اعمال ام داوود روزپانزدهم ماه رجب
روز پانزدهم در نزديكي ظهر، غسل كند و به هنگام ظهر، نماز ظهر و عصر را به جاي آورد و نمازش را در جايي خلوت به جاي آورده و كسي و يا چيزي وي را به خود مشغول نسازد و ركوع و سجود نماز را به نيكويي انجام دهد.
سپس به سوي قبله بنشيند و سوره حمد را صد بار، سوره توحيد (قل هو الله احد) را صد بار، آيه الكرسي (لا اله الا هو الحي القيوم) ده بار و آن گاه سوره هاي ذيل را يكبار به طور كامل بخواند: سوره انعام، سوره بني اسرائيل، سوره كهف، سوره لقمان، سوره يس، سوره صافات، سوره فصلت (حم)، سوره شوري (حم، عسق)، سوره دخان (حم)، سوره فتح (انا فتحناك لك)، سوره واقعه، سوره ملك (تبارك الذي)، سوره قلم (ن و القلم)، سوره انشقاق (اذا السماء انشقت) و ما بعدش تا آخر قرآن كريم را بخواند و چون از خواندن آيات قرآن، فراغت حاصل كرد، در حالي كه به سمت قبله است، اين دعا را بخواند: صدق الله العظيم، الذي لا اله الا هو الحي …
#مناسبتی
#ماه_رجب
@banovan_urmia
26.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 موشن گرافیک " ارزش پول ملی "
🔸️ چرا پول ایران بی ارزش شده...؟!
🔸️ دولت سیزدهم برای حفظ ارزش پول تو این یک سال چیکار کرده؟!
🔸️ تولید شده در رویداد رسانهای جهت
#سیاست
#یک_نکته_تاریخی
#تاریخ_پهلوی
@banovan_urmia
🔰 طبخ روزانه ۱۰۰۰ پرس غذای گرم برای زلزله زدگان خوی
حوزه/ طلاب مدرسه علمیه امام خامنه ای ارومیه با همکاری دانشگاه صنعتی ارومیه در دانشکده فنی و مهندسی خوی مستقر شده اند و با ایجاد موکب کمک به زلزله زدگان خوی روزانه ۱۰۰۰ پرس غذا پخت می کنند.
♻️ مشروح خبر در خبرگزاری حوزه 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xc6kV
📌 صفحه رسمی خبرگزاری حوزه در آذربایجان غربی
https://eitaa.com/HawzahNews_Azgh
وَاللهَ اللهَ فِي الْقُرْآنِ، لاَ يَسْبِقُکُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُکُمْ
خدا را خدا را، که عمل به احکام قرآن را فراموش ننماييد، نکند ديگران در عمل به آن بر شما پيشى گيرند»
✍اين سخن اشاره به آن است که نکند شما تنها به تلاوت قرآن و قرائت و تجويد آن قناعت کنيد و محتواى آن را به فراموشى بسپاريد در حالى که بيگانگانِ از اسلام به محتواى آن عمل کنند. مثلاً آنها در ارائه اجناس خود به بازار، صدق و امانت را رعايت کنند; ولى شما چنين نباشيد و يا آنها به پيمان هاى خود عمل کنند و شما راه پيمان شکنى پيش گيريد.
نامه ۴٧
#پیام_امیرالمومنین
#امور_بانوان
@banovan_urmia
✅ تاثیر قصه در ذهن کودکان
کودکان از طریق قصه ها با محیط پیرامون خود آشنا میشوند. هر قصه ای میتواند فضایی را به وجود بیاورد که کودکان هنگام رویارویی با نمونه های واقعی، رفتار و واکنش مناسبی را از خود نشان دهند.
قصه ها به کودکان یاری می رسانند تا ارتباط ها را درک کنند رابطه ای که بین شخصیت های یک قصه وجود دارد، می تواند به کودک یاری برساند که خود چگونه این موارد را در زندگی رعایت کند.
وضوع مهم دیگر که تاثیر زیادی بر فرایند اجتماعی شدن کودک دارد این است که قصه ها پیامها و ارزش هایی را به مخاطب خود منتقل می کنند کودک در اثر شنیدن، تکرار شنیدن و حتی فکر کردن به قصه میتواند این پیامها را جذب کند و ارزشهای خانوادگی، اجتماعی و انسانی را بگیرد.غیرمستقیم بودن این پیامها موجب میشود که برای کودک دلنشین تر، جذاب تر و دوست داشتنی تر شود.
#مادری
#قصه
@banovan_urmia
10.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقا اگه نباید حکومت ارثی باشه ؛ پس چرا امامت ائمه ما (علیهمالسلام) ارثی بوده ؟ از پدر به پسر منتقل شده دیگه !
پاسخ استاد رحیم پور را بشنوید...
#یک_نکته_تاریخی
#امور_بانوان
@banovan_urmia
نوع برخورد با فرزندی که در مورد نماز کاهل است.
❓ پرسش:
من یک دختر دوازده ساله دارم که ایشان خیلی در نماز خواندن کاهلی می کند. وقتی با محبّت به او می گویم که نمازت را بخوان، به من می گوید: من چطور می توانم در برابر خدایی که نمی بینم، بایستم و نماز بخوانم؟ حوصله ام سر می رود! همچنین من یک پسر هفت ساله دارم و این ها خیلی با هم ناسازگار هستند و زیاد درگیر می شوند. دختر من هم خیلی حساس و عاطفی است و چون رابطه ی عاطفی او با پدرش کم است، من نمی توانم خیلی این خلا را جبران کنم. می خواستم من را راهنمایی کنید.
⬇️ پاسخ استاد تراشیون:
اگر به من اجازه بفرمایید، من در اینجا بحثی را با عنوان خدا داشته باشم. این مورد را که عرض می کنم، خاصّ بچّه های نه، ده سال به بالا است؛ یعنی این سفارش را برای بچّه های زیر این سنین صلاح نمی دانم که والدین اجرایی کنند.
↩️ اوّلین نکته ای که در باب #خداشناسی باید به بچّه ها یاد بدهیم، این است که خدا موجودی شبیه ما انسان ها نیست؛ لذا خیلی از کارشناسان معتقد هستند که ما باید آن تصویر غلطی که از خدا در ذهن بچّه وجود دارد را پاک کنیم؛ آن وقت چطور؟
می گویند: گاهی وقت ها ما باید به فرزندان این طور بگوییم که خدا مثل ما آدم ها سر ندارد، مثل ما آدم ها دست ندارد، مثل ما آدم ها پا ندارد و این طور نیست که مثل ما آدم هم گوش و چشم داشته باشد؛ یعنی اوّل تصویری را که بچّه ها در ذهن خود ساخته اند، [باید پاک شود]. [آن ها تصوّر می کنند] که خدا موجودی است شبیه انسان ها؛ پس حالا که نمی بینیم، نمی توانیم با او صحبت کنیم. [نه این تصوّر درست نیست و] ما باید این فکر را از ذهن بچه ها پاک کنیم.
پژوهشی در کشور ما انجام شد که عدّه ای در همین مراکز پیش دبستانی رفتند و از یک گروه از نوآموزان و مقطع سنّی خاصّی پرسیدند که شما خدا را چطور می بینید؟ دیدند که همه بچّه ها یک تصویر را برای خدا بیان کردند؛ مثلا گفتند: خدا آدمی است که از پدر من بزرگتر است یا عموی من خیلی بزرگ است، ولی می گویند که خدا از او بزرگتر است، دستش بزرگ است، سرش بزرگ است، قدش بلند است؛ یعنی بچّه ها تصویری که از خدا در ذهن خود قرار می دهند، تصویرهای انسانی است. بعد که به این سنین می رسند، چون این تصویر هنوز از ذهن آنها پاک نشده است، به دنبال موجودی می گردند که او را ببینند تا با او صحبت کنند. لذا اوّل باید این تصویری را که در ذهن بچّه ها ایجاد شده است، پاک کنیم.
🔴 آن وقت خدا را برای آن ها چطور معرفی کنیم؟
خود این دوباره یک بحث جدیدی است؛ یعنی چطور آن خدایی را که مثل انسان نیست، جایگزین کنیم. این بحث یک مقداری سخت تر است. اگر اجازه بفرمایید فعلا به این موضوع راه پیدا نکنیم؛ چون می دانم که زمان زیادی را از ما می گیرد. بعدا در این باره صحبت خواهیم کرد، ولی فعلا باید از ذهن این بچّه آن تصویر را پاک کنیم و بعد مفهوم نماز را به فرزندانمان یاد بدهیم. اگر بچّه ها مفاهیم کلماتی را که می گویند متوجّه نشوند، خود این آسیب می رساند.
یک وقت در کشور ما قاری قرآنی را آورند که خیلی ناراحت شد. [از دلیل ناراحتی او سوال کردند]، گفت: من وقتی جاهایی از قرآن را تلاوت می کنم، همه “الله“ می گویند؛ در صورتی که آنجا جای الله گفتن نیست؛ چون با معنی هیچ سنخیتی ندارد. اصلا مرسوم نیست که وقتی آیه ی عذاب تلاوت می شود، الله گفته شود. ولی چون مخاطب همین صدای قشنگ را شنیده و مفهوم را متوجّه نشده است و بدون مناسبت کلمه ای را می گوید.
دقیقا در بچّه های ما نیز همین طور است؛ چون در حال نماز خواندن، مفهوم نماز را نمی دانند، زیرا حتی ترجمه ی لفظی کلماتی را که بیان می کنند نمی دانند، می بینیم که بی انگیزه می شوند. یعنی مدام بهانه می گیرند که چرا من باید یک سری الفاظ تکراری را بیان کنم؟ ولی وقتی مفهوم شکرگذاری و سپاسگذاری و تمجید الهی را در نماز متوجّه شوند و بدانند که چه چیزی می گویند، خود او هم از خواندن نماز و عباراتی که در نماز وجود دارد، چه در سوره حمد، چه در سوره توحید، چه در رکوع و سجود، [لذّت می برد].
📣 باور کنید خیلی از بچّه ها نمی دانند که همین عبارت “ربّنا آتنا“ در قنوت یعنی چه؛ ولی وقتی مفهوم را بفهمند، توجّه آن ها به قنوت افزایش پیدا می کند. انگار که یک گوش شنوای در پس این جملات هست که تک تک این جملات را می شنود و دریافت می کند.
خب این اوّلین نکته در رابطه با دختر خانم ایشان بود؛ البته من در ضمن این نکته دو مطلب را خدمت شما عرض کردم؛
👈 یکی آن که ذهنیّت [نادرست آنها درباره ی] خدا را پاک کنند.
👈 دوّم اینکه مفاهیم نماز را برای او بیان کنند.
همچنین نکاتی را که در برنامه های قبل در باره ی انگیزه ی کم بچّه ها نسبت به نماز بیان شد، رعایت کنند؛ مثلا فضای عاطفی خانه و ارتباط عاطفی خانواده [را بیشتر کنند].
ادامه در پست بعدی👇
#مادری
#نماز
@banovan_urmia
⏬ ادامه مطلب پست قبلی...
♨️ مادر یک نکته کلیدی فرمود که این دختر خانم با پدر خود ارتباط عاطفی چندانی ندارند. اتفاقا وقتی #خلأهای_عاطفی در محیط خانه ایجاد می شود و آرامش به هم می خورد، می بینیم که فضای عبادی در خانه کمرنگ می شود.
من نکته ای را در اینجا عرض کنم؛ چرا در آموزه های دینی وقتی یک نفر ازدواج می کند، نصف دین خود را کسب کرده است؟ چون خود خداوند در قرآن می فرماید: ازدواج یک وسیله برای رسیدن به آرامش است.
وقتی انسان در محیط های آرام قرار می گیرد، البته آرام نه به معنای ساکت؛ بلکه یعنی در جایی که آرامش روحی حاکم باشد. در آنجا پذیرش خیلی از مطالب افزایش پیدا می کند و ارتباط او با خدا زیاد می شود. چرا انسان وقتی در کنار ضریح ائمه ی معصومین علیهم السّلام می رود، دوست دارد ارتباط برقرار کند؟ چون در آنجا یک حس آرامش دارد، لذا می بینیم که در آنجا راحت می تواند صحبت کند و تمرکزش بیشتر می شود؛ لذا ارتباط عاطفی خوب والدین با فرزندان زمینه ی این آرامش را در بچّه ها فراهم می کند و زمانی که آرامش ایجاد شد، بستر بهتری برای عبادت پیدا می شود.
باید نکته ای در رابطه با گفته ی این مادر بزگوار عرض کنم که فرمودند: دخترشان نسبت به پسر هفت ساله ناسازگاری دارد و آن نکته این است که این دعوا ها یک امر طبیعی است.
💢 خیلی از مواقع دعواهای خواهر و برادر در خانه طبیعی است و اصلا این یک امر اپیدمی است؛ یعنی فراگیر است. اگر کسی بگوید که دو خواهر و برادر در خانه با هم دعوا نمی کنند، باید تعجب کرد. پس ما باید این اصل را بدانیم که خواهر و برادرها در خانه با هم درگیری و دعوا دارند. حالا این دعوا [ها ممکن است] کم و زیاد باشد؛ امّا چه کار کنیم که این دعوا به حداقل ممکن برسد؟
👈 [راه حل این است که] باید هر کدام از آن ها با کارهای مربوط به خودشان مشغول باشند.
لذا ما بارها تکرار کرده ایم که بیکاری بچّه ها خود منشا خیلی از مشکلات است. یعنی اگر این دختر دوازده ساله مشغول به کار خود باشد و این پسر کوچک هم به کار خود مشغول باشد، مادر می بینند که درگیری آنها به حداقل می رسد. نمی گویم [در این حالت] اصلا دعوا نیست؛ چرا که ممکن است [برای کوچک ترین چیزها مانند] مداد پاک کن با هم دعوا کنند! ولی این دعوا حداقل است؛ لذا خواهش من از این مادربزرگوار این است که لطف کنند و برای دختر خانم دوازده ساله خود یک سری برنامه ی متناسب با سنّ او بریزند و وقتش را پر کنند. برای فرزند کوچک نیز باید همین طور باشد.
یک نکته دیگر این است که ما اصلا نباید از این ها بخواهیم تا همبازی هم دیگر باشند. [می توانیم گاهی به آن ها بگوییم] به صورت خواهر و برادری با هم بازی کنند؛ امّا اینکه بگوییم: یک پسر هفت ساله با یک دختر دوازده ساله همبازی باشند، توقع بی جا است.
منبع: پرسمان کودک
#مادری
#تربیت_دینی
#نماز
@banovan_urmia
هرگز زن ناقص العقل نیست
مقام معظم رهبری:
اما آنی که گفتند زن ناقصالعقل است، این نخواستند بگویند که زن خدای نکرده قوهی ادراک ندارد، هرگز.
بسیاری از زنان از بسیاری از مردان سطح شعور و درکشان به مراتب بالاتر است؛ نه یک ذره دو ذره.
من در تفسیر این جمله در نهجالبلاغه یک بیانی کردم که این بعد هم منتشر شده. شاید هم شماها بعضیتان دیده باشید. دو احتمال دربارهی این هست که یکی از این دو احتمال را من اینجا ذکر میکنم
و آن این است که نظر امیرالمؤمنین در «هن ناقصات العقول[ان النساء نواقص الایمان نواقص الحظوظ نواقص العقول/128نهجالبلاغه/ خطبه 80]» به طبیعت زن نیست، بلکه به زنی است که تحت تأثیر فرهنگ ستمآلود تمام طول تاریخ که نسبت به زنان این فرهنگ، همیشه توأم با ظلم و ستم بوده، ناقص بار آمده. در زمان امیرالمؤمنین زن در همهی جوامع بشری، نه فقط در میان عربها، مظلوم بود. نه میگذاشتند درس بخواند، نه میگذاشتند در اجتماع وارد بشود و در مسائل سیاسی تبحر پیدا کند. نه ممکن بود در میدانهای...
[انفجار بمب]
١٣۶٠.۴.۶
#امام_خامنه_ای
#مناسبتی
#زن_مسلمان
@banovan_urmia
#نهج_البلاغه
أمضِ لِكُلِّ يَومٍ عَمَلَهُ فَإنَّ لِكُلِّ يَومٍ ما فيهِ
کار هر روز را در همان روز انجام ده، زیرا هر روزی ، کاری مخصوص به خود دارد.
نامه ۵٣
#پیام_امیرالمومنین
#امور_بانوان
@banovan_urmia
آمار رسمی و غیررسمی
یکی از پیش فرض های ذهنی ایرانی ها که بارها با آن مواجه شدم در خصوص آمار دادن های ایران در مقایسه با این کشورهای اروپایی و آمریکایی است...
مثلا گفته می شود که در فلان جرم و جنایت و خودکشی و تجاوز ایران بسیار وضع بهتری نسبت به سایر این کشورهای مدعی رشد و پیشرفت دارد. اما سریع برخی می گویند. خب ایران آمار رسمی دارد و غیر رسمی... همه را که در آمار رسمی نمی گویند... وگرنه وضع بدتر از این حرفاست...
و سوال اینجاست که چرا به آمار رسمی کشورهای خارجی اعتماد می کنند و هیچ شکی به دل راه نمی دهند که آیا آن آمار درست است و مثلا کمتر اعلام نمی کند؟ اما نسبت به آمار کشور خود بی اعتمادند؟
از کجا می دانند که آمارهای خارجی آمار درست و منطبق با واقع است یا آمار غیر رسمی ندارد؟
یکبار آماری از میزان خشونت جنسی در فرانسه نسبت به زنانش نوشتم که از سایت بهداشت دولت فرانسه ذکر کرده بودم. در همان سایت نوشته بود تازه این آمار شامل حدود ۱۶ درصد از زنانی می شود که این بلاها سرشان می آید و رسما اعلام می کنند. آمار غیر رسمی بسیار بالاتر از این حرفاست. چون بسیاری زنان به دلایل ترس از بدتر شدن شرایطشان یا آبرویشان اصلا اعلام نمی کنند...
پس چه می شود که آن کشورها طبیعی است که آمار غیررسمی داشته باشند اما ما نداشته باشیم؟؟
یادم می آید سر کرونا تلویزیون ایران هر آماری می داد، باز برخی می گفتند آمار غیررسمی بسیار بالاتر از این حرفاست... اینها که نمی گویند...
یعنی تحت هر شرایطی ذهن و شخصیت برخی از افراد به سمت تخریب عملکرد کشور خود می رود و میخواهد القا کند که وضع بدتر از این حرفاست و این در حالی است که حتی ذره ای شک به دل راه نمی دهد که آماری که کشورهای دیگر می دهند شاید منطبق با واقع نباشد و یا بیش از اینها باشد.
مثلا ما در هلند که کرونا گرفتیم خب دکتر که نرفتیم... خیلی ها در هلند هم دکتر نرفتند... ایران هم به همین ترتیب بود. بسیاری از کسانی که کرونا می گرفتند با طب سنتی خود را درمان می کردند و اصلا به درمانگاه مراجعه نمی کردند... پس به شکل طبیعی آمار رسمی و غیر رسمی متفاوت می شود. حالا چه در هلند، چه فرانسه، چه ایران، چه هرجای دیگر...
نیاز است بیشتر فکر کنیم چه شد که اینگونه شد... لطفا نگویند این افراد که از بس ما دروغ شنیدیم نسبت به رسانه های خود بی اعتماد شدیم... چون دروغ پراکنی و لاپوشانی رسانه های خارجی خیلی بیشتر و رایج تر از این حرفاست و تا امروز هزاران بار این دروغ ها مشخص شده و دست آنها رو شده.
مثلا دروغ مفید بودن لبنیات زیاد برای بدن انسان که مشخص شد به سفارش کارخانه های لبنی برای سود اقتصادی آنان بوده.
یا دروغ مضر بودن چربی برای بدن انسان نه شکر، که خلاف نتایج محققان بوده و به راحتی آمار و اطلاعات دروغ در جهان مخابره میشه.
همین دیروز مستندی از داستان آپولو و به ماه رفتن فضانوردان آمریکا دیدم که سراسر دروغ بوده است و هرگز آمریکایی ها پا به کره ماه نگذاشته اند و در جنگ رقابتی با روسیه این دروغ بزرگ و جهانی را می سازند و حتی آن صحنه هایی که از قرار گرفتن فضانوردانش بر سیاره ماه نمایش داده اند همه در یک استودیو ضبط شده بوده است... دروغی جهانی که البته اولین و آخرینش نبوده و بیشمار است...
روزی یکی از اساتیدم به من گفت: به آنچه پیش فرض توست فکر کن و فکر کن که چرا اینگونه فکر می کنی... تفکر به این دلیل در دین اسلام هم ردیف عبادت و بالاتر از عبادت شمرده شده که انسان را از جمود فکری و تعطیلی اش و یا اسارتش آزاد می کند... البته تفکر هم به مواد سالم نیاز دارد. اگر صرفا عقل قدرت رسیدن به حقایق را داشت وجود نبی و کتاب آسمانی بی معنا میشد. عقل شرط لازم است، اما شرط کافی نیست. برویم سراغ کسانی که نه بر اساس منافع مادی و مالی که بخاطر حق و حقیقت ما را راهنمایی و هدایت می کنند...
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، هلند و ایران
#دلنوشته
#خود_تحقیری
#بهشت_شداد
#غرب_واقعی
@banovan_urmia