#سوال
این عکس رو رو یک اهل سنت استوری کرده
واقعا توی منابع اهل سنت هیچ روایتی منبی بر اعمال و عبادات ماه رجب نیست؟
حتی اونا نماز لیله الرغائب رو هم بدعت میدونند
واقعا همچین چیزی در مورد اهل سنت واقعیت داره ؟
هدایت شده از سَرو
سلام و احترام
#پاسخ
❌ پاسخ قاطع و محکم ایت الله سید احمد مددی ، از قوی ترین اساتید علم رجال و حدیث کشور ، به کسانی که اعمال لیله الرغائب را جعلی می دانند !!!
👈 ایشان فرمودند علاوه بر سند جناب ابن جوزی که اهل #سنت است،
👈سندی از سوی علامه حلی هم برای این شب موجود است و نمی توان اعمال امشب را جعلی دانست.
👈 حتی اگر سند دعایی ضعیف هم باشد، میشود خواند و مشکلی ندارد
👈 در نتیجه به جا آوردن اعمال امشب به نیت ثواب و امید، کاری پسندیده است...
✍ استاد عبادی
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
در ادامه مطلب استاد گرامی ⬇️⬇️
«لیلة الرغائب» سنّت یا بدعت؟!
با سلام!
چند سالی است به مدد تبلیغات صدا و سیما، اعمال «لیلة الرغائب» و بهجاآوردن آن میان مردم، بهويژه نسل جوان خیلی رایج شده؛ امّا ظاهراً این اعمال، سندیّت درستی ندارد که مختصراً به آن میپردازیم.
ابتدا بخشی از صحبتهای آیتالله مددی در درس خارج اصول در تاریخ 20/7/1390 را نقل میکنیم:
«همین صلات لیلة الرغائب كه باز هم سید بن طاووس اين را نقل كرده؛ به عین اين سند و متن -كه اصلاً متن و سند هم مال آنها{يعني اهل تسنّن} است- در کتاب موضوعات ابن جوزی{سنّی} آمده!!...
اسمش را هم گذاشتهاند شب آرزوها!! لیلة الرغائب! يك حديثي است كه آثار جعل از سر تا پای آن واضح است! خوب اين چه درجه و قوت احتمالي براي آدم ميآورد؟!...
چون اهل سنّت كه شما ميدانيد به چه وضعي نماز تراويح را ميخوانند در ماه رمضان! بعد از نماز تراویح، در طي سال، شب جمعه اول ماه رجب در مساجد جمع میشوند و اين نماز لیلة الرغائب را میخوانند؛ يعني لیلة الرغائب از ليالي مشهوره اهل سنّت بعد از تراويح است!! تراويح، درجه اوّل! به خاطر همين حديث جعلي و ليلة الرغائب، درجه دوم!!...»
براي توضیح بیشتر میتوان گفت:
بحث لیلة الرغائب و اعمال آن شدیداً در میان عوام اهل سنّت رواج داشته و دارد؛ امّا علمای اهل سنّت از همان ابتدا، با آن مخالفت شدیدی داشتند. برای نمونه میتوان از ابن جوزی و نووي و دیگر بزرگان حدیث اهلسنّت نام برد که سند این روایت را بسیار ضعیف دانسته و عمل لیلة الرغائب را بدعتی بزرگ شمردهاند.
برخی از کتابهای حدیثی شیعه نیز، همان روایت ضعیف را نقل کردهاند. غیر از روایت «وسائلالشیعه» و «بحار الانوار» و روایت اهلسنت و روایت سید بن طاووس(ره) -که در واقع، همه یک روایت هستند و آن را حمید طویل از انس بن مالک نقل کرده و طبق بررسی سندی، ضعیف است- روایت معتبر دیگري در اثبات مستحببودن نماز و دیگر اعمال لیلة الرغائب وجود ندارد.
در پایان بايد گفت:
قاعدهٔ «تسامح در ادلّه سنن» مورد پذیرش همهٔ فقهاء نیست و به دلیل اشکالات سندی موجود، بهجاآوردن این اعمال، به قصدِ ورود و مستحببودن، اشکال دارد؛ امّا بهجاآوردن به قصد رجاء، ظاهراً مانعی ندارد.
اما از آنجا كه عموم مردم، قصد ورود و قصد رجاء را متوجّه نميشوند و پس از فراگيرشدن تبليغات رسانهاي، اين اعمال را به گمان مستحببودن انجام ميدهند، بايد تا آنجا كه ميشود مردم را آگاه كرد تا مبادا بدعتي چون ليلة الرغائب وارد دين شود و سالها بعد، رنگ سنّت به خود بگيرد!
بحث ما در «مشهورات زمانه» است كه كمكم با تبليغات رسانهاي كاري ميكنند كه اين شب، با عنواني خاص تجليل شود و رغبتها و آرزوها و درخواستها و تقديرهاي مردم به سوي آن رانده شود و چه بسا پس از سالياني، همرديف شبهاي قدر قرار گيرد! اين جريانسازي نيازمند استناد معتبر به دين است؛ وگرنه به بدعت ميانجامد.
این پیام، خلاصهای در حدّ یکچهارمِ مطلب اصلی بود؛ برای مطالعهٔ مطلب اصلی که شامل بررسی رجال آن حدیث و قاعدهٔ «تسامح در ادلّهٔ سنن» و اشکالات و پاسخهای آن است، به آدرس زیر رجوعکنید:
http://aasemaan25.blog.ir/post/Raghaeb
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ دیگر برای شما ⬇️⬇️
✅اهمیت ماه رجب همین بس که خداوند فرموده است: «من ماه رجب را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار داده ام پس هرکس به آن چنگ زند، به من مى رسد.»این ماه همانند ماه شعبان و ماه رمضان از ماه های بسیار با شرافت و با فضیلت است که در روایات اسلامی بر آن تأکید و توصیه شده به طوری که ماه رجب شهر اللّه الأصب یعنی ماه (سرای خداوند) نامیده شده که رحمت خدا در آن بر بندگان سرازیر است پس شایسته است انسانهای با ایمان بسیار استغفار و توبه نمایند و به این ماه نیز «واصل»،(بی سر و صدا) گفته شده زیرا در آن از جنگ با مخالفان و مشرکان نهی شده است.امام علی لعلیهالسلام نیز در فضیلت این ماه فرمودند: «شَهرُ رَمَضانَ شَهرُاللّهِ، وشَعبانُ شَهرُ رَسولِ اللّهِ صلی الله عليه و آله، ورَجَبٌ شَهري؛ رمضان، ماه خداست؛ شعبان، ماه پيامبر خداست و رجب، ماه من است».
امام هفتم (ع) فرموده اهمیت ماه عظیم رجب به حدی است که علامه مجلسی رحمه الله در فضیلت آن ماه و روزه آن بیش از چهل حدیث در جلد نود و چهارم بحار الانوار آورده و با عبارات گوناگون، عظمت، فضیلت، قداست و عنایات خاص الهی را در این ماه یاد آور شده است .ماه رجب، ماه دعا و نیایش، ماه خودسازی، ماه نماز و استغفار و آمرزش، ماه زیارت و دیدار اولیای الهی، ماه تهذیب اخلاق و رفتار، ماه پاکی جسم و جان، ماه ذکر توحید و تسبیح و تحمید، ماه بیعت و صلوات بر پیامبر و خاندان پاک او، ماه اعتکاف و حضور صادقانه در مسجد جامع، ماه روزه داری و احسان و نیکوکاری، ماه تهجد و شب زنده داری، ماه عمره گذاری و زیارت مرقد شریف نبوی صلی الله علیه و آله، ماه زیارت امیر المؤمنین و سید الشهدا علیهما السلام، و حضور در بارگاه قدسی امام رضا علیه السلام است .
ماه رجب ماه خداست، زیرا بشریت قله های قرب الهی را فتح می کند . ماه پیامبر و پیامبری است، زیرا آخرین سفیر خدا در ۲۷ رجب برانگیخته شده است . ماه ولایت است، زیرا دو و یا سه تن از امامان معصوم علیهم السلام در این ماه تولد یافته اند .
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
⭕️ واکنش منفی جامعه به "خبر قطع یارانه نقدی ۲۵ میلیون نفر! "
🔻 پس از اینکه سرپرست سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد، یارانه نقدی دهکهای ۸ تا ۱۰ قطع میشود، "اعتماد" نوشت: یارانه نقدی حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر (حدود ۳۳ درصد کل جامعه) حذف خواهد شد
🔹پیمان مولوی، اقتصاددان دراینرابطه گفت: پرداخت یارانه باعث کسری بودجه نمیشود، پرداخت به نهادها و دستگاههایی که تأثیری بر رشد اقتصادی و رفاه عمومی ندارند باعث کسری بودجه میشود
🔹 ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس نیز گفت: سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه آشکار و پنهان در کشور پرداخت میشود
🔹بر اساس رصد فضای مجازی این خبر با واکنش منفی کاربران فضای مجازی که عمده آن احساس عصبانیت است، روبهرو شده است.
✍ فرق میکنه کی رئیس جمهور باشه...
