✅ شرح حال و شهادت امام عسکری (ع)
امام حسن عسکری علیهالسلام فرزند امامهادی علیهالسلام و نام مادر گرامیشان «حدیث» است. ایشان در 8 ربیعالثانی 232 هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشودند و در 8 ربیعالاول سال 260 به شهادت رسیدند.
به دلیل حضور و حصر ایشان به همراه پدر گرامیشان در سامراء که پادگان نظامی خلافت عباسی بود آن دو امام به عسکریین مشهور شده بودند.
دشمن به منظور زیر نظر داشتن دائمی حضرت، از ایشان خواسته بود حضور خود را در سامرا، به طور مداوم به آگاهى حكومت برساند؛ چنان كه آن حضرت هر دوشنبه و پنجشنبه مجبور بود در دارالخلافه حاضر شود. (شیخ طوسى، الغيبه، ص 129)
در دورهای که حضرت را به شدت زیر نظر داشتند، برخی از شیعیان هنگامی که حضرت برای حضور در دارالخلافه از خانه بیرون میآمدند با بهانههای مختلف در بین راه حضرت را ملاقات میکردند. (اربلی، كشفالغمة، ج 2، ص 413)
آوردهاند که روزی شیعیان منتظر بودند که حضرت را ببینند تا به ایشان سلام کنند. نامهای از حضرت برای آنان فرستاده شد که كسى بر من سلام و حتى اشاره هم به طرف من نكند؛ زيرا كه در امان نيستيد. (قطب راوندی، الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 439)
حضرت در چند نوبت به زندان نیز افتادند. خلفا دستور میدادند که بیشترین سختگیری در زندان بر حضرت گرفته شود، اما هرکس که زندانبان حضرت میشد، اخلاقش با حضرت نیکو میشد. یکی از زندانبانهای حضرت میگفت: دو تن كه آنها را بدترين مردم مىدانستم بر او مأمور كردم؛ ولى آنان چنان تحت تأثير امام عسكرى قرار گرفتند كه در عبادت و نماز به حد والايى رسيدند. (شیخ مفید، الارشاد، ص 334)
امام همواره در زندان روزها روزهدار (شیخ کلینی، الكافى، ج 1، ص 512) و شبها مشغول نماز بودند. (علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 50، ص 314)
سرانجام در دوران خلافت معتمد عباسی، روز اول ماه ربیعالاول سال 260 هجری قمری، سم در حضرت در حالی که فقط 28 سال داشتند، اثر کرد و بعد از هشت روز در هشتم ربیعالاول همان سال به شهادت رسیدند. (طبرسی، إعلام الورى، ج 2، ص 151)
شیخ طوسی نقل میکند که ابوسهل نوبختی گوید: در لحظات شهادت امام عسکری دیدم که قدح آب در دستان مبارکش میلرزید و به دندانهای ثنایایش میخورد. پس قدح را زمین گذاشت و خادم را فرستاد تا حضرت مهدی را از اتاق مجاور نزدش بیاورد. همین که نگاه امام به او افتاد، گریه کرد و فرمود: ای سید اهل بیت من! به من آب بده که من عازم به نزد پروردگار خویشم. پس وجود مقدس امام زمان، قدح آب را به دست گرفت و پدر را سیراب کرد و لحظاتی بعد امام عسکری علیهالسلام چشم از دنیا فرو بست. (منتهیالآمال جلد 2 صفحه 734)
مرحوم شیخ صدوق از ابوالأدیان روایت کرده که وقتی بدن مطهر حضرت را مهیای نماز کردند، جعفر برادر امام عسکری را دیدم که ایستاد تا نماز بخواند. ناگاه دیدم طفلی گندمگون و مجعدموی مانند پاره ماه بیرون آمد و ردای جعفر را کشید و فرمود: ای عمو! عقب بایست که من برای نماز بر پدر خود از تو سزاوارترم.
جعفر رنگش پرید و عقب ایستاد و ایشان بر پدر نماز خواند و او را کنار امام هادی علیهالسلام دفن فرمود.
احمد بن عبيدالله میگوید: وقتى امام عسكرى علیهالسلام به شهادت رسید، صداى شيون و فرياد همه جا را فرا گرفت. مردم فرياد مىزدند: ابنالرضا رحلت كرد.
آنگاه براى تدفين آماده شدند و بازار به حال تعطيل درآمد. پدر من (وزير معتمد عباسى)، بنىهاشم، شخصيتهاى نظامى و قضايى و منشيان و مردم به سوى جنازه هجوم آوردند. آن روز در سامرا قيامتى برپا بود. (كمالالدين، ج 1، ص ٤٣
@bahjath
4_5827854395391345240.mp3
3.9M
روضه جانسوز/ این حسنها چقدر مظلومند
مداحی حاج آقای حیدرزاده قمی در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) در حرم امامزاده جعفر شهید(ع) قم
التماس دعا
@bahjath
🌺 فرارسیدن میلاد پر نور و برکت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله و سلاله پاک ایشان، حضرت امام جعفرصادق علیهالسلام مبارکباد 🌺
🔻اهمیت صلوات در سیرۀ عملی حضرت آیتالله بهجت قدسسره🌼
🔹 صلوات در سیرۀ عملی حضرت آیتالله بهجت و توصیههای نورانی ایشان، جایگاه مهم و والایی دارد. ایشان دربارۀ اهمیت و جایگاه این ذکر میفرمایند: «دعایی که خیلی مختصر باشد و کار مفصل را بکند صلوات است».
🔹 همچنین میفرمودند: «کسی بخواهد دوستیاش و محبتش زیادتر بشود، در اذکار و آداب و… چیزی آسانتر از صلواتِ زیاد نیست؛ [هرکس] عاشقانه صلوات بفرستد میفهمد که چطور محبتش زیاد میشود؛ اما بهشرط عقیده، که بفهمد این میکشد او را به طرف معبود خودش و محبوب خودش. خدا میداند چه هست در این صلوات: «مَنْ صَلّی عَلَيَّ مَرَّةً، لَمْ یَبْقَ لَهُ مِنْ ذُنُوبِهِ ذَرَّةٌ؛ هر کس یک بار بر من صلوات بفرستد، یک ذره از گناهانش باقی نمیماند». مقصود این است که از جمله آسانترین چیزها در اذکار شاید همین صلوات باشد».
🔹 حضرت آیتالله بهجت این ذکر شریف را در مواردی از قبیل تحصیل حلم و بردباری، نفی خواطر، درمان عصبانیت، ایجاد مهر و محبت میان زن وشوهر، برطرف شدن مشکلات زندگی و رهایی از اعتیاد سفارش میکردند. ایشان معتقد بودند که ذکر شریف صلوات کارها را بسیار آسان میکند. همچنین میفرمودند: «یک بار در ایام زیارتی که برای زیارت به کربلا رفتم،حرم حضرت ابوالفضل علیهالسلام خیلی شلوغ بود و بههیچوجه نمیشد نزدیک شد؛ چند صلوات فرستادم و جلو رفتم که دیدم به ضریح چسبیدهام».
@bahjath
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی
✅ امام صادق علیهالسلام فرموده است:
▫️ ما چیزی جز صله رحم سراغ نداریم که در افزایش عمر مؤثر باشد، تا آنجا که کسی که سه سال به پایان عمرش مانده، با صله رحم سی سال بر عمرش افزوده می شود و ۳۳ سال زنده میماند و بر عکس کسی که ۳۳ سال از عمرش مانده است با قطع رحم، سی سال از عمرش کاهش می یابد و پس از سه سال میمیرد.
📚 نردبان سعادت، ص 337
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
@bagjath
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 رهبر انقلاب خطاب به ابومهدی مهندس در حیاط بیت رهبری: هر شب به اسم تو را دعا میکنم، ابومهدی!
🔹 بخشهایی منتشر نشده از دیدار ابومهدی مهندس و رهبرانقلاب بهمناسبت تولد شهید ابومهدی
@bahjath
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅حضرت آیتالله بهجت رضوان الله تعالی علیه :
خوف [هم] مثل سایر مصائب دنیاست؛ آدم یک ماری را میبیند [که] به طرف آدم میخواهد بیاید خائف (ترسان است)، میشود حقیقی باشد و میشود مجازی باشد. [در هر صورت] خائف است. ذنوب(گناهان) هم مثل همان ماری است که میخواد نزدیک آدم بیاید؛ آنبهآن (هر لحظه) آدم باید خائف باشد. و خوف هم عقلاییست.
📚 بیانات در درس اصول، ۵ اردیبهشت ١٣٨٨ (سه هفته قبل از ارتحال)
@bahjath
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای هر صلواتی که میفرستید خداوند.....
@bahjath
یادآوری نماز روز پنج شنبه 🌹
˝نمازی برای برآورده شدن حاجات به توصیه آیتالله بهجت رحمهالله˝
🌸🌸
آیتالله بهجت رحمهالله اطرافیان و شاگردان خود را بسیار به خواندن نماز روز پنجشنبه توصیه میکرد و میفرمود: «آیتالله سید مرتضی کشمیری هر وقت این نماز را میخواند، هدیهای برای او میرسید».
❤️ نماز حاجات روز پنجشنبه ❤️
شیوه خواندن نماز از کتاب جمالالاسبوع سیدبنطاووس:
چهار رکعت (دو نماز دو رکعتی)
در رکعت اول بعد از حمد ۱۱بار سورۀ توحید
در رکعت دوم بعد از حمد ۲۱بار سورۀ توحید
در رکعت سوم بعد از حمد ۳۱بار سورۀ توحید
در رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱بار سورۀ توحید
بعد از سلام نماز دوم ۵۱بار سورۀ توحید و ۵۱بار «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد» را بخواند و سپس به سجده برود و ۱۰۰بار «یاالله یاالله» بگوید و هرچه میخواهد از خدا درخواست کند.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمود:
اگر از خدا بخواهد که کوهی را نابود کند کوه نابود میشود؛
نزول باران را بخواهد بهیقین باران نازل میشود؛
همانا هیچچیز مانع میان او و خداوند نیست؛
خداوند متعال بر کسی که این نماز را بخواند و حاجتش را از خدا نخواهد غضب میکند.
برگرفته از کتاب #بهجت_الدعا، ص٣٨٠ـ٣٨١
@bahjath
4_5904431527680280923.mp3
11M
🔳 یا حضرت معصومه
🌴مدد مدد مدد مدد
🎤 با نوای محمودکریمی
@bahjath
🏴 سالروز شهادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها تسلیت باد 🏴
🔹 از حضرت آیتالله بهجت قدسسره سؤال شد: اینکه درباره ی زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام آمده است:
🔹 «مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة؛ هر کس با شناخت حق او حضرتش را زیارت کند بهشت بر او واجب می گردد.
🔹 جمله «عارِفاً بِحَقِّها» به چه معناست؟
✅ فرمودند: «مقام ایشان را از مقام معصومین علیهمالسلام پایینتر، و از دیگران بالاتر بداند».
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١۴٨
@bahjath