#پاسخ
کارت ملی خیر 👇👇
🔹به زودی برای افراد دارای مجوز اقامت و کار کارت هوشمند صادر میشود.
👈کارت هوشمند برای مهاجرین و اتباع خارجی . هدف از این اقدام را «ارائه قانونمند خدمات و جلوگیری از سرگردانی مراجعه کنندگان خارجی در دستگاه های خدماترسان در زمینههای مختلف همچون خدمات تحصیلی، درمانی، بهداشتی و تردد» اعلام شد.
#پاسخ
هر چالشی که ایران امروز با آن دست و پنجه نرم میکند (از جمله قفقاز و مرز ارمنستان/ حق آبه هیرمند،مرزبندی در آب های خلیج فارس ، اروندرود و... ) از بذل و بخشش های رژیم پهلوی به دیگران و تجزیه ایران است...
اختلافافکنی، یاسآفرینی در سیستان و بلوچستان، تقلا بسیار است اما به تعبیر رهبر معظم انقلاب، محبت دوطرفهای میان مردمان شریف این منطقه و نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که با هیچ ترفند و تقلایی از میان نخواهد رفت.
دقت کنید✅
هر کسی گفت افغانستان کاسه اب است و باید حق ابه ایران را از این کاسه اب بدهند عنصر دوگانه ای است که با نقش بازی کردن قصد تحریک مردم را دارد.
دقت کنید؛حوزه ابی هلمند از کوه بابا واقع در جنوب کابل قرار دارد که عملا اب ناشی از ذوب برف به سمت غرب افغانستان و رود هیرمند جاری میشود.
کوههای سربه فلک کشیده افغانستان عملا دو حوزه ابی بوجود اورد که قسمت شمال کوه به سمت شرق و بخش جنوبی این کوهها اب را به جنوب غرب جاری ساخت.
شیب زمین و موانع طبیعی سیلاب را تقسیم میکند که سهم هیرمند از کوه بابا تامین میشود.
بنابراین درست است افغانستان در مناطق مرکزی اب دارد لاکن تمام انچه دیده میشود به سمت هلمند و کجکی و هیرمند و سیستان نمیاید.
مراقب کسانی که ژست روشنفکری به خود گرفته و با مرموزبازی و دادن اطلاعات غلط در حقیقت تحریک افکار عمومی میکنند باشید.
تغییرات اقلیمی چگونه به نزاع بر سر آب در مرز ایران و افغانستان دامن زده است؟
🌧️ نشریه «ساینس» در گزارشی با ابراز نگرانی از ایجاد منازعه بین ایران و افغانستان در نتیجه تغییرات اقلیمی نوشت:
☀️ گرمای هوا، کاهش بازندگی، افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی فشار فزایندهای روی منابع آب در حوضه هیرمند وارد کرده است.
🌎 دادههای ماهوارهای نشان میدهند سطح آبهای زیرزمینی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱ درنتیجه خشکسالی، اعمال تغییرات در مسیر آب و بهرهبرداری از منابع زیرزمینی، بهطور متوسط ۲.۶ متر کاهش یافته است.
🛶 رودخانه هامون، از سال ۱۹۹۹ تاکنون بیش از ۹۰ درصد کوچکتر شده است. محققان تخمین میزنند که میزان آب رودخانهی هیرمند نیز درطول دو دههی گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است که بخشی از آن به ساخت سدهای جدید و گسترش کشت غرقآبی در افغانستان مربوط میشود.
❄️ عمق سالانه برف در افغانستان بهطور قابلملاحظهای کمتر از حد متوسط بوده و به کاهش رَواناب منجر شده است. در سال ۲۰۲۱ بیشترین کسری برف در کوههای مرکزی هندوکش گزارش شد، جایی که همه رودخانههای اصلی افغانستان مانند هیرمند، از آنجا سرچشمه میگیرند.
اقلیم شهرهای بیرجند؛زابل و زاهدان در نقطه مقابل خشک است.
میزان بارندگی طی سالهای اخیر بسیار اندک بوده و عملا انباشت برفی نبود.
در چنین شرایطی چه باید کرد؟
فرضا ابی هم رها شود در مسیر انقدر مصرف کننده وجود دارد که عملا ابی به ته خط نخواهد رسید.