هدایت شده از علی احمدی
حذف یارانه؛ قانون چه میگوید؟
حذف یارانه افراد حاضر در دهکهای هشت و ۹ و ۱۰، پشتوانه قانونی دارد. حذف یارانه سه دهک پردرآمد اولینبار در قانون بودجه ۱۴۰۱ خودنمایی کرد و حالا مجلس دولت را در قانون بودجه ۱۴۰۴ موظف کرده تا سراغ حذف یارانه پردرآمدها برود.
ملاکهای حذف یارانه آبان ۱۴۰۳ آپدیت شد. هیئت وزیران تصویب کردند ایرانیان مقیم خارج تحت هیچ شرایطی مشمول دریافت یارانه نمیشوند. از طرفی خانواری که در یک سال بیش از پنج سفر به خارج از ایران دارد، از فهرست یارانهبگیران کنار گذاشته میشود. خانواری که دارای ملکی با قیمتی بیش از ۳۵ میلیارد تومان است، نباید یارانه دریافت کند. اگر خانوادهای خودرویی با ارزش بالای سه میلیارد تومان داشته باشد، از فهرست یارانهبگیران حذف میشود. درآمد خانوار ایرانی و حتی میزان خرید ماهانه آنها از طریق حسابهای غیرتجاری میتواند فاکتورهای دیگری از حیث حذف یارانه تلقی شود.
حذف یارانه ثروتمندان چه تاثیری دارد؟
مبلغ یارانه ثروتمندان ماهانه به رقمی نزدیک هفت تا هشت هزار میلیارد تومان میرسد. از روز خداحافظی با یارانه ۴۵ هزار تومانی، افراد حاضر در دهکهای اول و دوم و سوم ماهانه ۴۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکردند، اما این رقم برای دهکهای چهار تا ۹ برابر ۳۰۰ هزار تومان تعیین شد.
یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهکهای هشت و ۹ و ۱۰، با فرض حضور ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی، ارزشی معادل هفت هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان در ماه دارد. هر چند که دهک دهمیها اصلا یارانهای دریافت نمیکنند.
حذف یارانه ثروتمندان به این ترتیب میتواند فرصتی برای بخشهای دیگر فراهم کند. خود نمایندههای مجلس اواخر آذر امسال برای این اتفاق هم تصمیمگیری کردند. دولت مکلف شده با حذف یارانه سه دهک پردرآمد کشور، برای افزایش اعتبار کالابرگ خانوار تحتپوشش نهادهای حمایتی و یا عضو سه دهک پایین درآمدی اقدام و تکلیف همهچیز را تا قبل خرداد ۱۴۰۴ نهایی کند.
هدایت شده از محمد حسین
🔺پرسش:
شنیدهام لیله الرغایب و نماز آن مستند شرعی ندارد و جایز نیستیم اعمال این شب را انجام دهیم؟ لطفاً توضیح دهید.
✍ پاسخ:
🔶نکته اول : نماز لیله الرغایب و اعمال آن را، مرحوم مجلسی رحمهالله علیه با ذکر سندی که قابلاعتماد نیست و راویان مجهول و ضعیف در آن وجود دارد ، نقل فرموده است .(1)
البته قبل از ایشان در بعضی از کتب ادعیه و زیارات بهصورت مرسل و بدون ذکر سند بیانشده است. پس این نماز و ذکر فضایل آن سند قوی و قابلاعتمادی ندارد.
🔶نکته دوم : نداشتن سند صحیح در مستحبات (سنن)، با استناد بهقاعده تسامح در ادله سنن ، مانع از عمل به آنها نمیشود . بسیاری از فقها بر اساس اخبار «من بلغ» در سند روایاتی که اعمال مستحبی و نکات اخلاقی ، از لسان پیامبر اکرم و اهلبیت علیهمالسلام ، نقل شده، تسامح داشته و عمل به آنها را بلامانع میدانند.
🔶نکته سوم : با توضیحاتی که تقدیم شد ، انجام اعمال لیلة الرغایب بهقصد رجاء و امید ثواب ، هیچ اشکالی ندارد . اما اینکه این اعمال را بهقصد استحباب انجام دهیم ، با توجه به فقهی بودن مسئله ، هر شخصی باید نظر مرجع تقلید خود را در این مورد جویا شود.
🔶نکته چهارم : مرحوم شیخ حر عاملی در وسایل الشیعه بابی با عنوان «اسْتِحْبَابِ صَلَاةِ الرَّغَائِبِ لَيْلَةَ أَوَّلِ جُمُعَةٍ مِنْ رَجَب» باز کرده و نظر مبارکشان ، استحباب این اعمال هست.(2)
پینوشت:
1. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج104، ص: 123
2. وسائل الشيعة، ج8، ص: 98
✍ جواد حیدری