🔻 گزیدهای از روایات #معراج_السعاده را در روزهای یکشنبه دنبال کنید:
پس ای معشر اخوان و گروه برادران! از برای خدا بر خود رحمت آرید و بر نفس خود ترحم کنید؛ بیدار شوید پیش از آنکه همه راهها بر شما بسته شود و راهی طی کنید قبل از آنکه پای شما شکسته گردد و دریابید خود را که وقت در گذر است. غافل ننشینید، که عمر کوتاه و مختصر است. چاره بسازید، پیش از آنکه ریشه اخلاق رذیله مستحکم شود و صفات ردیئه (پست) عادت گردد و لشکر شیطان، مملکت دل را تسخیر کند و تختگاه (تخت پادشاه) دل، مقرّ سلطان (تسلط و فرمانروایی) شیطان شود و جوانی تو که وقت قوّت و توانایی است، سپری گردد. بلی، آناً فآناً (لحظه به لحظه) تو روی به ضعف و پیری و ناتوانی میروی و صفاتی که در نفس تو هست محکم و قوی میگردد.
خاربُن در قوت و برخاستن / خارکن در سستی و در کاستن
📗 معراج السعاده، ص۴۶
@bahjath
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته):
🔰 قرآن در مورد فرشتگان می فرماید: (و ما منّا إلا له مقام معلوم) هر فرشته درجه ای دارد فرشته ای که موکل است برای بندگان مخلص روزه دار دعا کند غیر از فرشته ای است که برای دعا به غیر روزه داران موکل می شود.
🔰 درجات فرشتگان و دعاهای آنان هم تفاوت دارد تا چه اندازه ما به باطن روزه می پردازیم که نه تنها ظاهرمان روزه بگیرد و چیزی نخوریم و نیاشامیم؛ بلکه سرّ و درون ما هم روزه بگیرد؟
🔰 نگذاریم خاطره ای در دل خطور کند که خدا نمی پسندد، مبادا در دل بد کسی را بخواهیم. چنین نیست که اگر خاطرات در دل عبور کرد خدای سبحان نداند یا دل انسان تیره نشود.
📔 حکمت عبادات ص ۱۴۰
@bahjath
هدایت شده از لا موثر فی الوجود الا الله
تلاوت روزانه یک جزء قرآن کریم وهدیه به حضرت ولی عصر عج
@bahjath
2512167.mp3
4.24M
👆👆👆👆
🌸تند خوانی جزء سوم قرآن کریم
🌸توسط استاد معتز آقایی
@bahjath
✨به نام خداوند بخشنده مهربان✨
خدایا در این ماه به من تیز هوشی و خودآگاهی عطا کن و در آن ماه از نادانی و گمراهی دور بدار و مرا بهره و فایدهای از هر چیزی که فرود آوردی در آن قرار بده، به بخشش خودت، ای بخشندهترین بخشندگان
التماس دعا🙏
🌸
🌸🍃
🌸 🍃 🌸 @bahjath
🌸 🍃 🌸 🍃 🌸
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
تعريف روزه
مسئله ۱۶۲۸. روزه، آن است که انسان، از اذان صبح تا مغرب، عزم مستمر داشته باشد که برای اطاعت خدا از چیزهایی که روزه را باطل میکند، خودداری نماید و هیچ کدام از آنها را انجام ندهد.
@bahjath
🔸حضرت آیتالله بهجت رضوان الله تعالی علیه:
📝 برای دیدن حقیقت قرآن با قرآن و در قرآن، باید باطن ما کدورت و تیرگی، و چشم بصیرت ما آفت نداشته باشد. باید هم چشم و عینکمان قوی، و هم مزاج روحیمان سالم باشد، تا بتوانیم از قرآن درست برداشت نماییم.
📗 در محضر بهجت، ج۳، ص۲۴۹
@bahjath
✅استهزاءِ استغفار دو گناه دارد.
🔸به تعبیر سیدناالاستاد مرحوم علامه طباطبایی اگر کسی این استغفار را وسیله گناه قرار بدهد بگوید گناه میکنیم بعد هم استغفار میکنیم، این دو گناه کرده:
🔸یکی خودِ گناه را مرتکب شده، یکی اینکه حریم استغفار را حفظ نکرده، استغفار را به استهزا گرفته.
🔸حالا گناه میکنیم بعد استغفار میکنیم، حالا پیر شدیم بعد توبه میکنیم، این گرفتار دو گناه است.
🔸اینطور نیست که حریم استغفار را حفظ نکرده باشد گناه نکرده باشد.
🔹گزیده درس تفسیر قرآن حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی /سوره احزاب، آیات ۶۴ الی ۷۱
@bahjath
#شرط_سعادت
🍃آیت الله بهجت رضوان الله تعالی علیه: هر کس به هر کدام از 14 معصوم محبت داشته باشد ، کارش تمام است. فقط شرطش این است که محبتش راست باشد.
📗 نکته های ناب ؛ ص ۷۴
@behjath
هدایت شده از لا موثر فی الوجود الا الله
تلاوت روزانه یک جزء قرآن کریم وهدیه به حضرت ولی عصر عج
@bahjath
4_507919920438167616.mp3
15.1M
📕جزء چهارم قرآن کریم
👤استاد عبدالباسط
@bahjath
َ
🌸🍃🌸
خدايا در اين روز براى مرا در اجرای فرمانت نیرومند دار، و شيرينى یادت را به من بچشان، و در سپاسگزار یت به کرم خود بر انگیز ، و به نگهدارى و پوششت مرا حفظ کن، اى بيناترين بينندگان!
🌸
🌸 🍃 🌸 @bahjath
🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
اقسام روزه
مسئله ۱۶۲۹. روزه چهار قسم دارد: روزهٔ واجب؛ روزهٔ مستحب؛ روزهٔ حرام؛ روزهٔ مكروه.
مسئله ۱۶۳۰. روزهٔ واجب، هشت قسم دارد: ۱. روزهٔ ماه مبارک رمضان. ۲. روزهٔ قضای ماه رمضان. ۳. روزهٔ كفاره. ۴. روزهٔ بَدَل قربانی حج واجب. ۵. روزهٔ نذر و عهد و قسم. البته در این فرض، وفا به نذر و عهد و قسم واجب است؛ نه آنکه خود روزه واجب باشد. ۶. روزهٔ استیجاری و مانند آن؛ مثل روزهٔ مشروط ضمن عقد. ۷. روزهٔ روز سوم اعتكاف. ۸. روزهٔ فوتشده از پدر (نیز به احتیاط واجب از مادر) بر پسر بزرگ.
مسئله ۱۶۳۱. روزهٔ حرام چهار قسم دارد: ۱. روزهٔ عید قربان. ۲. روزهٔ عید فطر. ۳. روزهٔ ایام تشریق برای حجگزار. ۴. روزه گرفتن در شب که بدعت است.
مسئله ۱۶۳۲. روزه گرفتن در هر روز از ایام سال ـ جز موارد یادشده در مسئله چهارم ـ صحیح و مستحب است.
@bahjath
✅حضرت آیتالله بهجت رضوان الله تعالی علیه:
حفظ کنیم قرآن را که همیشه با ما باشد، ما با او باشیم، آن را وسیلۀ حفظمان در فِتَن و شدائد(فتنهها و سختیها) دنیا قرار بدهیم.
.
از خدا بخواهیم که از قرآن، ما را جدا نکند؛ همچنین از خدا بخواهیم ما را از عترت نیز جدا نکند که عترت با قرآن است و قرآن هم با عترت.
.
📗 بهسوی محبوب، ص ۱۲۹
.
@bahjath
◀️ خواب بدن و خواب عقل
🔰 انسان دارای بدن و عقل است. خواب بدن از نعمت های خداست ولی خواب عقل و روح از نقمات خداست. از این رو اگرچه بدن در شب بهتر می آرمد و خوابیدن بدن، نعمت است و خداوند آن را آیت خود ذکر می کند: (و جعلنا نومکم سباتاً * و جعلنا اللیل لباساً)، «سُباب» و آرامش و خواب، برای عقل و فکر، نقمت است.
🔰 شب برای خوابیدن و آرامش بدن و بیدار شدن عقل است، پس رویاهای صادق و صالح خواب، نصیب کسانی می شود که بدنشان می خوابد نه جانشان؛ و همین گروه اند که در سحر بر می خیزند و شب زنده داری و عبادت می کنند.