باید قهر طبیعت پایان یابد و دوباره همان بارش های سنگین ببارد.
حق ابه هیرمند✅
برخی خبرها حاکی از بازدید هئیت ایرانی به سرپرستی کاظمی قمی نماینده ویژه ایران در امور افغانستان از حوزه ابی هیرمند در دهراود و کجکی میدهد.
هنوز خبری رسمی بدست نیامد.
بنظر میرسد پیگیری دیپلماتیک با قوت ادامه دارد و راه حل گفتگو مسیری است که مانع ایجاد تنش ابی بین دو همسایه میشود.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
حرف حق
این روزها ویدئوی کوتاهی از مصاحبه یک مقام دولتی مورد توجه جامعه قرار گرفته است. این مدیر دولتی گفته:«مردم نگراناند که ایران به زودی تبدیل به عمله و مستعمره کشورهای همسایه شود. چون این نگرانی وجود دارد که کشورهای منطقه به دلیل اینکه درآمدهای سرشار دارند، حقوقهای بالایی میدهند و رفاه زیادی ایجاد کردهاند، به تدریج ایران را از نیروی انسانی و فرصتها خالی کنند.»
این اظهارات را مهدی غضنفری - رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی- مطرح کرده که یکی از مدیران قابل احترام دو دهه گذشته است.
آقای غضنفری گفته: «ممکن است در آینده به کشوری تبدیل شویم که گاز را از ترکمنستان و گندم را از عربستان وارد کنیم، کارهای پزشکی ما را عمان و قطر انجام دهد و لجستیک هوایی و دریایی ما در اختیار امارات باشد».
وی همچنین گفته: «کشورهای همسایه، همه بهسرعت در حال سرمایهگذاری در میادین مشترک و غیرمشترک نفت و گاز هستند و اگر رشد اقتصادی آنها دو رقمی شود و ایران توسعه نباید، ممکن است نوعی استثمار ایجاد شود.»
به نوبه خود از آقای غضنفری به خاطر صراحت در طرح مسائلی که به توسعه ایران مربوط است تشکر میکنم. برخی مدیران به خاطر حفظ موقعیت خود ترجیح میدهند درباره چالشهای نظام حکمرانی صحبت نکنند؛ اما آقای غضنفری صادقانه مسائلی را مطرح کرده که یکی از نگرانیهای اصلی مردم است. البته این اظهارات بدون هزینه نبود و چند روز بعد رسانههای اصولگرا به ایشان تاختند که چرا چنین نظراتی را مطرح کرده و خواستار اصلاح آن شدند. اما واقعیت این است که این واکنشها چیزی را عوض نمیکند و مردم عمیقاً از اینکه نظام حکمرانی به توسعه کشور بیتوجه است، ابراز نگرانی میکنند.
واضح است که این روزها مردم زیاد سفر میروند و دسترسی آسانتری به اطلاعات دارند و در نتیجه بهتر از قبل میتوانند وضعیت کشور خود را با دیگر کشورها مقایسه کنند. این مقایسه نشان میدهد ما در زمینه زیرساختها مثل فرودگاهها، بنادر، ورزشگاهها، جادهها و مراکز تفریحی و درمانی به شدت از کشورهای همسایه خود عقب افتادهایم. مظاهر دنیای هوشمند در کشورهای اطراف ما به وضوح قابل مشاهده است؛ ترکمنستان که کشوری با زیرساختهای ضعیف است از فرصت هوش مصنوعی بهره برده و شهری کاملاً هوشمند طراحی کرده که فقط به خودروهای برقی اجازه تردد میدهد.
عربستان بیشترین سرمایهگذاری را در هوش مصنوعی دارد. ترکیه در حال ساخت خط آهنی است که این کشور را از طریق بندر فاو در عراق به خلیجفارس متصل میکند. امارات متحده عربی وزیر هوش مصنوعی دارد. عراق روزهای سخت جنگ و اختلافات داخلی را فراموش میکند و قصد دارد وارد دوره جدید سازندگی و توسعه شود. قطر جام جهانی برگزار میکند و بهترین و مجهزترین ورزشگاههای جهان را به نمایش میگذارد. همه این کشورها ثبات و آرامش را در دستور کار قرار دادهاند و در زمینه زیرساختها، اینترنت، خطآهن، راه و بندر و ... به سختی کار میکنند تا فضای مساعدی برای کسبوکار و جذب سرمایه ایجاد کنند. این وضعیت درباره همه کشورهای همسایه ایران صادق است و تنها کشوری که در این فهرست جایی ندارد، افغانستان است که تحت کنترل طالبان قرار دارد. واضح است که چنین تصویری از همسایگان و مقایسه وضعیت ایران با این کشورها آدم را ناراحت میکند. آقای غضنفری هم همین نگرانیها را مطرح کرده و خواستار توجه بیشتر نظام حکمرانی به توسعه شده است.
آقای غضنفری اعتقاد دارد در زمینه توسعه در کشور ما غفلت صورت گرفته است و این قابل کتمان نیست، نشان به این نشان که در سال 1382 در کشور ما «سند چشمانداز 1404 ایران» با کمک صدها متخصص و استراتژیست نوشته شد و بر مبنای آن قرار بود ایران کشوری پیشرفته با رشد بالا در عرصه اقتصاد باشد. این سند در بالاترین سطح مدیریت کشور تایید و تصویب شد و همه نیروهای متخصص و سیاسی کشور برای تدوین آن کوشش کردند و هزاران ساعت وقت گذاشتند پس چرا یکباره به فراموشی سپرده شد؟ مطابق اهدافی که در این سند پیشبینی کردند، قرار بود اقتصاد ما هشت درصد رشد کند، بیکاری کاهش پیدا کند و درآمد سرانه افزایش یابد. این در حالی است که سال 1404 سال پایان این برنامه است اما در حال حاضر رتبه ایران در اغلب شاخصهای رفاهی و درآمدی به پایینترین حد رسیده و همه دولتها در رساندن ایران به جایگاه مورد نظر ناکام بودهاند.
اینکه چرا نظام حکمرانی ما به اهدافی که خود ترسیم کرده، بیتوجه است و اینکه چرا نسبت به توسعه کشور غفلت شده را نمیدانم اما این یک واقعیت است که ایران از رقابتهای منطقهای برای توسعه بازمانده و در حال تبدیل شدن به یک کشور پیر و فرسوده است. پس حرف مهدی غضنفری را بپذیریم و درباره او بیانصافی نکنیم
☑️محسن جلالپور
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
اظهارات قابلتأمل رئیس صندوق توسعه ملی
🔹 آقای غضنفری! ناتوانی خود را به نام نظام فاکتور نکنید
مهدی غضنفری، رئیس صندوق حتماً به آمارها و اطلاعات توسعه همهجانبه کشور در بخشهای مختلف دسترسی دارد.
👈رئیس صندوق توسعه ملی از اظهارات قابل تأملی که اخیراً مطرح کرده است، دنبال چیست؟ آیا بپذیریم که از سر دغدغهمندی چنین مطالبی را مطرح کرده است؟ حتی اگر این فرض را بپذیریم که از سر دغدغهمندی بوده است، مخاطبان چنین اظهارات شاذی چه کسانی هستند؟ آیا خودش، ردای مسئولیت به تن ندارد و مخاطب این اظهارلحیهها نیست؟ حتماً پاسخ مثبت است.
✅عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص اظهارات رئیس صندوق توسعه ملی به «جوان» میگوید: «بدون شک این گفته رئیس صندوق توسعه ملی با این جمله رهبری که «به قلهها نزدیک شدهایم، امروز روز خسته شدن و ناامیدی نیست» منافات و تناقض دارد. این حرف رئیس صندوق توسعه ملی بدون شک بیجا، بدموقع و بیربط بوده است، میتوان گفت این جمله غضنفری بدون پشتوانه منطقی زده شده است.»
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
این روزها مارهای افعی شده در دولت روحانی در نهایت دریدگی خزعبلاتی بر علیه دولت رئیسی می گویند که 8 سال در مقابل سیاه ترین دوران تاریخ انقلاب سکوت کرده و مجیز گوی آن بودند
محمد مهاجری روزنامه نگاری است که یک گام از اصلاح طلبان افراطی جلوتر است اما خود را پشت ادعای روزنامه نگار اصولگرا پنهان کرده است هرچه را که اصلاح طلبان بخاطر کارنامه سیاهشان نمی توانند بگویند او می گوید و آنها تیترش می کنند .اینچنین است که این بار او بر علیه دولت رئیسی توئیت کرده و نوشته است.
🔴گرچه همه اتان در دشمنی با رییسی و دولت او همدست شده اید
و همسو با ضد انقلاب و دشمنان نظام اسلامی در تلاش برای تخریب دولت رییسی هستید
✅قطعا به آرزوی شیطانی خودتون نخواهید رسید
🔴دولت رییسی با قدرت و تدبیر و صبوری و فعالیت جهادی وبا قدرت در سازمان ملل ،بر حل تمام مشکلات پیروز خواهد شد
این شما ها هستید که ذلیل شدید
و عاقبت خود را به گمراهی و ضلالت و انحراف به پایان می رسانید ،
✅گرچه مسیر همه اتان ،ادامه همان جریان های قاسطین ،مارقین و ناکثین مخالف امیر المومنین ع هستید
✅اما بدانید این بار جربان حامی امیرالمومنین ع و پیروان ولی فقیه پیروز میدان خواهند
. بود نه شما ها
✳️ فان حزب الله هم الغالیون
سوره مائده ۵۶
حزب خدا و حامیان آنها بر حامیان شیطان قطعا پیروز خواهند شد
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#شبهه
سلام لطفا راجب دهه محسنیه توضيح بدین
هدایت شده از جان من و سید علی💕
🔹ایام محسنیه چه زمانی است؟ آیا ترویج آن نوعی بدعت محسوب نمی شود؟
✅#پاسخ
🔸ایام محسنیه عنوانی است كه در سال های اخیر در خصوص ایام جسارت به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها و سقط نوزاد ایشان در پایان ماه صفر و آغاز ربیع اطلاق می شود و تلاش می شود مجالس سوگواری در این رابطه برقرار گردد.
🔹فارغ از درستی یا نادرستی اضافه نمودن ایام خاص برای عزاداری اولیاء الهی به ایام مشهور و مرسوم از منظر اجتماعی و عرفی باید دانست كه این قبیل كارها را نمی توان تحت عنوان بدعت دانست و حرام معرفی نمود؛ زیرا بدعت هرچند در لغت به هر امر بدیع و جدید اطلاق می شود، اما در اصطلاح به نوعی ایجاد امری دینی و عملی دارای استناد به دین اطلاق می گردد.
🔸در واقع بدعت حرام زمانی است كه كسی چیزی را كه در دین نیست، و دلیلی از كتاب و سنت - هر چند به نحو عموم - بر آن وجود ندارد، به عنوان بخشی از تعالیم دین معرفی نماید و یا به جای آورد. پس بدعت مصطلح و حرام چنان كه اهل لغت گفته اند یعنی ایجاد امر تازه ای در دین كه در قرآن و سنت ریشه ندارد. (۱) مثلا عملی را كه از نظر قرآن و روایات واجب یا مستحب نیست، به عنوان مستحب دینی انجام گیرد، یا چیزی كه حرام است، به عنوان مباح انجام شود.
🔻بر این اساس انجام كارهایی نظیر عزاداری در اوقات غیر مرسوم اگر به نوعی استناد به دین و یا متون دینی داده نشود و تنها به عنوان عرض ارادت به ساحت بزرگان دین انجام شود هیچ منعی ندارد و بدعت محسوب نمی شود؛ هرچند به لحاظ عرفی جا دارد كه توده شیعیان در جوامع شیعی نسبت به ایجاد سنت های جدید و مناسبت های بی پیشینه در مورد برگزاری مراسم دینی با بزرگان و مراجع همفكری و مشورت داشته باشند تا مشكلات ثانوی و برخی پیامدهای حاشیه ای گریبان گیر این امور ارزشمند نگردد.
👈به خصوص كه به دلیل تنوع و تعدد مناسبت های عزاداری در ایام مختلف سال اضافه نمودن یك مناسبت جدید آن هم در آغاز ماه ربیع كه ماه سرور و میلاد پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) و در انتهای عزاداری طولانی محرم و صفر محسوب می شود چندان مناسب به نظر نمی رسد.❌
پی نوشت:
۱. مجمع البحرین، طریحى فخر الدین، كتابفروشى مرتضوى، تهران، ۱۳۷۵ ش، ج ۴، ص ۲۹۹. مرکز ملی پاسخگویی
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin