💢طفلان حضرت زینب در واقعه کربلا چند ساله بودند؟
✍️فرزندان حضرت زینب(س) طفل نبودند بلکه جنگآور و رشید بودند چرا که خود حضرت زینب سلام الله علیها در پنجم جمادی الاولی سال پنجم هجری متولد شد و در ۱۵ رجبِ سال ۶۵ ه ق وفات کرد و با توجه به این که واقعه عاشور سال ۶۱ هجری قمری اتفاق افتاده است ایشان در آن زمان ۵۶ سال داشتند. دو (یا به نقل برخی سه) پسر از فرزندان حضرت زینب(س) از همسرشان عبدالله بن جعفر در واقعه کربلا حضور داشته و ایشان را همراهی میکردند.
👈 آنها در رکاب دایی بزرگوارشان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به شهادت رسیدند. حضرت زینب پس از شهادت علی اکبر(ع) آنان را آماده نبرد و جان فشانی در راه حق نمود.
👈آنان را میتوان جزء اولین شهدای بنیهاشم معرفی نمود که به طور خلاصه و مستند در ادامه به آن اشاره میشود:
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15859
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💢 چرا حر بن یزید ریاحی در کربلا با این که فرمانده سپاه بود و به تنهایى به امام علیه السلام پیوست و از نیرویش استفاده نکرد؟
✍️حر بسیار با شخصیت و از بزرگ ترین سرداران سپاه دشمن بود, به حدّى که نامزد امیرى کلّ سپاه کربلا بود. اگر مى پرسیدند بعد از عمر بن سعد شخصیت دوم در این لشکر کیست , به طور حتم به حر اشاره مى کردند.براى شخصیت داشتن او همین بس که اولین فرماندهى است که با هزار سوار مأمور دستگیرى امام علیه السلام و بردن حضرت نزد عبیدالله بن زیاد است .(۱)
👈 به علاوه انسان سلیم النفسى بود که قلباً به خاندان نبوّت ارادت داشت . گفته اند: وقتى از دار الأمارهء کوفه بامأموریت بستن راه بر امام علیه السلام بیرون آمد, ندایى آمد که : اى حر! مژده باد تو را به بهشت !(۲)
👈 روشن است که چنین شخصیتى با آن مأموریت فوق العاده و مهمّ و نجابت خانوادگى هرگز از دید تیزبین جاسوسان عبیدالله در امان نخواهد بود و همه حرکاتش تحت نظر جاسوسان ابن مرجانه است . چنان که مى نویسندوقتى حضرت به نینوا رسید, سوار مسلّحى از جانب کوفه رسید. به مجرد رسیده به حر و همراهانش سلام کرد و به حسین و یارانش توجهى نکرد. وى نامه اى از جانب عبیدالله به این مضمون به حر داد:
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15855
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💢آیا حر بن یزید ریاحی، غلام ترکزبانی داشت که همراه ایشان در روز عاشورا به شهادت رسید؟
✍️ بر اساس برخی گزارشها یکی از افرادی که توانست روز عاشورا در راه مکتب امام حسین(ع) به فیض شهادت برسد، و نام خود را در میان شهدای کربلا ثبت کند، غلام ترکزبانی متعلق به حرّ بن یزید ریاحی بود.[۱] او قاری قرآن بود[۲] و با زبان عربی آشنایی داشت.[۳] برخی نیز وی را از موالیان امام حسین(ع) برشمردهاند.[۴]
👈وی بعد از جناده بن حارث انصاری[۵] و یا سیف بن حرث بن سریع؛ و مالک بن عبدالله بن سریع[۶] و قبل از مالک بن دودان[۷] و یا عمرو (عمر) بن خالد صیداوی[۸] به میدان رفت و اینگونه اشعار حماسی را میخواند:
🔹دریا از ضربهی نیزه و شمشیر من میجوشد و آسمان از تیر و نیزه من پر میشود. زمانی که تیغ در دست راست من آشکار شود، قلب حسود بخیل را میشکافد.