🔰 البته روح هیچ کس نمی خوابد، زیرا موجود مجرد همیشه بیدار است؛ ولی چون غفلت و جهل، نوعی «خواب روح» است، روح افراد غیر معصوم بر اثر غفلت و جهل به خواب می رود؛ امّا روح بزرگ معصومان مطهر (علیه السلام)، هیچگاه غفلت و جهل نمی گیرد، زیرا مظهر تام (لا تأخذه سنه و لا نوم) است.
📔 برگرفته از کتاب دانش و روش بندگی ص ۵۹
@bahjath
تلاوت روزانه یک جزء قرآن کریم وهدیه به حضرت ولی عصر عج
@bahjath
جزء پنجم.mp3
14.35M
🌹 جزء پنجم قرآن کریم
🌹 استاد عبدالباسط
@bahjath
🍃❤️🍃
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
وقت نيّت
مسئله ۱۶۴۴. وقت اختیاری نیّت روزهٔ واجب معیّن ـ مثل ماه رمضان و نذر معیّن ـ تا پیش از اذان صبح است، به گونهای که آغاز روزه از طلوع فجر، با نیّت همراه باشد و برای حصول اطمینان، مقداری پیش از طلوع صبح یا از هنگام شب، نیّت روزه كند و از اذان صبح تأخیر نیندازد که تأخیر از آن جایز نیست.
مسئله ۱۶۴۵. اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر متوجه شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، باید نیّت كند و روزهٔ او صحیح است و اگر مُفطری انجام داده، یا بعد از ظهر متوجه شود که ماه رمضان است، روزهٔ او باطل است و قضا دارد؛ ولی باید تا مغرب از کاری که روزه را باطل میکند، خودداری نماید.
مسئله ۱۶۴۶. اقوا آن است كه انسان در هر شـب از مـاه رمضان، برای روزهٔ فردای آن، نیّت كند و اگرچه از آغاز ماه، نیّت روزهٔ همهٔ ماه را نموده و آن را به صورت استمراری داشته باشد، صحیح است. در روزهٔ غیر ماه رمضان ـ مانند روزهٔ كفاره، نذر یا بدل هَدی ـ هم باید برای هر روز به صورت جداگانه نیّت كند و اگر بنا دارد مثلاً یک هفته روزه بگیرد، چنانچه در آغاز آن، نیّت همهٔ آن ایام را نموده و آن قصد را به صورت پیاپی داشته باشد، کافی است.
مسئله ۱۶۴۷. در روزهٔ واجبی که وقت آن معیّن نیست ـ همچون روزهٔ قضا، کفاره و نذر مطلق ـ، وقت اختیاری و اضطراری نیّت، تا اوّل ظهر است، بنابراین كسی كه نیّت كرده روزهٔ واجب غیرمعیّنی ـ مثل قضا یا كفاره ـ بگیرد و سپس منصرف شود و قصد افطار كند و بدون آنكه مفطری انجام دهد، دوباره تصمیم بر روزه بگیرد، میتواند پیش از ظهر دوباره نیّت كند و روزهٔ او صحیح است، مگر اینكه قصد ریا کرده باشد كه قابل اصلاح نبوده و تجدید نیّت اثری ندارد.
مسئله ۱۶۴۸. وقت نیّت روزه مستحبی از آغاز شب است تا موقعی كه به اندازه نیت كردن، به مغرب مانده باشد، بنابراین اگر تا این وقت كاری كه روزه را باطل میكند انجام نداده باشد و در آن زمان، نیّت روزهٔ مستحبی كند، روزهٔ او صحیح است.
مسئله ۱۶۴۹. اگر کسی نذر کرده که روز معیّنی روزه بگیرد و آن را فراموش کند و پیش از ظهر متوجه شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و نیّت كند، روزهٔ او صحیح است؛ وگرنه باطل است.
مسئله ۱۶۵۰. كسی که روز خاصّی را نذر روزه كرده و در آن روز بدون نیت نذر، روزه گرفته، روزهٔ او برای نیّتی كه كرده صحیح است؛ اما برای نذر او کافی نیست.
مسئله ۱۶۵۱. عدول و تغییر نیّت از روزهای به روزه دیگر درست نیست؛ چه هر دو واجب، یا هر دو مستحب، یا یكی واجب و دیگری مستحب باشد.
