بَرَهوت تیوی
✳️ خوش به حال کارگران نایک؟!
🔹این عکس لحظهای است که لبرون جیمز، پادشاه بسکتبال آمریکا تونست رکورد کریم عبدالجبار افسانهای رو بزنه و امتیازآورترین بازیکن تاریخ NBA بشه.
🔸اما چیزی که اینجا میخوایم دربارهاش حرف بزنیم لبرون جیمز نیست بلکه اون پیرمرد گوشهی زمینه. اون مرد، "فیل نایت" مالک کمپانی نایکی و اسپانسر لبرون جیمز از سن ۱۸ سالگی تا الانه.
🔹#کمپانی_نایک در ابتدا یک فروشگاه خردهفروشی لوازم دو و میدانی بود که در سال ۱۹۶۶ در دانشگاه اورگان تاسیس شد. تا اوایل قرن بیستم نایک در بیش از ۱۷۰ کشور خردهفروشی و توزیعکننده داشت و در سراسر جهان شناخته شده بود.
🔸نایک یکی از به یاد ماندنیترین برندهای آمریکاییه که تامینکنندهی لباس ورزشیِ موفقترین تیمهای ورزشی دنیاست. چیزی که برند نایک رو از بقیهی رقیبها متمایز میکنه، قدرت سرمایهی این برنده. خیلی از ورزشکاران ممتاز دنیا مثل مایکل جردن، لیونل مسی، لبرون جیمز و ... برند نایک رو انتخاب کردن.
🔹این کمپانی در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۶ میلیارد دلار درآمد داشته. پس باید گفت خوش به حال کارگران نایک! اما نه!
🔸نایک یه شرکت آمریکایی خیلی معروفه اما محصولات خودش رو توی خاک آمریکا تولید نمیکنه. کارخونههای بزرگ نایک در چین، اندونزی، هند و ویتنام قرار داره! به نظرتون چرا؟!
🔹بهدلیل دستمزد خیلی پایین برای سود حداکثری! کمپانیهای بزرگی مثل نایک از خلا قوانین حمایتی از کارگران در کشورهای جنوب شرق آسیا نهایت استفاده رو میکنن تا هزینهی تولید رو به کمترین میزان ممکن برسونن.
🔸بعد از اعتراضات کارگران نایک، جیم کدی و لسلی کرتزو تصمیم گرفتن که به اندونزی برن و دربارهی نایک تحقیق کنن. برای درک شرایط کارگران، این دو نفر بهعنوان کارگر توی کارخونهی نایک مشغول به کار شدن. شرایط سخت سکونت و ساعتهای طولانی کار جوری بود که جیم در طول اون یک ماه، ۱۲ کیلو وزن کم کرد. اونم با حقوق ۱.۲۵ دلار در روز!
🔹حقوق سال گذشتهی #کارگران نایک در اندونزی ۲.۲۸ دلار در روز بود. کارگران نایک از ترس اخراج، حاضرن توی هر شرایطی با هر دستمزدی کار کنن.
🔸اکثر وقتها در ورای چهرهی زیبای کمپانیهای بزرگ، واقعیتهای دیگهای هم هست که طبق معمول، سانسور میشن.
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شما فقط مرگ را به ارمغان آوردهاید
◀️صحبتهای دو خبرنگار در مواجهه با دیمون ویلسون، رئیس بنیاد ملی دموکراسی که سالها بازوی عملیاتی سیا بوده است.
🔹ما بیش از ۹ میلیارد دلار از داراییهای خارجی #افغانستان را گرفتهایم، زیرا ظاهراً دولتشان را دوست نداریم؛ بنابراین ما مردم آنها را به قحطی محکوم میکنیم.
🔸در مورد #عراق چی؟ ما به بهانهی بیاساسِ سلاحهای کشتار جمعی، به آنجا رفتیم و برای ملتشان، ویرانی به جا گذاشتیم.
🔹در مورد سوریه چی؟ یک زلزلهی بسیار شدید در #سوریه رخ داده است و ما بهدلیل تحریمها هیچ کمکی نفرستادهایم.
