#سوال
❓ آيا صحت دارد که ابليس و شياطين يکی نيستند؟ بلکه ابليس فرمانده بزرگ و اعظم است، و شياطين سربازان و فرمانبرداران اون هستند؟
🔹 ابليس يکی از شياطين است ؛ لذا هر شيطانی ابليس نيست. ابليس نام خاصّ همان جنّي است که در داستان خلقت حضرت آدم (ع) بر او سجد نکرد و با وسوسههاى خود او را از بهشت بيرون نمود. ولى «شيطان» يک واژه عمومى است که به معناى موجود شرور و موذى و وسوسهگر مي باشد ؛ که ابليس فرد بارز آن است ؛ چون از او هر موجود مضرّي زيانبارتر مي باشد. پس شيطان افراد ديگرى غير از ابليس هم دارد .
🔰 طبق آيات و روايات ، ابليس داراى ذريه و اعوان و انصاری از جنّهاست که به همهی آنها شيطان يا شياطين گفته مىشود. همچنين از افراد انسان نيز به کسانى که شرور و موذى باشند و در مسير ابليس گام برداشته و دانسته يا نادانسته ، مجري خواستهاي او باشند ، شيطان گفته مىشود.
👈 بنابر اين ابليس اسم شخص و شيطان اسم جنس است و ابليس جز به آن موجود معين که به آدم سجده نکرد به کس ديگرى اطلاق نمىشود. اما «شيطان» از مادّه «شطن» مشتق است که به معناى دور شدن است و به هر عصيانگر متمرّد و موذي از انس و جن و حيوانات «شيطان» گفته مىشود ؛ و «شاطن» به معناى خبيث است.
💠 در برخی آيات نيز به انسانهای تابع ابليس و شاطين جنّ ، شيطان گفته شده است.
🔰 «وَ إِذا خَلَوْا إِلى شَياطِينِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَکُمْ و منافقان چون با شياطين خود خلوت مىکنند، مىگويند ما با شما هستيم.» (بقره/ 14)
🔰 « وَ کَذلِکَ جَعَلْنا لِکُلِّ نَبِي عَدُوًّا شَياطِينَ الْإِنْسِ وَ الْجِنِّ ــــــ همچنين براى هر پيامبرى دشمنى قرار داديم از شيطانهاى انس و جن.» (انعام/112)
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
6.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خانه خوبان ۱
🔷 خانواده در قرآن
🔹 یکی از نشانههای خداوند آن است که برای شما همسر آفرید و هدف از ازدواج آن است که شما به سوی همسرانتان آرامش پیدا کنید و همچنین میفرماید در کانون خانواده باید مودت و رحمت باشد.
👤 حجةالإسلام رفيعى
🆔 @balagh_ir
#اخبار
💠 طلاب برای انتقال معارف اسلامی از ظرفیت رسانه بهره ببرند.
🔹 اباذر جعفری مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به فعالیتهای دفتر تبلیغات و راهبردهای آن، اظهار داشت: در رابطه با دفتر تبلیغات و راهبردهای آن، ظرفیتهای خوبی به وجود آمده و از آنجایی که یکی از شئون و ارکان حوزهها، امر تبلیغ است، بنابراین طی سالهای گذشته تخصصی کردن تبلیغ و جهت دهی مبلغان هدف اصلی دفتر بوده است.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17493
🆔 @balagh_ir
#اخبار
💠 رویداد ایدهپردازی فرهنگی با رویکرد مسأله محوری در تبریز برگزار شد
🔹 به همت مرکز ارتباطات و امور بین الملل حوزههای علمیه و همکاری اداره کل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی تبلیغی، رویداد ایدهپردازی فرهنگی با رویکرد مسأله محوری در تبریز برگزار شد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17492
🆔 @balagh_ir
#اخبار
💠 ضرورت رونق محافل دینی در ماه مبارک رمضان
🔹 جلسه شورای فرهنگی و تبلیغی شعب و نمایندگیهای دفتر تبلیغات اسلامی با حضور حجةالإسلام سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در سالن جلسات مرکز همایشهای غدیر برگزار شد.
🔹 حجةالإسلام روستاآزاد ماه مبارک رمضان و دهه اول محرم را ایام ارتباط عموم مردم با مساجد دانست و اظهار داشت: در دو سال اخیر و به دلیل شیوع ویروس کرونا، محافل مذهبی و دینی در مناطق مختلف کشور تضعیف و در بعضی مناطق تعطیل شد. ماه مبارک رمضان و همچنین دهه اول محرم ایامی است که عموم افراد جامعه با مساجد و هیئات ارتباط برقرار میکنند که به صورت طبیعی در صورت تعطیل بودن محافل دینی و مذهبی این ارتباط نیز قطع خواهد شد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17471
🆔 @balagh_ir
#یادداشت_تبلیغی
✍ سیّد محمّد تقی قادری
💠 تحلیلی جامع از شخصیت حضرت #علی_اکبر (ع)
🌸 یازدهم شعبان سال روز ولادت حضرت علی اکبر سلام الله علیه است، اگر بخواهیم همراه ارادت عاشقانه، بر سطح معرفت و شناختمان نسبت به شخصیت آن حضرت بیفزاییم امکان ندارد مگر آنکه دو نکته به درستی تحلیل و تفسیر شود:
۱- منزلت و جایگاه رفیع خانوادگی
۲- ویژگی شخصیتی علی اکبر علیه السلام
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/14266
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🎉 مسابقه ویژه اعضا کانال بلاغ 🎉
💢 اطلاعیه مهم 💢
🌟 #مسابقه_کتابخوانی
🎁 همراه با جوایز
✍️ پایگاه اطلاع رسانی بلاغ ، به مناسبت ایام ولادت #امام_زمان (عج) مسابقه کتابخوانی ویژه اعضا کانال ایتا بلاغ برگزار میکند.
📚 منبع:
👈 کتاب «شرایط ظهور از دیدگاه قرآن» استاد قرائتی
💠 جوایز مسابقه:
🔅 نفر اوّل ۲۰۰ هزار تومان
🔅 ۲ نفر دوّم ۱۰۰ هزار تومان
🔅 ۱۲ نفر سوّم ۵۰ هزار تومان
🔅 ۲ نفر از بین تمام شرکتکنندگان به قید قرعه ۵۰ هزار تومان
📆 برگزاری آزمون: جمعه ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ ؛ مصادف با نیمه شعبان
#مسابقات_مناسبتی_ویژه_اعضا_کانال
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
4_5938557843165677280.pdf
8.26M
🔷 شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم
🔹 استاد محسن قرائتی
🆔 @balagh_ir
پایگاه_اطلاع_رسانی_بلاغ_مهمترین_درسهای_بهار.mp3
6.98M
🎙 مهمترین درسهای بهار
👤 حجةالإسلام رفیعی
🆔 @balagh_ir
❓واژه عيد در قرآن چند بار به کار رفته است؟
✍️ پاسخ:
👈 واژه عيد در قرآن فقط يك بار آمده است.
(أَللّهُمَّ أَنزِل علينا مائدۀً مِنَ السَّماء تكون لنا عيداً لأَوّلنا و آخرنا و آية منك). [۱] خدايا! نازل كن براى ما مائدهاى از آسمان كه براى اوّلين و آخرين از ما عيد باشد و نشانهاى از تو.
👈 در تفسير اين آيه آمده است: عيد در لغت از مادّه عود به معنى بازگشت است. به روزهايى كه مشكلات از قوم و جمعيّتى برطرف میشود و بازگشتِ به پيروزیها و راحتهاى نخستين میكنند، عيد گفته میشود.
👈 و در اعياد اسلامى به مناسبت اين كه در پرتو اطاعت يك ماه مبارك رمضان و يا انجام فريضه بزرگ حج، صفا و پاكى فطرى نخستين به روح و جان باز مى گردد و آلودگیها كه برخلاف فطرت است از ميان میرود، «عيد» گفته شده است.
👈 و از آنجا كه روز نزول مائده، روز بازگشت به پيروزى و پاكى و ايمان به خدا بوده است؛ حضرت مسيح (ع) آن را «عيد» ناميده است. [۲]
📚پي نوشت:
[۱]. سوره مائده، آيه ۱۱۴
[۲]. تفسير نمونه، ج ۵، ص ۱۳۱
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خانه خوبان ۲
🔷 امام متقین
🔹 یکی از دعاهای بندگان برگزیده خدا این است که پروردگارا همسر و فرزندان ما را نور چشم ما قرار بده، پس ما باید خانوادهای تربیت کنیم که نور چشم باشد در ادامه آیه میفرماید «وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً» ما را برای متقین امام قرار بده.
👤 حجةالإسلام رفيعى
🆔 @balagh_ir
سه نوع جوان داریم در قرآن.mp3
1.6M
🎙 سه نوع جوان داریم در قرآن
👤 حجةالإسلام قرائتی
🆔 @balagh_ir