🌸 بعد از عید غدیر، #عید_فطر سرآمد همه عیدها
✍ سیّد محمّدتقی قادری
🔹 هرچند ملتها و امتها روز خاصی را عید دارند، ولی #عید_فطر استثناییترین و بینظیرترین عید ویژه امت اسلامی است که به دلیل چند مشخصه ویژه سرآمد همه عیدها بعد از عید غدیر است.
🔸 از همینرو مسلمین در قنوت نماز #عید_فطر به رسول أعظم (ص) و خاندان عترتش (ع) سلام پی در پی هدیه میکنند که چنین عیدی را به آنان ارزانی نمودند.
▫️خودیابی
▫️آزادگی
▫️وصل به انسان کامل
▫️تجربه نبوی
▫️گلریزان برای مستمندان
🌐 مشاهده کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/14840
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
خدا بهتون عیدی میده.mp3
1.22M
💠 به خواستههاتون دلخوش باشید! خدا میده
🔸 حجةالإسلام انصاريان
🆔 @balagh_ir
چکار کردی جهنمی شدی؟.mp3
1.04M
🎙 چکار کردی جهنمی شدی؟
👤 استاد فاطمینیا
🆔 @balagh_ir
💠 نگهداری و حقوق حیوانات
✍ حجةالإسلام یدالله مقدسی
🔹 نگهداری و تصرف و بهرهبردارى انسان از حیوانات ضوابط شرعى و اخلاقى بسیار دقیقى دارد و قوانین حمایتى و حقوقى که اسلام براى حیوانات وضع کرده است، احکامى شرعى و الزامآورند.
🔸 این نوشتار ابتدا از نگهداری حیوانات در منزل و چگونگی رفتار با آنها سخن میگوید و سپس به حقوق حیوانات می پردازد.
▫️نگهداری حیوانات
▫️نکوهش از نگهداری سگ در خانه
▫️پرهیز از رفتار ناروا با حیوانات
▫️حقوق حيوانات
🌐 مشاهده کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17600
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
balagh-ir.mp3
238.7K
🎙 زندگی منهای خدا تاریک است
👤 آیةالله مظاهری
🆔 @balagh_ir
💠 وظایف والدین در تربیت معنوی فرزند
✍ حجةالإسلام علیرضا انصاری
🔹 امام سجّاد (ع) درباره تربیت فرزند فرموده است:
«حقّ فرزندت بر تو این است که بدانی او از توست و در نیک و بد زندگی و خیر و شرش، وابسته به تو است و آگاه باشی که در حوزه سرپرستی وی، مسئول ادب و تربیت سالم او هستی و وظیفه داری که او را به پروردگارش راهنمایی کنی و در اطاعت از فرمانهای الهی یاریاش نمایی.»
▫️انتخاب همسر شایسته
▫️انتخاب نام نیکو
▫️اجرای سنتهای اسلامی
▫️مهرورزی به کودکان
▫️پرورش روحيه عبادی در کودکان
▫️بازی و ایجاد تحرک در کودک
▫️پایبندی والدين به امور معنوی
🌐 مشاهده کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17610
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تأثیرات بعد جسمانی در رفتار انسان
- تربیت بدون بدن سالم ممکن نیست.
- شصت درصد زنانی که زود رنج هستند، به خاطر کمبود ویتامین روی در بدن آنهاست.
- بسیاری از افراد پرخاشگر به خاطر کمبود آهن در بدن آنهاست.
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🔹 زیارت امام حسین (علیه السلام) در شب جمعه را از دست ندهیم؛ هر چند از راه دور ...
❤️ «صلّیاللهعلیكیاأباعبدالله»
🕊 حضرت فرمود: ...این ذکر را ۳ مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🆔 @balagh_ir
درد دل با امام زمان عج.mp3
994.2K
🎙 با امام زمان (عج) درد دل کنید
👤 حجةالإسلام عالی
🆔 @balagh_ir
🔰 چرا میگویند دعا برای فرج امام زمان (عج) بهترین دعاست؟
✍️ پاسخ:
✅ دعا یک عامل معنوی است که از آن بهره میگیریم، تا برخی از وضعیتهای نامطلوب را تغییر دهیم. ضمن آنکه اگر با دعا وضعیت نامطلوب ما هم تغییر نکند، با دعا ارتباطمان را با خدای متعال تقویت میکنیم و از همینرو دعا را مغز عبادت خواندهاند، در کنار اینکه برکات و فواید بسیار دیگری نیز از دعا نصیب ما میشود.
