فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
زائران دور حرم جمع شدهاند. کاسههای انار و قاچهای مرتب و سرخ هندوانه را روی سفرههای ترمه چیدهاند و زیر سایه آستان امن شاه خراسان به استقبال سردترین روز سالشان میروند.
به گزارش آستان نیوز، قدیمیترها وقت چله که میرسید، کرسی را خانه بزرگترها میانداختند. و همه، از عمه و عمو و خاله و دایی تا دامادها و عروسها و نوهها، به دستبوس بزرگ خاندانشان میرفتند. و چه بزرگی از او بزرگتر؟ حالا، به عادت آن سالها، اینجا، در این قطعه بریده شده از بهشت، کنج این رواقهای تو در تویی که عطر ملکوت میدهند، خیلیها آمدهاند تا سردترین شب سالشان را حتی اگر یک دقیقه، فقط یک دقیقه، بیشتر طول بکشد، اما، کنار مضجع شریف امامِ رئوفشان بگذرانند. کنار بزرگترین جوانمردی که جز درِ خانه او را زدن، سزاوار دستهای بی کس و کار نیست.
میگویند امامِ رضا (ع) کنار سفره فقیران مینشست، میگویند لقمه ایشان با لقمه آنان فرقی نداشت، میگویند همه امامانِ معصوم، مهربانند اما رأفت این آقا، طعم دیگری دارد. میگویند، اما، همه بهتر از آنچه میگویند را با گوشت و پوست و استخوان و جانمان فهمیدهایم! از آن روزها که هنوز نمیدانستیم ایستادن یعنی چه و دست توی دست پدر و مادرهایمان توی صحن انقلاب و دنبال کفترها، زمین خوردیم؛ تا امروز که قد کشیدیم و زندگی زمینمان زد و با یک بلیطِ قطارِ مشهد، باز هم کنج صحن انقلاب، دقیقا همانجا کنار درهای چوبی، از بست نواب، تکیه زدیم به مرمرهای خنک و توی خودمان مچاله شدیم و هایهای زیر پای آقا، گریه و زاری راه انداختیم.
و امشب هم حرم، مثل همیشه، مثل همان وقتها که آشوبیم و جز این خانه، پناهی نیست، ولوله است. دست و صورت آدمها یخ زده اما قلبهایشان گرم است به چشم توی چشم ایوانِ طلا شدن و زیر سایهاش نشستن. به بلند، ها کردنِ نَفَسهای سرد و پر کردن سینههای پر درد، با عطر خوش حرم. هر کسی آمده تا با خودش چیزی به صله ببرد در این طولانیترین شبِ سال. پیرمردی با کلاه نمدی سبز، نشسته کنار سقاخانه؛ عاقلهزنی با چادری مشکی و شالی پنبهای و بلند، تکیه زده به ویلچر؛ و جوانی با چند رشته موی سپید، دخیل بسته به پنجره فولاد و با یک آه عمیق، استغاثه میکند.
خوش به حال این احوال، که کنار محول الأحوالی چون ضامن آهو، قرار است سبک و سنگین شوند. حسودیام میشود بهشان. به زائرها. به این آدمها. که از کشورها و شهرها و روستاها و خیابانها و کوچهها و خانهها و اتاقهایشان دل کندهاند تا امشب را کنار محبوبی چون شاه خراسان، صبح کنند. چه میزبانی دلکشی. چه بده و بستان مبارکی. و چه عاشقانه دلگرمکنندهای در این روزگارِ سرد و خموش که عشق و رأفت یادمان رفته. که تمام فکر و ذکرمان شده چه بخورم و چه بپوشم و چطور خوش باشم.
این آدمهای شب چله، این سایههای بلند، این دل بریدههای دل بسته به نور، سلیقه به خرج دادهاند برای عاقبت به خیر شدن. نگاهشان میکنم. میایستم و تک به تک نگاهشان میکنم. یک دل سیر. به خندههایشان، به مناجاتشان، به دنبال شیطنت کوچولوها دویدنهایشان، به انارهای دان شده و قاچ هندوانههایشان، من به تمام جزییات با برکت شب چلهی چلهنشینان حرم، نگاه میکنم و فال حافظ را کنار چایخانه دبش آقا علی بن موسی الرضا (ع) میگیرم: «گر چنین جلوه کند مغبچه بادهفروش، خاکروبِ درِ میخانه کنم مژگان را ...»
توصیه تأملبرانگیز حاج قاسم به برادرزادهاش
حاج قاسم سلیمانی: مهدی جان!
۱- تمام کسانیکه به کمالی رسیدند، خصوصاً کمالات معنوی که خود منشأ و پایه دنیوی هم میتواند باشد، منشأ همه آنها سحر است. سحر را دریاب. #نماز_شب در سن شما تأثیری شگرف دارد اگر چندبار آن را با رغبت تجربه کردی، لذت آن موجب میشود به آن تمسک یابی.
۲- زیربنای تمام بدیها و زشتیها دروغ است.
۳- احترام و خضوع در مقابل بزرگترها خصوصاً پدر و مادر؛ به خودت عادت بده بدون شرم دست پدر و مادرت را ببوسی، هم آنها را شاد میکنی و هم اثر وضعی بر خودت دارد.
عمویت ۹۱/۸/۱۷
هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به آرشیو تقویم نجومی وصل شوید
https://eitaa.com/joinchat/3894346120C80bb50fd15
یا شمس الظّلام! گرمای فطرت نیز دیگر حریفِ یخبندانِ دلهایمان نیست!
امّا خدای مهربان، وجودِ نازنینتان را ذخیره نگاه داشته است، تا با حرارتِ دستانِ از بندِ غیبت رستهتان، بهارِ دلها و عقولِ بشری را محقّق نمایید!
اکنون اختیار با ماست که با زمستانِ جهل بسازیم یا طلوعِ شما و شکوفاییِ عقلهایمان را بخواهیم!
الهی، عجّل لِظهور ولیّک!
ظرائف سلوکی
فرهنگ جمعه
یکی از ویژگی هایی که در روایات ، از برای امت رسول اکرم صلی الله و علیه و آله و سلم ذکر شده و آن ویژگی این امت را نسبت به امم قبلی ممتاز کرده است ، داشتن روز جمعه است .
آداب اجتماعی و فردی و اعمالی عبادی از برای هر فرد مسلمان ، برای این روز شریف ذکر شده که لازم است هر مومن با انجام و مداومت بر آنها بر مسلمانی خود بیفزاید.
از منظر احادیث اهل بیت علیهم السلام ، با فضیلت ترین روز هفته و عید ، روز جمعه می باشد و در لغت جمعه را به معنای پیوستن و به فارسی به آن ادینه معنا می نمایند.
روز جمعه روز کامل شدن مراحل خلقت آدم ابوالبشر ، واقع شدن روز قیامت و رستاخیز ، به سامان رسیدن کار پیامبر اکرم و روز پیمان گرفتن جهت جانشینی و ولایت اهل بیت علیهم السلام در عالم میثاق می باشد.
پاداش اعمال نیک و بد ، در روز جمعه دو چندان شده و کسانی که در شب جمعه و یا روز جمعه از دنیا می روند ، مشمول عنایت ویژه پروردگار می شوند.
آداب روز جمعه :
- برنامه فرهنگی و دانش افزایی
حضرت فرمودند : وای بر کسی که هر روز جمعه ، خود را برای کار دینش ، فارغ نسازد تا بتواند در باره ی دینش بپرسد.
- برنامه بهداشتی
غسل جمعه ، چیدن ناخن ، کوتاه کردن موی پشت لب شستن سر با گل خطمی ، استعمال عطر .
- برنامه ی عبادی
شرکت در نماز جمعه ، دعا برای امام عصر ، چشم داشتن به فرج آن بزرگوار ، صلوات فرستادن .
- برنامه ی اجتماعی
عیادت از بیمار ، دیدار مومنین ، حضور تشیع جنازه ، دادن صدقه .
- برنامه خانوادگی
اقداماتی که موجب خوشنودی و خرسندی خانواده و فرزندان می شود ، سفارش شده است. خریدن میوه و خوراکی مورد علاقه که در برخی احادیث ، به عنوان عوامل شادی افرین برای خانواده ذکر شده اند.
با اقتباس از کتاب فرهنگ نامه جمعه - استاد ری شهری
پ.ن : به جهت رعایت اختصار ، از آوردن منابع احادیث ، معذوریم.
اعمال روزها و شب های #هفته
آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #شنبه
➡️ 1da.ir/TXfZ6s2I
هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به آرشیو تقویم نجومی وصل شوید
https://eitaa.com/joinchat/3894346120C80bb50fd15
مرحوم آقا شیخ رجبعلی خیاط(ره):
در #بیداری_سحر و #ثُلث_آخر_شب، آثار عجیبی است.
هر چیزی را که از خدا بخواهی در بیداری سحرها می توان حاصل نمود. از گدایی سحرها کوتاهی نکنید که هر چه هست، در آن است. عاشق خواب ندارد و جز وصال محبوب چیزی نمی خواهد.
وقت ملاقات و رسیدن به وصال، هنگام سحر است.
🔸 هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به #تالار اعلام حضور برنامه صبحگاهی وصل شوید🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/1950941202Cc9bd9e5832
هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به اتاق تدبر درقرآن وصل شوید
http://eitaa.com/joinchat/405012492Cc725cc528e
هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به #اتاق نهج البلاغه وصل شوید🔻
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/nahjol_balag
چراغ روشن!
تصور کن در جادهای تاریک با اتومبیل در حال رانندگی هستی و برای یک لحظه چراغهای ماشینت خاموش میشود!
چه احساسی به تو دست میدهد؟
احساس ترس، احساس ناامنی و از همه بدتر احساس نابینایی!
و وقتی بعد از لحظاتی چراغ ماشینت که روشن میشود، متوجّه میشوی که چراغهای ماشین، چه نقشی در پیدا کردن راه و جاده داشته و دارند!
حالا با هم قسمتی از زیارت جامعهی کبیره را بخوانیم:
«السّلام علی ائمّة الهدی و مصابیح الدجی ...»
سلام بر پیشوایان هدایت و چراغهای روشنگر در تاریکیها ....
امام زمان ارواحنافداه چراغ روشنی بخش در جادهی تاریک زندگی هستند!
کافی است محبّت و مودّت آن را در دلت روشن کنی و ببینی که چگونه راه را در ظلمات و تاریکیها پیدا خواهی کرد!
امتحان کن و خواهی دید که این سخن هرگز یک استعارهی ادبی نیست!