پیام یک زن خسته به بنده و پیام بنده به دولت محترم
🔹این متن پیام یک زن خسته و درمانده به حقیر هست که البته طی ماهای اخیر، دهها نمونه مشابه این پیام را دریافت کردهام. روزی که به مدیران وزارت راه و شهرسازی التماس میکردیم که شما را به خدا با این مدل کار نکنید امروز را میدیدیم. در برخی شهرهایی که زمین را تحویل خود مردم دادند تا خودشان نهضت ملی مسکن را با الگوی افقی (یک یا دو طبقه) انجام دهند پروژهها ظرف مدت یک سال به اتمام رسید و الان ماهها هست که مردم ساکن خانههای خودشان شدهاند و طعم شیرین خانهدار شدن را چشیدهاند.
🔹اما در شهرهایی که پروژهها را با مدل انبوهسازی و عمودی سازی شروع کردند، مدت زمان اتمام پروژه به دلیل اقتضائات پروژههای انبوهسازی و تعدّد نفرات ذینفع و مشارکت کنندگان، حداقل دو برابر بیشتر به طول میانجامد و به علاوه به دلیل تحمیل هزینههای مازاد (نظیر هزینه مشاعات و آسانسور و سازه سنگینتر و...)، مبلغی که مردم باید بپردازند نیز حداقل دو برابر بیشتر میشود. در نتیجه، کسی که میتوانست با الگوی افقی و تک طبقه، طی یک سال با آورده مثلا ۳۰۰ میلیونی خانهدار شود حالا با آورده ۸۰۰ میلیونی هم ممکن است خانهدار نشود!
🔹امیدوارم آنهایی که در مملکت پهناور ایران که هیچ مشکلی به لحاظ کمبود زمین ندارد اینطور خون مردم را توی شیشه کردند و سبب شدند آورده مردم دو برابر شود تا اینچنین خسته و دلشکسته شوند نزد خدای متعال و یا حداقل نزد وجدان خودشان پاسخی قانع کننده برای این ظلمی که به مردم کردند داشته باشند.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چند روز قبل از جلسه رای اعتماد به وزرا، میزبان این برادر گرامی (که آنروز نامزد وزارت اقتصاد و امروز، وزیر اقتصاد کشور است) در کمیسیون عمران مجلس بودیم و از ایشان پرسیدم که چرا اغلب وامهای کم بهرهای که بانکها پرداخت میکنند به کارمندان خودشان اختصاص مییابد؟ منابع این تسهیلات از کجا میآید؟ آیا غیر از این است که منابع این تسهیلات، از محل همان سپردههایی تامین میشود که مردم در بانکها گذاشتهاند؟ اگر بله پس چرا اغلب مردم از این تسهیلات که منابعش را خودشان تامین کردهاند بیبهرهاند و اکثر این نوع تسهیلات، به کارمندان بانکها تعلق مییابد؟!
🔹آنروز آقای همتی در مقابل این سوال بنده سکوت کرد و پاسخی نداد ولی حالا که این ویدئوی ایشان را دیدم کاملا توجیه شدم که چرا آنروز جواب سوالم را نداد! لطفا به منطق ایشان دقت بفرمایید؛ میفرمایند که چون کارمندان بانکها ۶ صبح میآیند سر کار و تا آخر وقت سر کار هستند پس مستحق این تسهیلات هستند! برادر گرامی! فقط شما ۶ صبح میآیید سر کار؟! جسارتا آیا با این پاسختان ما را سر کار نگذاشتهاید؟! اگر عدالتی که اسلام میگوید این است پس با عرض معذرت، وَ عَلَى الاِْسْلامِ الْسَّلام!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸رابطۀ تراکم شهرها و اخلاق شهروندان🔸
ابنخلدون، که از اولین جامعهشناسهای جهان است، میگوید تراکم خانهها، موجب فساد اخلاقی است. بین شدت تراکم و میزان عفت و حیا در جامعه، یک نسبت معکوس وجود دارد.
این تراکمی که ما در شهرها داریم، مضر به اخلاق است، مضر به تولید است. بیاییم مردم را از این خانههای داخل شهر منتقل کنیم به خارج؛ اما نه اینکه آنجا را دوباره تبدیل کنیم به واحدهای مسکونی؛ به اینصورتی که الآن شهرک زدند. آن هم هیچ دردی را درمان نمیکند! کاری کنیم که در آنجا بچهها بتوانند حرفه داشته باشند، کار بکنند، اشتغال ایجاد شود. امروزه ما اشتغال را گذاشتیم مخصوص دکتر شدن و مهندس شدن! دکتر شدن و مهندس شدن ٣٠ سال طول میکشد! یعنی طرف تا سیسالگی باید صبر کند! با این تحریکاتی که ما داریم، با این وضعیتی که ما داریم، بسیاری از جوانان قبل از ازدواج آلوده میشوند! در صورتی که اگر مردم در کنار باغ، زندگی و کار کنند، خیلی از مشکلات حل میشود.
@haerishirazi
تصویری نادر از ادب معمارانه
🔹در سالهای دور وهابیون، عکس انداختن را شرک میدانستند و لذا عکاسان امکان تصویربرداری از مدینه منوره را نداشتند؛ تا اینکه نهایتا در سال ۱۲۵۹ شمسی، محمد صادق بیگ (نقشهبردار ارتش مصر) که به حج رفته بود برای نخستینبار در تاریخ عکسهایی از مدینه و مکه را تهیه کرد.
🔹او یک سال بعد عکسهای خود را به کنفرانس بینالمللی جغرافیدانان در ونیز برد و مدال طلای این کنفرانس را به دست آورد. این یکی از تصاویر تهیه شده توسط اوست؛ در پایین تصویر و در سمت چپ، امضای محمد صادق بیگ با عنوان sadiq bey دیده میشود. تقریبا در وسط تصویر گنبد حرم مطهر نبوی قرار گرفته و در سمت چپ آن و در میان دو مناره حرم نبوی، حرم مطهر ائمه بقیع است. اما ۴۶ سال بعد از این عکس، در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۰۵، حرم مطهر ائمه بقیع توسط وهابیون تخریب شد.
🔹نکته مهم این تصویر نادر، تواضع معمارانهی سایر ابنیه شهر در برابر حرم نبوی و بقعه ائمه بقیع است؛ تواضعی که به نوعی، تجلی کالبدی و معمارانه این آیه بود: "يَا أَيُّهَا الَّذِين آمَنوا لَا تَرفعُوا أَصْوَاتَكُم فَوْقَ صوْتِ النَّبِی: ای مؤمنان، صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر مکنید" (حجرات/۲). این نوع شهرسازی، نتیجه ادب معمارانه نسبت به بقاع متبرکه و بیوت الهی بود که در شهر سنتی، تنها آنها اجازه ارتفاع و رفعت داشتند: "فی بُيوتٍ أَذنَ اللَّهُ أَن تُرْفعَ وَيُذْكرَ فيهَا اسمُه: خانههايى كه خدا رخصت داده كه رفعت يابند و نامش در آنها ياد شود" (نور/۳۶). ادبی که در شهرهای متراکم و بیادب معاصر، دیگر کمتر نشانی از آن دیده نمیشود.
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوچک سازی مسکن، به نام مستضعفان و به کام سرمایهداران و سفته بازان!
حالا که عدهای سعی دارند با توجه به تغییرات انجام شده در وزارت راه و شهرسازی از آب گل آلود ماهی بگیرند و مجددا سیاست ویرانگر لانههای ۲۵ متری را به جریان بیاندازند عرض میشود که بحث آسیبهای اجتماعی فرهنگی این لانهها به کنار؛ بحث آثار ویرانگرش بر سبک زندگی ما هم به کنار؛ حتی از منظر اقتصادی هم این نوع کوچک سازیها نه تنها کمکی به حل مسئله مسکن نمیکند بلکه بالعکس، به تورم مسکن دامن نیز میزند! لطفا این ویدئو را مشاهده بفرمایید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
گرفتن از ندارها و دادن به داراها؟!
🔹مرحوم آیت الله حائری شیرازی: محمد بن سنان از امام رضا (ع) علت تحریم ربا را سؤال کرد. چنین جواب فرمودند که "ربا موجب فراموشی کارهای نیک، نابودی اموال، تمایل مردم به سود، تعطیل كسب و کار، و ترک قرضالحسنه و احسان است؛ و این فساد و ستم و نابودی اموال را به دنبال دارد". پیداست که تحریم حضرت، برای جلوگیری از تعطیلی کسب و کار و تعطیلی قرضالحسنه بوده است؛ همین که ما الآن دچارش هستیم! آیا قرض توأم با بهره که وامدهنده بهوسیلۀ آن دارا میشود کار خیر و معروف است؟ ما با این سیستم بانکداریمان قبول کردهایم که از ندار بگیریم و به دارا بدهیم تا فاصلۀ آنها روز به روز بیشتر شود!
🔹 پینوشت: اخیرا طی جلسهای با یکی از مدیران ارشد بانکی متوجه شدم که تسهیلات و اعتباراتی که صرفا یکی از فروشگاههای بزرگ از مجموع بانکهای استان قم طی سالهای اخیر دریافت کرده است حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده است! یعنی بالغ بر ۲ برابر کل بودجه مصوب امسال استان قم!!
🔹 آثار تورمی این نوع تسهیلات کلان و تاثیرش بر کوچکتر شدن سفره مستضعفان به کنار؛ اما انصافا در چنین شرایطی که اصحاب قدرت و ثروت به راحتی و با انواع رانتهای سیاسی و غیر سیاسی و با سفارش فلان نماینده و بهمان مسئول، هزاران میلیارد تومان برای رونق و تثبیت امپراطوریهای اقتصادیشان از بانکها وام میگیرند ولی همزمان، صدها هزار نفر در صف وام ازدواج و وام فرزندآوری و ... معطل چندرغازی هستند که قانونا حقشان است اگر گرفتن از ندار و دادن به دارا نیست پس چیست؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
🔹در اینکه رئیس سازمان بورس کار بسیار ناپسندی کرده اندکی تردید وجود ندارد. اما خطاب به عزیزانی که شعار مبارزه با ویژه خواری سر میدهند عرض میشود که یادمان نرفته که در تابستان ۱۳۹۹ که آقای روحانی مردم را در قله بورس دعوت به بورس میکرد در همان زمان، عدهای از ویژه خواران با بهرهمندی از انواع رانتهای اطلاعاتی، هزاران میلیارد تومان را با کدهای حقیقی و حقوقی خود از بورس خارج کردند و هزاران نفر را به خاک سیاه نشاندند و به رغم انواع و اقسام وعدهها، اسامی آنها نیز هرگز اعلام نشد!
🔹اینکه یک وام ۳ میلیارد تومانی را ویژه خواری بدانیم ولی در قبال هزاران میلیارد تومان چپاول مردم مظلوم توسط ویژه خواران در بورس سکوت کنیم برای بنده معنایی ندارد جز آنکه این نوع توییتها را صرفا دارای مصرف رسانهای بدانم! امیدوارم به پرونده همه ویژهخواران در هر سطح و در هر دولت و در هر زمانی (چه مرداد ۱۳۹۹ و چه شهریور ۱۴۰۳) فارغ از بازیهای رسانهای رسیدگی قاطع شود.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از دفتر دکتر رئیسی
🔻برنامه زنده "به اضافه یک" با موضوع "بررسی بازگشت اساتید و دانشجویان تعلیق شده به دانشگاه"
🔻مهمان برنامه: دکتر محمدمنان رئیسی (عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده مجلس شورای اسلامی)
🔻دوشنبه ۱۹ شهریور ساعت ۱۹، شبکه سه سیما
🔸بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/baladetayyeb
🔸پایگاه اطلاعرسانی دفتر دکتر رئیسی
🆔https://eitaa.com/joinchat/220004614Cf888d0df59
May 11
34.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توضیحات کامل دکتر منان رئیسی در برنامه به اضافه یک درباره تعداد اساتید تعلیق شده و اخراج شده طی سالهای اخیر را ملاحظه کنید و خودتان قضاوت بفرمایید که چنین مسئلهای که با فشار برخی رسانهها به موضوع داغ روز تبدیل شده واقعا چقدر برای مردم اولویت دارد؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
11.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لطفا این دو دقیقه از توضیحات دکتر منان رئیسی را مشاهده بفرمایید و بیاندیشید که اگر هیاهوی برخی رسانهها برای بازگشت اساتید تعلیقی به دانشگاهها، متاثر از بازیهای سیاسی و حزبی نیست و واقعا نگران جایگاه علم و عالِم هستند پس چرا همین رسانهها در قبال ظلم آشکار به برخی اساتید مذهبی در دولتهای سابق در سکوت مطلق به سر میبردند؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
🔹چند روز قبل از جلسه رای اعتماد به وزرا، میزبان این برادر گرامی (که آنروز نامزد وزارت اقتصاد و امروز
متن نامهای که اخیرا حقیر به همراه بیش از ۴۰ نفر از همکارانم در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر محترم اقتصاد درباره اعطای تسهیلات کلان بانکها به کارمندان خود امضا و منتشر کردیم و اکنون منتظر پاسخ وزیر و اصلاح رویه اشتباه فعلی هستیم:
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر همتی؛ وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی
سلام علیکم
🔸با عرض تبریک حلول ماه ربیعالاول، اخیرا در یکی از برنامههای تلویزیونی ضمن دفاع از وامهای کلان پرداختی بانکها به کارکنان خود، درباره «پرداخت بخشی از وام ازدواج بهصورت خرید کالا و اجناس» صحبت کردید که نقض واضح قانون بود. چراکه طبق ابلاغیه بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور- تسهیلات قرضالحسنه ازدواج باید بهصورت نقدی باشد.
🔹این درحالیست که طبق بخش نامه بانک مرکزی حداکثر ۱۵ روز پس از ثبتنام توسط متقاضیان، باید روند خدماتدهی آغاز شده و ضمن تعیین شعبه، ظرف ۱۰ روز پرونده تشکیل و مبلغ وام به حساب متقاضی واریز گردد.
🔸متاسفانه این نوع اظهارات توسط حضرتعالی، ثمرهای جز ناامیدی جوانانی که با هزار و یک امید برای ازدواج اقدام نمودهاند، ندارد. آن هم در شرایطی که حجم کل تسهیلات پرداختی ازدواج و فرزندآوری از کل تسهیلات پرداختی، تنها حدود ۳درصد است.
🔹لذا از شما بهعنوان وزیر اقتصاد دولت جناب آقای پزشکیان که همواره بهدرستی بر ارتقای شاخص عدالت تاکید کرده است، انتظار میرود بهعنوان وزیر اقتصاد بهجای ایجاد شائبه و ظن دفاع از منافع بانکها و کارتلهای اقتصادی متخلف، با جلوگیری از بنگاهداری بانکها توسط زیرمجموعههای اقماریشان و ریختوپاشها و هدررفت منابع عمومی در بخشهای گوناگون، بهدنبال احقاق حقوق مردم عادی و رنجکشیدهای باشید که برای دریافت حتی یک وام ساده، باید از هفتخان بانکها عبور کنند.
🔸ضمنا مطرحنمودن ایده غلط و پر اشکال جایگزینی کالا و لوازمخانگی بهجای وام نقدی، آن هم در شرایطی که کیفیت پایین برخی کالاها و قیمت بالای آنها مشخص است، چرخه رانت دیگری در بین تولیدکنندگان بیکیفیت را رونق میبخشد تا بتوانند در یک بازار غیررقابتی، محصولات خود را بهاجبار به بخشی از جامعه تحمیل کنند.
🔹و صد البته شما بهتر از هرکس دیگر میدانید که هر زوجی که برای دریافت وام ثبتنام اقدام میکند، بیشترین نیازش به مبلغ وام برای تامین نقدینگی لازم جهت خرید یا رهن مسکن یا سایر مخارج شروع به کار زندگی است که طبیعتا با دریافت لوازم خانگی، این مشکلات مرتفع نمیشود.
🔸در پایان به جنابعالی یادآوری میکنیم که اگر قرار است تحولی در وضعیت معیشت مردم شکل بگیرد، یکی از قدمهای اولیه آن تغییر نگاه مسئولان است.
🔹اگر وزرا و مسئولانی مانند شما اولویتشان را بر احقاق حقوق تودههای مردم بگذارند و در این مسیر با برخورد با بانکهای متخلف و کسانی که منابع عمومی را هدر میدهند به وظیفه خودشان عمل کنند، حتما در راه گرهگشایی از مشکلات مردم موفق خواهند شد که در این مسیر باید مراقبت شود که الگوهای غلط دهه ۹۰ مجددا تکرار نشود.
🔸از این رو ما در مجلس شورای اسلامی با دقت عملکرد شما و سایر مسئولان را رصد کرده و در صورت حرکت در مسیر قانونی و درست، شما و سایر همکارانتان را کمک میکنیم و در صورتی نیز که خدای ناکرده، مسیر اشتباهی در پیش گرفته شود، حمایت از مردم و بهویژه زوجهای جوان را وظیفه قانونی خود میدانیم.
🔹والسلام علی من اتبع الهدی
۱. مالک شریعتی
۲. امیرحسین ثابتی
۳. علی خضریان
۴. احمد راستینه
۵. عباس بیگدلی
۶. مهدی طغیانی
۷. ابراهیم عزیزی شیراز
۸. محمد منان رئیسی
۹. حامد یزدیان
۱۰. علیرضا عباسی
۱۱. میثم ظهوریان
۱۲. علی احمدی
۱۳. صدیف بدری
۱۴. علیرضا سلیمی
۱۵. محمدطلا مظلومی
۱۶. زهرهسادات لاجوردی
۱۷. موسی غضنفرآبادی
۱۸. فتحالله توسلی
۱۹. محمدتقی نقدعلی
۲۰. احسان عظیمیراد
۲۱. علی حدادی
۲۲. امیرحسین بانکیپور
۲۳. حسن حسننتاج
۲۴. سیدموسی موسوی
۲۵. عباس گودرزی
۲۶. سیدمحمد موحد
۲۷. غلامرضا شریعتی اندراتی
۲۸. حسینعلی شهریاری
۲۹. روحالله متفکر
۳۰. محمدرضا احمدی
۳۱. نادرقلی ابراهیمی
۳۲. علیاصغر نخعیراد
۳۳. علیاصغر باقرزاده
۳۴. فاطمه محمدبیگی
۳۵. ابراهیم رضایی
۳۶. حسین محمدزاده
۳۷. مجید دوستعلی
۳۸. پیمان فلسفی
۳۹. علی شیرینزاد
۴۰. سیدمرتضی محمودی
۴۱. سالار ولایتمدار
۴۲. روحالله نجابت
۴۳. فرهاد شهرکی
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb