سوال :
از جمله اعتقادات عوام در دوره قاجار این بود که مسلمان باید شپش داشته باشد!! مقدار ایمان هر مسلمان هم منوط به تع داد شپشهایی بود که در تن داشت! این عقیده از هندوها که آزار جانوران را جزو گناه کبیره میدانستند رسوخ کرده بود و تنبلی و فقر مالی و نداشتن خرج حمام و شستشو نیز این اندیشه را قوت میبخشیده...
عقیده دیگری که در دوره قاجار اکثریت مردم آن را باور داشتند این بود که دختر حق ندارد موی خود را تا قبل از ازدواج شانه بزند! عدم استحمام نیز به این موارد کمک مینمود و موهای دختران شپش پشتک میزد... برای دختران هم شپش نه تنها عیب نبود بلکه فضیلت بود. مردم میگفتند دختری که سرش شپش نداشته باشد احتمالا سر و گوشش جنبیده...
📚منبع: طهران قدیم، جلد اول، نوشته جعفر شهری...
@
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام.
بله این نوشتار در کتاب نویسنده مشهور جعفر شهری در کتاب طهران قدیم آمده است.
♦️این یک نوع اعتقاد عوام گرایانه بود که به گفته ی تاریخ از هندوها به ایران رسوخ کرد اضافه بر اینکه فقر شدید در این دوره در بین طیف وسیعی از مردم هم موجب می شد تا کمتر بتوانند به نظافت خود بپردازند.
اما؛
❌️تاریخ هر ملتی پُر است از فراز و نشیب. لذا اگر تاریخ امریکا را از ابتدا تا یک قرن پس از شکل گیری بنگارند، جز وحشی گری نکته ای در آن مشاهده نمیشود.
❌️تاریخ نویسی و تاریخ خوانی خوب است اما خود تحقیری از امور ناپسند شمرده میشود.
✅️ایرانیان قدیم، نیاکان من و شما هستند. مراقب باشیم در حین مطالعه ی تاریخ، اهانت نکنیم چون به خود ما بر خواهد گشت.
#یا_زینب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
📚 ابرگروه براهین؛ پاسخگوی پرسش ها شبهه ها در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال «براهین»👈 @barahin
#شبهه
#سوال
میگویند: بعد از انقلاب وقتی خانه اش مصادره
و تبدیل به یکی از ادارات بنیاد گردید
هفته ای یکبار به آنجا مراجعه و مستقیم به حیاط خانه
رفته و شروع به آب دادن گلهای باغچه میکرد.
کارکنان بنیاد هم از ترس گزارش دادن حراست بنیاد
به او نزدیک نمی شدند.
روزی یکی از کارکنان جلو رفته و بعد از سلام میگوید: خانم فروزان من اینجا نماز میخوانم آیا شما راضی هستید؟ فروزان در پاسخ میگوید:
اگر از قبل انقلاب نماز خوان بوده ای بله
ولی اگر بعد از انقلاب نماز خوان شده ای هرگز....!
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام.
اولا؛
✅️مردم شریف ایران قبل از انقلاب هم مسلمان بوده و نماز هم میخواندند و اتفاقا چون محب اهل بیت علیهم السلام بودند در قیام امام راحل به یاری برخاستند و همین نشان از بصیرت آن مردمان شریف دارد.!!!
ثانیا؛
♦️باید دید آن مکان چرا و به چه علت مصادره شد تا در باره ی آن حکم صادر شود چون بعد از انقلاب تعداد بسیاری از اشراف زاده ها که ملک و املاک دولت و مردم را غصب کرده بودند، به نفع دولت مصادره شد تا بعد در باره آن تصمیم گرفته شود.
❌️آن فرد به چه نیت این سوال را کرده نمیدانم اما این را میدانم که آن بانو مجتهد نبود که بتواند فتوی بدهد.
#یا_زینب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
📚 ابرگروه براهین؛ پاسخگوی پرسش ها شبهه ها در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال «براهین»👈 @barahin
سلام علیکم ،
زکات فطریه را که دولت جمع نمیکنه یا به جیب دولت نمیره ،
مستحب است هر کسی فطریه خود و خانوادهاش را در وهله اول به اقوام و خویشاوندان فقیرش بدهد و اگر در میان آنها فقیری نباشد، به همسایه فقیر یا اهل علم و فضیلت و تقوا که فقیر هستند، بپردازد.
