هدایت شده از شهیدآیتالله رئیسی
بانوی باحیا 63 ؛ نکات پایانی.mp3
2.27M
بانوی باحیا 63 ؛ نکات پایانی
#دورهمجازی_بانوی_باحیا
🌹 ضبط از ما ، پخش از شما
👌 ویژه کانال خواهران
@navb110
#دورهمجازی_بانوی_باحیا 1
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم
بنده رحیمیان هستم. چندین جلسه توفیق دارم با موضوع بانوی با حیا خدمت شما باشم.
موضوعی که الان دغدغه خانم های مؤمن و مذهبی ما شده است.
تمام تلاش های دشمنان دین خدا مثل ابلیس، انگلیس و آمریکا هم ترویج بیحیایی شده توی فضای جامعه و فضای مجازی.
در این جلسات خدمتتون عرض میکنیم که :
حیا چیست؟ بی حیایی چیست؟ با حیایی چیست؟ اسلام چه خانومی رو بیحیا، کم حیا و یا با حیا میدونه؟
راهکارهای ترویج حیا رو هم خدمت تون عرض می کنیم.
حیا یک مفهوم کلی هست که بنده 65 مثال و نمونه جزئی از آیات و روایات براش پیدا کردم ؛ مثلاً از نظر اسلام دقیقاً فلان رفتار باحیایی هست و انجام ندادن آن کم حیایی یا بی حیایی هست.
مخاطبِ اصلی من توی این جلسات خانم معلم ها، خواهرهای بسیجی، خانم های حوزوی و مادران محترم هستند.
پیشنهاد بنده این است که با این مطالب، یک دوره مجازی با عنوان بانوی با حیا در فضای مجازی برگزار کنید.
اگر من و شما دوست داریم که دختران با حیا تحویل جامعه بدیم یکی از راهکارهایش ترویج محتوا و متن وکلیپ ها عفت و حیا تو فضای مجازی است.
پس از من تحقیق و نوشتن این مطالب باشه، از شما ترویج و پخش آنها تو فضای مجازی باشه.
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۲
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم. جلسه دوم هست که در خدمت تون هستم با موضوع بانوی باحیا.
کلمه «حیاء» به فارسی می شود شرم و خجالت. [1] زنی که با حیا هست، برخی رفتارها را ترک می کند و برخی رفتارها رو انجام می دهد به خاطر خجالت و شرمی که از پنج گروه دارد :
یک. از خدا
زن با حیا چون
خدا رو همیشه کنار خودش حاضر می داند. [2]
و او را از رگ گردن به خودش نزدیکتر می داند. [3]
و اعتقاد دارد که خداوند همه رفتارهای او رو میبیند و در محضر خداست. [4]
و این که خدایی که در دنیا شاهد هست، در روز قیامت قاضی هم هست و حکم صادر می کند و حکم را اجرا هم میکند. [5]
به همین خاطر از خداوند خجالت می کشد که برخی رفتارها را انجام بدهد.
برخی علمای ما فرمودند : ذکر «یا حاضِرُ یا ناظِر» را ـ با توجه ـ زیاد بگویید تا در اثر توجه به اینکه خداوند در کنار شما حاضر هست و تمام کارهای شما را می بیند، گناهِ تان کم بشود.
همچنین یک مسلمان در شبانه روز حداقل ده بار در نماز میگوید «اِیّاکَ نَعبُد» یعنی خدایا تو را ـ که اعتقاد دارم در برابر من حاضری و شاهد اعمالم هستی ـ عبادت می کنم.
پس یک راهکار افزایش حیا خواندنِ نماز با توجه است.
امام کاظم علیه السلام فرمودند : همان طور که در حضور مردم حیا می کنید و برخی رفتارها را ترک می کنید، در خلوت هم از خداوند حیا کنید. [6] چون خداوند در خلوت هم شما رو میبیند.
جامی هم این حدیث را به شعر در آورده است.
در مقامی که کنی قصد گناه / گر کند کودکی از دور نگاه
شرم داری ز گنه درگذری / پردهی عصمت خود را ندَری
شرم بادت که خداوند جهان / که بود واقف اسرار نهان
بر تو باشد نظرش بی گه و گاه / تو کنی در نظرش قصد گناه[7]
سعی کنیم حضور خدا رو در زندگی مون پر رنگ تر حس کنیم.
[1] فرهنگ معین، واژه حیاء.
