💢 ارزش والاى انسانى
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 هيچ يك از شما جز به پرورگارش اميدوار نباشد. (و دل نبندد)
🔹 لا يَرْجُوَنَّ أَحَدٌ مِنْكُمْ إِلَّا رَبَّهُ...؛
📚 نهج البلاغه حکمت 82
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 نکوهش افراط در مدح و ثنا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 و آن حضرت به مردى كه در ستايش حضرت افراط كرد ولى نظر خوبى در باره آن حضرت نداشت فرمود: من از آنچه مى گويى پايين تر، و از آنچه در اعتقاد دارى برترم.
🔹 و قَالَ (علیه السلام) لِرَجُلٍ أَفْرَطَ فِي الثَّنَاءِ عَلَيْهِ وَ كَانَ لَهُ مُتَّهِماً: أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَ فَوْقَ مَا فِي نَفْسِكَ؛
📚 نهج البلاغه حکمت 83
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 نسل بازماندگان جنگها
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 باقى ماندگان شمشير و جنگ، دوام و بقايشان فزون تر و فرزندانشان بيشترند.
🔹 بقِيَّةُ السَّيْفِ [أَنْمَى] أَبْقَى عَدَداً وَ أَكْثَرُ وَلَداً؛
📚 نهج البلاغه حکمت 84
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 زیان نگفتن نمیدانم
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 هرکه جمله «نمی دانم» را ترک گوید به هلاکت و نابودی میرسد.
🔹 منْ تَرَكَ قَوْلَ لَا أَدْرِي، أُصِيبَتْ مَقَاتِلُهُ؛
📚 نهج البلاغه حکمت 85
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
❇️ انگیزههای تضاد و تقابل با علامه حسن زاده
🔹 علامه حسن زاده "ترجمان" مکتب ابن عربی و نماینده "تمام عیار" آن است. "مخالفان" و "منتقدان" عرفان اسلامی نیز با آگاهی، عمدی و ارادی علامه را سیبل کرده درست و دقیق نشانه گرفتهاند، تا ریشه دانشِ عرفان اسلامی را که ابن عربی در قرن هفتم پایهگذاری کرد و علامه حسن زاده آملی در قرن پانزدهم آن را نمایندگی میکند از صفحه روزگار و صحیفه معرفتِ اسلامی بردارند و در این مسیر راههایی مانند:
الف) ترور فیزیکی و شخصِ علامه در زمان حیات
ب) ترور متافیزیکی و شخصیتِ علامه پس از ارتحال را کلید زدهاند؛
زیرا به جای این که علامه را مثل هر متفکر صاحبِ نظر و نظریه بلکه به مثابه مکتبِ عرفانی در حوزه نظر و عمل در کتبِ علمی و محافل علمی حوزوی و دانشگاهی و در جمع متخصصان ساحتِ حکمت و عرفان، دانش پژوهان و پژوهشگران دانشِ عرفان نظری و دانشِ عرفان عملی، نقدِ علمی کنند در شبکه های مجازی به صورت عوامانه و شعاری زیر تیغِ؛
1- "تهمت" (مانند نسبت کفر و شرک، عدم مشارکت اجتماعی - سیاسی و با مردم بودن)
2- "تحریف" (تحریف نظریات عرفانی علامه در مسئله وحدتِ شخصی وجود، انسان کامل و سیروسلوک)
3- "تقطیع" (مثل تقدیس شیطان و عدم نقل همه نوشتههای علامه در این خصوص و عدم فهمِ دیدگاه او در این زمینه)گزارهها و آموزههای معرفتی – سلوکی
4- ترور"معنایی" (ناقلِ انظارِ عالمان بدون نقد و نظر و نوآوری، نه حاملِ جامعِ انظار و دیدگاههای عالمان اسلامی در عرصههای دانشی گوناگون و در نتیجه ترور شخصیت علمیِ علامه) از رهگذر پیش انگارهها و باورهای خود برده و چهره دلربای این گنجینه و سردارِ علم عرفان وجودی – شهودی و سالارِ سلوک توحیدی را مخدوش و کَدِر نمایند تا جامعه علمی، به ویژه نسل جوانِ تشنه معرفت عرفانی و شیفته معنویت متعالیه را از چشمه زلال معارف آن رحیل محروم سازند، زیرا حضور و ظهورِ علامه که نمادِ سنت عرفان اسلامی در ابعاد گوناگون، جامع علوم قدیم و جدید و دانشمند ذوفنون بود، مانع بزرگی در تحقق منویات آنان بوده و هست.
🔹این است که برخی درصدد انتقام علمی (به دلیل نمایندگی مکتب عرفانِ اصیل اسلامی) و برخی انتقام سیاسی (به دلیل مواضع انقلابی و تعابیر والا درمعرفی شخصیت مقام معظم رهبری) برآمدهاند.
🔹ناگفته نماند که انگیزههای تضاد و تقابل با علامه متفاوت و گاهی متهافت هست، لکن انگیخته تضاد و تقابل یک چیز است و آن به محاق کشیدن اندیشه و اشراقِ علامه و آن گاه در صورت امکان محو آن که به اذن و یاری خدا چنین نخواهد شد، زیرا "مَن کانَ لله، کان الله لَه"(1) و مولی علی علیه السلام میفرماید: و قَالَ ع مَنْ أَصْلَحَ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النَّاسِ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْیَاه" یعنی هرکس میان خود و خدایش را اصلاح کند خداوند میان او و مردم را اصلاح میکند و هر کس امر آخرتش را اصلاح کند خداوند امر دنیایش را اصلاح میکند. (2)
🔹علامه عبدصالحِ خدا بود و هر روز که از ارتحالش میگذرد در میان صاحب نَظَران و صاحب بَصَران، مجامع علمی، آحاد مردمِ جهان معروف و محبوب شده و آن "پرده نشین"، "شهره بازار" خواهد شد که خود در دیوان اشعارش سرود:
خواهی گذرد صیت تو از مغرب و مشرق
میباش یکی بنده گمنام و دگر هیچ
و امام حسن مجتبی(ع) فرمودند: "من عبدالله عبد لله له کلَّ شیء"؛ هر کس بنده خدا شد خداوند همه چیز را تحت فرمان و بندگی او قرار میدهد.(3)
پی نوشت:
1). مجلسی، بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج 79، ص 197 ؛ روضة المتقین ، محمد تقی مجلسی، ج13 195؛ الوافی، فیض کاشانی، ج 8، ص 784
2). نهج البلاغة صبحی صالح، ص 483
3). مجلسی، بحار الانوار، ج 68، ص184و ری شهری، میزان الحکمة،ج3،ص527.
____________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/190942
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #علامه_حسن_زاده_آملی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💥 نگاه المپیکی و پار المپیکی
💠 در مسابقات المپیک و پارالمپیک، نفر اول در هر رشته ورزشی، مدال طلا میگیرد؛ یعنی ملاکِ اعطای مدال، تلاش متناسب با ظرفیت،استعداد و توانایی فرد است.
🔸 زن و شوهر نیز باید در زندگی مشترک، ملاک امتیازدهی به عملکرد همسرشان، توجه به ظرفیت، استعداد و میزان توانایی او باشد.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #همسرداری
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 قانون بدتر از جنگل در آمریکا
✍️ نهادینه شدن تفکر مادیگری در جامعه ای همانند آمریکا باعث می شود انسان ها کمتر از آن چیزی که ارزش واقعی انسانیت است ارزشگذاری شوند. نتیجه این نگاه، افزایش تصاعدی و بهت آور آمار قتل و تجاوز در آمریکاست. حیوانات، مرز حیوانیت را نگاه می دارند؛ چگونه برخی نه تنها از انسان بلکه از حیوان هم کم ارزش تر می شوند؟
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #اخلاق
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
#سوال کاربر:
💠 ازدواج فامیلی آری یا خیر؟
⭕️ پاسخ مشاور:
🔸 ازدواج های فامیلی هم مثل ازدواج های دیگر است.
اگر از نظر پزشکی و ژنتیکی مشکلی ندارید، روحیاتتان به هم می خورد، از یکدیگر شناخت کافی دارید و بالاخره احساسی فکر نمی کنید، تفاوت چندانی با ازدواج های دیگر ندارد.
🔹 فقط به این نکته دقت کنید که فامیل بودن دلیل بر شناخت کامل شما نمی شود. پس، از تحقیق و مشاوره و رعایت تمام نکاتی که تا الان خواندید غافل نشوید. واقعا مثل یک غریبه با او برخورد کنید و کم دقتی نکنید.
👈 البته اگر نگاه شما به دختر و پسر فامیل مثل خواهر و برادر است و جذابیت یک همسر را برایتان ندارد، این ازدواج خطرناک است.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #ازدواج
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💥 چرخه کمال گرایی
💠 بسیاری از افرادی که دچار کمال گرایی میشوند و در رسیدن به اهداف خود، معیارهای سختگیرانه دارند، متوجه نمیشوند که در یک دور باطل و بدی قرار می گیرند که همواره بر کمال گرایی آنها افزوده می شود.
🔹 تصویر بالا، گویای این چرخه در زندگی آنهاست!
اگر سوزن عزت نفس فرد، صرفا به نتیجه گرایی و پیشرفت با معیارهای انعطاف ناپذیر و سختگیرانه گیر کرده باشد، شروع کمال گرایی در فرد خواهد بود و چون درنهایت به آن نتیجه مطلوب خود نمیرسد یا موقت می رسد، احساس کهتری نسبت به خود پیدا می کند و دوباره روی معیارها، بیشتر سختگیرانه عمل می کند و این دور باطل همچنان ادامه خواهد داشت.
👈🏻 برای رهایی از کمال گرایی و این دور باطل، لازم است که فرد از مشاور کمک بگیرد.
مشاوران ما به صورت تخصصی در این زمینه به شما مشاوره رایگان میدهند.
📚 برگرفته از کتاب غلبه بر کمال خواهی، اثر رز شافران، اگان و وید، نشر ارجمند
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #اختلالات_روانی
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org