🔹 امام سجاد (ع) میفرماید: «دعای مؤمن یكی از سه فایده را دارد: یا برای او ذخیره میگردد یا در دنیا برآورده میشود یا بلایی را كه میخواست به او برسد، از وی میگرداند» اصول كافی، ج ۴، ص ۲۲۴
🔸 حال باید بنگریم که بحث غیبت و محروم بودن از حضور امام زمان (عج)، چقدر برایمان نامطلوب است و این وضعیت نامطلوب در کنار سایر نامطلوبها چه جایگاهی دارد.
👈 مثلا یک نفر به ازدواج نیاز دارد، ولی شرایط برای ازدواج او مهیا نیست و به همین دلیل رنج میکشد.
👈 یک نفر مشکلات مالی دارد که می تواند ناشی از بیکاری، عدم شغل مناسب و ... باشد.
👈 یک نفر برای حفظ ایمان خود یا خانوادهاش از محیط فاسد زجر میکشد.
👈 یک نفر از وجود این همه ظلم و کشتار و جنگ و ... در عالم زجر میکشد و ...
🔹 اگر دقت کنیم؛ ریشه همه این مشکلات در وجود ساختارهای فاسد است. تمدن امروزی با مدل آموزشی و رفاهی و اخلاقی نهادینه کرده، سن ازدواج را بالا برده و با مهم کردن بعضی از مسائل و کاهش نیاز به کانون خانواده تمایل به ازدواج را کاهش داده که در این وضعیت عدهای به فساد مشغول میشوند و عدهای نیز با خویشتنداری خود را حفظ میکنند اما دچار اذیتهایی مادی میشوند.
🔸 با مدل سرمایهداری، در جهت توسعه باید بازارها آزاد شود و اجازه انباشت ثروت به عدهای داده شود که به تبع آن، به ازای منابعی که در دست یک نفر تجمیع میشود، دست صدها نفر از نیازهای ضروری خود خالی میماند.
🔹 با تئوریزه کردن اصالت لذت و محدود دیدن هستی به این دنیای کوتاه، به جای مقابله با فساد به توجیه و نهادینه کردن آن روی آورده میشود و فرهنگ غربی با جهانی سازی، فساد موجود در تمدن خود را همه جایی میکند.
🔸 و سران فاسد و زیادهطلب جهان برای رسیدن به قدرت بیشتر، هزاران هزار نفر را به خاک سیاه مینشانند و ...
🔹 حال با توجه به اینکه مشکلات فردی ما، ریشه در ساختارهای فاسد جامعه جهانی دارد، درمییابیم که ظهور امام زمان (عج) که تمدن کفر را نابود میکند و تمدنی الهی را جانشین آن میکند و عدل و قسط را در جهان بسط میدهد، به طور یکجا میتواند تمام مشکلات را حل کند. در واقع ظهور امام زمان (عج) ریشه بسیاری از وضعیتهای نامطلوب را از بین میبرد.
🔸 حال آنکه دعا کردن برای مشکلات خرد و جزئی، ممکن است وضعیت را تغییر ندهد. چون وضعیت ما، برآیندی از تاثیر گذاری عوامل مادی و معنوی (از جمله دعا) است. در واقع مثل این است که با دعا، آبی بر آتش میپاشیم. و اگر آتش بسیار گسترده باشد، ممکن است این آب آتش را خاموش نکند!
🔹 و حتی اگر دعای کسی آن قدر نافذ بود، که آتش وضعیت نامطلوبش را خاموش کرد، باید توجه کنیم که تا زمان وجود ریشه فسادزا، با خاموش شدن آتش رنج در یک گوشه، هر آن ممکن است این آتش رنج از جای دیگری سر بکشد.
🔸 بنابراین روشن میشود که بهترین دعایی که میتوانیم بکنیم، دعای برای فرج امام زمان (عج) است کما اینکه ایشان فرمودهاند برای فرج بسیار دعا کنید که آن گشایش در کارهای شماست.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
🆔 @balagh_ir
🔰 #دفتر_تبلیغات_اسلامی نماد روشنفکری حوزه است. (مقام معظّم رهبری)
⚡️ ۱۶ اردیبهشت سالروز تأسیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیّه قم به فرمان حضرت امام خمینی (ره) را گرامی میداریم.
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز تأسیس #دفتر_تبلیغات_اسلامی حوزه علمیه قم»
موضوع: «تبلیغ دین وظیفهای همگانی»
روز جمعه، ١۴٠١/٠٢/١۶
🆔 @balagh_ir
🇮🇷به مناسب سالروز تاسیس #دفتر_تبلیغات_اسلامی
١۶ اردیبهشت ماه سالروز تأسیس اولین نهاد فرهنگی و تبلیغی انقلاب اسلامی ایران است، که بهمنظور ایفای نقش واسط فعال میان حوزههای علمیه و نیازهای دینی مردم و نظام اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ در حوزه علمیه قم تأسیس شد؛
این نهاد حوزوی تبلیغی، ابتدا با عنوان «دائرهی تبلیغات امام» و سپس با نام «دفتر تبلیغات امام» و در نهایت با عنوان «دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» زیر نظر «ولیفقیه» و با انتصاب مستقیم رئیس و اعضای هیأت امنای آن توسط امامین انقلاب تا به امروز به فعالیتهای ارزشمند خود در عرصههای مختلف دینی و انقلابی همت گمارده است؛
اصلیترین مأموریت این نهاد حوزوی، که رهبر معظم انقلاب آن را بهعنوان «نماد روشنفکری حوزه» معرفی نمودهاند، «تبیین و گسترش باور، بینش و ارزشهای اسلامی و انقلابی، و تعمیق و توسعه دانش و معرفت اسلامی» است که امروزه با پشتوانهی سترگ ۴٣ ساله، خدمات ارزشمندی را در عرصههای: آموزشی"، "پژوهشی"، "فرهنگی و تبلیغی"، و "فضای مجازی، هنر و رسانه" به حوزههای علمیه، ملت بزرگ ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ارائه مینماید؛
✅ «بزرگترین سامانه تبلیغی کشور؛ اولین سامانه تبلیغ تخصصی و اولین مرکز خلاقیت ونوآوری در عرصه فرهنگ و معارف دینی با عنوان اشراق»؛
✅ «دانشگاه باقرالعلوم (ع) بهعنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور در عرصه علوم انسانی اسلامی و چندین مؤسسه آموزش عالی حوزوی»؛
✅ «بزرگترین پژوهشگاه کشور در عرصه علوم و فرهنگ اسلامی»؛
✅ «پرافتخارترین ناشر کشور با عنوان بوستان کتاب»؛
✅ «بزرگترین سامانه نشریات دینی با انتشار ٢١ نشریه نیمه تخصصی و تخصصی»؛
✅ و «بزرگترین مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی»، تنها بخشی از ظرفیتهای ارزشمند این نهاد بیبدیل حوزوی است.
لذا ضمن عرض تبریک و گرامیداشت سالروز تأسیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، و آرزوی توفیق روزافزون برای همهی دستاندرکاران، دانشپژوهان، پژوهشگران و مبلغان این نهاد ارزشمند حوزوی، سخن امروز را با موضوع «تبلیغ دین، وظیفهای همگانی» آغاز مینمائیم؛
«اسلام» دینی جهانشمول و کاملترین و آخرین دین الهی است که مسلماً تمامی ملتها و اقوام در صورت آشنایی با حقایق، دستورات، احکام و آداب این آئین انسان ساز به سعادتمندی و خوشبختی در دنیا و آخرت خواهند رسید؛
بر این اساس، مسأله تبلیغ دین، یکی از مسائل اساسی در حیات اجتماعی بشر است و مخصوص یک دوره نیست! تبلیغی که از آن در قرآن به «بلاغ»، «بیان»، «تبیین» و از این قبیل تعبیر شده و در آیات متعددی مورد اهتمام قرار گرفته است، چنانچه خداوند در آیه ٣٣ سوره فصلت میفرماید: «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَىاللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّنی مِنَ الْمُسْلِمینَ»: «چه کسى خوش گفتارتر است از آن کس که دعوت به سوى خدا مىکند و عمل صالح انجام مىدهد و مىگوید: من از مسلمانانم»؛ همچنین در آیه ١٠۴ سوره آلعمران میفرماید: «باید گروهى از شما باشند که (مردم را) به نیکىها دعوت و به خوبىها امر کرده؛ و از بدىها و زشتیها نهى نمایند و به درستی که آنان از رستگارانند».