@bahjath
#اگر_دعایمان_مستجاب_نمیشود
#حتما_دلیلی_دارد❗️
🌹آیت الله بهجت (ره):
استاد ما، مرحوم آقا سید علی قاضی طباطبایی می فرمود:
✨برای حاجتی چهل سال بعد از نماز دعا می کردم،
بعد معلوم شد که مصلحت نبود.
📔در محضر بهجت، جلد۱
@behjath
⚜💠⚜💠⚜💠
💠⚜💠
⚜💠
💠
⚜
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
به امت من در ماه رمضان پنج چیز داده شده كه به امت هیچ پیغمبری پیش از من داده نشده است:
✅اول: هرگاه شب اول ماه رمضان فرا رسد خداوند به سوی آنان نظر می كند و كسی كه خدا به او نظر كرده هرگز او را عذاب نمی كند.
✅دوم: بوی بد دهان آنان به هنگام غروب در نزد خدا خوشبوتر از بوی مشك است.
✅سوم: ملائكه برای ایشان در شب و روز استغفار می كنند.
✅چهارم: خداوند بلند مرتبه به بهشتِ خویش امر می كند كه برای بندگان من استغفار نموده و خود را برای آنان تزیین كن. پس چه نزدیك است كه سختیها و اذیتهای دنیا، آنها را در خود فرو ببرد و به سوی بهشت من و كرامت من بروند.
✅پنجم: هرگاه شب آخر فرا رسد، خداوند همة آنان را می آمرزد.
بحارالانوار ج۹۶، ص۳۶۷
@bahjath
💠
⚜
💠⚜
⚜💠⚜
💠⚜💠⚜💠⚜
✅فرق موعظه با سخنرانی
🔸وعظ هم اصطلاحاً «جذب الخَلق إلي الحق» است.
🔸سخنخواني، كسي مقالهاي بنويسد، بخواند، اين را نميگويند موعظه.
🔸سخنراني منبر برود سخنراني بكند نميگويند موعظه، اگر عُرضه داشت مخاطب خود را جذب إلي الحق كرد اين ميشود وَعظ.
🔸«الوعظ جذب الخلق إلي الحق» نه سخنراني كردن!؛ اگر آدم بتواند جاذبه ايجاد كند، بله موعظه است.
🔸خدا واعظ است (يَعِظُكُمُ اللَّهُ)؛ به وجود مبارك پيامبر فرمود قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم.
🔸اينكه ميبينيد كم اثر دارد براي اينكه ما چيزي را حفظ كرديم داريم ميخوانيم و براي مردم ميگوييم، اين [موعظه] نيست!
🔸قلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ همينها را جذب كرد، اين همه خواص و حارثةبنمالك پيدا شد، ابوذر پيدا شد، مقداد پيدا شد، عمار پيدا شد، اينها سابقه شرك و بتپرستي داشتند، اين همه افراد و شهدايي كه در بدر و حنين و خيبر جاننثاري و جانفشاني كردند سابقه بتپرستي داشتند، اينها را جذب كرد.
🔸فرمود إِنَّمَا أَعِظُكُم، من شما را به طرف خدا جذب ميكنم (بِوَاحِدَةٍ) به يك كلمه، به اصل واحد، به كلمه واحد، به خلصت واحد ... أَن تَقُومُوا لِلَّهِ، بالأخره خدايي هست، فكر كنيد ببينيد از شما چه چيزي خواست، با او چگونه بايد رابطه داشته باشيد؛ ما كه علف خودرو و هرز نيستيم كه روئيده بشويم...
🔸منظور از قيام هم ايستادگي است نه ايستادنِ فيزيكي، آنكه دارد عمر را به بطالت ميگذارند يك جا ايستاده است او در حقيقت نشسته است؛ او كه «جهاني است بنشسته در گوشهاي»(*) او در حقيقت ايستاده است.
↙️پي نوشت:
*- ديوان ابن يمين
🔹گزیده درس تفسیر قرآن حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی /سوره سبأ، آیات ۴۳ الی ۴۶
@bahjath
تلاوت روزانه یک جزء قرآن کریم وهدیه به حضرت ولی عصر عج
@bahjath