سوره توبه، آیه18.
[4]. نهج البلاغة (للصبحی صالح), خطبه156.
[5]. سوره هود، آیه61.
📚 دیدار جمعی از اساتید، فضلا، محققان و پژوهشگران با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
تاریخ: 1382
@bahjath
دعای روز اول ماه مبارک رمضان،حسن بیگی.m4a
24.98M
جرعه ای از دعای روز اول ماه مبارک رمضان
حسن بیگی
@bahjath
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان ،حسن بیگی.m4a
20.41M
جرعه ای از دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
حسن بیگی
@bahjath
دعای روز سوم ماه مبارک رمضان،حسن بیگی.m4a
26.16M
جرعه ای از دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
حسن بیگی
@bahjath