لذا تبلیغ عمومی دین، وظیفهای همگانی است و به قشر خاصی منحصر نمیباشد؛ اما خداوند در آیه ١٢٢ سوره توبه در رابطه با تبلیغ تخصصی دین، دستور ویژهای صادر نموده تا عدهای از مؤمنان با تحصیل علوم اسلامی، خود را برای انجام این کار بسیار مهم مجهز نمایند: «وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ»: «و نباید مؤمنان همگی (در موقع جنگ) بیرون روند؛ پس چرا از هر طایفهای، جمعی برای جنگ و گروهی نزد رسول خدا برای آموختن علم دین مهیا نباشند تا قوم خود را چون به نزدشان بازگشتند بیم دهند، تا شايد آنان (از گناه و طغيان) حذر كنند»
لذا بر اساس این آیه، عدهای از مردم باید برای تبلیغ دین و ارشاد مؤمنین در حوزههای علمیه تربیت شوند و سپس به تبلیغ در این عرصهی خطير همت گمارند؛
✍️ در پایان بدیهی است که در عصر حاضر، یکی از بهترین و والاترین مصادیق یاری امام زمان (عج)، دفاع از دین و مکتب اهلبیت و مقابله با هجوم مخالفان و پاسخگویی به شبهات عدیده آنهاست؛ لذا طبق روایات اسلامی بر تمامی مؤمنین و مؤمنات که ظرفیت و توانایی لازم را دارند، واجب کفایی است که خود را به علمِ دین مجهز نموده و در حد توان در راه تبلیغ دین و مکتب نورانی اهلبیت عصمت و طهارت (ع) گام بردارند.
🆔 @balagh_ir
مبلّغ واقعی دین.mp3
2.96M
🎙 آیهای کمرشکن برای مبلّغان دین
👤 شهید مطهّری
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تأثیرات بعد حسی و حرکتی در رفتار انسان
- بُعد حسی و حرکتی، نماد اتفاقاتی است که اعضای بدن، موظف به انحام حرکتی هستند؛ مثل راه رفتن ، گرفتن و پرت کردن و ....
- این بخش در گروه سنی کودک و نوجوان و پیران، اهمیت بیشتری دارد.
🆔 @balagh_ir
🔻 آیا میشود سرنوشت را با کارهای خوب، تغییر داد؟
✍️ پاسخ:
✅ استاد مطهرى مىگويد: «اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهي، انكار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نيرو و اراده و اختيار بشر است، چنين قضا و قدر و سرنوشتى وجود ندارد و نمىتواند وجود داشته باشد». (1)
🌿 بايد دانست در عين حال كه دست تقدير الهی در زندگی انسان است و قضا و قدر الهی مردود نيست، نقش انسان در تعيين سرنوشت زندگی پذيرفتنی است. در حقيقت نقش انسان نه تنها مغاير با سرنوشت نيست، بلكه جزئی از همان سرنوشت است. در سرنوشت و تقدير انسان - چه مؤمن باشد و چه كافر - چنين است كه او سرنوشت خود را تعيين نمايد. در واقع اختيار داشتن انسان جزئی از تقديرات الهی است.
💥 بشر هميشه خود را در سر چهار راههايی میبيند. هيچگونه اجباری كه فقط يكی از آنها را انتخاب كند ندارد و ساير راهها بر او بسته نيست. انتخاب يكی از آنها به نظر و فكر و اراده او مربوط است؛ يعنی طرز فكر و انتخاب او است كه يك راه خاص را معيّن میكند. (2)
☘️ اين كه از يک طرف مسئله تقدير الهی مطرح است و از طرف ديگر اختيار انسان، به اين معنا است كه خداوند مقرّر كرده كه انسان با اختيار و اراده خود، يكی از راهها را انتخاب كند و آن راهی كه انسان با اراده خود انتخاب كرده، همان است كه مقدّر است. خداوند به قضا و قدر مقرّر كرده كه انسان با اختيار خود، آن راهی كه خداوند از ازل میداند، انتخاب كند. پس تقدير خداوندی اين است كه بشر افعال خود را از روی اختيار انجام دهد، نه اين كه تقدير او را به انجام يک طرف مجبور سازد.
🔷 اميرالمؤمنين (ع) از كنار ديوار شكسته و كجى برخاست. پرسيدند: از قضاى الهى فرار مىكنی؟ فرمود: از قضاى الهى به قدر او پناه مىبرم. (3) «يعنى درست است كه تا قانون عليت كه منتهى به فرمان خداست، نباشد، ديوار شكسته سقوط نخواهد كرد، اما همان خداوند به من عقلى داده كه آن خود يک حلقه از سلسله قانون عليت است و يک عامل بازدارنده در برابر اين گونه حوادث.
🔸 البته ديوار عقل و شعور ندارد و بدون اعلام قبلى سقوط مىكند. اما من مىتوانم به قدر الهى پناه ببرم؛ يعنى با عقل خود چنان محل نشستن را اندازهگيرى كنم كه اگر ديوار سقوط كند روى من نيفتد». (4)
🔹 در قرآن آيات زيادى وجود دارد كه به صراحت اختيار انسان و نقش اراده او را بيان داشته است؛ مانند آيه: «لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ براى انسان چيزى جز حاصل سعى او نيست». (5) و : «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ (6) خداوند سرنوشت هيچ قومى را تغيير نمىدهد. مگر خودشان آن را تغيير دهند». از آنچه ذكر شد امكان تغيير قضا و قدر در موارد خاص به خوبی روشن شد. اما تغيير قضا و قدر يا تبديل سرنوشت در روايات متعدد هم بيان شده است كه يكی از مهمترين ابعاد و عوامل اين تغيير مقوله دعا است.
📚 پینوشتها :
1. شهيد مطهری، مجموعه آثار، انتشارات صدرا، تهران، 1374ش، ج 1، ص 384.
2. همان، ص 385 .
3. شيخ صدوق، التوحيد، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1398 ه ق ، ص 369.
4. ناصر مكارم شيرازی، پيدايش مذاهب، ص 31.
5. نجم (53) آية 39.
6. رعد (13) آية 11.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
🔰 بازپخش فصل یازدهم خانه ما از #شبکه_افق با حضور #خانواده_براتی از مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی
⏰امروز ساعت ۱۷
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تأثیرات بعد حسی و حرکتی در رفتار انسان
- بُعد حسی و حرکتی، نماد اتفاقاتی است که اعضای بدن، موظف به انحام حرکتی هستند؛ مثل راه رفتن ، گرفتن و پرت کردن و ....
- این بخش در گروه سنی کودک و نوجوان و پیران، اهمیت بیشتری دارد.
🆔 @balagh_ir
✅ کنگره ۴۰۰۰ شهید روحانی
♦️ تعهّد سرخ ، از حجره تا سنگر
📆 زمان: خرداد ۱۴۰۱
📍 مکان: شهر مقدّس قم
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کنگره ۴۰۰۰ شهید روحانی
♦️ تعهد سرخ، از حجره تا سنگر
📆 زمان: خرداد ۱۴۰۱
📍 مکان: شهر مقدس قم
🆔 @balagh_ir
🔰 تأثیر دعای پدر و مادر برای آخرت فرزند چقدر است؟
✍️ پاسخ:
✅ بدون شک دعای پدر و مادر برای آخرت انسان نيز موثر خواهد بود و باعث سعادت اخروی انسان میگردد.
🔹 به نظر میرسد کثرت رواياتی که درباره اثر دعای والدين در دنيا وارد شده است اين سوال را پيش آورده است. در حالی که اثرات اصلی اعمال در آخرت ظاهر میشود و اگر اثراتی در دنيا هم دارد برای تشويق افراد به انجام اين افعال خير است.
👈 امام علی (علیه السلام) میفرمايد: الدنيا مزرعة الآخره دنيا کشتزار آخرت است هر عملی که انسان در اين دنيا انجام دهد و يا ديگران برايش انجام دهند در آخرت اثر آن را خواهد ديد. دعای پدر و مادر باعث خواهد شد که زندگی دينی و حتی مادی انسان در اين دنيا نيکو گردد و اعمال نيکی برای آخرت ذخيره کرده و سعادت آن دنيا نيز به دست آورد.
🔸 در روايت آمده است:
شخصی به امام صادق عليه السلام عرض کرد: «پدرم به حدّی پير و ناتوان شده که او را برای قضای حاجت، حمل میکنم و میبرم. امام صادق عليه السلام فرمود: اگر قدرت داری، خودت اين کار را انجام بده و خودت بر دهان او غذا بگذار تا اين عمل، سپر آتش فردايت باشد [و تو را به بهشت ببرد].
🔹 دعای پدر و مادر در حق فرزند يکی از مهمترين اين عوامل سعادت دنيوی و اخروی است که اثرات فراوانی چه در دنيا و چه در آخرت داد. امام صادق عليه السلام فرمود: سه دعاست که رد نمیشود و يکی، دعای پدر براي فرزندش است، زمانی که به او نيکی کند.
🔸 همانطور که در مقابل اگر کسی موجب نفرين و عقوق والدين قرار گيرد در دنيا و آخرت عقوبتش را میبيند درباره عاق والدين در روايات داريم که بوی بهشت را نمیشنود.
👈 در مقابل کسی که مهربان به والدين باشد بهشتی خواهد بود: سيد الأبرار يوم القيامه رجل برّ والديه. بهترين نيکوکار در روز قيامت، مردی است که به پدر و مادر خود، نيکی کند.
🔹 امام صادق میفرمايد: روز رستاخيز، چيزی مثل سپر آورده میشود و در بهشت بر سر مؤمن افکنده گردد و او را داخل بهشت میکند و گفته میشود که اين، به سبب نيکی به والدين و خويشان و مؤمنان است.
📚 پینوشت:
(1). من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، محمد بن على، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، قم، ۱۴۱۳ قمری، چاپ: دوم، ج ۴ ، ص ۳۹۹
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
💠 اقدامات دفتر تبلیغات اسلامی در موضوع شهدای روحانیت در معرض بازدید عموم قرار گیرد
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: دفتر تبلیغات اسلامی فعالیتهای بسیاری را در خصوص «شهدای روحانیت» انجام داده است که کنگره ۴۰۰۰ شهید روحانیت فرصت مناسبی است که این اقدامات در معرض بازدید عموم قرار گیرد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17736
#اخبار
🆔 @balagh_ir
▪️ ۸ شوال سالروز تخریب قبور أئمّه أطهار (علیهم السلام) در بقیع | آشنایی با قبرستان بقیع
فرقه ضاله وهابی بر اساس تفکر غلط با کمک آل سعود بسیاری از آثار دینی را تخریب و به هتک حرمت قبور ائمه بقیع و دیگر اماکن پرداختند. در طول تاریخ جنایات زیادی کرده و امروزه نیز همان تفکر را دنبال میکند؛ در حالی که این عقیده برخلاف کتاب و سنت است.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/6848
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
فاجعهی تخریب قبور بقیع.mp3
963K
🎙 فاجعهی تخریب قبور مطهر أئمّهی بقیع
👤 بیانات حضرت آیةالله وحیدخراسانی
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از محتواهای جمعیتی
🌸 مژده به فعالان حوزه جمعیت و فرزندآوری
♻️ کانال محتواهای جمعیتی
💠 با بیش از ۲۰۰ فیلم و صوت و برنامه چندرسانه ای
🔶 کانال محتواهای جمعیتی👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3788177457C1c24ab6741
🔶 کانال نهضت مردمی جمعیت👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2386952243Ca908266e74
#اندیشه_کوثر #نهضت_مردمی
📞 ۰۹۱۰۴۴۴۱۴۱۲
💠 نهضت مردمی جمعیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تاثیر افکار تکرار شده در ذهن بر قضاوت کردنها
- افراد قضاوتشان معمولا بر اساس اطلاعات ذهنشان هست نه بر اساس واقعیتها
- آنچه در ذهن افراد تکرار میشود، باعث تأثیرگذاری در نوع قضاوت کردن آنها میشود، مثلا کسی که دائما به طلاق فکر میکند، خیال میکند اطرافیان او هم میخواهند طلاق بگیرند.
🆔 @balagh_ir
💠 تاریخ ساخت زیارتگاه بر قبر بزرگان دینی، و نظر پیشوایان اهل سنّت
🔹 اولین گنبدی که بر روی قبور أئمه بقیع ساخته شد توسط خلفای عباسی بود. در سال ١٣٢ق که مصادف بود با دوران امامت امام جعفر صادق (علیه السلام) دولت اموی سقوط کرد و اولین خلیفه عباسی ابوالعباس سفاح به هدف ایجاد جایگاه معنوی برای عباسیان در بین مردم و افتخار نمودن به جدّشان عباس بن عبدالمطلب بعنوان عموی پیامبر، مزاری بر قبر جدشان عباس ساخت و در بستر حرم گنبدی بر پا کرد که شامل چهار قبر مجاورش که منتسب به پیامبر بودند و نمیشد مقام و منزلتشان را نادیده گرفت نیز میشد؛ یکی قبر فاطمه بنت أسد مادر امیرالمؤمنین و همسر ابوطالب که پیامبر در خانهی او بزرگ شده بود، و سه قبر دیگر که از اهل بیت پیامبر بودند: امام حسن مجتبی، امام سجاد و امام باقر (علیهم السلام).
🔸 و بعد که امام صادق (علیه السلام) در سال ١٤٨ق توسط خلیفه دوم عباسی منصور دوانیقی به شهادت رسید مانع از این نشدند که پیکر ایشان در کنار پیکر پدرانش خاکسپاری شود.
و بدین ترتیب آن گنبد و بارگاه مشتمل شد بر این چهار امام معصوم و مادرشان فاطمه بنت أسد، و عمویشان عباس بن عبدالمطلب.
🔹 مأمون عباسی نیز پس از مرگ پدرش هارون الرشید برایش گنبد ساخت.
🔸 این مراقد و گنبدها نه از سوی أئمه اهل بیت (علیهم السلام) و نه از سوی هیچ یک از فقهای اهل سنت از جمله چهار امام معروفشان ابوحنیفه(١٥٠ق)، مالکی(١٧٩ق)، شافعی(٢٠٤ق) و حنبلی(٢٤١ق) بعنوان بدعت و مظاهر شرک خوانده نشد و هیچکدام هیچ اعتراضی نداشتند.
🔹 نخستین کسی که مدعی شد ساختن مسجد و زیارتگاه بر قبور، از مظاهر شرک است و بدعت است و حرام، ابن تیمیه (٧٢٨ق) است و پس از او شاگردش ابن قیّم جوزیة (٧٥١ق) و سپس محمد بن عبدالوهاب (١٢٠٦ق).
حال آنکه اینها و پیروانشان در احکام شرعی تابع فقه حنبلیاند و بعنوان احیاگران مذهب حنبلی شناخته میشوند نه آنکه خود مدعی فقه جدیدی باشند.
🔸 جالب اینجاست که این افراد با ادعای اجتهاد در محدوده فقه حنبلی، مخالفان برداشت خود را مُشرک و اهل بدعت میخوانند در صورتی که نه تنها اثبات بلکه حتی نتوانستهاند ادعا کنند که خود احمد بن حنبل چنین اظهار نظری داشته و در سیره عملی یا در یکی از کتابهایش بنای مرقد و مزار را بدعت شمرده باشد.
🔹 و گفتنی است که قبر خود احمد بن حنبل، واقع در بغداد، مزار و حتی گنبد دارد و علمای حنبلی در شبهای جمعه به زیارت قبر او میرفتند. و در کتب تراجم اهل سنت که زندگی احمد بن حنبل در آن تشریح شده است آمده که علمای پس از حنبل به کثرت به زیارت او میرفتند.
🔸 پیداست که وهابیهایی که بارگاه مقدس اهل بیت (علیهم السلام) را از مدینه گرفته تا سامراء هدف قرار دادهاند هنوز دستشان به قبر امامشان حنبل نرسیده تا آن را نيز بعنوان بدعت در دين ويران کنند.
🌐 منبع: به نقل از کانال استاد محمّدهادی یوسفی غروی
🆔 @balagh_ir
💠 ۷۱۴۰ نفر روز فعالیت تخصصی در قالب ۱۴۸۵ اعزام طی سال ۱۴۰۰
حجةالإسلام وحیدرضا ملکی رئیس اداره اعزام مبلغان و گروه های تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، در مصاحبه با خبرنگار ما از ۷۱۴۰ نفر روز فعالیت تخصصی مبلغان و گروههای تبلیغ تخصصی با صدور ۱۴۸۵ معرفینامه تبلیغ تخصصی طی سال ۱۴۰۰ در نقاط مختلف کشور خبر داد.
🌐 مشاهده کامل متن خبر:
https://www.balagh.ir/content/17738
#اخبار
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 استوری هشتم شوال سالروز تخریب قبور أئمه مظلوم بقیع (علیهم السلام)
🆔 @balagh_ir