#سوال
میخواهم بدانم چرا نقش مردم در قانون جمهوری اسلامی بیشتر از نقش مردم در زمان حضرت امیرالمومنین هست؟
هدایت شده از h...m.p.r
یک.
اصطلاح «جمهورى» در فلسفه سیاسى مفهومى معین، ثابت و غیرقابل تغییر ندارد. این اصطلاح گاه در مقابل رژیم سلطنتى و گاه در برابر رژیم دیکتاتورى و خودکامه به کار مى رود. این اصطلاح طیف وسیعى از حکومت هاى متفاوت را شامل مى شود؛ مثلاً نظام حکومتى در آمریکا، فرانسه و خیلى از کشورها، جمهورى است و حتى شوروى سابق -که رژیم سوسیالیستى داشت خود را جمهورى مى خواند. بنابر این جمهورى شکلى از حکومت و نظام سیاسى است که مى تواند محتواهاى گوناگون و متفاوتى -اعم از توتالیر، دموکراتیک و اسلامى را پذیرا شود و منحصر در یک محتوا و نظام سیاسى خاص نباشد.
دوم.
ساختار نظام جمهورى اسلامى، نه در زمان پیامبر اکرم(ص) سابقه داشت و نه در زمان حضرت امیر(ع). علّت انتخاب این ساختار به دلیل، بیشترین انطباق پذیرى آن با اصول و چارچوب هاى کلى اسلام با توجه به شرایط و مقتضیات زمان حاضر است؛ زیرا با قید «اسلامیت» دو ویژگى مهم ساختار نظام سیاسى اسلام (ضرورت مشروعیت الهى حاکم و ضرورت اسلامیت قوانین)، رعایت شده است. با قید «جمهوریت» به مردم به عنوان مهم ترین مبدأ شکل گیرى و کارآمدى نهادهاى حکومتى توجه شده و مقتضیات زمان و شکل گیرى ساختارهاى متناسب آن (مانند تفکیک قوا)، مدنظر قرار گرفته است.
لازم است، حاکم با مشورت از نظریات مردم آگاه گردد و در مدیریت هر چه بهتر جامعه از آن بهره ببرد، ولی بهر حال تصمیم گیری نهایی بر عهده خود اوست که آیا به رأی خود عمل نماید یا به رأی دیگران، بله در جایی که حکم مسئله ای از جانب خداوند متعال و معصومین (ع) بیان شده باشد، حاکم موظف است بر طبق آن عمل نماید، هرچند بر خلاف نظر مردم باشد، و مردم حق اعتراض ندارند؛ زیرا خود پذیرفته اند که حکومتشان بر اساس دستورات الاهی و قوانین اسلام باشد. امام علی (ع) در این باره می فرماید: «این که گفتید با شما مشورت کنم، به خدا سوگند من رغبتی به ولایت و حکومت نداشتم، ولی شما مرا بدان فرا خواندید و بر عهده ی من گذاشتید و من خوف آن داشتم که با رد کردن درخواست شما، امت به اختلاف دچار شود، پس وقتی بر عهده ی من نهاده شد، به کتاب خدا و سیره و سنت رسول اکرم (ص) نظر کردم و بر اساس راهنمایی کتاب و سنت عمل کرده و از آنها پیروی کردم و نیازی به نظر شما و دیگران نداشتم، ولی اگر در موردی در کتاب خدا و سنت پیغمبر حکمی را نیافتم و نیازمند مشورت شد، با شما مشورت می کنم».
نظر امام قُدّس سرّه الشریف از همان ابتدای انقلاب این بود که «شیوۀ حکومت» و «قانون اساسی» آن باید با نظر مستقیم مردم باشد به همه پرسی گذارده شود تا شیوۀ حکومتی خاصّی بر مردم تحمیل نشود بنا بر این برای تعیین نوع حکومت در روز 12 فروردین سال 1358 رأی گیری سراسری برگزار و با رأی بیش از (98درصد) شیوۀ حکومتی « جمهوری اسلامی » توسط مردم تعیین گردید.
#سوال
چرا رهبرانقلاب برای یکی از پنج قلوها
اسم سارا را انتخاب کردند معمولا سارا رامسیحی هابرروی فرزندانشان میگذارند؟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
🛑وقتی که می اندیشم که محبت رهبر معظم انقلاب شامل حال ما شده و پنج نام نیکو بر فرزندانم نهاده اند و بسیار خشنودم و احساس می کنم مورد توجه پدر بزرگوار ایران قرار گرفتهام...
✳️ سارا، زهرا، مریم، احمد و محمد» نام پنج قلوهایی است که قرار است تا روزهای آینده پا به عرصه گیتی بگذارند؛ پدر ۳۳ ساله شان «محمود» این روزها منتظر پنج قلوهای خوش قدم است تا حسابی عیال وار شود؛ می گوید وقتی شنید که همسرش در دومین بارداری خود پنج فرزند به دنیا می آورد، ابتدا غافلگیر شد اما حالا خیلی خوشحال است و برای تولدشان روز شماری می کند.
🔺پنج قلوهایی که نامشان مزین به نگاه رهبری شد -ایرنا-خبرگزاری جمهوری اسلامی
irna.ir/news/85195773
هدایت شده از نجمه کبیریان
حضرت آقا روحی فداه بسیار زیبا و با مفهوم چنین کردند
سارا را انتخاب کردند از آیین ابراهیمی ع
مریم را از آیین عیسی مسیح ع پیامبر بزرگ خدا
زهرا از اسلام
و همه در پناه خاتم الانبیا ع احمد و محمود
قابل ذکر است
سارا ابتدا در زبان عبری مورد استفاده قرار گرفته ،و نام همسر حضرت ابراهیم ع نیز بوده. البته بعضی گویند که نام وی "ساره" بوده ولی در واقع "ساره" همان "سارا" ست که در زبان عربی به دلیل عادت اعراب به استفاده از"ة" در انتهای نامهای دخترانه اینگونه تلفظ میگشته. و در این زبان به معنای "جاری و روان" است.
در زبان فارسی سارا به معنای زلال، پاک ،بی قل و غش است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبهه
زمینه سازی قالیباف
برای گران کردن سوخت
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
تکذیب شد❌
👈محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی چندی پیش با اشاره به اینکه کشور نیازمند تصمیمات شجاعانه، سخت و تلخ است، اعلام کرد که «باید این تصمیمات را بگیریم و پای آن بایستیم و بفهمیم که این تصمیمات قابل اجراست.»
👈بر همین اساس نیز شایعاتی در فضای مجازی منتشر شد که منظور قالیباف از این سخنان افزایش قیمت بنزین است.
در همین راستا داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در واکنش به این موضع گیری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: یکی از تصمیمات سخت پیش روی تیم اقتصادی دولت، تقویت ثبات و پیش بینی پذیری در اقتصاد و پرهیز از هرگونه شوک درمانی است. سیاستهای غیرقیمتی انرژی میتواند بدون ایجاد تکانههای جدید به بهینه سازی مصرف انرژی کمک کند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#سوال
🔴 آنها که یقه روحانی را در دست داشتند و او را به دیوار میکوبیدند چرا امروز سکوت کردهاند؟ /سلام مردم را به رئیسی برسانید
💢روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به انتقاد از سکوت بسیاری از چهره های اصولگرا نسبت به وضعیت امروز معیشت مردم پرداخته است.
در این مطلب آمده است؛
📌در دولت روحانی تا مقداری اوضاع سخت میشد، از همه طرف بر او سخت میشوریدند و به تیر کلامش میبستند که کجایی و حواست کجاست که باد در سفره مردم میپیچد؟
📌حتی از کسانی که در دولت احمدینژاد بر کاستن از وعدههای غذایی و گذاشتن اشکنه بر سر سفره، توصیه میکردند. همین که یقه روحانی را در دست داشتند و به دیوار میکوبیدند که سفره مردم نباید کمرونق باشد، حال جامعه را خوش میکرد.
📌فقط این که چرا امروز زبان در کام کشیدهاند، جای سؤال دارد. حالا که خیلی از داشتههای سابق در دولت روحانی به آرزو تبدیل میشود، آرزو به دل ماندهایم که خدمت جناب رئیسی هم سلام مردم را برسانند.