مداحی آنلاین - داغ فرزند - استاد انصاریان.mp3
1.93M
🏴ویژه #روز_هشتم #محرم
♨️داغ فرزند
🎤حجت الاسلام #انصاریان
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
صحنه مربوط به شهادت حضرت علی اکبر (علیهالسلام).💔🥀
بنیهاشم در حال انتقال پیکر ایشان به خیام هستند.💔
جوانان بنی هاشم بیایید
علی را بر در خیمه نشانید
#السلام_علیک_یا_علی_اکبر💔🥀
#روز_هشتم #محرم💔🥀
✍️نقاشی هنرمند جوان «حسن روحالامین»
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢علی اکبر(ع) چگونه به شهادت رسید؟
◾️ حضرت علی اکبر در روز عاشورا چند نفر از دشمنان را کشت و چگونه به شهادت رسید؟
✍️پاسخ:
✅على اکبر(ع) در واقعه عاشورا، از ارکان سپاه امام حسین(ع) به شمار میرفت. گزارشهای تاریخی گوناگونی درباره چگونگی جنگیدن و شهادت ایشان و تعداد دشمنانی که توسط حضرتشان به هلاکت رسیدند، در منابع روایی نقل شده است؛ در برخی از این منابع به تعداد - البته با اختلاف در عدد(۵۴، ۷۰، ۲۰۰ و ...) - اشاره شده است. ولی در برخی از آنها تنها به عباراتی مانند «گروه زیادی را کشت» بسنده شده است.
◾️به هر حال، نباید در اینگونه موارد، آمار را طوری اعلام کرد که شبیه افسانه باشد تا واقعیتی تاریخی.
◾️على اکبر(ع)، یکی از فرزندان امام حسین(ع) بود[۱] که از نظر صورت و سیرت و سخن گفتن، به حدّى شبیه پیامبر خدا(ص) بود که هر کس شوق دیدار پیامبر را داشت، به او مینگریست، چنانکه پدر بزرگوارش، طبق نقلى، هنگام رفتن وى به میدان نبرد، فرمود:
◾️«خداوندا ! گواه باش که جوانى براى جنگ با آنان میرود که شبیهترینِ مردم به پیامبرت از جهت صورت و سیرت و سخن گفتن است».[۲]
💢مشاهده ادامه مطلب از طریق لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15989
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢چرا علی اکبر از امام حسین درخواست آب کرد؟
◾️چرا با وجود اینکه علی اکبر(ع) میدانست آب نیست، رفت پیش امام حسین(ع) و گفت: «پدر به من آب بده»؟!
✍️پاسخ:
✅در برخی از منابع چنین نقل شده است، علی اکبر(ع) پس از مدتی جنگیدن پیش پدر خود امام حسین(ع) آمد و گفت: «یَا أَبَتِ الْعَطَشُ قَدْ قَتَلَنِی وَ ثِقْلُ الْحَدِیدِ قَدْ أَجْهَدَنِی فَهَلْ إِلَى شَرْبَةٍ مِنَ الْمَاءِ سَبِیل»؛[۱] پدرم! شدّت تشنگى جانم را به لب رسانده، و سنگینى تجهیزات جنگی، مرا به زحمت انداخته، آیا این امکان وجود دارد که به آبی دسترسی پیدا کنم؟!
👈در ارتباط با این نقل تاریخی، این پرسش وجود دارد که علی اکبر(ع) میدانست که در خیمهگاه آب نیست و زنان و کودکان از تشنگی رنگشان زرد شده است، پس چرا از پدر بزرگوارشان تقاضای آب کرد؟!
👈درباره علت این تقاضا دیدگاههایی بیان شده است؛ مانند اینکه گفتهاند:
👈1. با این سخن، علی اکبر(ع) با توجه به علاقه شدیدی که به پدرش داشت، میخواست با دیدن پدر نیروی بیشتری بگیرد و بهتر بتواند با دشمنان بجنگد؛
👈[۲] لذا وقتی حضرت علی اکبر به خیمهها میآید و از خستگی و تشنگی گلایه میکند گویا امام حسین(ع) منظور علی اکبر را میفهمد و میداند که علی اکبر میخواهد در این لحظات با پدر تجدید دیدار کند؛ از اینرو امام حسین(ع) گریست و فرمود: «وا غوثاه! پسر جان! اندکى بجنگ و به همین زودى جدّت محمد را دیدار کنى و از جام لبالب او بنوشى و هرگز تشنه نشوى».
👈[۳] پس آب خواستن نیز اگر بهانه مراجعت به خیمهها باشد تا پدر را دوباره ببیند دارای ایراد شرعی و عقلی نیست.
💢مشاهده ادامه مطلب از طریق لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/15988
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢چرا در زیارت حضرت علی اکبر از ولی الله استفاده شده است؟
✍️پاسخ:
✅کلمه «ولی» دارای معانى گوناگون است.[۱] به نظر میرسد کلمه «ولی» در این زیارتنامه به معنای دوستدار یا ناصر به کار رفته است. بکارگیری این معنای از ولی در مورد هر مؤمنی نیز جایز است، چنانکه در برخی روایات وارد شده است.[۲]
👈هر چند به معنایی که در مورد ائمه بکار میرود (یعنی به معنای کسى که از جهاتى بر تصرف در امور شخصى دیگرى، از خود او شایستهتر است و یا کسی که صاحب قدرت بر تصرف در امور تکوینی است)، نیز میتواند بکار رفته باشد؛
👈زیرا این حقایق دارای مراتب هستند و ائمه(ع) بالاترین مراتب ولایت را دارند و حضرت علی اکبر میتواند برخی از مراتب پایینتر را داشته باشد.
📚پی نوشت:
[۱]. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به پاسخ ۱۵۳« ولایت، ولی، امامت، امام».
[۲]. «قَالَ بَلَغَنِی أَنَّهُ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ وَ قَالَ إِنَّ الْمُؤْمِنَ وَلِیُّ اللَّهِ یُعِینُهُ وَ یَصْنَعُ لَهُ وَ لَا یَقُولُ عَلَیْهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ لَا یَخَافُ غَیْرَه». کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ۳، ص ۴۳۸، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
🗞آیات مرتبط
🔹سوره يونس (۶۲) : أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
مداحی آنلاین - شهیدم کاکلش در خون غلطونه - کریمی.mp3
8.64M
🏴 #زمینه #روز_هشتم #محرم
🌴شهیدم کاکلش در خون غلطونه
🌴شهیدم خفته بین خاک و خونه
🎤 #محمود_کریمی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢آیا حضرت علی اکبر همسر و فرزندی داشت؟
✍️پاسخ:
✅دربارۀ اینکه حضرت علی اکبر(ع) همسر و فرزندی داشت یا خیر، دو نظر وجود دارد. برخی گفتهاند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان درباره همسر وی سخنی نگفتهاند، اما بر اساس دلایلی؛ مانند این فراز از زیارت حضرت علی اکبر(ع): «...صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...»، میتوان احتمال داد که ایشان فرزند داشت. البته با جستوجوهایی که انجام شد، نام و مشخصات دقیق همسر آنحضرت به دست نیامد.
👈پدر گرامی حضرت علی اکبر(ع)[۱]، امام حسین(ع) و مادر محترمهاش لیلی، دختر ابو مرّة بن عروة بن مسعود ثقفی است.[۲]
◾️او از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود، که به پیامبر اسلام(ص)، حضرت فاطمه زهرا (س)، امیر مؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و امام حسین(ع) نسبت دارد.
👈علی اکبر(ع) در ماجرای عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در کنار پدرش امام حسین(ع) بود و با دشمنانش به سختی مبارزه میکرد. وی نخستین شهید بنی هاشم و آل ابی طالب در روز عاشورا بود.[۳]
◾️در بارۀ اینکه حضرت علی اکبر(ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو نظر وجود دارد:
👈اول. برخی گفتهاند که ایشان فرزند نداشت. اینان در باره همسر وی سخنی نگفتهاند.[۴]
👈دوم. بر اساس دلایلی که وجود دارد، گروهی دیگر وجود زن و فرزند را برای آنجناب ثابت کردهاند. و برخی از این دلایل اینان عبارت است از:
◾️در زیارتی که ابوحمزه ثمالی از امام صادق(ع) دربارۀ حضرت علی اکبر(ع) نقل کرده، عباراتی وجود دارد که نشان دهنده این است که علی اکبر(ع) دارای فرزند بود؛ مانند این فراز:
👈«...صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...».[۵] و یا: «صلى الله علیک و على عترتک و أهل بیتک و آبائک و أبنائک و أمهاتک الأخیار الأبرار الذین أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا»؛ که در این زمینه باید گفت: گرچه فراز اول را به تنهایی نمیتوان دلیل قانع کنندهای برای اثبات وجود فرزندی برای ایشان دانست، اما فراز دوم قطعا نشانگر آن است که حضرت علی اکبر(ع) دارای خانواده و فرزندانی بود؛ زیرا کلمۀ «ابنائک» جمع است و نیز کلمۀ «عترتک» که عترت هرکسی ذرّیه و فرزندان او محسوب میشود.
◾️بزنطى میگوید: از حضرت امام رضا(ع) پرسیدم: آیا کسی میتواند(جایز است) با ام ولد(کنیز) پدر خانمش، ازدواج کند؟ حضرت فرمود: اشکال ندارد. گفتم: از پدرت شنیدم که فرمود امام سجاد(ع) علاوه بر ازدواج با دختر امام حسن(ع) با ام ولد (کنیز صاحب فرزند) ایشان نیز ازدواج کرد... .امام در پاسخ فرمود:
◾️اینطور که گفتى نیست؛ امام سجاد(ع) با دختر امام حسن(ع) ازدواج کرد و نیز با ام ولد (کنیزِ صاحب فرزند) برادرش على بن الحسین که در کربلا کشته شد، نیز ازدواج نمود.[۶]
👈از جهت سندی، شخصیتهای موجود در سند این روایت ثقه هستند[۷] و از لحاظ محتوا این روایت نشانگر آن است که حضرت علی اکبر(ع) فرزندی از یک کنیز داشت.
◾️پس، طبق بیان فوق، حضرت علی اکبر(ع) دارای همسر و فرزند بود، امّا با تحقیقی که انجام شد به نام و مشخصات دقیق همسر آنحضرت دست نیافتیم.
📚پی نوشت:
[۱]. برای آگاهی از تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)، ر. ک: «تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)»، سؤال ۵۶۶۰ (سایت: ۵۸۸۹).
[۲]. طبری، أبو جعفر محمد بن جریر، تاریخ الطبری، ج ۵، ص ۴۴۶، بیروت، دار التراث، چاپ دوم، ۱۳۸۷/۱۹۶۷؛ یعقوبی، احمد بن أبى یعقوب بن جعفر بن وهب، تاریخ الیعقوبی، ج ۲، ص ۲۴۶ و ۲۴۷، بیروت، دار صادر، بیتا.
[۳]. الاعلام، ج ۴، ص ۲۷۷؛ بلاذری، أحمد بن یحیى بن جابر، انساب الاشراف، ج ۳، ص ۲۰۰، بیروت، دار الفکر، چاپ اول، ۱۴۱۷ق؛ تاریخ الطبری، ج ۵، ص ۴۴۶؛ کوفی، أبو محمد أحمد بن اعثم، الفتوح، ج ۵، ص ۱۱۵ (پاورقی)، بیروت، دارالأضواء، چاپ اول، ۱۴۱۱ق.
[۴]. تاریخ الیعقوبی، ج ۲، ص ۲۴۶؛ مقریزی، تقى الدین أحمد بن على، إمتاع الأسماع، ج ۵، ص ۳۶۵، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، ۱۴۲۰ق؛ تاریخ الطبری، ج ۱۱، ص ۵۲۰؛ هاشمی بصری، محمد بن سعد بن منیع، الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، ۱۴۱۰ق؛ اصفهانی، ابو الفرج على بن الحسین، مقاتل الطالبیین، ص ۸۶، بیروت، دار المعرفة، بیتا.
[۵]. ابن قولویه قمی، کامل الزیارات، ص ۲۴۰، نجف، مرتضویه، ۱۳۵۶ق.
[۶]. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۱۶۳ و ۱۶۴، بیروت، مؤسسة الوفاء، ۱۴۰۴ق.
[۷]. در سند این روایت، ابن عیسی معروف به ابی عقیل عمانی و بزنطی قرار دارند که هر دو ثقه هستند و به روایاتشان اعتماد میشود. (ابن أبی عقیل العمانی، الحسن بن علی بن أبی عقیل الحذّاء، حیاة ابن ابی عقیل و فقهه، ص ۱۸، قم، مرکز معجم فقهی، چاپ اول، ۱۴۱۳ق؛ طوسی، أبو جعفر محمد بن الحسن، الفهرست، ص ۵۴ و ۱۹۴، نجف اشرف، المکتبة الرضویة؛ خوئی، سید أبو القاسم، معجم رجال الحدیث، ج ۶، ص ۲۵ – ۲۷.
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🏴ویژه نامه #شب_نهم_محرم( #تاسوعا) منتشر شد
📥◾️سخنرانی مکتوب
📥◾️کلیپ و نماهنگ
📥◾️شعر کودک و قصه کودک
📤◾️مقالات
📤◾️اشعار و پیامک
📥◾️مداحی و سخنرانی
📥◾️استوری های ویژه
📥◾️پرسش و پاسخ
📥◾️نرم افزار
💢مشاهده ویژه نامه در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16071
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
ایمان و وفا سایه ی بالای تو بود
ایثار علی (ع) نقش به سیمای تو بود
گر لب نزدی به آب دریا عباس(ع)
دریای ادب میان لب های تو بود
🏴 #تاسوعای_حسینی، روز پای مردی و وفاداری پیروان امام حسین علیه السلام بر تمامی عاشقان و دلسوختگان تسلیت باد.
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday - 18 August 2021
قمری: الأربعاء، 9 محرم 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 #اذکار_روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام صادق عليه السلام:
◾️كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ نافِذَ البَصيرَةِ ، صَلبَ الإِيمانِ، جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِ اللّهِ عليه السلام، وأَبلى بَلاءً حَسَنا، ومَضى شَهيدا
◾️عمويمان عبّاس عليه السلام، بصيرتى عميق و ايمانى استوار داشت و در كنار اباعبداللّه الحسين عليه السلام جهاد كرد و مردانه جنگيد و شهيد شد
📚عمدة الطالب صفحه 356
#فرا_رسیدن_تاسوعای_حسینی_تسلیت_باد🖤
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
👈خاطره شنیدنی علامه مصباح یزدی از آیت الله بهجت
👈ماجرای خاک کفش زوار حضرت معصومه
🆔 @balagh_ir
✍️حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده برسمنانی بیان کرد:
💠گروه های جهادی تبلیغی تا پای جان در خدمت مردم
👈حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده برسمنانی امام جمعه شهر امام زاده عبدالله آمل و مدیر گروه جهادی تبلیغی حامیان ولایت، در گفت و گو با خبرنگار ما، از فعالیت های فرهنگی و تبلیغی خود خصوصاً در ایام موج پنجم کرونا، خبر داد.
👈حجت الاسلام حسین زاده در ابتدای این گفتگو با اشاره به تشکیل گروه تبلیغی "حامیان ولایت" بیان کرد: گروه جهادی تبلیغی حامیان ولایت، تحت اشراف آیت الله توکل نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان، در سال ۱۳۸۸ با هدف برگزاری فعالیت های تبلیغی و فرهنگی در شهر بابل در معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی تشکیل گردید.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16327
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢آب نخوردن حضرت عباس بعد از رسیدن به رود فرات در عاشورا
🔰 «آنحضرت مشکها را گرفته به سمت آب رفتند و وقتی به آب رسیدند به یاد تشنگی اطفال افتاده و آب را ننوشیدند و در راه برگشت، پس از قطع دستانشان مشک را به دندانشان گرفتند...». آیا این نقل در مورد حضرت عباس(ع)، نقلی مستند است؟
✍️پاسخ:
✅با جستوجویی که در منابع تاریخی و مقاتل اولیه که امروزه در دسترس است داشتیم، به گزارش این ماجرا برخورد نکردیم. البته متأسفانه تمام منابع به دست ما نرسیده و گزارشهای موجود نیز هیچکدام کامل نیستند.
👈به هر حال، در تألیفات نسلهای بعد - که شاید منابعی در اختیار داشتند که امروزه در اختیار نیست - اولین مستندی که با آن برخورد کرده و به این موضوع اشاره نموده است، کتاب روضة الشهداء، تألیف کاشفی سبزواری(م ۹۱۰ق)،[۱] و به دنبال آن کتاب المنتخب تألیف طریحی(م ۱۰۸۵ق)[۲] میباشد که گزارش میکنند که حضرت عباس(ع) وقتی به آب فرات رسیدند به یاد تشنگی حسین(ع) و فرزندان و خانواده آنحضرت افتاده و آب را ننوشیدند.
👈بعد از این دو کتاب؛ مؤلفان دیگری مانند علامه مجلسی(م ۱۱۱۰ق)،[۳] نعمة الله جزایری(م ۱۱۱۲ق)،[۴] قندوزی(م ۱۲۹۴ق) و ... نیز به نقل این ماجرا پرداختهاند.
👈برای نمونه؛ قندوزی چنین نقل میکند:
👈هنگامی که تشنگى شدّت گرفت، امام حسین(ع) به برادرش عبّاس فرمود: «اهلبیتت را جمع کن و چاهى حفر کنید».
👈آنان، چنین کردند و به تختهسنگى برخوردند. چاه دیگرى کَندند و در آن نیز به تختهسنگى برخورد کردند.
👈پس امام(ع) به او فرمود: «برو و از فرات، برایمان آب بیاور».
👈عبّاس گفت: اطاعت میکنم! و با عدّهاى از مردان، به راه افتاد. سپاه عمر بن سعد، مانع [حرکت] آنان شدند. عبّاس، بر آنها حمله برد و شمارى از دشمنان را کُشت تا آنان را از شریعه، کنار زد و دورشان کرد. پیاده شد و مَشک را پُر کرد. آنگاه، مُشتى آب برداشت تا بنوشد؛ امّا به یاد تشنگى حسین(ع) و خانواده او افتاد و آب را از دستش ریخت و گفت: به خدا سوگند که با وجود تشنگى کودکان حسین و خودش، آب نمینوشم، و شروع به خواندن این ابیات کرد.
🏴 #تاسوعا
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16010
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢چرا به ابوالفضل لقب کاشف الکرب عن وجه الحسین داده شده است؟
🔰 امام حسین(ع) بعد از شهادت برادرش عباس(ع) به شدت اندوهناک و غمگین شد؛ پس چرا در یکی از دعاها از ایشان با لقب «کاشف الکرب عن وجه الحسین(برطرف کننده غم از صورت حسین)» یاد میشود؟
✍️پاسخ:
✅حضرت ابوالفضل[۱] در کربلا برای دفاع از امام حسین(ع) رشادتهای زیادی انجام داده و غم و اندوه زیادی را از امام حسین(ع) دور نمود.[۲]
👈به عنوان نمونه امام(ع) در غروب تاسوعا از ایشان خواست تا به سمت سپاه دشمن برود و از آنها برای عبادت در شب عاشورا مهلت بگیرد.[۳]
👈 لذا میتوان گفت که ایشان تا زمانی که زنده بود و توان داشت، غم و اندوه را از صورت برادرش دور میکرد و همین مقدار کافی است تا بگوییم ایشان «کاشف الکرب عن وجه الحسین(ع)» بود. اما سفارش به گفتن ۳۱۳ مرتبه ذکر «یا کاشف الکرب عن وجه الحسین(ع)، اکشف کربی بحق اخیک الحسین(ع)» که در برخی از منابع متأخر و سایتها بیان شده است، در منابع معتبر دیده نشده است. با این وجود خواندن این ذکر برای توسل به آنحضرت(ع) و بدون قصد ورود اشکالی ندارد.[۴]
📚پی نوشت:
[۱]. «زندگینامه حضرت عباس(ع)»، ۴۹۰۰۴؛ «رجزهای حضرت عباس(ع) و چگونگی شهادتش در روز عاشورا»، ۷۰۹۵؛
[۲]. «منصب سقایی برای حضرت عباس(ع)»، ۱۰۸۳۶۶؛ «مشخصات ظاهری حضرت عباس(ع)»، ۹۸۶۶۵؛ «سخنان امام حسین(ع) در شب عاشورا خطاب به یاران»، ۱۱۶۴۵.
[۳]. سید بن طاوس، اللهوف فی قتلی الطفوف، ص ۸۹، تهران، نشر جهان، چاپ اول، ۱۳۴۸ش.
[۴]. «شرایط سفره ابوالفضل(ع)»، ۱۰۲۵۲۶؛ «چگونگی الگو قرار گرفتن حضرت عباس بن علی(ع)»، ۷۴۲۷۴.
🏴 #تاسوعا
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢آیا فرزندان حضرت ابوالفضل در کربلا بودند؟
👈 فرزندان حضرت عباس بن علی(ع) چه کسانی بودند؟ و چرا فرزندانش در کربلا نبودند؟
✍️پاسخ:
✅در منابع تاریخی آمده است؛ حضرت ابوالفضل العباس(ع) با لبابه دختر عبدالله بن عباس، پسر عموی، پیامبر اسلام(ص) ازدواج کرد. حاصل این ازدواج، فرزند یا فرزندانی بود که در تعداد آنها اختلاف نظر وجود دارد. برخی تعداد آنها را دو نفر اعلام کردهاند. یکی به نام عبیدالله و دیگری به نام فضل[۱] یا حسن[۲] یا محمد.[۳] برخی دیگر او را تنها صاحب یک فرزند؛ یعنی عبیدالله[۴] دانستهاند.
◾️در کتاب «نور العین فی مشهد الحسین» که منسوب به اسفراینی(م ۴۱۸ق) است؛ فرزندان دیگری را نیز برای حضرت عباس(ع) ذکر میکند که در کربلا حضور داشتند. البته تنها نام یکی از آنها را با نام قاسم نام میبرد و برای فرزند دیگرش عبارت «ابن العباس» را میآورد.[۵] برخی از متأخران نام او را محمد ذکر کردهاند.[۶]
👈اسفراینی درباره شهادت قاسم بن عباس و برادرش محمد مینویسد: هنگامی که بیشتر یاران امام حسین(ع) در درگیری با دشمنان به شهادت رسیدند، امام حسین(ع) فریاد برآورد: «وا غَوْثاه، بِکَ یا الله، وا قِلَّةَ ناصِراه؛ فریاد [از بیکسی] به تو پناه میبرم ای خدا! وای از کمی یاران!» در این لحظه، دو نوجوان که چهرهای مانند ماه داشتند، [صدای امام را شنیدند]، از خیمه به بیرون دویدند که یکی از آن دو فرزند عباس (محمد) و دیگری برادرش قاسم بود. و در پاسخ امام فریاد زدند: «لَبَّیْکَ یا مَولانا، نَحنُ بَینَ یَدَیکَ؛ در خدمت توایم ای سرور ما». امام حسین(ع) رو به آنان کرد و فرمود: «شهادت پدرتان کافی است» اما آنان امتناع ورزیده و گفتند: «نه به خدا ای عمو!» سپس از امام اجازه گرفته و به میدان نبرد شتافتند و پس از پیکار با دشمن هر دو به شهادت رسیدند.[۷]
🏴 #تاسوعا
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16011
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢آیا امام علی به حضرت عباس امر کرد مواظب تشنگی امام حسین باشد؟
✍️پاسخ:
✅برای بررسی درستی یا نادرستی این سخن، کافی است که تاریخ تولد این دو بزرگوار مد نظر قرار گرفته شود.
👈ایشان در سال ۶۱ هجری در کربلا در سن ۳۴ سالگی به شهادت رسیدند[۱] که بر این اساس باید در سال ۲۶ یا ۲۷ هجری به دنیا آمده باشند.
👈امام حسین(ع) نیز در سال سوم یا چهارم هجری به دنیا آمده بود.[۲]
👈بنابر این، امام حسین(ع) هنگام تولد حضرت عباس(ع) نه تنها کودکی خردسال نبود، بلکه جوانی حدوداً ۲۳ ساله بود.
👈بر این اساس، برخی داستانهایی که از کتب متأخر در مورد سیراب کردن امام حسین(ع) توسط حضرت عباس(ع) - آن هم دهها سال قبل از واقعه عاشورا - نقل میشود، نمیتواند به واقعیت و حقیقت نزدیک باشد.
📚پی نوشت:
[۱]. طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ج ۱، ص ۳۹۵، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، چاپ اول، ۱۴۱۷ق؛ ر.ک: زندگینامه حضرت عباس(ع)، سؤال ۴۹۰۰۴.
[۲]. ابن عبدالبر، یوسف بن عبد الله، الاستیعاب فی معرفة الأصحاب، تحقیق، بجاوی، علی محمد، ج ۱، ص ۳۹۲، بیروت، دار الجیل، چاپ اول، ۱۴۱۲ق.
🏴 #تاسوعا
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢آیا سر حضرت ابوالفضل به کوفه و سپس شام همراه اسیران بردند؟
✍️پاسخ:
✅آنچه از منابع روایی بهدست میآید این است که؛ سرهای مقدس شهدای کربلا به همراه سر مقدس امام حسین(ع) به کوفه نزد ابن زیاد، سپس به شام نزد یزید بردند. از اینرو؛ سر مقدس حضرت عباس بن علی(ع) نیز همراه سرهای شهدا بوده است. هر چند در این منابع به طور صریح نامی از حضرت عباس(ع) و دیگر شهدا برده نشده است. در اینجا نمونههایی از عبارات ذکر میشود.
👈۱. ابن جریر طبری (متوفای ۳۱۰): «عمر بن سعد دستور داد سرهاى دیگر یاران حسین بن علی را جدا کنند و آنها هفتاد و دو سر بود».[۱]
👈۲. شیخ مفید (متوفّای ۴۱۳ق): «و عمر بن سعد در همان روز که روز عاشورا بود سر مقدس حسین(ع) را با خولى بن یزید اصبحى و حمید بن مسلم ازدى به سوى عبید اللَّه بن زیاد فرستاد و دستور داد سرهاى مقدس دیگر از یاران و جوانان بنی هاشم را جدا کنند و آنها هفتاد و دو سر بود و آنها را با شمر بن ذى الجوشن و قیس بن اشعث و عمر بن حجاج روانه کوفه کرد».[۲]
👈۳. سید ابن طاوس (متوفّای ۶۶۴ق) میگوید: «روایت شده است که؛ سرهاى یاران حسین که هفتاد و هشت سر بود، قبائل عرب به منظور تقرب به دربار عبید الله بن زیاد و یزید بن معاویه میان خود قسمت کردند».[۳]
👈4. عماد طبری (متوفّای قرن هفتم) مینویسد: «فصل: در احوال سر آن شهیدان مظلوم و آن، هفتاد و دو سر بودند. به دست شمر لعین و قیس بن الاشعث و عمرو بن الحجّاج بفرستادند و کودکان که با ایشان بودند».[۴]
💠بنابراین، براساس منابع روایی؛ ابن سعد روز عاشورا بلافاصله سر مبارک امام حسین(ع) را براى ابن زیاد فرستاد و سپس به امر او سرهاى بقیه شهدا را از بدنها جدا کردند و توسط شمر بن ذیالجوشن به کوفه فرستاد. و بعد از عمر بن سعد با لشکریانش از کربلا بیرون شد، گروهى از بنى اسد که در غاضریه ساکن بودند به کربلا آمدند و جسد حضرت سید الشهداء و باقى شهدا را دفن کردند.[۵]
🏴 #تاسوعا
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16013
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🏴ویژه نامه #شب_دهم_محرم( #عاشورا) منتشر شد
📥◾️سخنرانی مکتوب
📥◾️کلیپ و نماهنگ
📥◾️شعر کودک و قصه کودک
📤◾️مقالات
📤◾️اشعار و پیامک
📥◾️مداحی و سخنرانی
📥◾️استوری های ویژه
📥◾️پرسش و پاسخ
📥◾️نرم افزار
💢مشاهده ویژه نامه در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16072
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
#شب_دهم #عاشورا #محرم🥀
امشب همه در حال خضوعند و خشوع
تازه غمشان میشود از صبح،شــــروع
هرکس به دعایی شده مشغول،ولی
زینب شده ذکرش "مکن ای صبح طلوع"
#مکن_ای_صبح_طلوع😭🥀
#شهادٺ_سالار_شهیدان💔
#امامحسین_ع_تسلیٺ_باد🏴
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
میلادی: Thursday - 19 August 2021
قمری: الخميس، 10 محرم 1443
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
مداحی آنلاین - بلند بالا سر - استاد عالی.mp3
1.03M
🏴 #پادکست #عاشورا #محرم
♨️بلند بالا سر
🎙 #شهید_مطهری
🎙حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @balagh_ir
هر که سرباز خدا نیست نماند، برود
وان که پابند وفا نیست نماند، برود
#امام_حسین علیه السلام در شب عاشورا یک جور سخن گفتند و در روز #عاشورا جورِ دیگر!
#شب_عاشورا، سخن از اگر می خواهید بروید بود...
#روز_عاشورا فرمودند: آیا یاوری هست؟( #هل_من_ناصر ینصرنی)
شب صحبت می فرمایند تا مبادا خبیثی در بین طیّب ها باشد...
و روز سخن می گویند تا مبادا در بین خبیث ها کسی مانده باشد...
شب غربال می فرمایند تا فقط صالحان بمانند و روز غربال می فرمایند تا فقط اشقیاء در مقابل او ایستاده باشند...
