هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
پاسخ 👇⬇️⬇️
این سؤال و پاسخش یک مقولهی مستقلی در بحث احکام است، اما هدفش ممکن است کاملاَ سیاسی باشد از این رو باید عزیزان کاملاً هوشیار و بصیر باشند.
🔸وقتی سؤال از احکام شرعی تدفین یا نبش قبر میشود، هیچ اختصاصی به شهید یا غیر شهید ندارد، اما وقتی مصداق آن تفحص برای یافتن اجساد شهدا میشود، باید فهمید که درد چیز دیگریست و هدف القائات دیگری میباشد.
🔸در ضمن دقت شود که هیچ لزومی ندارد، هر حکمی عیناً در زمان گذشته مصداق داشته باشد، بلکه احکامش وجود دارد. مگر در گذشته بانک و بیمه بود؟ پس برای تحصیل علم فقه و احکام، از سوی خود منبعسازی و مذهب سازی (مثل اخباریون یا ...) ننماییم.
لذا خواه در گذشته مصداق داشته باشد یا نداشته باشد، به بررسی موضوع میپردازیم.
الف – حرمت نبش قبر:
🔸نبش قبر به طول کلی حرام است، اما به صورت مطلق حرام نیست، بلکه در موارد متعددی جایز است و حتی گاه لازم و واجب هم میشود ،
البته نه این که هر کسی به میل خودش مورد تشخیص دهد و نبش قبر کند، بلکه کسب اجازه لازم است.
به عنوان مثال: 👈اگر متوجه شوند که میتی بدون غسل دفن شده – اگر نبش قبر مقتول برای تحقیق در مورد کیفیت قبر و یافتن قاتل انجام پذیرد – اگر قبر در مسیر آب قرار گیرد و ... .
مسئله (مقام معظم رهبری):
(مسأله 678) شكافتن قبر در چند مورد حرام نيست: ا
🔸وّل: آن كه ميّت در زمين غصبى دفن شده باشد و مالك زمين راضى نشود كه در آن جا بماند.
دوم: آن كه كفن يا چيز ديگرى كه با ميّت دفن شده، غصبى باشد و صاحب آن راضى نشود كه در قبر بماند، و يا چيزى از مال خود ميّت كه به ورثه او رسيده با او دفن شده باشد و ورثه راضى نشوند كه آن چيز در قبر بماند ولى، اگر چيز مختصرى از مال او كه به ورثه به ارث رسيده ـ مانند انگشتر و نحو آن ـ با او دفن شده باشد، در جواز نبش براى در آوردن آن تأمل و اشكال است، خصوصاً اگر اجحاف بر ورثه نباشد. و اگر وصيّت كرده باشد كه دعا يا قرآن يا انگشترى را با او دفن كنند، در صورتى كه وصيّتش بيشتر از يك سوم مال او نباشد، براى بيرون آوردن آنها نمىتوانند قبر را بشكافند.
🔸 سوم: آن كه ميّت بى غسل يا بى كفن دفن شده باشد يا بفهمند كه غسل او باطل بوده يا به غير دستور شرع كفن شده يا در قبر، او را رو به قبله نگذاشته باشند.
🔸 چهارم: آن كه براى ثابت شدن حقّى بخواهند بدن ميّت را ببينند.
🔸پنجم: آن كه ميّت را در جايى كه بىاحترامى به اوست، مثل قبرستان كفار، يا جايى كه كثافات و خاكروبه مىريزند دفن كردهباشند.
🔸 ششم: آن كه براى يك مطلب شرعى كه اهميت آن از شكافتن قبر بيشتر است قبر را بشكافند; مثلاً بخواهند بچّه زنده را از شكم زن حاملهاى كه او را دفن كردهاند بيرون آورند.
🔸 هفتم: آن كه بترسند درندهاى بدن ميّت را پاره كند يا سيل او را ببرد يا دشمن او را بيرون آورد.
🔸 هشتم:آن كه بخواهند قسمتى از بدن ميّت را كه با او دفن نشده، دفن كنند ولى، احتياط واجب آن است كه آن قسمت از بدن را به گونهاى در قبر بگذارند كه بدن ميّت ديده نشود.
ب – نبش قبر:
نبش قبر و حتی به منظور یافتن اجساد، اختصاصی به شهدا ندارد. این تشکیک آنها مثل این است که بگویند: اگر در جایی زلزله آمد، اگر آواری ریخت، اگر کوهی ریزش کرد، اگر رانشی صورت گرفت ... و عدهای مدفون شدند، دیگر هیچ اقدامی جهت تفحص برای یافتن اجساد صورت نگیرد، چون حکم نبش قبر دارد! یا آن که خیر، بلکه میخواهند بگویند: در هیچ موردی، به جز یافتن اجساد شهدا اشکال ندارد⁉️
ج – هدف از شبهه:
حال که معلوم شد نبش قبر به صورت مطلق حرام نیست و در برخی از موارد جایز و حتی در برخی از موارد واجب هم میشود، باید توجه داشت که هدف از طرح این سؤال و اختصاص مثالش به ⬇️⬇️
«تفحص برای یافتن اجساد شهداء» و با قید «انتقال به داخل» برای چیست⁉️
دلشان برای احکام اسلامی سوخته یا برای اجساد و یا برای خانوادههای چشم به راه آنان⁉️
🔸هیچ کدام، بلکه از یافتن اجساد، کشف چگونگی و محل شهادت آنان، شناسنامهدار شدن آنان، بازگشت دادن آنها به موطن، تشییع پرشکوه مردم و نمایش زنده بودن فرهنگ شهادت در بین مردم و بالاخره حفظ احترام و تدفین محترمانهی آنان و هم چنین توزیع آنان در شهرها و مراکز متفاوت و یابود و بزرگداشت آنان و ...، ناراحت هستند.
نکته:
ببینید چقدر دقیق کار میکنند⁉️
چقدر برای ضد تبلیغ در عرصه جنگ نرم، از هیچ موضوعی (حتی تفحص برای یافتن اجساد شهدای جنگ تحمیلی) نمیگذرند⁉️
و در ضمن ببینید که چطور برای ایجاد انحراف، تشکیک و شبهه در ذهن مردم، از هر راهی وارد میشوند و به هر وسیلهای [هر چند اسلام، قرآن، احکام و ...] باشد، متوسل میشوند.
#نبرد_روایتها
#عملیات_روانی
هدایت شده از جان من و سید علی💕
چرا برخی قبر اموات را حفر نموده وکاوش میکنند آیا اینکار حرام نیست ⁉️
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
نبش قبر مؤمن حرام است. اما در مواردی این حرمت برداشته می شود که عبارت است از:
میّت در زمین غصبى دفن شده باشد و مالک زمین، راضى نشود که در آن جا بماند
پاسخ تکمیلی را در آدرس مد نظر دنبال کنید 👇⬇️
https://www.islamquest.net/fa/archive/en21371
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🔰 #پاسخهای_مرتبط
اصطلاح جهان سوم از کجا آمد؟ آیا هنوز جهان سومی وجود دارد؟ 👇
https://www.khabaronline.ir/news/223920/%D8%A7%D8%B5%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%86%D9%88%D8%B2-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85%DB%8C-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
🔰جهان سوم به توسعه نیاز دارد یا به دموکراسی؟👇
http://ensani.ir/fa/article/94379/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DB%8C%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%85%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C-
هدایت شده از مهاجر
💠 اساسا تفحص شهدا، نبش قبر محسوب نمی شود تا بخواهیم برای توجیه آن به موارد جواز نبش قبر رجوع کنیم!!!
💠برای تقریب به ذهن، بلاتشبیه تلاش برای پیدا کردن بدنهای کسانی که بر اثر زلزله و سیل و ... مدفون شده اند مصداق نبش قبر است؟!!
💠در بینش اسلامی و فرهنگ دینی پیکر اموات و متوفیانی که به دلائل گوناگون بر روی زمین مانده و امکان دسترسی به ابدان آنان نیز وجود دارد، باید در مکانهای مناسب و با آداب اسلامی به خاک سپرده شوند.
💠حال شهدا که دارای منزلت والا و جزو بندگان و اولیای خاص خداوند سبحان هستند و با رشادتها و ایثارگریها، عزیزترین سرمایه انسانی خود را در راه اهداف متعالی اسلام فدا می کنند و در معرکه جنگ و جهاد مظلومانه به شهادت می رسند، پیکرهای مطهرشان دارای قداست و اهمیت بالاتری است.
💠 اگرچه بر طبق روایات، شهدای معرکه غسل و کفن ندارند، اما آداب دفن بر آنها مترتب است و لازم است با شکوه و عظمت تشییع و به خاک سپرده شوند.
💠تفحص و خاکسپاری پیکر مطهر شهدای به خاک و خون افتاده کربلا - که در رأسشان پیکر شریف حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام بود- بعد از سه شبانه روز، الگویی برای اقدام مجاهدانه جستجو و تفحص پیکرهای شهدای هشت سال جنگ تحمیلی است.
💠تلاش مجدانه و طاقت فرسا برای یافتن پیکرهای مطهر شهدا و بازگرداندن شهدا به خانواده هایشان و تشییع و خاکسپاری آنان در محلهای مناسب، هم تکریم و تعظیم به مقام شهدا و احترام و سپاسگذاری از خانواده آنان و هم سر منشأ آثار و برکات فراوان در کشور است.
#سوال.
امام حسین علیه السلام چه کاری برای ما انجام داده که باید براش عزاداری بگیریم.
ما برای پدر و مادر عزاداری میگیریم که برای ما زحمت زیادی کشیدن و همچنین برای عزیزانمان..
این سوال شخصی است که زیاد به دین و...اعتقاد نداره.و از پسر من پرسیده..ممنون میشم جواب بدید.
هدایت شده از جان من و سید علی💕
چرا ما باید برای امام حسین علیهالسلام که 1400 سال پیش شهید شده عزاداری کنیم⁉️
ولی برای عزیزانمان که یک سال از مرگشان گذشته عزاداری نکنیم⁉️
#پاسخ⬇️👇
🔶 اول: مردم هر دین و ملتی اسطوره و الگویی دارند که برای آنها ارزش زیادی قائلند. هر ساله برای آنها مراسم یادبودی میگیرند تا با افکار و اهداف آنها بهتر آشنا شوند و راه و هدف آنها را در زندگی خود قرار دهند.
🔸 مثلا در کشور کاستاریکا مسیحیان کاتولیک به مدت یک هفته در معبد مقدس جمع میشوند و عزاداری میکنند. در پرتغال مسیحیان هر ساله در معبد فاطیما جمع میشوند و عزاداری و دعا میکنند. در آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، بلغارستان، لهستان و رمانی مسیحیان سالروز به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی علیهالسلام را با پیادهروی در خیابان و عزاداری گرامی میدارند.
🔷 دوم: همه مردم سعی میکنند تا خانه های خود را، رو به خورشید بسازند، چون به نور خورشید نیاز دارند، ولی خورشید به انسانها نیازی ندارد.
🔹 همانطور که خدا به عبادت ما نیازی ندارد، امام حسین هم به عزاداری و گریه ما نیازی ندارد.
♦️ سوم: اگر ما هر ساله برای امام حسین علیهالسلام گریه و عزاداری میکنیم، در واقع اهداف ایشان را برای خودمان یادآوری میکنیم. پس عزاداریسیدالشهدا برای ما کلاس درس و فرهنگ زندگی است.
پاسخ تکمیلی در لینک زیر 🔻⬇️🔻
https://btid.org/fa/news/215694
#پاسخ_به_شبهات
#عزاداری
#امام_حسین_علیه_السلام
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
🔆 متن شبهه :
چرا براي اهل بيت گريه و عزاداري کنيم؟ آن ها که جایشان در بهشت است. برای من هم سوال شد
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣ مگر گريه ما بر افراد به خاطر اين است که آنها بعد از مرگ جايشان بد است؟؟!! مگر ناراحتي ما براي امام حسين اين است که آنها الآن در ناراحتي هستند؟؟!! مگر پدري که براي مرگ کودک خردسال خود گريه مي کند گمان کرده که الآن او در جهنم و ناراحتي است؟؟!! با اين حساب سوال شما ما بايد براي شمر و يزيد گريه کنيم نه امام حسين (ع) چون آنها در جهنم هستند و بايد به حال آنها گريست!!!
2⃣ بايد بدانيد ما چند نوع گريه داريم: گريه ترحم، گريه شوق، گريه اعتقادي ، گريه احساسي ، گريه ترس ، گريه حزن و حسرت، گريه فقدان.
3⃣ وقتي ما براي امام حسين گريه مي کنيم و اشک مي ريزيم براي اين است که اولا ولي خدا را دعوت کردند و بي يار و ياور گذاشته و کشتند ثانيا گريه بر مصائب امام حسين مي کنيم که چقدر به آن حضرت ظلم شد حتي به طفل 6 ماهه او هم رحم نکردندثالثا براي اين که ولي خدا را از ما گرفتند رابعا براي اين که حسرت مي خوريم چرا نبوديم که ولي خدا را ياري کنيم و به فيض شهادت نائل شويم خامسا براي شوق به شهادت و رسيدن ياران امام به آن فيض عظيم و ...
4⃣ پس گريه ما بر امام حسين علت هاي مختلفي دارد اما:
علت اينکه در روايات اينقدر بر گريه سفارش شده است و ائمه(سلام الله عليهم) نيز عزا مي گرفته و به آن تشويق مي کرده اند اين است که عاشورا يک مکتب عقلي و فلسفي است که مي بايست در ميان مردم تا قيامت باقي بماند، اما هر مکتب عقلي براي ماندگاري بايد با عاطفه انسان پيوند بخورد، يعني عشق و محبت و شور و حرارتِ آن است که ضامن بقاء آن مکتب است. به همين خاطر پيامبر(صلي الله عليه و آله) مي فرمايند:
▪️«إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةً فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَا تَبْرُدُ أَبَدا»؛ به درستي که در قتل حسين(سلام الله عليه) حرارتي است در دلهاي مومنين که هرگز سرد نميشود» نشان از اهميت اين حرارة و شور در بقاي اين مکتب در قلوب مومنين دارد.
5⃣ گريه براي پيامبر(صلي الله عليه و آله) و اهل بيت(عليهم السلام) تلفيقي از عشق و مصيبت است، يعني شدن عشق و شدت مصيبت، حجم و سطح اين گريه را تعيين مي کند، بالا و پايين رفتن هر کدام از اين دو شاخص در شدت گريه تاثير دارد، اگر عشق نباشد شخص مقابل به بدترين وجه هم کشته شود ممکن است انسان ناراحت شود اما گريه نکند، و اگر عشق باشد اما مصيبت نباشد باز هم در کاهش گريه نقش خواهد يافت.
6⃣ حسين عليه السلام مکتب عملي در اسلام تأسيس کرد و نمونه عملي قيام هاي اصلاحي است خواستند مکتب حسين زنده بماند خواستند حسين سالي يک بار با آن نداهاي شيرين و عالي و حماسه انگيزش ظهور پيدا کند... خواستند تربيت حسيني زنده بماند و پرتوي از روح حسيني در اين ملت بتابد...
7⃣ حيات و زندگي شما بستگي به اين حادثه دارد انسانيت و شرف شما بستگي به اين حادثه دارد اسلام را با اين وسيله مي توانيد خوب زنده نگه داريد... هرچه ما در اين راه کوشش کنيم به شرط اينکه هدف اين کار را تشخيص بدهيم بجاست اما متأسفانه عده اي اين را نشناختند خيال کردند که بدون اينکه مردم را به مکتب حسين عليه السلام آشنا کنيم به فلسفه قيام حسيني آشنا کنيم عارف به مقامات حسيني کنيم همين قدر که مردمي آمدند و نشستند و يک گريه اي را نفهميده و ندانسته کردند ديگر کفاره گناهان است (حماسه حسيني،شهيد مطهري، ج1 ص 78)
8⃣ اين که سفارش فراوان به اشک ريختن و عزاداري کردن نمودهاند براي آن است که اشک بر شهيد اشتياق به شهادت را به همراه دارد خوي حماسه را در انسان زنده و طعم شهادت را در جان او گوارا ميگرداند چون اشکْ رنگ کسي را مي گيرد که براي او ريخته ميشود و همين رنگ را به صاحب اشک نيز ميدهد از اين رو انسان حسيني منش نه ستم ميکند و نه ستم ميپذيرد (حماسه و عرفان آيت الله جوادي آملي ص 312)
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.