قضیه اخیر زمین حوزه علمیه ازگل و گرگ زمینخوار!
🔹پیرو جنجال اخیر مربوط به زمین حوزه علمیه ازگل و حواشی ایجاد شده برای آقای صدیقی، حوزه علمیه مذکور با صدور بیانیهای اعلام کرد دستور بازگشت زمین به حوزه صادر و مراحل اداری آن در حال انجام است. آقای صدیقی را سالهاست که میشناسم و باتوجه به ویژگیهای ایشان، آخرین فردی که میتوانم ادعای زمینخواری او را باور کنم ایشان است (در این تعبیر هیچ مبالغهای به کار نبردم). البته فارغ از شخصیت مهذّب ایشان، نقدی که به ایشان و برخی دیگر از بزرگان در موضوعات مشابه وارد است عدم اِشراف لازم به دفتر و نزدیکان است که سبب بروز چنین جنجالهایی میشود.
🔹اما حالا که برخی با سوء استفاده از این قضیه، سعی دارند چنین موضوعی را به کل نظام جمهوری اسلامی بسط دهند و آنرا دلیلی بر وجود فساد سیستماتیک در نظام بدانند خوب است یادی کنیم از زمینخوار بزرگ، جناب رضاشاه پهلوی که پس از تبعید او، آقای ملک مدنی (یکی از نمایندگان مجلس وقت شورای ملی) در نطقی درباره املاک تصرفی او چنین نطقی ارائه کرد: شاه سابق را میدانم ۱۷ سال در این مملکت سلطنت کرد و به روز که حساب کنیم تقریبا ۶۰۰۰ روز میشود و او ۴۴۰۰۰ سند مالکیت صادر کردهاند، تقسیم که بکنیم ایشان روزی ۷ سند مالکیت گرفتهاند!
🔹شدت زمینخواری پهلوی به حدی بود که یرواند آبراهامیان (تاریخ نگار ارمنی تبار) در کتاب ایران بین دو انقلاب چنین مینویسد: رضا شاه در زمان کنارهگیری از سلطنت سرمایهای در حدود سه میلیون پوند و بیش از سه میلیون اکر زمین (هر اکر برابر با ۴۷۴۰ متر مربع است) به ارث گذاشت! ولع رضاشاه برای کسب مالکیت اراضی به شکلی بود که برخی به او لقب گرگ زمینخوار دادند (نخستین بار سیدحسن تقی زاده وزیر مالیه رضاخان این لقب را به او داد).
🔹این چند سطر را نوشتم تا حالا که عدهای در این آب گل آلود، با رویکردی غیراخلاقی سعی بر انتساب موضوع زمینخواری به آقای صدیقی را دارند فراموش نکنیم که تا همین چند دهه قبل، شخص اول مملکت چنان در زمینخواری اسراف و افراط میکرد که حتی نزدیکانش به او لقب گرگ زمینخوار داده بودند! در عین حال امید است با اِشراف و التفات بیشتر بزرگان نسبت به دفتر، اقربا و نزدیکان خود، انشاالله دیگر شاهد چنین جنجالهایی که هم به اعتبار خود آنها لطمه میزند و هم به اعتبار نظام نباشیم.
🔹بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
خدمت بزرگوارانی که به تاثیر سیاستهای مدیریت شهری بر بروز آسیبهای اجتماعی فرهنگی بیتوجه هستند عرض میشود که گرچه نمیتوان مسائل چندوجهی مانند طلاق را به یک علت محدود تقلیل داد اما قطعا نمیتوان سهم سیاستهای مدیریت شهری در افزایش این نوع آسیبها را نیز انکار کرد. شهرداران محترم عنایت بفرمایند که متولی ساخت ظرف زندگی مردم هستند و اگر ظرف زندگی مردم را با الگوهای غیر بومی راهبری کنند آنگاه بروز مظروفهای غیر بومی (نظیر افزایش سرانه طلاق و نزاع و جرم و ...) کاملا طبیعی است.
از موارد عجیبی که شخصا بعد از همکاری با برخی شهرداریهای کلانشهرها با آن مواجه شدم این است که اغلب شهرداریها برای افزایش درآمد خود به سمت سیاستهایی میروند که منتج به افزایش آسیبهای اجتماعی فرهنگی میشود و آنگاه با پولی که از همین راه کسب شده سعی میکنند همان آسیبهایی که نتیجه سیاستهای اشتباه خودشان بوده است را کنترل کنند! در این خصوص قبلا در لینک زیر توضیحاتی تقدیم کردهام:
https://eitaa.com/baladetayyeb/312
عرض خود را با این فرمایش رهبر معظم انقلاب به پایان میبرم: "نکتهای که از شهرداری همیشه در ذهن من بوده این است که تهیه درآمد از هر طریق چیز خوبی نیست... اگر شما به قصد کسب درآمد دست به کارهایی زدید که نمیتوانید عوارض فرهنگی آن را از پیش درست محاسبه کنید بسیار مضر است؛ نباید برای افزایش درآمد شهرداریها از روشهای غیرمعقول و مشکلآفرین نظیر تبلیغات شبه غربی و یا برج سازیهای بیرویه و بیمنطق استفاده شود چراکه این گونه روشها آثار منفی فرهنگی اجتماعی به دنبال میآورد" (۱۳۷۹/۴/۲۷).
https://eitaa.com/baladetayyeb
🔹به این نمودار بنگرید؛ در حالی که قیمت مسکن در تهران از سال ۹۵ تاکنون بیش از ۱۸۰۰ درصد رشد داشته اما طی همین مدت، حداقل دستمزد کارگران فقط ۷۸۲ درصد رشد داشته و این یعنی رشد دستمزد کارگران حتی به اندازه نصف رشد مسکن هم نبوده است. نتیجه؟ افت بیش از ۵۰ درصدیِ دسترسی به مسکن استطاعت پذیر. در چنین شرایطی راهکار چیست؟ اکنون چارهای نداریم جز آنکه دسترسی به مسکن استطاعت پذیر را با همین شیب شدیدی که افت کرده، مجددا رشد دهیم. اما کلید این کار چیست؟
🔹اولا زمین؛ زیرا زمین به تنهایی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از قیمت مسکن در کلانشهرها را شامل میشود و لذا عرضه گسترده آن در کلانشهرها به همراه تنظیمگری بازار با ابزارهای مالیاتی میتواند سبب افت قابل توجه قیمت زمین شود (سیاستگذاران توجه بفرمایند که عمده مشکل مسکن مربوط به کلانشهرها است و عرضه زمین در شهرهای کوچکتر و روستاها چندان دردی را دوا نمیکند).
🔹ثانیا کاهش شدید قیمت تمام شده مسکن در طرحهای دولتی در کلانشهرها از طریق تغییر الگوی ساخت از الگوی آپارتمانی و عمودی به الگوی افقی. زیرا در الگوی افقی به دو دلیل، قیمت تمام شده مسکن به شدت افت پیدا میکند؛ چون مسکن افقی هم زودتر به مرحله بهرهبرداری میرسد و لذا مشمول تورم کمتری میشود (برخلاف الگوهای عمودی که معمولا ساخت آنها چند سال زمان میبرد) و هم چون مسکن افقی فاقد مشاعاتی نظیر لابی و پیلوت و آسانسور و ... است لذا هزینه ساخت در آن به مراتب کمتر میشود. در چنین صورتی میتوان به معکوس شدن نمودار فوق امیدوار شد.
🔹بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
12.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این ویدئو که مربوط به ماه مبارک رمضان امسال است را بنگرید و ملاحظه بفرمایید که آل سعود چطور با معماری هتلها و ابنیه مجاور کعبه، بیت الله الحرام را تحقیر کردهاند! البته حقیقت آن است که "إِنّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جمیعَا"(یونس/۶۵)، اما در عین حال نباید از این نوع معماریها که منجر به تحقیر عمدی یا سهوی بقاع متبرکه میشوند غافل شد. آنچه اکنون جای نگرانی دارد، ترویج این نوع معماریهای هویتزدا در مجاورت حرمهای مطهر در ایران اسلامی است.
🔹بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
امشب توفیق شد تا افطار را در جمع دانش آموزان مدرسه ماندگار امام صادق قم باشم. مدرسهای که به تنهایی بیش از ۲۵۰ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است! افطاری را در کنار این چهره های پر امید، فلافل و عدسی خوردیم ولی فلافلی که خوردنش برایم در کنار این سرمایههای حقیقی انقلاب، از چلو کبابها و چلو جوجههای برخی سفرههای آنچنانی به مراتب لذیذتر بود. قبل از افطار هم گپ و گفتی با بچهها داشتم و گمان میکنم خیلی بیش از آنکه این بچهها به حضور بنده در جمعشان نیازمند باشند این خود بنده و امثال بنده هستیم که محتاج حضور در چنین جمعهای بیریایی هستیم تا یادمان نرود که ولیّ نعمت ما چه کسانی بوده و هستند.
🔹بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
15.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پای این ویدئو خیلی اشک ریختم؛ یعنی میشود راهی باز شود تا به جز اشک ریختن، سهم دیگری هم برای پایان دادن به این تراژدی داشته باشیم؟...
#قدس
#غزه
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
🔹علی(ع) فرقهای زیادی با سایر حاکمان داشت، آنقدر زیاد که از شدت همین فرقها نهایتا فرقش شکافته شد. حالا با دقت در این تصاویر بنگرید که گذر تاریخ چطور فرقهای اساسی علی(ع) با دیگر حاکمان را ارج نهاده است. این تصاویر، بخش بسیار کوچکی از انعکاس نام مبارک علی(ع) در معماری جهان اسلام است که در تمامی اینها، این اسم مبارک با خط بنایی جلوهگری میکند. امروزه از شرق تا غرب جهان اسلام، گنجینه عظیمی از آثار معمارانه از قرون مختلف به جا مانده است که مفتخر به منقّش شدن به این نام مبارک و تجلیِ «ذكرُ عليٍ عباده» با ابزارهای معمارانه هستند.
🔹اما جالب آنکه حسب برخی پژوهشهای انجام شده، کهنترین نمونههای شناخته شده از نقوش تزئینیِ نام علی(ع)، نه متعلق به ایران، بلکه متعلق به حوزه جغرافیایی شام بوده است! یعنی همان جایی که سالها تلاش شد تا نام مبارک ایشان محو شود. نمونهای از این نقوش که در قلعه شهر حلب در شمال شامات به دست آمده را هرتسفلد (باستانشناس آلمانی) در کتاب خود که درباره کتیبههای اسلامی این سرزمین منتشر شده، معرفی کرده است. کدام حاکم دیگری را در جهان اسلام میشناسید که نام او پس از قرنها اینطور بر تارک آثار تمدنی کشورهای مختلف حتی در سرزمینی که سالها مشهور به دشمنی با او بوده، باقی مانده باشد و بدرخشد؟ "كذَٰلک يَضرِب اللَّه الْحَقَّ والْبَاطل فأَمَا الزَّبدُ فَيذهبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ الناس فَيمْكثُ فی الْأَرض: خدا براى حق و باطل چنين مثَل زند، اما كف به كنارى افتد و نابود شود و آنچه براى مردم سودمند است در زمين باقی بماند" (رعد/۱۷).
https://eitaa.com/baladetayyeb