🔸در اینجا #دموکراسی وجود ندارد که ما بخواهیم به بقیهی دنیا صادرش کنیم؛ این فقط فاشیسم است. ایالات متحده یک کشور فاشیستی است. جهان، دموکراسی شما را پس زده است.
🔹سوریه، افغانستان، عراق، لیبی و هر جای دیگری که شما تلاش کردید، شکست خوردید و شما فراموش خواهید شد. شما طاعون هستید!
🔸دنیا شما را جایگزین کرده است. دیگر هیچکس مزخرفات شما را نمیخواهد. دموکراسیای وجود ندارد که آن را ترویج کنید، شما فقط مرگ را به ارمغان آوردهاید.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
🔹اونی که آویزونه، آدم نیستا؛ کیف جدید جولیا فاکس تو هفتهی مد نیویورکه!
🔺حشرهخواری، همجنسگرایی، تبدیل شدن به سگ و خوک و ...
قراره ارزش یه انسان تا کجا پایین بیاد؟
🔺@barahoot_tv1
بَرَهوت تیوی
✳️ آیا میدانستید بانکهای بریتانیایی از طریق #بردهداری ساخته شدهاند؟
🔹از سال ۱۶۱۹، ۱۱ میلیون مرد و زن و کودک آفریقایی از خانههایشان دزدیده شدند و در مزارع شکر، تنباکو و پنبه در آمریکا و کارائیب به کار گماشته شدند. کار اجباری آنها به ساخت بریتانیا بهعنوان یک ابرقدرت جهانی کمک بسیاری کرد.
🔸حتی پس از لغو مالکیت برده در #بریتانیا، مالیاتدهندگان بریتانیایی همچنان ۲۰ میلیون پوند که معادل ۱۶.۵ میلیارد پوند از پول امروزی است یعنی ۴۰ درصد بودجهی ملی، بهعنوان غرامت برای #بردهداری پرداخت میکردند. پرداخت نه به بردهها بلکه به صاحبان برده! حتی یک پنی هم به کسانیکه برده شده بودند، داده نشد.
🔹مبلغ وام گرفته شده به قدری زیاد بود که این بدهی تا سال ۲۰۱۵ پرداخت نشد. به این معنی که اگر قبل از آن در هر مقطعی مالیات میپرداختید، پول شما بهعنوان #غرامت به صاحبان برده پرداخت میشد!
🔸هر چهار بانک بزرگ بریتانیا از طریق این پرداختهای غرامت بابت از دست دادن داراییهای انسانیِ خود با تجارت برده مرتبط بودهاند. بانک بارکلیز از ادغام با یک بانک استعماری که به امپراتوری بریتانیا کمک مالی میکرد، تأسیس شد و چندین بانکدار ارشد بارکلیز در #تجارت_برده شرکت داشتند.
🔹از طریق ادغام HSBC با بانک میدلند، یکی از اولین مدیران آن، جورج پولارد، ۲۳۰.۰۰۰ پوند به پول امروز از مالیاتدهندگان بریتانیایی بهعنوان غرامت دریافت و در ازای آن، ۱۳۴ برده را آزاد کرد. رئیس بانک لویدز، جان وایت کاتر، نیز برای آزادی بردههایش در جامائیکا غرامت دریافت کرد.
🔸۲۷عضو سابق بانک انگلستان در قرن ۱۸ و ۱۹ با بردهداری مرتبط بودند، از جمله ۱۱ فرماندار سابق. حتی پس از اینکه بریتانیا تجارت برده را در سال ۱۸۰۷ لغو کرد، #بانکداران ما همچنان از آن سود میبردند!
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ بهدلیل کاهش بارندگیها در ایتالیا برخی کانالهای شهر ونیز خشک شدن😢
(لینک)
🔺@barahoot_tv1
✳️ ۵۲ روز از سال ۲۰۲۳ میگذرد و ۵۲ #تیراندازی در مدارس آمریکا رخ داده!
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ سفر به درون یک یخچال طبیعی
🔺@barahoot_tv1
✳️ یکی از واقعیتهای تلخ روزمره که شاید ما هم گرفتارش باشیم.
🔺@barahoot_tv1
✳️ اولش فکر کردم بچهی خونه شیطنت کرده و کل دیوار رو خط خطی کرده ولی بعدش فهمیدم اینجا یه نمایشگاه از نقاشیهای هنرمند آمریکایی "سای تومبلی" هست!
🔺@barahoot_tv1
🎙برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹چرا از هر ۴ آمریکایی یک نفر نمیتواند هزینهی داروهای تجویزی خود را بپردازد؟
🔸چه اتفاقی میافتد که تقریباً نیمی از داروهای جدید در ایالات متحده بیش از ۱۵۰.۰۰۰ دلار در سال هزینه دارند؟
🔹پاسخ را میتوان تنها در سه کلمه خلاصه کرد: طمع شرکتی غیرقابل قبول.
#نظام_سرمایهداری
🔺@barahoot_tv1
✳️ مردم فقیر را عقیم میکردند تا منقرض شوند!
🔹اشغالگران آمریکایی پس از تهاجم در سال ۱۸۹۸، اقتصاد #پورتوریکو را برای تمرکز بر شکر (برای منافع ایالات متحده) تغییر دادند. دزدی و استثمار زمین توسط ایالات متحده، جزیره را در فقر فرو برد.
🔸تا سال ۱۹۲۵، ۷۰ درصد پورتوریکوییها بیزمین شدند. در دهه ۱۹۳۰، از هر ۳ نفر یک نفر بیکار بودند و ۸۰ درصد از زمینها متعلق به ۲ درصد جمعیت، عمدتا سفیدپوست بود.
🔹ایالات متحده یک برنامهی #نژادپرستانه اصلاح نژادی را در پورتوریکو در دههی ۱۹۳۰ راهاندازی و حدود یک سوم زنان پورتوریکویی را تا سال ۱۹۷۶، عقیم کرد. بسیاری از آنها مجبور بودند. برخی از کلینیکها از درمان زنان خودداری میکردند، مگر اینکه با عقیم شدن، موافقت کنند!
🔸در دههی ۱۹۵۰، گمبل و اصلاحطلبان آمریکایی آزمایشهایی را برای قرصهای ضدبارداری در پورتوریکو آغاز کردند. آنها زنان فقیر را هدف قرار میدادند، بدون اینکه به آنها از عوارض جانبی یا آزمایشی بودن آن بگویند. قدرت این قرصها ۲۰ برابر قرصهای مدرن بود!
🔹گمبل معتقد بود که مردم فقیر را از بین میبرد تا راه را برای جمعیتهای مناسب باز کند! (لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ انگار یه آینه شکسته و داره انعکاس آسمونو نشون میده 😍
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ما مُردیم چون ما را به سمت مرگ سوق دادند!
🎙دکتر ویکتوریا دولی، فعال حوزهی سلامت در آمریکا:
🔹دکتر مارتین لوتر کینگ دربارهی همهی اشکال نابرابری گفت. #بیعدالتی در سلامت، غیرانسانیترین نوعِ بیعدالتی است. سیاهپوستانِ آفریقایی-آمریکایی از زمانیکه ما از یوغ بردگی آزاد شدیم تا به امروز برای نمردن در اثر بیماریهایی که برای ما بسیار گران است مبارزه کردهاند.
🔸آنها ما را آزاد کردند اما به ما بیمارستان ندادند. بعد که بیمارستان گرفتیم آنها بیمارستانهای سفیدپوستان را از #سیاهپوستان جدا کردند. بودجهی بیمارستانهای ما کم بود؛ بنابراین ما منابع لازم برای درمان خود را نداشتیم؛ پس چه اتفاقی افتاد؟
🔹زمانیکه طاعون در جوامع ما سرایت کرد و بیمارستانهای ما از آنها جدا بود و بودجهی بیمارستانهای ما کم بود، نتیجه چه شد؟ مردم ما مردند. بعد از آن بهعنوان بهانه و توجیه گفتند ما مردیم چون نژاد ضعیفتری بودیم! نه، ما ضعیف نبودیم، ما مردیم چون ما را به سمت مرگ سوق دادند!
#نژادپرستی
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ تو دنیای جدید با رشد شبکههای اجتماعی، شیوهی زندگیمون هم تغییر کرد.
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ دزدهای حرفهای سر گردنه!
🔺@barahoot_tv1