[2] قرآن می فرماید هر کجا باشید خدا همراه شماست. «هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ ما كُنْتُم» (سوره حدید، آیه 6)
[3] خدا در قرآن می فرماید ما از رگ گردن به شما نزدیک تریم. «نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَريد» (سوره ق، آیه 16)
[4] آیا انسان نمی داند که خدا در همه زمان ها و مکانها او را می بیند؟ «أَ لَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرى» (سوره علق، آیه 14)
[5] حضرت نوح به خداوند عرض کرد تو بهترین قاضی و حاکم هستی. «أَنْتَ أَحْكَمُ الْحاكِمين» (سوره هود، آیه 45)
[6] الإمامُ الكاظمُ عليه السلام : اسْتَحْيوا مِن اللَّهِ في سَرائرِكُم كما تَسْتَحْيونَ مِن النّاسِ في عَلانِيَتِكُم. «از خداوند در پنهانى هایتان شرم کنید، همانطور که از مردم در آشکارى هایتان حیاء مى کنید. » (میزان الحکمه، ج 3، ص 285)
[7] دیوان جامی، هفت اورنگ، سبحة الابرار، بخش 76.
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۳
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم
سومین جلسه است که در خدمت شما هستم با موضوع بانوی با حیا.
عرض کردیم که زن با حیا از پنج گروه خجالت می کشد و به همین خاطر رفتارهای اشتباه و زشت رو ترک می کند.
دو. پیامبر و امامان
قرآن می فرماید هر رفتاری که انجام میدهید خدا و پیامبر و مؤمنین میبینند. [1] امام صادق فرمودند منظور از مؤمنین در این آیه امامان معصوم هستند. [2]
امام صادق علیه السلام فرمودند : اعمال بندگان ـ چه خوب باشد و چه بد ـ هر روز صبح بر پیامبر عرضه میشود، پس خجالت بکشید از اینکه پیامبر رفتاری را در نامه اعمال شما ببینید که زشت باشد. [3]
در روایت داریم فرشتگان قبل از اینکه اعمالِ بندگان رو به آسمان ببرند اول بر امام زمان علیه السلام عرضه میکنند و همچنین به همه امامان عرضه می کنند تا برسد به رسول الله (صلی الله علیه وآله) و بعد از اینکه همه ایشان بر اعمال بندگان اطلاع پیدا کردند به محضر خدا بالا می برند. [4]
زن با حیا دقت می کند که رفتاری انجام ندهد که وقتی امام زمان علیه السلام نامه اعمال او را دید از رفتار شیعه خود شرمنده و سرافکنده بشود.
سه. فرشتگان
در روایت هست برای هر انسان دو فرشته در روز و دو فرشته در شب همراه او هستند و رفتارهای زشت و زیبای او را مینویسند. قرآن می فرماید این فرشتگان تمام حرکات دست و پای شما، تمام جملات که از زبانِ شما خارج می شود، حتی پلک زدنِ چشم شما رو می نویسند، آنچه بر قلب و فکر شما خطور می کند می نویسند. [5]
این فرشتگان همه جا در کنار ما هستند فقط در سه جا خداوند دستور داده از ما جدا بشوند. یکی زمانی که ما دستشویی می رویم و یکی زمانی که زن و شوهری با هم خلوت می کنند و یکی هنگام غسل کردن. [6]
به همین خاطر پیامبر اعظم فرمودند : از فرشتگانی که در کنار شما هستند حیا کنید و رفتارهای زشت و اشتباه رو ترک کنید. [7]
بنابراین زن با حیا چون فرشتگان را حاضر در کنار خودش می بیند از رفتار های زشت و دور از حیا خودداری می کند.
[1] وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُون. (سوره توبه، آیه 107)
[2] عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ شُعَيْبٍ قَالَ : سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ : «اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ» قَالَ : «هُمُ الْأَئِمَّةُ». (الكافي ؛ ج 1، ص 544)
[3] الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : إنَّ أعمالَ العِبادِ تُعرَضُ عَلى رُسولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله كُلَّ صَباحٍ أبرارِها وفُجّارِها، فَاحذَروا فَلْيَستَحْيِ أحَدُكُم أن يُعرَضَ عَلى نَبِيِّهِ العَمَلُ القَبيحُ. (میزان الحکمة، ج 8، ص 177)
[4] عَن أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ.. . وَ إِذَا أَرَادَ الْمَلَائِكَةُ أَنْ يَرْفَعُوا إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَمَلًا عُرِضَ عَلَى صَاحِبِ الزَّمَانِ علیه السلام ثُمَّ [يَخْرُجُ] عَلَى وَاحِدٍ [بَعْدَ] وَاحِدٍ إِلَى أَنْ يُعْرَضَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله ثُمَّ يُعْرَضُ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ. (الغیبة شیخ طوسی، ص 387)
[5] وَ إِنَّ عَلَيْكُمْ لَحافِظِينَ * كِراماً كاتِبِينَ * يَعْلَمُونَ ما تَفْعَلُونَ (سوره انفطار، آیه 10 تا 12)
و ما يَلفِظُ مِنْ قَولٍ اِلّا لَدَيهِ رقيبٌ عَتيد. (سوره ق، آیه 18)
[6] عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ الله صلی الله علیه و آله إِنَّ اللَّهَ يَنْهَاكُمْ عَنِ التَّعَرِّي فَاسْتَحْيُوا مِنْ مَلَائِكَةِ اللَّهِ الَّذِينَ مَعَكُمْ الْكِرَامِ الْكَاتِبِينَ الَّذِينَ لَا يُفَارِقُونَكُمْ إِلَّا عِنْدَ إِحْدَى ثَلَاثِ حَاجَاتٍ الْغَائِطِ وَ الْجَنَابَةِ وَ الْغُسْلِ. (بحارالانوار، ج 56، ص 200)
[7] فَاسْتَحْيُوا مِنْ مَلَائِكَةِ اللَّهِ الَّذِينَ مَعَكُمْ الْكِرَامِ الْكَاتِبِين. (بحارالانوار، ج 56، ص 200)
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۴
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم. جلسه چهارم هست که خدمت شما هستم با موضوع بانوی با حیا.
گفتیم که زن با حیا از پنج گروه حیا میکند و خجالت میکشد و به خاطر این خجالت و حیا، رفتارهای اشتباه و زشت رو ترک میکند.
چهار. مردم
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : هر کسی از مردمی که آنها را به ظاهر میبیند حیا نکند از خدایی که به ظاهر او را نمیبیند حتماً حیا نخواهد کرد. [1]
امام باقر علیه السلام فرمودند : اگر از کسی که در آسمان است نمی ترسی ـ یعنی از خدا ـ و از کسانی که در زمین هستند حیا نمیکنی ـ یعنی از مردم ـ خودت را جزو چهار پایان حساب کن. [2]
چون گوسفند و گاو هم مردم را به حساب نمی آورند و در حضور مردم رفتارهای زشت را انجام می دهند.
چونان شرم دار از خداوند خویش * که شرمت ز همسایگان هست و خویش
پنج. خودش
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : قلّه حیا این است که انسان از خودش خجالت بکشد. [3]
و باز فرمودند اگر رفتاری را به خاطر خجالت، در حضور دیگران انجام ندادی، ولی آن رفتار را در خِفا و در خلوت خودت انجام دادی پس خودت را پست تر از دیگران دانستی[4] و برای شخص خودت ارزش قائل نشدی. [5]
او مثل کسی است که همیشه در حضور مهمان غذا های خوب میخورد ولی وقتی خودش تنها می شود هیچگاه غذای مرغوب و با کیفیت نمیخورد.
به خاطر همین در روایات آمده همین گونه که در حضور مردم خجالت میکشید و کامل عریان نمی شوید وقتی خودتان تنها هم هستید یا در اتاق یا در حمام هستید از خودتون خجالت بکشید و کاملاً عریان نشوید. [6]
[1] مَن لَم يَستَحيي مِنَ النّاسِ لَم يَستَحيي مِنَ اللّهِ سُبحانَه. (غرر الحکم، ص 660)
[2] فإن كُنتَ لا مِمَّن في السَّماءِ تَخافُ، ولا مِمَّن في الأرضِ تستحيي، فَعُدَّ نَفسَكَ في البَهائمِ. (مستدرک الوسائل، ج 11، ص 213)
[3] غَايَةُ الْحَيَاءِ أَنْ يَسْتَحْيِيَ الْمَرْءُ مِنْ نَفْسِهِ. (تصنیف غرر الحکم، ص 236)
[4] وَ اعلَم أنَّ مَنِ استَحیَا مِنَ النّاسِ وَ لَم یَستَحیِ مِن نَفسِهِ، فَنَفسُهُ عِندَهُ أخَسُّ مِن غَیرِهِ. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 19، ص 47)
[5] مَنِ استَحيى مِنَ النّاسِ ولَم يَستَحيِ مِن نَفسِهِ، فَلَيسَ لِنَفسِهِ عِندَ نَفسِهِ قَدرٌ. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 20، ص 265)
[6] در روایات چهار دلیل برای عریان نشدن بیان شده
شما در آشکار از مردم حیا می کنید و این کار را انجام نمی دهید. در خلوت خدا با شما هست و حیا از خداوند سزاوارتر است از حیای از مردم.
وقتى از رسول خدا مىپرسيدند كه آيا در تنهايى مىتوانيم كشفِ عورت كنيم، حضرت همین پاسخ را مىداد : فَاللَّهُ أحَقُّ أن يُستَحيى مِنهُ مِنَ النّاسِ. (عباس پسندید، پژوهشى در فرهنگ حيا، ص 144 به نقل از مدارك فقه أهل السنة على نهج وسائل الشيعة، ج 1، ص 186)
عریان شدن سبب دور شدن فرشتگان و نزدیک شدن شیاطین می شود.
امیرالمؤمنین عليه السلام مىفرمايد : وقتى كسى عريان شود، شيطان به او نظر مىاندازد و در او طمع مىكند [تا او را به گناه بکشاند] ؛ پس خود را بپوشانيد. « إذا تَعَرَّی أحَدُکم نَظَرَ إلَیهِ الشَّیطانُ فَطَمَعَ فیهِ ؛ فَستَترِوا» (بحارالأنوار، ج 10، ص 108)
عریان شدن سبب اذیت فرشتگانی می شود که همراه ما هستند.
از پیامبر نقل شده که فرمودند : خداوند، شما را از عريان شدن بازداشته است. پس شرم كنيد از فرشتگانى كه همراه شما هستند ؛ همانان كه كريم و نويسنده [ى اعمال] اند. إِنَّ اللَّهَ يَنْهَاكُمْ عَنِ التَّعَرِّي فَاسْتَحْيُوا مِنْ مَلَائِكَةِ اللَّهِ الَّذِينَ مَعَكُمْ الْكِرَامِ الْكَاتِبِينَ. (بحارالانوار، ج 56، ص 200)
همین طور که بیان شده انسان برای خودش ارزش قائل شود و از خودش حیا کند و در خلوت خودش هم عریان نشود.
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۶
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم
ششمین جلسه هست که با موضوع بانوی با حیا خدمت شما هستیم.
عرض شد قبل از این که مصادیق بانوی با حیا را در روایات بیان کنیم به چند تا نکته توجه داشته باشیم.
نکته سوم ؛ برخی بانوان وقتی مصادیق بی حیایی و کم حیایی را در این کتاب مطالع می کنند، می گویند ما خبر نداشتیم این ها بیحیایی یا کم حیایی است.
و این رفتارها را انجام دادیم. حالا چطور توبه کنیم؟
امام سجاد علیه السلام در مناجات التائبین راهکار را بیان فرمودند : خدا آن قدر مهربان و توبه پذیر است که اگر از آن رفتار قبلی مان پشیمان بشویم و تصمیم بگیریم که آن رفتار را تکرار نکنیم نام ما را جزو توبه کنندگان می نویسد و تمام آن رفتارهای زشت را از نامه اعمال ما را پاک می کند. [1]
نکته چهارم ؛ به ما می گویند فقط در مورد حیای زنان صحبت می کنید پس حیای مردان چی؟
جواب این است که حیا هم وظیفه مردان است و هم وظیفه زنان.
ولی پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند : حیا زیباست ولی از زنان زیباتر است [2]
امام صادق علیه السلام فرمودند : خداوند حیا را ده جزء کرده و نُه جزء آن را در زنان قرار داده است.
معلوم می شود که زنان بیشتر به حیا نیاز داشتند که خداوند حیا را بیشتر برای زنان قرار داده است.
اصلاً خداوند به هر کس که نعمت بیشتری بدهد تکلیف بیشتری هم از او می خواهد.
خداون به صدای زن، صورت زن و اندام زنان زیبایی بیشتر از مردان داده به همین خاطر حیای بیشتری را هم از آنها طلب میکند.
پس اگر خانم های جامعه همه با حیا باشند، نُه دهم جامعه با حیا شده است و آن یک دهم آن مردانی هستند که توسط همین خانم های با حیا باید تربیت شوند.
برای با حیا شدن جامعه سهم زنان نُهدهم و سهم مردان یک دهم می باشد به همین خاطر بیشتر تاکید ما و مخاطبین ما خانم ها هستند.
[1] إلهی ِإنْ كَانَ النَّدَمُ عَلَى الذَّنْبِ تَوْبَةً فَإِنِّي وَ عِزَّتِكَ مِنَ النَّادِمِين. (مفاتیح الجنان، مناجاتِ خمس عشر، مناجات التائبین)
[2] اَلْحَیاءُ حَسَنٌ وَلکِنْ فِی النِّساءِ اَحْسَنُ. (ميزان الحكمة، ج 3، ص 482)
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۷
به نام الله و به یاد الله
سلام عرض می کنم خدمت شما خواهران محترم
هفتمین جلسه است که با موضوع بانوی با حیا خدمت شما هستیم.
قبل از بیان مصادیق حیا، قرار شد نکاتی رو با هم دوره کنیم
نکته پنجم ؛ منبع ما در بیان مصادیق حیا، قرآن یعنی سخن خدا و روایات یعنی سخن اهلبیت عصمت علیهم السلام میباشد.
و اعتقاد داریم که هر چیزی سبب خوشبختی در دنیا و آخرت ما بوده در آیات و روایات بیان شده است. [1] به همین دلیل از سخنان روانشناسان غربی و شرقی و پزشکان صحبتی نمیکنیم.
چون یا آنها همان مطالب اهل بیت ما را بیان می کنند که نیازی به بیان سخن آنها نیست، یا ضد مطالب اهل بیت را بیان میکنند که در این صورت
یا اشتباه کردند در تحقیقات شون یا عمداً خیانت کردند به انسان ها و دروغ می گویندکه در هر سه صورت نیازی به بیان صحبتهای آنها نیست.
البته گاهی اوقات برای شاهد مثال صحبت های آنها را هم بیان میکنیم.
نکته ششم ؛ اینکه پیامِ بدن مهمتر از پیامِ زبان است و پیامِ رفتاری که ما به دیگران می رسانیم اثرگذارتر است تا پیام گفتاری.
زن با حیا با رفتاری که از خودش نشون می دهد به مردان نامحرم این پیام را می رساند که :
به من نگاه نکن
بیش از اندازه با من صحبت نکن
به من فکر نکن
دوست ندارم با من صمیمی بشی.
و زنِ کم حیا یا بی حیا ـ شاید منظوری نداشته باشه ـ ولی پیام بدنش این است که :
به من فکر کن!
در دلت در آرزوی من باش!
من تشنه نگاه و محبت تو هستم!
در فضای مجازی در صفحات شخصی من عضو و من رو دنبال کنید!
من دوست دارم که تو فکر و ذهنت درگیر من باشد!
نکته هفتم ؛ در اهمیت حیا این است که
آقا امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : حیا کلید همه خوبی هاست[2] و خانمی که بی حیا باشه این کلید را گم کرده است.
پیامبر عزیز مان فرمودند : یک ضرب المثل از پیامبران گذشته به جا مانده است و آن این است که یعنی اگر بی حیا هستی هر کاری خواستی انجام بده. [3]
یعنی یک خانمی که حیا را رعایت نکند ممکن است دست به هر کار زشت و ناشایستی بزند.
[1] آیت الله بهجت فرمودند : ماها دنبال یک چیزی می گردیم برای [خوشبختی و] تکامل مان که نه خدا گفته باشد نه پیغمبر و نه امام.. . خیال می کنیم راه سعادت یک چیزی است که نه خدا گفته نه پیغمبر نه امام. در صورتی که قاعدتاً آنچه آنها بیشتر گفته اند و بیشتر تأکید کرده اند آن موجب سعادت ماست.
چطور ممکن است که چیزی تأثیر در سعادت انسان داشته باشد و آنها از آن غفلت کرده باشند و نگفته باشند. (صدای سخن عشق ؛ حکمت ها و حکایت های نماز از زبان آیت الله العظمی بهجت، ص 26)
[2] الحَياءُ مِفتاحُ كُلِّ الخَيرِ. (غُررُالحِکم ؛ حدیث 340)
[3] لَمْ يَبْقَ مِنْ أَمْثَالِ الْأَنْبِيَاءِ إِلَّا قَوْلُ النَّاسِ إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ. (بحار الأنوار، ج 68، ص 333)
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۸
سلام به شما خواهر های محترم
جلسه هشتم است که با موضوع بانوی با حیا خدمت شما هستم
قرار شد قبل از بیان مصادیق حیای بانوان در آیات و روایات نکاتی رو با هم دوره کنیم.
نکته هشتم ؛
شما به حیای جامعه نمره چند می دید؟
امیرالمؤمنین علیه السلام نمره چند داده است؟
حضرت میفرمایند : زمانی می آید که مردم به بی حیایی افتخار می کنند و اگر یه خانومی رو ببینند که موارد حیا و عفت را رعایت میکند تعجب میکند. [1]
خانم با حیایی میگفت بارها به من می گویند که تو این همه محدودیت در سخن گفتن، نگاه کردن، راه رفتن و پوشش را رعایت میکنی اذیت نمیشی؟!
آیا شوهرت تو را مجبور میکنه که این کارها را انجام بدهی یا خودت دوست داری؟!
آقا رسول الله فرمودند : زمانی می آید که زنان شما فاسد میشوند و مردان شما فاسق!!
گفتند یا رسول الله چقدر بد! حضرت فرمودند : در اون زمان شما امر به خوبی و حیا نخواهید کرد امر به معروف نمی کنید.
گفتند : مگر میشود ؟ فرمود : بدتر از این امر به بی حیایی می کنید.
پرسیدند یا رسول الله مگر می شود ؟ فرمودند : بدتر از این می شود.
پرسیدند بدتر چیه؟ فرمودند : بی حیایی را خوب میدانید و با حیایی رو بد می دانید. [2] یعنی حتی در ذهنتون هم حاضر نیستید قبول کنید این رفتار بی حیایی را و میگویید اتفاقاً خیلی هم خوبه، مگه چه اشکالی داره؟
من این دو تا روایت را خدمتتون عرض کردم تا وقتی مصادیق حیا رو میشنویم تعجب نکنیم بدانیم ما از تعالیم اسلام خیلی دور هستیم.
در آخرالزمان هستیم و روایات ما میگه وقتی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می آید برخی مسلمان ها فکر میکنند که حضرت دستورات جدیدی را آورده است در حالیکه این دستورات در آیات و روایات بوده ولی مردم آنها را فراموش کردند و آنها را رفتار نمی کردند.
انشاءالله خداوند من و شما را مروج حیا قرار دهد.
