#شبهه
وقتی از ما سوال میشه که نماز و روزه برای خودماست پس چرا خدا از ما بازخواست میکنه باید چه جوابی بدیم؟
هدایت شده از h...m.p.r
آیا خداوند به عبادات ما نیاز دارد که امر به عبادت نموده است؟
⬇️ پاسخ⬇️
✅خداى متعال در آیات 15ـ17 سوره «فاطر»، براى بیان این حقیقت که ما نیازمند به عبادت او هستیم، نه او نیازمند به عبادت ما،⬅️ مى فرماید: (اى مردم! شما نیازمند به خدا هستید و او از هر نظر بى نیاز و شایسته حمد و ستایش است)؛ «یا أَیُّهَا النّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللّهِ وَ اللّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ».
چه سخن مهم و پر ارزشى، که موقعیت ما را در عرصه عالم هستى در برابر هستى بخش، روشن مى سازد، و بسیارى از معماها را مى گشاید، و به سؤالات زیادى پاسخ مى گوید.
💢آرى، بى نیاز حقیقى و قائم بالذات در تمام عالم هستى، یکى است، و او خدا است، همه انسانها، بلکه همه موجودات سر تا پا نیازند و فقیر و وابسته به آن وجود مستقل که اگر لحظه اى ارتباطشان قطع شود هیچ اند و پوچ.
💢همان گونه که او بى نیاز مطلق است، انسانها فقر مطلقند، و همان گونه که او قائم به ذات است، مخلوقات همه قائم به او هستند، چرا که او وجودى است بى نهایت از هر نظر، و واجب الوجود در ذات و صفات.
⬅️با این حال، او چه نیازى به عبادت ما ممکن است داشته باشد؟، این ما هستیم که از طریق عبادت و اطاعت او، راه تکامل را مى پیمائیم، و به آن مبدأ بى پایان فیض در پرتو عبودیتش لحظه به لحظه نزدیکتر مى شویم، و از انوار ذات و صفاتش بهره مى گیریم.
💢بنابراین، انسانها نیازمند به او هستند و نه غیر او، و لذا هرگز نباید سر تعظیم و تسلیم بر آستان غیر او بگذارند، و رفع نیازمندى خود را از غیر او بطلبند، که آنها نیز همه مانند خودش نیازمند و محتاجند، حتى بزرگداشت پیامبران الهى و پیشوایان حق، به خاطر آن است که، فرستادگان و نمایندگان اویند، نه این که: از خود استقلال دارند.
⬅️از این رو، او هم «غنى» است و هم «حمید»، یعنى در عین بى نیازى آن قدر بخشنده و مهربان است که شایسته هرگونه حمد و سپاس گزارى است، و در عین بخشندگى و بنده نوازى، از همگان بى نیاز مى باشد.
💢توجه به این واقعیت، دو اثر مثبت در انسانهاى مؤمن مى گذارد، از یک سو، آنها را از مرکب غرور و خود خواهى و طغیان پیاده مى کند، و به آنها هشدار مى دهد که، چیزى از خود ندارند که به آن ببالند، هر چه هست امانت هاى پروردگار نزد آنهاست.
و از سوى دیگر، دست نیاز به درگاه غیر او دراز نکنند، و طوق عبودیت غیر اللّه را بر گردن ننهند، از رنگ همه تعلقات آزاد باشند، تا همگان غلام همتشان گردند.
مؤمنان با این دید، و جهان بینى، هر چه در عالم مى بینند از پرتو وجود او مى دانند، و هرگز توجه به اسباب، آنها را از «مسبب الاسباب» غافل نمى کند.
⬅️در آیه بعد، براى تأکید همین فقر و نیاز انسانها، به او مى فرماید: (اگر بخواهد شما را مى برد، و خلق جدیدى را مى آورد)؛ «إِنْ یَشَأْ یُذْهِبْکُمْ وَ یَأْتِ بِخَلْق جَدِید».
💢بنابراین، او نیازى به شما و عبادتتان ندارد، و این شما هستید که به او نیازمندید.
⬅️این آیه، نظیر مطلبى است که در آیه 133 سوره «انعام» آمده، آنجا که مى فرماید: «وَ رَبُّکَ الْغَنِیُّ ذُو الرَّحْمَةِ إِنْ یَشَأْ یُذْهِبْکُمْ وَ یَسْتَخْلِفْ مِنْ بَعْدِکُمْ ما یَشاءُ کَما أَنْشَأَکُمْ مِنْ ذُرِّیَّةِ قَوْم آخَرِینَ»؛ (پروردگار تو بى نیاز و مهربان است، اگر بخواهد شما را مى برد، و به جاى شما هر کس را بخواهد جانشین مى سازد، همان گونه که شما را از نسل اقوام دیگرى به وجود آورد).
⬅️او، نه نیازى به طاعت شما دارد، و نه بیمى از گناهانتان، و در عین حال رحمت واسعه او همه شما را در بر گرفته است، نه از میان رفتن تمام جهان چیزى از عظمت او مى کاهد، و نه آفرینش این عالم، چیزى بر مقام کبریائى او افزوده.
⬅️و در آخرین آیه، باز به عنوان تأکید مجدد مى فرماید: (و این کار براى خدا ناممکن نیست)؛ «وَ ما ذلِکَ عَلَى اللّهِ بِعَزِیز».
💢آرى، او هر چه را اراده کند، به آن فرمان مى دهد: موجود باش! آن نیز بلافاصله موجود مى شود، انسان که سهل است، این سخن درباره تمام عالم هستى صادق است.
به هر حال، اگر به شما دستور ایمان و اطاعت و پرستش مى دهد، همه براى خود شما است، و سود و برکات آن عائد خود شما مى گردد.
____________________________
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از h...m.p.r
#پاسخی_دیگر 👇
⁉️خداوند که بی نیاز است ، پس چرا ما را به عبادت و بندگی خود دستور داده است ؟
👇پاسخ👇
https://www.pasokhgoo.ir/node/3329
_____________________
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
سلام صبح بخیر
#سوال
یک نفر داد زد چرا غزه؟
نان ما واجب است یا غزه ؟
چراغی که خانه رواست به مسجد حرامه
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
🔴یک نفر داد زد چرا غزه..
احسنت به چنین شاعر با بصیرتی
شاعر در شعرش به نوعی با زبان کنایه
با مردمی که خود را روشنفکر میدانند و با سکوتشان در برابر ظلم آشکار بر مردم فلسطین وغزه سکوت میکنند ویا زبان انتقاد که غزه به ما چه مربوط!
انسانیت به ما چه مربوط! سخن گفته.
یعنی روشنفکری میشود که در حقیقت روشنفکر نیست سیاه فکر است.
شعری که زبان حال عده ای تهی مغز بی سواد ومعاند را بر ملا میسازد.
اما با اینحال در ایران شاهد آن هستیم که بسیاری از سیه فکران دانشگاهیان، اهالی بی ادبیات وبی هنر یا نسبت به این اتفاقات سکوت کرده یا نهایتاً با تأخیر با پناه بردن به حرفهای بی مغز و غیر بشر دوستانه واکنشی به اقدامات صهیونیستها و حامیان آن نداشتند. به تعبیری، تیره فکران به جای روشنفکران که همواره به مدد ارتباط پیوسته خود با تودههای مردم آنان را هدایت و راهنمایی میکنند و منشأ تحولات مهم فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حقوقی در جوامع محسوب میشوند، در کشور ما و در چنین برههای غایبان اصلی میدان هستند. وبا اینکه این عده از رفاه خوبی برخوردارند اما برای تشویش اذهان عمومی و یا لجاجت شعار سر میدهند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!!
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#شبهه
حالا که ثابت شد ما باید برای خودمان عبادت کنیم پس خدا نباید مارو برای نخواندن نماز به جهنم ببرد
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
👈در روایات بسیاری اعلام شده است که از اولین چیزهایی که در روز قیامت از آن سؤال میشود، نماز است و قبولی نماز آن قدر ارزش دارد که بعد از آن شاید دیگر اعمال خود به خود پذیرفته شوند:
«إِنَّ أَوَّلَ مَا یُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلَاةُ فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا»؛[1] اولین چیزی که در قیامت از انسان سؤال میشود نماز است که اگر مورد پذیرش واقع شد بقیه اعمال پذیرفته خواهد شد.
از سوی دیگر، نه تنها بینمازان، بلکه حتی افرادی که نماز میخوانند، اما در آن سستی میورزند از دایره شفاعت پیامبر اسلام(ص) خارجاند:
«عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) لَا یَنَالُ شَفَاعَتِی غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا»؛[2] امام صادق(ع) از رسول خدا(ص) نقل میکند به شفاعت ما نمیرسد کسی که نماز واجبش را به بعد از وقتش تأخیر بیاندازد.قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) لَیْسَ مِنِّی مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلَاتِهِ لَا یَرِدُ عَلَیَّ الْحَوْضَ لَا وَ اللَّهِ»؛[3] رسول خدا(ص) فرمود: هرکس نماز خود را کوچک شمارد و نظرش سبک شمردن نماز باشد، از امّت من نیست، و به خدا سوگند هرگز در کنار حوض کوثر بر من وارد نخواهد شد.
با این وجود و با تمام ارزش و وزنه سنگینی که نماز دارد، در مقام نظریه پردازی نمیتوان گفت؛ اگر فردی تمام اعمالش نیک باشد و تنها نماز نخواند مستحق دوزخ است. اما ما معتقدیم که چنین شخصی یافت نمیشود و مصداقی برای آن نمیتوان یافت؛ زیرا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «لَا یَزَالُ الشَّیْطَانُ ذَعِراً مِنَ الْمُؤْمِنِ مَا حَافَظَ عَلَى الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ فَإِذَا ضَیَّعَهُنَّ تَجَرَّأَ عَلَیْهِ وَ أَوْقَعَهُ فِی الْعَظَائِم»؛[4] شیطان همواره از انسان مؤمن بیمناک است، تا زمانى که نمازهاى پنجگانه را حفاظت و مراقبت مىکند. و هنگامى که حق نمازها را تباه کرد، شیطان نسبت به او جرأت مىیابد و او را دچار گرفتاریهاى بزرگ مىکند.لذا با توجه به تصریح این روایت، این تنها یک خیال است که فردی تمام اعمالش خوب باشد و تنها نماز نخواند!
[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 268، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. ابن بابویه، محمد بن على، أمالی، ص 399، تهران، کتابچى، چاپ ششم، 1376ش.
[3]. منسوب به على بن موسى، امام هشتم علیه السلام، الفقه المنسوب إلى الإمام الرضا علیه السلام، ص 101، مشهد، مؤسسة آل البیت علیهم السلام، چاپ اول، 1406ق.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
🔴 چرا نماز ⁉️
✅تقویت حیا و تقوا (پرهیز از گناه)
✅حفظ پاکی بدن و لباس(نجاسات)
✅تقویت اخلاص(فقط قربةًاِلَىالله)
✅تمرین خضوع و خشوع(افتادگی)
✅دور کردن از غرور و خودخواهی
✅تقویت تمرکز و حواس(یاد بخدا)
✅آرامش بخشی(جسمی و روحی)
✅تقویت جماعتگرایی و اتحاد
✅یادآوری حق الناس(آب، لباس و
مکان، غصبی یا مال دیگران نباشد)
✅آبادی دنیا و آخرت(بشرطی که
همه نمازها اول وقتِ با توجه باشد)