مجله روستای بلان🇮🇷
🍃🌸🍃🌸🍃مسابقه قرآنی #نغمه های_آسمانی جواب روز سی ام گزینه د كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ «38»
"تفسیر نور (محسن قرائتی)
كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ «38» إِلَّا أَصْحابَ الْيَمِينِ «39» فِي جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ «40» عَنِ الْمُجْرِمِينَ «41» ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ «42» قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ «43» وَ لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ «44» وَ كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ «45» وَ كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ «46» حَتَّى أَتانَا الْيَقِينُ «47»
هركسى در گرو چيزى است كه كسب كرده است. مگر اصحاب يمين، كه در باغهاى بهشتى از مجرمان مىپرسند: چه چيز شما را روانه دوزخ كرد.
گويند: ما از نمازگزاران نبوديم. و افراد مسكين را اطعام نمىكرديم و با اهل باطل در سخنان باطل فرو مىرفتيم. و پيوسته روز جزا را تكذيب مىكرديم تا آن كه مرگ به سراغ ما آمد.
نکته ها
مراد از اصحاب يمين همان گروهى هستند كه در آيه 27 سوره واقعه از آنان ياد شده است:
وَ أَصْحابُ الْيَمِينِ ما أَصْحابُ الْيَمِينِ فِي سِدْرٍ مَخْضُودٍ ... كسانى كه نامه عمل آنان را در قيامت به دست راستشان مىدهند.
در قيامت، گفتگوهاى تلخ و شيرين، سلام يا نفرين، سؤال و توبيخ، انداختن گناه و جرم به گردن ديگران و لعنت به يكديگر بسيار است و گفتگوى مؤمنان با مؤمنان، مجرمان با مجرمان، مجرمان با مؤمنان، و مؤمنان با مجرمان و نيز فرشتگان با مؤمنان و مجرمان در قرآن آمده است.
مراد از اطعام مسكين، يا زكات واجب است كه ترك آن مستوجب دوزخ است و يا آن است كه حتّى اگر زكات پرداخت شد ولى در جامعه گرسنهاى وجود داشت، سير كردن او واجب است و بىتفاوتى نسبت به او، سبب دوزخى شدن مىگردد.
شايد مراد از اطعام مسكين، تمام نيازهاى او باشد نظير پوشاك، مسكن، نه فقط خوراك و غذا.
هم تكذيب قيامت، مقدمه گناه است: «أَ رَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ فَذلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ» «1» و هم گناه، انسان را به سوى كفر و تكذيب مىكشاند: «ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذِينَ أَساؤُا السُّواى أَنْ كَذَّبُوا» «2». بنابراين آيه «وَ كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ» هم مىتواند علت كارهاى مجرمين در آيات قبل باشد و هم مىتواند معلول گناهان آنان باشد.
مراد از «يقين» در اين آيه، مرگ است، يا به خاطر آن كه يقينىترين امر در نزد همه است و احدى در آن شك ندارد و يا به خاطر آن كه در لحظه مرگ تمام حقايق براى انسان كشف مىشود و همه به درجه يقين و باور مىرسند. «حَتَّى أَتانَا الْيَقِينُ»
نمازى كه گاه و بيگاه خوانده شود، انسان را در زمره نمازگزاران قرار نمىدهد. «لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ» يعنى نماز ما استمرار نداشت. در سوره ماعون نيز آمده است: «فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ» «3» و اين چنين نمازى انسان را مشمول شفاعت شافعان قرار نمىدهد. لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ ... فَما تَنْفَعُهُمْ شَفاعَةُ الشَّافِعِينَ «4» و اين همان حديث معروف امام صادق عليه السلام است كه در آستانه شهادت فرمودند كه بستگانم را حاضر كنيد و خطاب به آنان فرمودند: «لا ينال شفاعتنا من استخف بالصلاة» «5
مردم يا فائزند يا خائض؛ يعنى يا به فوز و فلاح و رستگارى مىرسند كه فائز هستند و يا در ياوه و باطل خوض مىكنند و فرو مىروند كه خائض هستند.