ما کجاییم؟ آیا در لشکر #امام_زمان(عج) هستیم و میل به دشمنانش داریم یا در لشکر دشمنانش هستیم و تصمیم به پیوستن به حق داریم؟!
ان شاءالله اگر به حق نپیوستیم سریع وارد شویم و اگر در این لشکر هستیم با تمام وجود و با قلبی مطمئن حاضر باشیم...
#عاشورا #محرم 💔🥀
#شهادٺ_سالار_شهیدان💔
#امامحسین_ع_تسلیٺ_باد🏴
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢ماجرای تشنگی در کربلا
🔰 شیعه به دروغ میگوید امام حسین(علیهالسلام) در روز عاشورا تشنه بوده، در حالیکه در کتب معتبر شیعه مانند لهوف آمده صبح روز عاشورا امام حسین(علیهالسلام) و اصحابش غسل کردند.
✍️پاسخ:
✅وجود عطش و تشنگی در روز عاشورا در میان سپاه حضرت اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) از مسلمات تاریخی و از وقایع قطعی کربلا است که در همه کتب تاریخی و روایی و مقاتل مختلف به آن اشاره شده است.
👈طبق نقلهای تاریخی ابن زیاد دستور داد تا حر، سپاه امام حسین(علیهالسلام) را در جایی بیآب و علف و به دور از آب فرود آورد و او نیز این دستور را اجرا کرد و حضرت را در کربلا که بیابانی بدون آب و علف بود فرود آورد و اجازه نقل مکان به آنها نداد.
👈همچنین نقل شده ابن زیاد دستور داد پانصد سوار را در کنار دروخانه مستقر کند و از رسیدن سپاه امام به آب، ممانعت کند. لذا از ۷ محرم آب را بر سپاه امام بستند و راه رسیدن به آب را سد کردند.
👈اما در این میان بارها اصحاب امام با دشمن در گیر شده و آب را به خیمه ها آوردند، لذا اصحاب در نهم محرم به شریعه فرات رفته و آب زیادی آوردند، و شب عاشورا آب داشتهاند و گفته شده غسل هم کردهاند.
👈البته غسل آنان مانند زمان ما نبوده که آب زیادی مصرف کنند، اصحاب با آب بسیار کمی غسل کردهاند.
📚منبع:سایت اندیشه برتر قم
🏴 #عاشورا
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢 چرا امام حسین(علیهالسلام) همراه خانوادهاش، به کربلا عزیمت کردند؟ مثلا نوزادی که چندماه بیشتر از تولدش نمیگذرد، در آن واقعه چکاری از دستش بر میآید که امام حتی او را هم با خود برده است؟ آیا نمیشد نوزاد به اتفاق مادرش در مدینه بماند؟
✍️پاسخ:
✅قبل از هرچیز، باید توجه داشت که امام، خانواده خود را با هدف جنگ به سمت کوفه نبرد تا سوال شود که چرا امام، خانوادهاش را به کربلا برد. لذا امام برای جنگ و مبارزه مسلحانه از مدینه خارج نشد و همراه بردن خانواده نیز اصلا برای به اسارت رفتن و ذلت آنان نبوده است. گرچه در نهایت به آن منتهی شد ولی هدف هرگز این مسائل نبوده است. بلکه امام باهدف دعوت کوفیان به احیای سنت جدبزرگوارش و برای مستقر شدن و زندگی کردن در شهر کوفه به آنجا عزیمت کردند. پس طبیعی است که همراه کردن خانواده، زن و فرزند یک امر کاملا طبیعی است.
👈از طرفی هم خود امام، به قصد سفر طولانی عازم آنجا شدند و به این زودی هم امکان رجوع به مدینه را نداشتند و از آنجایی که احتمال سوءقصد و تعرض از سوی دشمنان حضرت زیاد بود، لازم بود که خانوادهشان را با خود همراه کنند.
👈نکته بعدی اینکه خود امام میدانست كه یارانش از سوی سپاه یزید و عمربن سعد به شهادت میرسند و هیچكس هم از افراد بشر به این واقعه و هدف آن آگاه نمیشوند. لذا ثبت این واقعه نیازمند مروجینی دارد كه ندای حق و حقیقت را به گوش انسانهای عاقل برسانند و آن مروّجین، اهلبیت و زنان و بچههای حضرت بودند كه تکمیل کننده قیام خونین كربلا بودند.[۱]
🏴 #عاشورا
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16038
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir