9.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دلم برات خیلی تنگه آقا جانم
@bahjath
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا ع
دلم خیلی برات تنگه یا امام رضا ع
@bahjath
🏴 شهادت جانگداز امام رئوف، آقاعلی ابن موسی الرضا المرتضی علیهالسلام تسلیت باد 🏴
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
💥حرم مطهر حضرت امام رضا علیهالسلام نعمت بزرگ و گرانقدری است که در اختیار ایرانیهاست، عظمتش را خدا میداند.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ٣٢٨
@bahjath
AUD-20201017-WA0021.mp3
4.3M
☝🏻«اگه همه رهام کنن غمی ندارم
همه ردم کنن امام رضا رو دارم
تو باشی حال نوکرت که بد نمیشه
هیچ جای دنیا برا من مشهد نمیشه»
مداحی بسیار عالی از سید رضا نریمانی👌🏻
@bahjath
🔴پاسخی به شبهات پایان صفر
❓آیا مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص) و دقالباب مساجد؛ دلیل روائی دارد؟
♦️یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص)» و«دقالباب کردن 7 مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در 7 مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.که عده ای ناآگاه این عبارت روائی «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» را مستمسک عمل خرافی خود گرفته اند درحالی که اگر این روایت صحیح هم باشد لکن معنا و دلالت آن مطلب دیگری را افاده میکند.
♦️هدف از روایت، تضمین یا بشارت بر بهشت در مقابل خبر خروج از ماه نیست، بلکه این گفتوگو نشانهای برای معرفی شخصیت صحابی ارجمند رسولخدا(ص)، ابوذر غفاری است.
🔴روایت وارده چنین است:
♦️«از ابن عباس نقل شده که گفت روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند،رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است،[مردم عوام گمان کردند که این ورود به مسجد سبب بهشتی شدن است، لذا] برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود،پیامبر (ص) متوجه شده، و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است. پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزگاران وعده داده شده است.»
📚علل الشرایع شیخ صدوق (ج 1 / ص 175)
🔴چنانچه ملاحظه کردید، این روایت در مقام بیان جایگاه و منزلت این صحابی خستگیناپذیر است و خبردادن از پایان یک ماه فقط نشانهای است تا دیگران بفهمند او اهل بهشت است، نه به سبب یک بشارت ساده، بلکه به خاطر ایستادگی بر مودت اهل بیت پیامبر(ص) و موضوع اصلاً ماه صفر نبوده، بلکه ماه رومی آذار بوده است.
♦️همچنین در «مفاتیحالجنان» شیخ عباس قمی آداب خاصی برای پایان ماه صفر ذکر نشده و تنها به ذکر اعمال شب اول ماه بسنده شده است. .
♦️اکنون که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است بر اهل ولاء فرض است که بدعت آشکار را به سمع و نظر همگان برسانند
🔴دق الباب مساجد:
♦️این خرافه، از خرافهی مژده پایان صفر بی سندتر و بی منطقتر است و به همین دلیل شاهدیم که بیشتر بازیچه و دستآویز کسانی شده است که حتی برای حضور در مقابل مساجد، تقیّدی نداشته و شئون مسجد را نیز رعایت نمیکنند. حتی دیده شده که دختر و پسر نامحرم، در کنار هم و با بدحجابی کامل، نصف شب مقابل مساجد میایستند که مثلاً دق الباب کرده و مژده دهند و در عین حال که در همان حالت نیز غرق در گناه هستند، وارد بهشت شوند!
♦️این رفتارها که بیشتر تقلید از فرهنگ و رسوم کلیسایی میباشد، نه تنها در اسلام و بالتبع عقلانیت جایی ندارد و خرافه است، بلکه موجب وهن (اهانت) اسلام نیز میشود و به همین دلیل شاهد ترویج آن از سوی کسانی هستیم که گرایش و تقید خاصی هم به اسلام ندارند. لذا مردم مسلمان، مسئولین مساجد و هم چنین دوایر ذیربط باید به شدت این گونه خرافات را تکذیب کرده و اجازه انجام و رواجش را ندهند. چنان چه مقام معظم رهبری در پاسخ استفتایی در مورد دق الباب مساجد، ضمن نهی، امر به جلوگیری از آنان نمودند:
🔲«عمل فوقالاشاره مستند روایی ندارد و شیوه قابل تأیید نیست، اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیده است، لیکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است. آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مؤمنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب شود، جلوگیری کنند»
@bahjath
امام حسن عسکری (ع) فرمودند:
بهترین برادران تو کسی است که گناه (و کوتاهی) تو را نسبت به خودش فراموش کند.
بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۳۷۷
◼️ شهادت امام حسن عسکری (ع) تسلیت باد
@bahjath
✅ شرح حال و شهادت امام عسکری (ع)
امام حسن عسکری علیهالسلام فرزند امامهادی علیهالسلام و نام مادر گرامیشان «حدیث» است. ایشان در 8 ربیعالثانی 232 هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشودند و در 8 ربیعالاول سال 260 به شهادت رسیدند.
به دلیل حضور و حصر ایشان به همراه پدر گرامیشان در سامراء که پادگان نظامی خلافت عباسی بود آن دو امام به عسکریین مشهور شده بودند.
دشمن به منظور زیر نظر داشتن دائمی حضرت، از ایشان خواسته بود حضور خود را در سامرا، به طور مداوم به آگاهى حكومت برساند؛ چنان كه آن حضرت هر دوشنبه و پنجشنبه مجبور بود در دارالخلافه حاضر شود. (شیخ طوسى، الغيبه، ص 129)
در دورهای که حضرت را به شدت زیر نظر داشتند، برخی از شیعیان هنگامی که حضرت برای حضور در دارالخلافه از خانه بیرون میآمدند با بهانههای مختلف در بین راه حضرت را ملاقات میکردند. (اربلی، كشفالغمة، ج 2، ص 413)
آوردهاند که روزی شیعیان منتظر بودند که حضرت را ببینند تا به ایشان سلام کنند. نامهای از حضرت برای آنان فرستاده شد که كسى بر من سلام و حتى اشاره هم به طرف من نكند؛ زيرا كه در امان نيستيد. (قطب راوندی، الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 439)
حضرت در چند نوبت به زندان نیز افتادند. خلفا دستور میدادند که بیشترین سختگیری در زندان بر حضرت گرفته شود، اما هرکس که زندانبان حضرت میشد، اخلاقش با حضرت نیکو میشد. یکی از زندانبانهای حضرت میگفت: دو تن كه آنها را بدترين مردم مىدانستم بر او مأمور كردم؛ ولى آنان چنان تحت تأثير امام عسكرى قرار گرفتند كه در عبادت و نماز به حد والايى رسيدند. (شیخ مفید، الارشاد، ص 334)
امام همواره در زندان روزها روزهدار (شیخ کلینی، الكافى، ج 1، ص 512) و شبها مشغول نماز بودند. (علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 50، ص 314)
سرانجام در دوران خلافت معتمد عباسی، روز اول ماه ربیعالاول سال 260 هجری قمری، سم در حضرت در حالی که فقط 28 سال داشتند، اثر کرد و بعد از هشت روز در هشتم ربیعالاول همان سال به شهادت رسیدند. (طبرسی، إعلام الورى، ج 2، ص 151)
شیخ طوسی نقل میکند که ابوسهل نوبختی گوید: در لحظات شهادت امام عسکری دیدم که قدح آب در دستان مبارکش میلرزید و به دندانهای ثنایایش میخورد. پس قدح را زمین گذاشت و خادم را فرستاد تا حضرت مهدی را از اتاق مجاور نزدش بیاورد. همین که نگاه امام به او افتاد، گریه کرد و فرمود: ای سید اهل بیت من! به من آب بده که من عازم به نزد پروردگار خویشم. پس وجود مقدس امام زمان، قدح آب را به دست گرفت و پدر را سیراب کرد و لحظاتی بعد امام عسکری علیهالسلام چشم از دنیا فرو بست. (منتهیالآمال جلد 2 صفحه 734)
مرحوم شیخ صدوق از ابوالأدیان روایت کرده که وقتی بدن مطهر حضرت را مهیای نماز کردند، جعفر برادر امام عسکری را دیدم که ایستاد تا نماز بخواند. ناگاه دیدم طفلی گندمگون و مجعدموی مانند پاره ماه بیرون آمد و ردای جعفر را کشید و فرمود: ای عمو! عقب بایست که من برای نماز بر پدر خود از تو سزاوارترم.
جعفر رنگش پرید و عقب ایستاد و ایشان بر پدر نماز خواند و او را کنار امام هادی علیهالسلام دفن فرمود.
احمد بن عبيدالله میگوید: وقتى امام عسكرى علیهالسلام به شهادت رسید، صداى شيون و فرياد همه جا را فرا گرفت. مردم فرياد مىزدند: ابنالرضا رحلت كرد.
آنگاه براى تدفين آماده شدند و بازار به حال تعطيل درآمد. پدر من (وزير معتمد عباسى)، بنىهاشم، شخصيتهاى نظامى و قضايى و منشيان و مردم به سوى جنازه هجوم آوردند. آن روز در سامرا قيامتى برپا بود. (كمالالدين، ج 1، ص ٤٣
@bahjath
4_5827854395391345240.mp3
3.9M
روضه جانسوز/ این حسنها چقدر مظلومند
مداحی حاج آقای حیدرزاده قمی در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) در حرم امامزاده جعفر شهید(ع) قم
التماس دعا
@bahjath
🌺 فرارسیدن میلاد پر نور و برکت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله و سلاله پاک ایشان، حضرت امام جعفرصادق علیهالسلام مبارکباد 🌺
🔻اهمیت صلوات در سیرۀ عملی حضرت آیتالله بهجت قدسسره🌼
🔹 صلوات در سیرۀ عملی حضرت آیتالله بهجت و توصیههای نورانی ایشان، جایگاه مهم و والایی دارد. ایشان دربارۀ اهمیت و جایگاه این ذکر میفرمایند: «دعایی که خیلی مختصر باشد و کار مفصل را بکند صلوات است».
🔹 همچنین میفرمودند: «کسی بخواهد دوستیاش و محبتش زیادتر بشود، در اذکار و آداب و… چیزی آسانتر از صلواتِ زیاد نیست؛ [هرکس] عاشقانه صلوات بفرستد میفهمد که چطور محبتش زیاد میشود؛ اما بهشرط عقیده، که بفهمد این میکشد او را به طرف معبود خودش و محبوب خودش. خدا میداند چه هست در این صلوات: «مَنْ صَلّی عَلَيَّ مَرَّةً، لَمْ یَبْقَ لَهُ مِنْ ذُنُوبِهِ ذَرَّةٌ؛ هر کس یک بار بر من صلوات بفرستد، یک ذره از گناهانش باقی نمیماند». مقصود این است که از جمله آسانترین چیزها در اذکار شاید همین صلوات باشد».
🔹 حضرت آیتالله بهجت این ذکر شریف را در مواردی از قبیل تحصیل حلم و بردباری، نفی خواطر، درمان عصبانیت، ایجاد مهر و محبت میان زن وشوهر، برطرف شدن مشکلات زندگی و رهایی از اعتیاد سفارش میکردند. ایشان معتقد بودند که ذکر شریف صلوات کارها را بسیار آسان میکند. همچنین میفرمودند: «یک بار در ایام زیارتی که برای زیارت به کربلا رفتم،حرم حضرت ابوالفضل علیهالسلام خیلی شلوغ بود و بههیچوجه نمیشد نزدیک شد؛ چند صلوات فرستادم و جلو رفتم که دیدم به ضریح چسبیدهام».
@bahjath