اگر فرد فقیری نمیشناسد می تواند به فرد ویا موسسه ای که میشناسد ویقین دارد که به دست مستمندان میرسانند به پردازد تا در موارد زیر خرج شود ،
طبق نظر بسیاری از علما می توان زکاتفطریه را به این افراد داد👇
فقیران
مسکینان: یعنی افرادی که وضعیت اقتصادیشان از فقیران هم بدتر است.
مسافرانی که در راه مانده و خرج برگشت به شهر خود را ندارند.
بدهکارانی که نمیتوانند قرض خود را بپردازند.
در راه خدا: یعنی در تمام کارهای خیری که سود و نفع آن به عموم مسلمین برسد. مانند ساختن و تعمیر مسجد، راه، پل، مدرسه و بیمارستان و ...
کافرانی که با دادن زکات به اسلام ترغیب میشوند یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند.
پرداخت به نائب امام یا کارمندان حکومت اسلامی که مأمور جمعآوری زکات و رساندن آن به نیازمندان است.
بعضی از علمای شیعه مانند آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی هم معتقد هستند که فطریه مخصوص فقیران و مسکینان شیعه است و لازم نیست آن را در موارد دیگر هزینه کرد. به عنوان مقال آیت الله مکارم شیرازی در این باره تأکید کردهاند که: «زکات فطره برای شیعیان نیازمند باید مصرف شود. اما در صورت داشتن این شرط مثلاً میتوان به زلزلهزدگان نیز پرداخت کرد.»
اما این که چرا ۱۱ سال یارانه ثابت هست راباید
مسئولین دولت، جوابگو باشند ،رئیس جمهور باید جوابگو باشه که با سوء مدیریت خودش مملکت را به این روز انداخته ،
ان شاالله در انتخابات ۱۴۰۰ فرد لایقی را انتخاب کنیم تا دلسوز مردم باشه وبرنامه ای برای بهتر شدن وضعیت معیشتی مردم داشته باشه ،یا از طریق بالا بردن یارانه ها یا موردی که کارشناسان اقتصادی تشخیص میدن،
یاعلی
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#شبه
✔️قدیمندیمها، چیز دیگهای میگفتنها!
✍️سهند ایرانمهر
🔸محسن مهدیان، مدیرعامل موسسه همشهری درباره سفر خانواده قالیباف در روزنامه همشهری نوشت: «چهکسی گفته اگر کسی مسئول بود ما حق داریم در زندگی شخصیاش سرک بکشیم؟… حالا چون مسئول شدند باید خطاهایشان را همه ببینند؟»
قدیمندیمها همولایتیهای ما برای کارگری پاییزی در تهران، قهوهخانهای را در خیابان شاپور پاتوق کرده بودند. یک روز جوانترها تصمیم میگیرند جمع دهبیستنفری همولایتیها بروند و گشتوگذاری کنند و لذا اعلام میکنند:« بیغیرته هرکس فردا بره سرکار».
فردا کسی نمیرود جز پیرمردی که گوشش هم کمی سنگین بوده است. پیرمرد که از کار برمیگردد ، جمعیت خشمگینی را میبیند که به محض دیدن پیرمرد میپرسند:« کبله! دیروز نگفتیم هرکی بره کار کنه بیغیرته؟!». پیرمرد ساده دل کلاه سیخیاش را بالا میگذارد و چشمانش را گرد میکند و با تعجب میگوید:« والله من سر از کار شما جوونا در نمیارم اما قدیم، ندیم یادمه میگفتن هر کی کار نکنه بیغیرته!».
🔸بنده هم البته خیلی سر از کار نوحزباللهیهای انقلابی در نمیآورم اما یادم هست یا در تاریخ خواندهام که رسم این بوده اگه خلیفه یا امیرالمومنین یا خلیفه دوم از ملت میپرسیده :« اگر من کج بروم، چه میکنید؟!» احدی از مسلمین محق وبا اعتماد به نفس، میگفته:« با شمشیر راستت میکنیم» و به همین دلیل هم مسئول نامش مسئول است !!