قرطبى از مفسرين معروف اهل سنّت از امام باقر عليه السلام نقل كرده كه فرمود: ما و شيعيان ما اصحاب يمين هستيم و هركس كينه و بغض ما اهل بيت را داشته باشد، در گرو است. «نحن و شيعتنا اصحاب اليمين و كل من ابغضنا اهل البيت فهم المرتهنون» «1»
پیام ها
1- رفتار انسان، سازنده شخصيت اوست. «كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ»
2- نجات انسان در قيامت و رهايى او از عذاب الهى، در گرو پاسخگويى به سؤالات در دادگاه عدل خداوند است. «كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ»
3- پرسيدن سؤالات پى در پى از مجرمان در قيامت، نوعى عذاب روحى براى آنان است. «يَتَساءَلُونَ عَنِ الْمُجْرِمِينَ»
4- كسى با يك بار گناه به دوزخ نمىرود اصرار و مداومت به گناه و فساد، سبب رفتن به دوزخ است. (عبارت «لَمْ نَكُ» و «كُنَّا» نشانه استمرار فعل است.)
5- اطعام مسكين لازم است، اگرچه مسلمان نباشد. «لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ»
6- گذراندن عمر به بطالت، جرمى نابخشودنى است. «كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ»
7- يكى از عوامل دوزخى شدن، همرنگ شدن با جماعت فاسد است. «كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ»
8- دوست و همنشين بد، زمينهساز دوزخى شدن است. «كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ»
9- مرگ، فنا نيست، بلكه آزاد شدن از اسارت دنياى مادى و ديدن حقايق ماورايى است. «كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ حَتَّى أَتانَا الْيَقِينُ»
@balaan365
مجله روستای بلان🇮🇷
🙏با تشکر از شما عزیزان برای شرکت در مسابقه قرآنی #نغمه_های_آسمانی
🎁 برنده روز سی ام ازبین شرکت کنندگان به قید قرعه
خانم صدیقه رحمانی فرزند حسن
@balaan365
🍃🌸🍃اللّٰهُ أَكْبَرُ اللّٰهُ أَكْبَرُ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَكْبَرُ اللّٰهُ أَكْبَرُ وَ لِلّٰهِ الْحَمْدُ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَىٰ مَا هَدانا، وَلَهُ الشُّكْرُ عَلَىٰ مَا أَوْلانا
🎊 ضمن قبولی طاعات و عبادات و تبریک به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر خدمت مردم متدین وبزرگوار به اطلاع میرساند:
✅حرکت از درب مسجد امام حسین علیه السلام به سمت مدرسه شهید انصاری پور
🔷 اقامه نماز عید سعید فطر به امامت حجت الاسلام والمسلمین مرتضی عباسی
🕰 شروع مراسم نماز عیدفطر: شنبه ۲ اردیبهشت ماه ساعت ۷:۰۰
🕌 مکان:مدرسه شهید انصاری پور بلان
💫📿ازنمازگزاران گرامی خواهشمندیم زیرانداز ، مهروسجاده همراه داشته باشند.
@balaan365
عید رمضان آمد ماه رمضان رفت
صدشکرکهاینآمدوصدحیفکهآنرفت
🌺روز عید سعید فطر ، پایان ماه مبارک رمضان و شروع به کارگیری درسهایی است که در این ماه آموخته ایم.
خوشا به حال آنها که عاشقانه به استقبال ضیافت الهی رفته، وجود خود را با زمزمه های دعا و نوای دلنشین مناجات صفا کردند و با درک لیله القدر که بهتر از هزار ماه است، راه سعادت و نیکبختی را پیش گرفته و اینک با اطمینان به استقبال عیدسعید فطر میروند.
🌼ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات اهالی محترم، حلول ماه شوال و فرا رسیدن عید سعید فطر، عید پیروزی در جهاد اکبر و سرآغاز تحولات اساسی در زندگی خداجویان و پرهیزکاران را به رهبری فرزانه انقلاب، ملت شریف ایران اسلامی بویژه بسیجیان محترم تبریک و تهنیت عرض می کنم واز درگاه ایزد احدیت، تعجیل در امر ظهور حضرت ولی عصر(عج) و استقرار عدالت مهدوی در جهان، سلامتی و طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی)، سر بلندی و عزت اسلام و مسلمین، را مسئلت دارم.
👈پایگاه مقاومت بسیج شهید بهشتی(ره) روستای بلان
@balaan365
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 رقابت زیبا ؛ این آیه پس از چند آیه توصیف نعمت های بهشتی بیان می شود. پس از اتمام معرفی نعمت ها، خداوند می فرماید که برای رسیدن به این نعمت ها، راغبان باید از یکدیگر پیشی گیرند. "منافسه" به معنى تلاش انسان است براى شباهت به افراد برجسته ، و ملحق شدن به آنها، بى آنكه ضررى به ديگرى وارد شود. در قرآن مشابه این تعبیر باز هم آمده است. در آیاتی که خداوند مومنان را دعوت به مسابقه و پیشتازی در نیکی ها می کند. که روشی است برای تشویق هر چه بیشتر انسان ها به نیکی ها و همچنین بیان اهمیت اموری که مومن به انجام آن ها دعوت می شود.
📃مناسبت : ماه مبارک رمضان رو به اتمام است. دریایی بود از برکات و زیبایی ها. هر کس به اندازه وسعت ظرف وجودش از این برکات بهره مند شد و قطع به یقین در پایان این ماه، همه ما زیانکاریم. هیچ کدام نتوانستیم آنچنان که باید و شاید از فرصت های این ماه بهره مند شویم. این ماه که گذشت و انشاالله که آخرین رمضان ما نباشد. اما انشاالله در رمضان آتی یا دیگر فرصت های معنوی توجه کنیم که از روش های بهره مندی فزون تر این است که انسان خود را با افراد صاحب توفیق مقایسه و تلاش کند که از آن ها پیشی بگیرد.
🔷 آیه روز:
خِتَامُهُ مِسْكٌ وَ فِي ذَلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ (مطففین / آیه ۲۶)
🔶 ترجمه:
مهري كه بر آن نهاده شده از مشك است، و در اين نعمتهاي بهشتي بايد راغبان بر يكديگر پيشي گيرند!
#ثواب ، #رقابت ، #آخرت ، #بهشت
@balaan365
❌حرفهایی که نباید به کودکان بزنید
۱.چند بار باید بهت بگم؟
🔹این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره.
۲.گریه نکن، خوب میشی
🔹وقتی به فرزندتون میگید گریه نکن باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن.
۳.بچه بازی در نیار
🔹این یکی از بدترین جملههایی که میشه به بچهایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بیارزش میکنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند.
۴.کارت خوب بود، اما...!
🔹از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیتهای کوچک رو جشن بگیریم.
#تربیت_فرزند
#کودک
@balaan365
✅#امامرضاعلیهالسلامفرمودند:
#امیرالمومنینعلیعلیهالسلام سه شب نمیخوابیدند: «شب بیست و سوم ماه رمضان»، «شب عید فطر» و «شب نيمۀ شعبان»؛ و در این شبها، روزیها و اجلها و آنچه در سنّت -الهی- آمده است، تقسیم و ثبت میشود.
📗بحار الأنوار، ج ۸۸، ص ۱۲۳
📗وسائل الشیعة، ج ۸، ص ۱۱۰
📗مصباح المتهجد، ج ۲، ص ۸۵۳
#امام_زمان #ماه_شعبان #نیمه_شعبان
#عید_فطر
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
@balaan365