👈میگویند وی هفتاد نفر از سپاه عمر بن سعد را به هلاکت رساند[۱۰] و سپس از پاى درآمد و بر زمین افتاد. امام حسین(ع) بر بالین او آمد و با حالتی گریان، صورت مبارک خود را به صورت وى نهاد. هنگامى که او چشم خود را باز کرد و امام حسین را بر بالینش دید لبخندى زد و به شهادت رسید.[۱۱]
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15856
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🏴ویژه نامه #شب_پنجم_محرم منتشر شد
📥◾️سخنرانی مکتوب
📥◾️کلیپ و نماهنگ
📥◾️شعر کودک و قصه کودک
📤◾️مقالات
📤◾️اشعار و پیامک
📥◾️مداحی و سخنرانی
📥◾️استوری های ویژه
📥◾️پرسش و پاسخ
📥◾️نرم افزار
💢مشاهده ویژه نامه در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16020
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
میلادی: Saturday - 14 August 2021
قمری: السبت، 5 محرم 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹رسیدن حصین بن نمیر با 4هزار اسب سوار به کربلا، 61ه-ق
🆔 @balagh_ir
✍️امام حسن عليه السلام:
💢من عَرَفَ اللّهَ أحَبَّهُ
🔹هركه خدا را بشناسد، او را دوست خواهد داشت
📚تنبيه الخواطر جلد1 صفحه52
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - چرا شیعیان در دنیا اینقدر مصیبت میبینند؟.mp3
2.28M
♨️چرا شیعیان در دنیا اینقدر مصیبت میبینند؟
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💠بررسی تقابل رضایت خدا با رضایت مردم
✍️اگر امری مورد پسند ما انسانها باشد، از آن به رضایت تعبیر میکنیم؛ اما به راستی مقصود از رضایتِ خدا چیست و در چه مواردی میان رضایت خدا با رضایت دیگران تقابل به وجود میآید؟
👈 رضایت خدا، همان رحمت و پاداش اوست و رضایت از خدا، تسلیم بودن در برابر قضا و قدر و بالاترین مرتبه توکل است. ارزش عملِ صالح در صورتی است که فقط رضایت خدا در نظر باشد. در این میان گاهی میان رضایت خدا و رضایت مردم تقابلی ایجاد میشود؛ بهگونهای که یا باید رضایت خدا را جلب کرد و سبب ناخشنودی دیگران شد یا بر عکس دیگران را خشنود نمود، ولی خدا را از خود خشمگین کرد. در این شرایط برخی رضایت خدا و برخی رضایت مخلوق را ترجیح میدهند.
♻️بر اساس آیات قرآن و روایات اهلبیت:، در هیچ شرایطی رضایت مخلوق بر رضایت خالق مقدم نمیشود. اگر کسی در پی خشنودی خدا باشد، خشنودی مخلوق نیز حاصل میشود؛ ولی اگر کسی در طلب خشنودی مردم باشد، نه خشنودی خدا و نه خشنودی مردم را به دست آورده است.
📎 #محرم
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16223
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💠نگاهی به ویژگیهای خانواده مطلوب از منظر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
✍️خانواده، رکن اساسی هر جامعه و نقطه آغازین زندگی اجتماعی انسانها و نخستین کانون تمدن و آرامش بشری است. استحکام این بنای مقدس، چشماندازهای روشنی را در افق پیشرفت اجتماع ترسیم خواهد کرد. از نگاه اسلام، خانواده یکى از نهادهاى زیربنایى بنیاد هستى و از ساختارهاى اصلى جامعه است؛ زیرا «جامعه مطلوب» با وجود «خانواده مطلوب» شکل میگیرد.
👈در منظومه فکری مقام معظم رهبری؟مد؟، خانواده از اهمیت خاصی برخوردار است؛ زیرا از نظر ایشان خانواده سالم و سلامت جامعه میتواند زیرساختهای جامعه سالم ایجاد کند؛ چنانکه فساد جامعه نیز با فساد خانواده گره خورده است. رهبر فرزانه انقلاب؟مد؟
♻️ در قالب پیام، سخنرانی و نوشتار، ویژگیهای متعددی مانند «قداست»، «صمیمیت»، «معنویت»، «محبت»، «دینداری»و «آرامش» را برای خانواده اسلامی بیان کرده است؛ بدین معنی که اگر خانواده این مؤلفهها را داشته باشد، «خانواده مطلوب» یا «خانواده خوب» به شمار میآید: «خانواده خوب یعنی، زن و شوهری که با هم مهربان باشند، با وفا و صمیمی باشند و به یکدیگر محبت و عشق بورزند...».[۱] در این مقاله به برخی از ویژگیهای خانواده اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اشاره میشود.
📎 #محرم
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16274
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💠عوامل افول ارزشها در خانواده معاصر
✍️خانواده، سنگبنای جامعه بزرگ انسانی است و در استحکام روابط اجتماعی و رشد اعضای جامعه، نقش بنیادین دارد. تلاش در جهت استحکام خانواده و استوارسازی روابط درون این سیستم، زمینه را برای سلامت اخلاقی و سعادت عمومی جامعه فراهم میکند.
👈یکی از نقشهای خانواده، انتقال ارزشها به معنای رفتارهای خوب یا بد، شایسته و ناشایست، مطلوب و نامطلوب از نسلی به نسل دیگر است. ارزشها، معیار انتخاب یک خانواده مطلوب و نیز ملاک تعیین رفتارهای اعضای خانواده است. ارزشها، همچون قطبنمایی هستند که جهتیابی اخلاقی و عملی را نشان میدهند و بر تصمیمگیری و اقدامات روزمره افراد تأثیر میگذارند.[۱]
♻️ بنابراین سبک زندگی فرد، بازتابی از ارزشهای او و هنجارهایی است که به این ارزشها مربوط میشوند. این ارزشها از دیدگاه اسلام به بینش و منش افراد وابسته است؛
📎 #محرم
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16278
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💠بررسی نقش امید در افزایش جمعیت از منظر متون دینی
✍️فرزندآوری، یکی از شئون زندگی است؛ به گونهای که بنا بر آیات قرآن[۱] و روایات،[۲] فزونی جمعیت مسلمانان معیاری مهم در دنیا و آخرت است. جمعیت، منبع قدرت و رکن مهم پیشرفت و توسعه جامعه است؛ به همین نسبت توجه به جمعیت و کیفیت ترکیب آن نیز دارای اهمیت بسیاری است؛[۳] چنانکه امام صادق(ع) فرموده است: «قَالَ رسُولاللهِ(ص) أَكْثِرُوا الْوَلَدَ أُكَاثِرْ بِكُمُ الْأُمَمَ غَدا؛[۴] رسولخدا(ص) فرمود: بر تعداد فرزندان بیافزایید تا در روز قیامت به فزونی شما بر امتها تفاخر کنم».
👈متأسفانه در سالهای اخیر با توجه به وضعیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تبلیغاتی که در زمینه کاهش جمعیت صورت گرفته است و با توجه به نتایج برخی پژوهشها که بیانگر ویژگیهای مثبت تک فرزندی است،[۵] برخی والدین به داشتن تنها یک فرزند تمایل داشتهاند. این در حالی است که بنا بر نتیجه برخی پژوهشهای دیگر، تک فرزندی دارای آثار مخربی است.
📎 #محرم
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16277
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
◾️🔹🔹🔹◾️
💢پرسش:
🔰بین قیام امام حسین (ع) و قیام حضرت مهدی (ع) رابطهای وجود دارد؟
✍️ پاسخ :
✅امام حسین(ع) با هدف زنده ساختن احکام قرآن و سنّت پیامبر اکرم (ص) و از بین بردن بدعتهایی که در نتیجه حاکمیت بنی امیّه در دین ایجاد شده بود قیام کردند و در طول مسیر مدینه تا کربلا ضمن اشاره به انگیزه قیام شان فرمودند:
▪️من به منظور ایجاد اصلاح در امّت جدم رسول خدا (ص) قیام کرده ام می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به همان سیره و شیوه مرسوم جدّم پیامبراکرم(ص) و پدرم علی بن ابی طالب(ع) عمل می کنم.
▫️آن حضرت در نامه ای به بزرگان قبایل بصره تصریح می کنند:
من شما را به کتاب خدا و سنّت پیامبرش دعوت می کنم. در شرایطی که اکنون ما زندگی می کنیم سنت رسول خدا(ص) از بین رفته و به جای آن بدعت و احکام و ارزشهای غیر اسلامی نشسته است مرا بپذیرید و به یاری من برخیزید. شما را به راه ارشاد و رستگاری هدایت خواهم کرد.
▪️از مجموعه این گونه ازسخنان امام حسین (ع) اهداف والای نهضت عاشورا به خوبی روشن می شود که احیای قرآن، احیای سنت نبوی و سیره علوی، از بین بردن کج رویها، حاکم ساختن حق، حاکمیّت بخشیدن به حق پرستان، از بین بردن سلطه استبدادی حکومت ستمگران، تأمین قسط و عدل در عرصه های اجتماعی و اقتصادی و... از جمله آنهاست.
▫️از طرف دیگر وقتی اهداف قیام منجی عالم بشریت و ویژگیهای حکومت جهانی آن حضرت را مورد بررسی قرار می دهیم همین اهداف و انگیزه ها حتی با تعابیر مشابه با تعابیر به کار رفته در مورد نهضت حسینی قابل مشاهده است.
▪️حضرت علی بن ابیطالب(ع) در توصیف سیره حکومتی امام مهدی(ع) می فرمایند: هنگامی که دیگران هوای نفس را بر هدایت مقدم بدارند او [مهدی موعود (ع)] امیال نفسانی را به هدایت بر می گرداند و در شرایطی که دیگران قرآن را با رأی خود تفسیر و تأویل خواهند کرد او آراء و عقاید را به قرآن باز می گرداند. او به مردم نشان خواهد داد که چگونه می توان به سیره نیکوی عدالت رفتار کرد و او تعالیم فراموش شده قرآن و سیره نبوی را زنده خواهد ساخت.
▫️امام باقر(ع) در روایتی می فرمایند: قائم آل محمّد(ص) مردم را به سوی کتاب خدا، سنّت پیامبر(ص) و ولایت علی بن ابی طالب (ع) و بیزاری از دشمنان آنان دعوت خواهد کرد.
▪️امام صادق (ع) می فرمایند:حضرت مهدی(ع) تمام بدعتهای ایجاد شده در دین را در سرتاسر جهان از بین خواهد برد و در مقابل، تک تک سنتهای نبوی را به اجرا در خواهد آورد.
🔘نتیجه آن که علاوه بر مشترک بودن اهداف نهضت عاشورا با قیام امام مهدی(ع) در زمان حکومت جهانی حضرت ولی عصر (ع) بذرها و نهالهای غرس شده در جریان قیام کربلا به بار خواهد نشست و به برکت آن، جهان پر از عدل و داد خواهد شد و تمام اهداف انبیای الهی از آدم تا خاتم تحقق خواهد یافت و بشر طعم واقعی صلح و امنیّت و سعادت را خواهد چشید.
📎 #مهدویت
📎 #محرم
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir