‼️کفاره تاخیر قضای روزه
سوال: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅جواب: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست.
#آموزش_احکام
#احکام_روزه
#امور_بانوان
@banovan_urmia
پسرم حواست باشد؛
مرگ زمانی به سراغ تو نیاید؛که درحال گناه هستی
یا در انتظار توبهکردن باشی!
نهج البلاغه،نامه۳۱
#سرچشمه
#امام_علی علیه السلام
#امور_بانوان
@banovan_urmia
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقا یعنی چی که اگه شوهر راضی نباشه روزه و نماز مستحبی زن باطله؟
🔻 این مردسالاری نیست؟
⬅️معنی درست و زیبای این حدیث را از زبان استاد رحیم پور را بشنوید ...
#ببینیم
#رحیم_پورازغدی
#بانوی_آگاه
#اخلاق
#بانوی_متقی
#دین_به_معنای_واقعی
@banovan_urmia
کمی دست از کار بکشید و فرصتی را صرف فرزندان خود کنید؛ فرزندان شما این از خودگذشتگی شما را می بینند و آن را هرگز فراموش نمی کنند؛ هر چه بیشتر به فرزندان خود برسید، از ناحیه آنها رضایت خاطر بیشتری پیدا می کنید؛ تنها خرج آنها را به دوش کشیدن کافی نیست.
والدین باید با فرزند خود و به خاطر او، وقتی را به اتفاق بگذارنند؛ به اتفاق بازی کنند؛ برایش کتاب بخوانند؛ در انجام تکالیف مدرسه به او کمک کنند؛ از او درباره دوستانش بپرسند؛ زیاد حرف نزنند و گوش شنوا باشند تا دریچه های دل فرزند به روی شما گشوده شود.
#تربیت_فرزند
#مادر_شاد_محور_آرامش_زندگی
#خدای_خانه
@banovan_urmia
نمیدانم موضوع آب کر صحیح است یا نه!
از من سوال کرد مساله آب کُر را میدانی؟ گفتم: آری... گفت: برایم بگو...
گفتم:
{{حجم آب کر برابر است با ظرف آبی که هر کدام از درازا، پهنا و گودی آن سه وجب و نیم باشد که معادل آن بر اساس اختلاف فقها از ۳۷۶ کیلوگرم تا ۴۸۰ کیلوگرم گفته شده است.}}
گفت فرض کنیم آب کُر ۴۸۰ کیلو گرم هست
دو ظرف آب کُر را داریم ، در یکی ۱۰ سگ بشاشد و در دیگری یک سگ فقط مقداری از آن بنوشد...
و شما مجبور باشید از همان آب بخورید
از کدام ظرف خواهید خورد؟
از اونیکه سگ نوشید؟
یا از اونیکه ۱۰ سگ در آن شاشید؟
گفتم خوب معلوم ِ هر عقل سلیمی از آن ظرفی مینوشد که فقط جرعهائی از آن را سگ نوشید!
پدر م گفت: اگر به تو بگویم که همه مراجع میگویند فقط باید از آن ظرفی بنوشید که ۱۰ سگ در آن شاشیدن باز چی؟ آیا قبول میکنی؟ گفتم: نه!
پدرم گفت: از چه روی این حرف را میزنی؟
گفتم: عقل هر آدم سالمی همین را میگوید.
پدرم گفت ولی می دانی استدلال آن مراجع تقلید چیست؟
گفتم: نه! هر چه هم استدلال بیاورند من یکی از آن ظرفی که ۱۰ سگ شاشید قطعاً نخواهم نوشید!!
اگر درست این است پس خودشان بخورند!
پدر گفت: اما ما با ایمان قلب نوشیدیم!!
گفتم: حالا استدلال آن مراجع چیست؟
گفت: اگر سگی از آب کُر بنوشد چون از کُر بودن کاسته میشه آن آب نجس میشود
ولی اگر ۱۰ سگ در آن آب کُر بشاشد چون بر آن آب افزوده میشود ولی رنگ و طعم آن تغییر نمیکند پس طاهر هست!
پدرم گفت: ما آنزمان هرچه مراجع میگفتند را میپذیرفتیم
ولی الآن تو یک الف بچه حاضر نیستی زیر بار هر حرفی بری
خوب ایراد ما این بوده که این کلاه گشاد را بر سر نسل ما گذاشتند! ....
✅ پاسخ
🔻چنین مسئله ای در رساله و کتابهای هیچ یک از علما نیامده است و اگر نویسنده متن فوق چنین کاری کرده، از حماقت خودش بوده و از روی جهالت یا غرض ورزی حماقت خود را به دین و علمای دین نسبت می دهد.
اما اصل مسئله ای که نویسنده با سوء استفاده از آن این شبهه را طراحی کرده چیست؟ از نظر فقهی وقتی یک آب به اندازه کُر باشد به صرف برخورد با نجس، نجس نمی شود مگر آنکه بو یا رنگ یا طعم آن عوض شود، اما اگر آب کر نباشد، به صرف ملاقات با شیئ نجس، ناپاک می شود که احکامی دارد از جمله نمیتوان آن را نوشید، با آن نمیتوان وضو گرفت و...
🔹اما قسم اول یعنی آب کُری که پاک محسوب میشود، آیا شرعا جایز است که آن را نوشید؟ به عبارت دیگر هر آبی که نجس باشد نوشیدن آن جایز نیست، اما آیا هر آبی که پاک باشد، شرعاً نوشیدن آن جایز است؟ خیر، این طور نیست. علاوه بر آن شرایط دیگری هم دارد، مثلاً تمیز هم باشد (يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ)، ضر نداشته باشد (لا ضرر فی الاسلام) و ... به همین دلیل آبی که مخلوط با گِل باشد، یا آب گندیده اگرچه پاکند، اما مسلماً از نظر فقهی خوردن آن حرام است.
🔻با توجه به این مقدمه برگردیم به شبهه مذکور: شبههپرداز، به خیال خود، رندانه یک فرض بسیار نادر (که شاید تا حال اصلاً اتفاق هم نیفتاده باشد) یعنی اینکه انسان مردد باشد بین اینکه از آبی بنوشد که ده سگ در آن ادرار کرده یا آبی که یک سگ از آن نوشیده و آن را از مقدار کر خارج کرده را به تصویر کشیده و فقه و فقها را زیر سوال می برد. در حالیکه همین مسئله نادر مربوط به نجاست و طهارت است که تنها یکی از شرایط خوردن و آشامیدن است و برای حکم به جواز نوشیدن شرایط دیگری نیز لازم است که در بالا ذکر شد. بنابراین حکم شرع مسئله فوق چنین است:
هیچ کدام از دو آب ذکر شده، قابل نوشیدن نیست؛ یکی به خاطر نجاست و دیگری به خاطر خباثتی و کثافتی که در آن است، اما اگر شخص به دلیلی مثلا ترس از تلف شدن، ناچار به خوردن از یکی از آنها باشد، در این هنگام مخیر است یکی از آنها را انتخاب کند و چه بسا به دلیل اینکه آب کری که در آن ادرار ده سگ وجود دارد ضرر دارد، «قاعده لاضرر» حکم می کند که از آن نباید نوشید و آب دیگر را برای نوشیدن استفاده کرد.
#شبهه
#بانوی_آگاه
#سواد_رسانهای
@banovan_urmia
هدایت شده از حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی
12.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ثواب افطاری دادن
نوجوان
بچه ها به دلایل مختلفی ممکنه تمایل به دزدی داشته باشند:
✔️ انگیزه و محرک اصلی برای دزدی بچه ها میتونه فشار ناشی از دوستان و هم سن و سالاشون باشه. مثلاً ممکنه آخرین ورژن گوشی هوشمند و یا کفش ورزشی جدیدی بخواد و حس کنه تنها راه برای به دست آوردنشون اینه که از بقیه دزدی کنه و یا این که از شما پول بدزده و اونها رو بخره.
✔️ دلیل دیگه برای دزدی بچه تون میتونه کمبود توجه باشه. از نظر بچه ها این که شما ازشون عصبانی بشید، بهتر از اینه که بهشون هیچ توجهی نکنید.
✔️ عامل دیگه برای دزدی بچه ها میتونه این باشه که یه وسیله خاصی رو لازم داشته باشند که خجالت بکشن و یا استرس داشته باشن که بخاطرش از شما پول بخوان و یا خجالت بکشن که برن مغازه و اون وسیله رو بخرن، بخاطر همین شاید به نظرشون تنها راه ممکن برای تهیه اون وسایل دزدی باشه.
✔️ انگیزه دیگه برای بچه ها میتونه هیجان ناشی از کار خلاف باشه. معمولاً نوجوانها از هیجانی که انجام دادن کارای اشتباه و رفتارهای پرخطر داره لذت میبرن. اغلب بچه ها دوست دارند کارهایی انجام بدند که از نظر بقیه درست نیست. بنابراین دزدی میتونه راهی باشه که اونها از خط قرمزها رد بشن و ببینن تا کجا میتونن پیش برن.
#تربیت_فرزند
#مادر_شاد_محور_آرامش_زندگی
#خدای_خانه
@banovan_urmia
ماجرای ویل اسمیت از زاویه دید و نگاه انتقادی سواد رسانهای:
اسکار برای آمدن در صدر اخبار نیاز به یک عمل استثنایی احساسی-هیجانی داشت و شما با انتشار گسترده سیلی ویل اسمیت برای مدیران اسکار مجانی این اقدام را انجام دادید!
این تکنیک رسانهای را «احساسات بیشتر، تفکر کمتر» میگویند.
#سواد_رسانهای
#رسانه
#فضای_مجازی
@banovan_urmia
کتک زدن
اگر فرزندتان را زديد دچار احساس گناه نشويد، احساس گناه را خوب نگاه كنيد، اگر بخواهيد زود جبران كنيد، كار را بدتر می كنيد و اين دفعه از لحاظ عاطفی می زنيد.
وقتی می زنيد، جلوی كودک نشكنيد.
اين شكستن خود و جبران سريع، آسيب شديدی به روحيه كودک وارد می كند.
كودک روح بزرگی دارد و بخشنده است. ذره ای خطا در والدين نمی بيند و شما را محاكمه نمی كند كه چرا من را زديد، هميشه خودش را سرزنش می كند و معتقد است كه كار پدر و مادرم درست بود. ولی وقتی شما بخاطر کتک زدن او ابراز ناراحتی کنيد کودک با خود می گويد مشكل من هستم و از خودش بدش خواهد آمد!
وقتی با احساس گناه می خواهيد خشونت تان را در مورد كودک جبران كنيد او را نا امن تر می كنيد و اين بار از لحاظ عاطفی عذابش می دهيد.
#تربیت_فرزند
#مادر_شاد_محور_آرامش_زندگی
#خدای_خانه
@banovan_urmia