کارکردهای روانشناختی مردان | حمایتگری
👨🏻مردان موفق کسانی هستند که بتوانند کارکرد حمایتی خود را در جنبههای گوناگون روابط زناشویی بروز دهند. مردانی که از تمام ظرفیت خود برای حمایت از همسرشان بهره میبرند، رضایت زناشویی بیشتری را تجربه میکنند. از مهمترین جنبههای حمایتکنندگی مردان، حمایت عاطفی به عنوان یک نقش است.
👨🏻🏫 به باور برخی از روانشناسان، انسان موجودی دوجنسیتی است؛ به این معنا که زن و مرد، افزون بر اخلاقهای مربوط به جنس خود، خلق و خوی جنس مخالف را نیز به طور ذاتی در خود دارند؛ چرا که در واقع، وجود ویژگیهای جنس مخالف، زمینه سازگاری فرد را با آن جنس فراهم میکند.[1]
👮🏻♂️اگر مردان بخواهند کارکرد اقتدار را که نیاز اصلی آنان نیز هست، به همسر خویش انتقال دهند و از همسرشان زنی مقتدر بسازند، موفق نخواهند بود. زنان نیز اگر بخواهند کارکرد عشق ورزی را به شوهرشان بدهند تا شوهری سرشار از احساس همانند خویش داشته باشند، شکست خواهند خورد.
❌بیدلیل نیست که زنان از زندگی با مردان بسیار احساسی، و مردان از زندگی با زنان قدرت طلب و سلطهجو راضی نیستند؛ از این جهت مرد در کارکرد اقتدار، و زن در کارکرد عشق ورزی نیرومندند.[2]
📚[1]. مسعود جانبزرگی، اساس روانشناختی تفاوت زن و مرد، ص50.
[2]. سید مهدی خطیب، این نقشها واقعی است، ص18.
🌐https://btid.org/fa/news/243862
📎 #سبک_زندگی
📎 #حمایتگری
📎 #همسرداری
📎 #اقتدار_گرایی
👈آیدی دریافت سؤالات👈
@pasokhgo31
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
اقتدارطلبی و مهیاکنندگی
👮🏻♂️یکی از کارکردهای مهم مردان، اقتدار است. مردان در روابط خود، عمودی و سلسله مراتبی رفتار میکنند و به تسلط بر دیگران تمایل دارند.[1] مردان خواستار آنند که در نظام خانواده اقتدار بیشتری داشته باشند و مرجع قدرت دانسته شوند. آنان به جایگاه خود بسیار اهمیت میدهند و دوست دارند در رأس هرم خانواده جای داشته باشند و تصمیمهای اساسی و مهم خانواده برعهده خودشان باشد.
👨🏻🍳از دیگر کارکردهای مردان، مهیاکنندگی است. این بدان معناست که مرد دوست دارد خودش کار کند، درآمدی کسب کند و نیازمندیهای خانواده را فراهم سازد.
👷🏼♂️اگر مردی کارکرد مهیاکنندگی را در نتیجه کار و تلاش خود نداشته باشد، احساس مولد بودن و بارآوری را از دست میدهد؛ به همین سبب، پژوهشها نشان داده است که مردان خود را در برابر کار و زنان خود را در برابر دیگران مسئول میدانند.[2]
📚[1] مسعود جانبزرگی، اساس روانشناختی تفاوت زن و مرد، ص50.
[2] همان، ص42.
🌐https://btid.org/fa/news/244297
📎 #سبک_زندگی
📎 #همسرداری
📎 #اقتدار_طلبی
👈آیدی دریافت سؤالات👈 @pasokhgo31
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تشییع پیکر مطهر شهید مدافع امنیت «اردشیر خطیبیراد»
🔹پیکر مطهر بسیجی شهید اردشیر خطیبیراد که در درگیری با اشرار مسلح در شهرستان هامون به شهادت رسیده بود، در شهرستان محمدآباد تشییع شد.
🌐https://btid.org/fa/
📎 #شهدا
📎 #امنیت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
کارکردهای روانشناختی زنان | مراقبتکنندگی
🔹مراقبتکنندگی، از مهمترین کارکردهای روانشناختی زنان است. زمانی احساس رضایتمندی به یک زن دست میدهد که در کنار تمام برنامههای فوقالعاده خویش بتواند از کارکرد مراقبتی برای اعضای خانواده به گونهای شایسته استفاده کند.
👨🏻🏫کارول گیلیکان، روانشناس تحولنگر، اخلاق زنانه مبتنی بر «مراقبت» را در مقابل اخلاق مبتنی بر «عدالت» قرار داده و معتقد است این تفاوت جنسیتی، مبتنی بر متفاوت بودن تصویری است که افراد از خود دارند. این تفاوتها در تصاویر جنسیتی، مردانی را که «منصف» هستند و زنانی را که «مراقبتکننده»اند، نشان میدهد.
👩🏻زنان با داشتن کارکرد مراقبتکنندگی، خود را در برابر «دیگران» مسئول میدانند؛ درحالیکه مردان خود را در برابر «کار» مسئول میدانند.[1] مراقبت کردن از موضوع عشق و مسئولیت پذیری نسبت به دیگران، هسته اصلی اخلاق در زنان است.[2]
📚[1]مسعود جانبزرگی، همان، ص42.
[2]باربارا دیآنجلیس، مردها، زنها و عشق، ترجمه هادی ابراهیمی، ص37.
🌐https://btid.org/fa/news/243325
📎 #سبک_زندگی
📎 #همسرداری
👈آیدی دریافت سؤالات👈 @pasokhgo31
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
پرورشدهندگی
از کارکردهای مهم زنان «پرورش و رشددهندگی» است. پژوهشهای میلر، روانشناس تحولنگر، نشان میدهد که زنان احساس بیقدرتی میکنند؛ درحالیکه قدرت آنان در این است که میتوانند دیگران را رشد و پرورش زندگی دهند و طبق این معنا، قدرتدهی به دیگران و توانمندسازی آنان را مهمتر از اقتدار میداند.[1]
یک زن، اعضای خانواده را بر پایه اعتماد به نفس و خودارزشمندی رشد میدهد و توانمند میسازد، این، نقطه اقتدار اوست. موفقترین زنان کسانیاند که در کنار فعالیتهای اجتماعی، به خوبی از کارکرد پرورشی خود در تربیت اعضای خانواده بهره گیرند. بر اساس یک مطالعه مشخص شد زنان هنگامی که خودشان در حال مراقبت از کودک و پرورش وی نبودند، به سختی میتوانستند توجهشان را بر دیگر وظایف خود معطوف کنند.[2] بدین ترتیب، زن در «مرکز دایره» به «مراقبت و پرورش» سرگرم است و مرد همانند «محیط دایره»، از زن «حمایت» میکند.[3]
📚[1]مسعود جانبزرگی، اساس روانشناختی تفاوت زن و مرد، ص48.
[2]استون ای.رودز، تفاوتهای جنسیتی را جدی بگیریم، ص226.
[3]برگرفته از کتاب «این نقشها واقعی است (نقشهای زناشویی)»، نوشته سیدمهدی خطیب.
🌐https://btid.org/fa/news/242850
📎 #سبک_زندگی
📎 #همسرداری
📎 #زنان
👈آیدی دریافت سؤالات👈
@pasokhgo31
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
طلسم بخت یا طلسم عقل؟
🧙🏻♂️در بسیاری از مراجعین مشاوره پیش از ازدواج با این سؤالات مواجه میشویم که آیا بخت من را بستهاند؟ آیا سحر و جادو شدهام؟ یا مراجعینی که ازدواج نکردن و رد کردن خواستگارها را به گردن بسته شدن بخت و طلسم میاندازند.
⁉️در پاسخ به این سؤال میگوییم:
نمیتوان به طور کلی سحر و جادو را انکار کرد؛ بستن بخت واقعیت دارد اما خیلی کم این اتفاق میافتد؛ یعنی از هر صدنفری که فکر میکنند بختشان بستهشده، ممکن است فقط یک نفر واقعاً این اتفاق برایش افتاده باشد و بقیه به خاطر عوامل دیگر، ازدواجشان انجام نمیشود. درواقع آنچه بستهشده، منطق و عقل و نگاه واقع بینانه این افراد است، نه بخت آنها!
✍️برخی از عوامل زیر ممکن است مانع ازدواج شوند:
1️⃣برخورد نامناسب با خواستگار؛
2️⃣وجود شخص نامناسب مثل معتاد یا بدنام در خانواده؛
3️⃣داشتن اقوام و فامیل ناشایست؛
4️⃣سوءسابقه یکی از اعضای خانواده؛
و...
🌐https://btid.org/fa/news/244430
📎 #سحر_جادو
📎 #ازدواج
📎 #خواستگار
👈آیدی دریافت سؤالات👈 @pasokhgo31
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آثار باورنکردنی #بداخلاقی
❌خیلی از گرههایی که تو زندگیامون میوفته بخاطر بداخلاقیه....
#استاد_عالی
🌐 https://btid.org/fa/
📎 #سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #بداخلاقی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💠 #پوستر | اهدای خون، یکی از جلوههای بزرگ اخلاق انسانی است.
📎 #اهدای_خون
📎 #سبک_زندگی
🔶 https://btid.org/fa/photogallery
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💢 نگاه ظاهربینانه و غلط انداز
🌸 بهطورمعمول، نگاه ظاهربینانه به جهان هستی، انسان را از حقیقت دور میکند و او را در هالهای از غفلت و ناآگاهی قرار میدهد.
🌺 ««يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُون»[1]
✍️ «آنها فقط ظاهری از زندگی دنیا را میدانند و از آخرت و باطن دنیا غافل و بیخبرند».
🔻 دستورات و آموزههای دین اسلام، با نظر به حقیقت و باطن دین، تنظیم شده است؛ بنابراین معنویت واقعی در پرتو عمل به دستورات آن حاصل میشود.
پینوشت:
[1]. روم: 7.
جهت مطالعه بیشتر به لینک کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/245799
📎 #حقیقت_اسلام
📎 #دنیا
📎 #آخرت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
♨️ عدم تنافی قداست اعتقادات با مدارا و اخلاق
🔸 قطعی و جزمی بودن اصول اعتقادات به معنای زورگویی و عدم امکان مطالبه دلیل درباره آنها نیست. اعتقادات مسلمانان، مقدس هستند ازاینجهت که انسان را به راهی قدسی، معنوی و نورانی هدایت میکنند و موجب نزدیکی به خداوند میشوند.
🔹 قداست عقاید دینی بههیچوجه باب گفتگو و تفکر را نمیبندد و پرسشگری با رعایت آداب و اخلاق مناسب، آزاد است. تقدس عقاید؛ جلوی مدارای مسلمانان با طرفداران ادیان دیگر را نگرفته است و در طول تاریخ مسلمین با ادیان دیگر تا حد امکان روابط مسالمتآمیز و اخلاقی برقرار کردهاند.
🌐 جهت مطالعه بیشتر و مشاهده منابع، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/246964
📎 #عقاید
📎 #اسلام
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💢 تأثیر غذا در روح و جسم انسان
📌 خداوند به انسان دو نعمت، به نام عقل و شریعت داده است. بر این اساس او باید در غذایی که میخورد دقت داشته باشد، یا به تعبیر قرآن کریم: «فَليَنظُرِٱلإِنسَٰنُ إِلَىٰ طَعَامِهِ»؛ «پس انسان باید به خوراک خود [از جهات مختلف] بنگرد».
🔹 صلاح بدن و حتی روح انسان وابسته به غذا است؛ یعنی هم جسم و هم روح از غذا تأثیر میپذیرند.
⏫ امامرضا علیهالسلام میفرمایند: «فـانَّ صلاح البدن وَ قوِامَه یَکونُ بِالطَّعامِ والشَّرابِ و فَسادَهُ یَکونُ بهما»؛ «سلامتی و پایداری بدن و همچنین بیماری آن به غذا و نوشیدنی است».
⏫ طعام اگر خـبیث باشد به روح و روان و ایمان فرد نیز خسارت میزند. این خسارت به اندازهای است که فرد را از شنیدن سخن ولی خدا باز میدارد. امام حسین علیهالسلام در علت رفتار پست و ناهنجار کوفیان فرمود: «قدِ انْخَزَلَتْ عَطِيّاتُكُمْ مِنَ الْحَرامِ وَ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلُوبِكُمْ، وَيْلُكُمْ أَلا تَنْصِتُونَ، أَلا تَسْمَعُونَ»؛ «هداياى شما تنها از راه حرام بوده و شكمهايتان از حرام پر شده است و خداوند بر دلهاى شما مُهر زده است».
🌐 جهت مطالعه بیشتر بر روی لینک زیر، کلیک کنید.
https://b2n.ir/q47010
📎 #اسلام
📎 #روح
📎 #جسم
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ ماجرای جالب #دکتر_عزیزی در عربستان و مواجهه طنزآمیزش با معلم قرآن وهابی رو حتماً ببینید.
🌐 https://btid.org/fa/
📎 #سبک_زندگی
📎 #قرآن
📎 #وهابیت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org