[1] صَارَ الْفُسُوقُ نَسَباً وَ الْعَفَافُ عَجَبا. (نهج البلاغه، خطبه 108)
[2] كَيْفَ بِكُمْ إِذَا فَسَدَتْ نِسَاؤُكُمْ وَ فَسَقَ شَبَابُكُمْ وَ لَمْ تَأْمُرُوا بِمَعْرُوفٍ وَ لَمْ تَنْهَوْا عَنْ مُنْكَرٍ قِيلَ وَ يَكُونُ ذَلِكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ نَعَمْ وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ فَكَيْفَ بِكُمْ إِذَا أَتَيْتُمْ بِالْمُنْكَرِ وَ نَهَيْتُمْ عَنِ الْمَعْرُوفِ فَقِيلَ لَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ يَكُونُ ذَلِكَ قَالَ نَعَمْ وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ كَيْفَ بِكُمْ إِذَا رَأَيْتُمُ الْمَعْرُوفَ مُنْكَراً وَ الْمُنْكَرَ مَعْرُوفا. (بحار الأنوار ؛ ج 97 ؛ ص 91)
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۹
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم
جلسه نهم هست که در موضوع بانوی با حیا صحبت میکنیم.
قرار شد قبل از بیان مصادیق حیا نکاتی رو با هم دوره کنیم.
نکته نهم ؛
آیا میدونید زن با حیا چی گیرش میاد؟ حیا چه فایدهای دارد؟
پنج تا از فوایدش رو می خوام باهم دوره کنیم.
1️⃣ اصل حیا برای خداست.
نهایتِ حیا را خدا دارد ؛ مثلاً امام باقر علیه السلام فرمودند اگر کسی دستش رو به دعا بلند کند خدا حیا میکنه از این که دست خالی او را برگرداند و حتماً از رحمت و فضل خودش چیزی به او می دهد. [1]
امام باقر علیه السلام فرمودند : خدا با حیاست و با حیا ها را دوست دارد [2] و بی حیا ها رو دوست نداره، کم حیا ها رو کم دوست دارد و با حیا ها رو زیاد دوست دارد.
پس زن عفیف و با حیا، عزیز و محبوب خداست.
2️⃣ یه دعایی رو امام زمان زیاد می خوانند که با این عبادت شروع می شود : (اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَة.. . ) در ادامه آن دعا از خداوند درخواست می کند که خدایا به زنان امت پیامبر حیا و عفت بده. [3]
یعنی غیر مستقیم بیان می کنند خانم هایی میتوانند یارِ من باشند، در حکومت من اثرگذار باشند و مقدمه ساز ظهورِ من باشند که اهل عفت و حیا باشد پس زن با حیا یار امام زمان است.
3️⃣ خداوند در شب معراج بهشتیان را اینگونه برای پیامبر توصیف کردند که اهل بهشت زیاد در دنیا اهل حیا بودند. [4]
امام صادق علیه السلام فرمودند : حیا از ایمان است و ایمان جاش تو بهشت است.
زنان با حیا زودتر از زنان ِکم حیا وارد بهشت میشوند.
4️⃣ امیرالمؤمنین فرمودند : هر کسی که لباس حیا رو بپوشه، مردم دیگر عیوب او را نمی بینند. [5]
خانومی که هر حرفی نزند، هر نگاهی نکند، هر جایی نخندد، هر جایی نرود، و مواردی که در عفت و حیا بیان میکنیم را رعایت کند حتی در بین خود خانم ها دیگر کسی توجه به عیوب او نمی کند، عیب های او مخفی میشود همان طور که عیوبِ بدن ما با لباس مخفی می شود.
5️⃣ زن با حیا به شوهرش این پیام رو میرسونه که من فقط برای تو هستم.
به خواستگارش این پیام رو میرسونه که اگر با تو ازدواج کردم تمام توجه ام به تو خواهد بود.
یکی از علت های اختلافات زن و شوهر و حتی طلاق ها، کم حیایی بانوان است که سبب میشه مردها دلشون از آنها سیر بشه و رغبتی به ادامه زندگی با آنها نداشته باشند.
انشاءالله همه ما اهل حیا باشیم.
[1] امام باقر علیه السلام : مَا بَسَطَ عَبْدٌ يَدَيْهِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا وَ اسْتَحَى اللَّهُ أَنْ يَرُدَّهَا صِفْراً حَتَّى يَجْعَلَ فِيهَا مِنْ فَضْلِهِ وَ رَحْمَتِهِ مَا يَشَاءُ فَإِذَا دَعَا أَحَدُكُمْ فَلَا يَرُدَّ يَدَيْهِ حَتَّى يَمْسَحَ بِهِمَا عَلَى رَأْسِهِ وَ وَجْهِهِ وَ فِي خَبَرٍ آخَرَ عَلَى وَجْهِهِ وَ صَدْرِهِ. (من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 325)
[2] إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ كَرِيمٌ يَسْتَحْيِي وَ يُحِبُّ أَهْلَ الْحَيَاء. (من لا يحضره الفقيه، ج 3، ص 506)
[3] اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَة.. . و عَلَى النِّسَاءِ بِالْحَيَاءِ وَ الْعِفَّة. (المصباح للكفعمي، ص 280)
[4] الإمام عليّ عليه السلام في ذِكرِ حَديثِ مِعراج النَّبِيّ صلى اللّه عليه و آله : قالَ اللّهُ تَعالى.. . يا أحمَدُ، إنَّ أهلَ الخَيرِ وأهلَ الآخِرَةِ.. . كَثيرٌ حَياؤُهُم. (بحار الأنوار : ج 77، ص 24)
[5] مَنْ كَسَاهُ الْحَيَاءُ ثَوْبَهُ لَمْ يَرَ النَّاسُ عَيْبَه. (نهج البلاغه، حکمت، 223)
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۱۰
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهران محترم
دهمین جلسه است که با موضوع بانوی با حیا خدمت شما عزیزان هستیم.
قرار شد قبل از بیان مصادیق حیا چند جلسهای نکات مهمی را باهم دوره کنیم.
نکته دهم ؛ درباره ضرر های بی حیایی است.
یک خانم بی حیا چه ضررهایی را در دنیا و آخرت می کند؟
چهار تا از این ضررها رو براتون بیان میکنم :
1️⃣ شنیدید میگن (چوب خدا صدا نداره، بزنه دوا نداره )
امام سجاد علیه السلام فرمودند : خداوند بی حیا را اینجوری تنبیه میکنه که در دنیا لذت عبادت و مناجات را ازش میگیره[1]
ساعت ها توی اینترنت، توی بازارها میچرخه اذیت نمیشه، ساعت ها پای تلویزیون میشینه، آخ نمیگه،
اما وقتی می خواهد دو رکعت نماز بخونه انگار قله دماوند رو جابجا میکنه اونقدر براش سخته، براش سنگینه، انگار که داره زهر هلاهل میخوره، آنقدر براش تلخه.. ..
خداوند زن بی حیا رو اینجوری تنبیه میکنه که از نمازش، از قرآن، از زیارت و دعا لذت نمی برد.
2️⃣ خداوند به انجام دهنده کار خوب پاداش می دهد. مثلاً شما میروید برای یک فقیری یخچال میخرید.
به زمینه سازه کار خوب هم پاداش می دهد، [2] مثلاً شما پول ندارید ولی یک ثروتمند با سخاوتی را پیدا میکنید و اون فقیر را بهش معرفی میکنید و اون ثروتمند میره براش یخچال میخرد باز هما شما پاداش خودتون رو بردید.
خداوند کسی را که کار بدی انجام بده، مثلاً دزدی بکند تنبیه میکنه ؛
به «زمینه ساز» دزدی هم عذاب میده و او را هم تنبیه میکنه، مثل کسی که به دزد میگه فلانی در این چند روز خونه نیست و اون دزد میره داخل خانه اون شخص دزدی میکنه،
زن بی حیا یک گناهانی را خودش انجام میده و زمینه ساز گناهانی برای دیگران میشه که آنها را هم باید روز قیامت پاسخ بده،
وقتی نامه اعمالش را باز میکنه میبیند در آن نوشته شده فلان تعداد گناه جنسی. خُب انواع مختلف گناه جنسی داریم، [3]
میگه خدایا به من ربطی نداره، من نه سر پیاز بودم نه ته پیاز، خداوند به او میگه تو با رفتار بی حیایی که کردی فلان جوان را تحریک به گناه کردی و باید پاسخگویِ گناه او باشی چون زمینه ساز گناه او بودی.
براش مینویسند که شما چرا فلان زن و شوهر را از هم جدا کردی؟ خانواده شان را از هم پاشوندی؟ سبب طلاق شدی؟ میگه خدایا به من ربطی نداره من اصلاً آن ها را نمیشناختم.
پاسخ میشنوه که شما با رفتار بی حیایی که در جامعه داشتی، با همکارت که مرد بود داشتی، با فامیلت داشتی، سبب شد که اون مرد از زنش دل سرد بشه، و با او دعوا کنه، اختلافاتِ شان بالا بگیر و کار به طلاق بکشه.
سبب شد فرزندان آنها تک سرپرست بشوند، مشکلات عاطفی پیدا کنند، آنها چون نظارت روشون کاهش پیدا کرده بود باعث شد به دام گناهان مختلفی مثل دزدی، مثل موادّ مخدر و گناهان دیگه کشته شدند، شما باید آنها را هم پاسخ بدید.
زن بی حیا با رفتار بی حیایی که انجام می دهند اول باید پاسخ گناهان خودش را بدهد و دوم پاسخ گناهانی رو بدهد که در جامعه زمینه ساز آنها شده است.
خداوند ما را از بی حیایی دور بگرداند.
[1] اللّهُمَّ إنّي كُلَّما قُلتُ: قَد تَهَيَّأتُ وتَعَبَّأتُ وقُمتُ لِلصَّلاةِ بَينَ يَدَيكَ وناجَيتُكَ، ألقَيتَ عَلَيَ نُعاسا إذا أنَا صَلَّيتُ، وَ سَلَبتَني مُناجاتَكَ إذا أنَا ناجَيتُ، ... سَيِّدي لَعَلَّكَ عَن بابِكَ طَرَدتَني ... أو لَعَلَّكَ بِقِلَّةِ حَيائي مِنكَ جازَيتَني. (مفتایح الجنان ، مناجات ابوحمزه ثمالی)
[2] پیامبر عزیزمون فرمودند : (الدال علی الخیر کفاعله.. . )
[3] مثل گناه زشتِ استمناء ، زنا ، لواط ، مساحقه و...
#دورهمجازی_بانوی_باحیا ۱۱
به نام الله و به یاد الله
سلام به شما خواهر های محترم
جلسه یازدهم است که با موضوع بانوی با حیا خدمت شما هستیم.
گفتیم بیحیایی چهارتا ضرر داره، دو تا را جلسه قبل خدمتتون بیان کردیم، این جلسه دو تای دیگر را بیان می کنیم.
3️⃣ سومین ضرر بی حیایی چیه؟
قرآن می فرماید : شیطان دشمن شماست « إِنَّ الشَّيْطَانَ لِلْإِنْسَانِ عَدُوٌّ مُبِينٌ » [1]
قسم یاد کرده که تمام تلاشش رو بکنه تا انسان ها رو به جهنم وارد کند « قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ ». [2]
شیطان برای مبارزه با دین خدا نیاز به اسلحه و شمشیر داره ؛
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : شمشیر شیطان زنان بی حیا هستند[3]
زنان دو گروه هستند : گروهی زنان عضو «حزب الله» هستند ؛ بانوان با حیایی که مردم با دیدن و رفت و آمد کردن با آنها یاد خدا می افتند. [4]
گروه دوم زنان بی حیایی هستند که جزء حزب شیطان هستند، چه بخواهد چه نخواهد، و مردم با رفت آمد کردن با آنها فکر های شیطانی به ذهنشان خطور می کند.
4️⃣ برخی مردها که بی حیا هستند هنگامی که با زنانشان خلوت می کنند، نامِ زنان نامحرم را می برند یا آنها را در ذهنشون دوره میکنند ؛
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : هنگام همبستر شدن با همسرت به زن دیگه ای فکر نکن. [5]
خُب ساحت امیرالمؤمنین علیه السلام که از گناه دور است، از فکر گناه هم دور است، حضرت این سخن را به در میگویند تا دیوار بشنود،
یعنی به مردهای دیگر میگویند این رفتار بی حیایی را انجام ندهید و به خانم ها میگویند خانم ها! کاری انجام ندهید که مردان نامحرم شما را در ذهنشون دوره کنند، هنگام خلوت کردن با همسرانشان.
بنده تحقیقی را دیدم که تقریباً همه زنها چه اونها هایی که موارد حیا را رعایت میکنند و چه اون هایی که رعایت نمیکنند بی شدت انزجار داشتند از اینکه مرد غریبهای به آنها در این لحظه فکر کند و فکر های شهوترانی درباره آنها داشته باشد.
در این تحقیق آمده بود که مردان ـ تقریبا همشون ـ زنانی را در ذهنشان دوره می کردند که از آنها رفتار بیحیایی دیده باشند مثلاً شوخی های بدی دیده باشند، لباسهای نامناسبی اون خانم پوشیده باشه، حرف و نگاه بدی از اون خانم دیده باشند.
این موارد بی حیایی را که ما بیان میکنیم اون خانم ها انجام دادند و سبب شده اون مردها، اون زنان را در ذهنشون بیارند.
خداوند من و شما را از بی حیای دور نگه دارد.
[1] (سوره یوسف ، آیه 5)
[2] (سوره ص ، آیه 82)
[3] ٌ حُبُّ النِّسَاءِ وَ هُوَ سَيْفُ الشَّيْطَان. ( وسائل الشيعة، ج 20، ص 26)
[4] پیامبر عزیزمون فرمودند یاران حضرت عیسی از ایشان پرسیدند با چه کسی نشست و برخواست کنیم؟ ایشان فرمودند با کسانی که دیدن آنها شما را به یاد خدا بیندازد.
قَالَتِ الْحَوَارِيُّونَ لِعِيسَى يَا رُوحَ اللَّهِ مَنْ نُجَالِسُ قَالَ مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ. (الكافي (ط - الإسلامية)، ج 1، ص 39)
[5] قال النبی صلی الله علیه و آله : يَا عَلِيُّ لَا تُجَامِعِ امْرَأَتَكَ بِشَهْوَةِ امْرَأَةِ غَيْرِك. ( وسائل الشيعة، ج 20، ص 252)