فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ میراث ویرانگر فرانسه برای الجزایر
🔹درست قبل از روز ولنتاین در سال ۱۹۶۰، فرانسه چیزی را به #الجزایر داد که هرگز نمیتواند آن را فراموش کند. یک آزمایش اتمی در صحرای آفریقا انجام دادند که چهار برابر قویتر از بمبی بود که روی هیروشیما پرتاب شد.
🔸این کار، نشاندهندهی آغاز ششمین سال #آزمایشهای_هستهای بود و میراث ویرانگر رادیواکتیو را بر جای گذاشت؛ میراثی که پس از گذشت سالها از استقلال الجزایر، هنوز هم احساس میشود.
🔹در مناطقی که بیشترین آسیب را دیدهاند، موارد بیشتری از ناهنجاری سرطان و ناباروری دیده میشود؛ مشکلی که با امتناع #فرانسه از افشای مکانهای مخفی که زبالههای رادیواکتیو را دفن کرده بودند، بدتر شد.
🔸پاریس در عین حال موافقت کرده است که به قربانیان آسیب دیده، غرامت پرداخت کند اما بهدلیل معیارهای سختگیرانه، تاکنون تنها یک نفر غرامت دریافت کرده است! با توجه به تاریخ، روابط تیرهای که امروزه بین دو کشور وجود دارد، قابل درک است، زیرا فرانسه هنوز از عذرخواهی برای جنایات خود امتناع میکند.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ شرکتهای کانادایی، مجوز تولید و فروش کوکائین دریافت کردند
🔹توی کانادا جرائم مربوط به مصرف مواد افیونی خیلی بالا بوده، گفتن چیکار کنیم که کمتر بشه؟ اومدن کلا آزادش کردن 😐
(لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ جزیرهی کایو بلانکو - کوبا
🔺@barahoot_tv1
🎙دکتر ویکتوریا دولی، فعال حوزهی سلامت در آمریکا:
🔹قیمت داروهای تجویزی ایالات متحده به قدری بالا است که مردم مجبورند از مرز مکزیک عبور کرده و برای تهیه داروهای خود، خطر ربوده شدن را به جان بخرند!
🔹افبیآی برای بازگشت امن ۴ شهروند آمریکایی که در مکزیک برای خرید دارو با اسلحه ربوده شده بودند، ۵۰ هزار دلار جایزه تعیین کرد.
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شاهکار مهندسی قرن بیستم
◀️ پنجمین قسمت از مجموعه ویدئوهای «#جهان_بین»
➖ این قسمت: کشور کوچک اما تاثیرگذار در تجارت بینالمللی؛ کشور #پاناما
کشور پاناما رو با کانال پاناما میشناسن که شاهراه حیاتی تجارت بینالمللیه. کشوری کوچک و کم جمعیت که چنین تاثیر مهمی توی تجارت جهانی داره احتمالا کشوری ثروتمند و صنعتی هست اما ...
⭕️ در «جهانبین»، جهان را از نگاهی دیگر ببینید ...
📎 لینک ویدئوی باکیفیت از آپارات
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ کشوری که مواد رادیواکتیو را بر روی #زنان_باردار آزمایش میکرد
🔹آمریکا زمانی برای ساخت داروی #سفلیس و #سوزاک ناشی از رابطه جنسی سربازان آمریکایی با زنان تن فروش، این بیماری را بر روی مردم #گواتمالا آزمایش کرد. همچنین در دههی چهل میلادی، مواد رادیواکتیو را بر روی زنان باردار آزمایش میکرد.
#حقوق_بشر
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ بازنده بزرگ احیای روابط ایران و عربستان کیست؟
📌مارک دوبوویتز، مدیر اندیشکده FDD - بنیاد دفاع از دموکراسیها - وابسته به محافظهکاران آمریکایی و نزدیک به رژیم صهیونیستی:
«احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین، باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکا است.
این نشان میدهد که سعودیها به حمایت واشنگتن اعتمادی ندارند و ایران، فرصت را برای دور کردن متحدان آمریکا و پایان دادن به انزوای بینالمللیاش مهیا میبیند و چین دارد به بازیگر اصلی سیاست خاورمیانه تبدیل میشود.»
🔺@barahoot_tv1
✳️ کیش و مات!
📌دینش دِسوزا ، نویسنده و مستندساز مشهور:
"چین به تازگی میانجیگری توافق ایران و عربستان را بر عهده گرفت. این (مانند) کیش کردن (آمریکا) در صفحه شطرنج جهانی است. اگر چین میانجیگری توافق روسیه و اوکراین را بر عهده بگیرد، که رئیس جمهور شی در حال کار بر روی آن است، شاه (آمریکا) مات میشود. بازی تمام شد و اکنون جهان قهرمان جدیدی دارد. با تسلیم شدن ضعیف بایدن (در قبال این مسئله)، دوران هژمونی آمریکا به پایان رسیده است."
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ با تحولات اخیری که با نقشآفرینی چین، ایران و عربستان در جریان است، سرنوشت دلار آمریکا چه خواهد شد؟
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ دارن برای نمایش مد آماده میشن 😅🙄
🔺@barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ احیای روابط ایران و #عربستان؛ بازنده و برنده کیه؟
🔹اندیشمندان زیادی هستن که معتقدن هندسهی قدرت توی دنیا دیگه بر اساس لشکرکشی نظامی و جنگ نیست، بلکه اقتصاد و علم داره جای خودش رو به فشنگ و باروت میده.
🔸نشریهی نیویورک تایمز در شمارهی بیستم آوریل ۲۰۰۲، یه مقایسهی جالب بین دو قدرت فناوری جهان یعنی ژاپن و آمریکا انجام داد: «اولویتهای علمی و تکنولوژیک در دو کشور ژاپن و آمریکا یکسان نیست. کامپیوتر ژاپنی، تغییرات آب و هوایی، دادههای علمی و اقتصادی را محاسبه میکند ولی کامپیوتر آمریکایی به شبیهسازی و طراحی ماشینهای پیشرفتهی جنگی میپردازد.»
🔹قدرت حاکم، بر نظامیگری تمرکز داره ولی قدرتهایی که در رقابت با ابرقدرت هستن، روی علم و اقتصاد تمرکز میکنن. در هندسهی جدید قدرت جهانی، #قدرت_نظامی داره جای خودشو به #قدرت_اقتصادی میده. در بین کشورهای قدرتمند اقتصادی، چین به سرعت به سمت تبدیل شدن به قدرت برتر اقتصادی دنیا حرکت میکنه.
🔸در سال ۲۰۱۳ حدود ۷۸ درصد استارتاپهای بزرگ دنیا در آمریکا و حدود ۴۱ درصدشون فقط در سیلیکونولی بودن؛ این آمار در سال ۲۰۱۸ به ۳۸ درصد در آمریکا و ۱۷ درصد در سیلیکونولی کاهش یافته.
🔹علاوهبر قدرت اقتصادی، #چین بهدنبال برتری سیاسی و جغرافیایی هم هست که به وضوح در چند سال اخیر شاهدش هستیم.
🔸چینیها با خیلی از کشورهای مهم اروپایی و آسیاسی، قراردادهای اقتصادی کلان برای سرمایهگذاری امضا کردن: خیلی از کشورهای عربی مثل امارات، مصر، اردن، لبنان، بحرین و ترکیه؛ ایتالیا (۲۰ میلیارد یورو)، استرالیا (۹۸ میلیارد دلار)، انگلیس (۸۳ میلیارد دلار)، عربستان (۵۵ میلیارد دلار)؛ کشورهای کانادا، برزیل و سوئیس هم هستند. ایران جزء آخرین کشورهایی بود که با چینیها قرارداد بلندمدت سرمایهگذاری امضا کرد. اما چجوری چین داره جای آمریکا رو میگیره؟
1️⃣ در سال ۱۹۹۶، چینیها برای مقابله با نفوذ آمریکا و ناتو #پیمان_شانگهای رو با روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان تاسیس کردن. در سالهای اخیر این پیمان با پیوستن هند، پاکستان و ایران به مراتب قویتر شده.
2️⃣ احیای #جادهی_ابریشم توسط چین با سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیارد دلاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۷۰ کشور جهان
3️⃣ ایجاد غول اقتصاد آسیایی #بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که همهی این کشورها از قدرتهای نوظهور اقتصاد و فناوری در دنیا هستن
🔹چین به دنبال منافع سیاسی و اقتصادی خودشه و تنها در صورتی میتونه به این منافع برسه که صلح و امنیت و آرامش در کشورهای طرف قرارداد برقرار باشه، بر خلاف آمریکاییها که نفعشون در جنگ و اختلاف بین کشورهاست. برگ برندهی آمریکاییها چیه؟
🔸برگ برندهی آمریکا برای مقابله با چین دلاره. تا وقتی دلار ارز اول دنیاست برتری آمریکا هم برقراره. طرح چین برای احیای جادهی ابریشم و سرمایهگذاری یک تریلیون دلاریاش، کمک زیادی به جایگزینی «یوان» بهجای دلار در کشورهای میزبان میکنه. با دسترسی سریع و بی دردسر کشورهای میزبان به کالا و پول چینی، کم کم برتری دلار هم از بین میره.
🔹کشورهایی که تحت تحریم بانکی آمریکا هستن بهشدت از #حذف_دلار استقبال میکنن؛ روندی که مدتهاست توسط چین، روسیه و اخیرا ایران آغاز شده.
🔸تقویت پیمان شانگهای و بریکس که به پیمانهای پولی دوجانبه ختم میشه هم بهشدت به تضعیف دلار کمک میکنه. حذف دلار توسط غولهای اقتصادی مثل برزیل و هند بدجوری به ضرر آمریکاییها تموم میشه. (فیلم زیرنویس دربارهی حذف دلار)
🔹آغاز روابط سیاسی بین ایران و عربستان اون هم با وساطت چین فقط یک بازنده داشت که اونم آمریکا بود. دو کشور مهم آسیاسی که یک طرفشان متحد همیشگی آمریکا بوده (عربستان) در یک کشور آسیایی دیگر که رقیب اصلی آمریکاست (چین) توافق میکنن. این اتفاق چه معنایی جز انزوای آمریکا در معادلات سیاسی دنیا داره؟
📌برایان لِیب، تحلیلگر شبکهی نیوزمکس: بازی برای ایالات متحدهی آمریکا در صحنهی جهانی به پایان رسید. چین جایگزین ما شده است.
🔸در سالهای اخیر آمریکاییها بیشترین نفع رو از اختلاف بین ایران و عربستان بردن. آمریکاییها با ایرانهراسی تونستن صدها میلیارد دلار سلاح و جنگافزار به سعودیها بفروشن. برعکس آمریکاییها، چینیها سرمایهگذاری کلان و بلندمدتی در عربستان کردن و تضمین این سرمایهگذاری کلان، برقراری امنیت و صلح در منطقه هست.
🔹تئوری «انتقال قدرت»: این تئوری اولینبار در سال ۱۹۵۸ میلادی توسط "اورگانسکی" استاد علوم سیاسی دانشگاه میشیگان ارائه شد. بر اساس این نظریه، قدرتهای بزرگ در طول تاریخ یکی پس از دیگری متولد میشوند، به اوج میرسند و در نهایت افول میکنند و این سرنوشت محتوم همهی ابرقدرتهاست.
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ کوههای رنگارنگ در پرو 😍
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ آمریکاییها چه زمانی به اشغال کره خاتمه میدهند؟
🎙میک والاس، نمایندهی ایرلند در پارلمان اروپا:
🔹ایالات متحده تقسیم #کره را بر عهده گرفت. اندکی پس از آن ناکازاکی را با سلاحهای هستهای محو کردند. جنوب کرهی اشغالی، ۲۵۰۰۰ سرباز ضد دیکتاتوری نظامی کمونیستی مستقر کرد که قبل از شروع جنگ بیش از صد هزار چپ کرهای را #قتل_عام کردند.
🔸دیکتاتوری جنوب چندین بار به شمال هجوم برد که منجر به جنگ در سال ۱۹۵۰ شد. در طول این جنگ، ایالات متحده بیش از ۶۰۰.۰۰۰ تُن بمب رها کرد و سی هزار تُن نفیلیم را بر روی کره ریخت. ۸۰ درصد از ساختمانهای کرهی شمالی ویران شد و تخمین زده میشود یک میلیون غیرنظامی توسط این بمبها کشته شدند.
🔹در سال ۱۹۵۸ این ایالات متحده بود که سلاحهای هستهای را وارد شبه جزیره کره کرد. اشغال کره توسط ایالات متحده وارد هشتمین دههی خود شده است. امروز ۲۸۰۰۰ سرباز آمریکایی بهعنوان بخشی از بن بست جاری با شمال در کره مستقر هستند، در ادامهی جنگی که در وهلهی اول توسط تحریکات ایالات متحده آغاز شده است.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ کوههای رنگارنگ در پرو 😍
🔺@barahoot_TV1
✳️ تحلیلگران و کارشناسان مطرح آمریکایی به #توافق_ایران_و_عربستان
🔹دینش دِسوزا ، نویسنده و مستندساز:
چین به تازگی میانجیگری توافق ایران و عربستان را بر عهده گرفت. این مانند کیش کردن آمریکا در صفحهی شطرنج جهانی است. بازی تمام شد و اکنون جهان قهرمان جدیدی دارد. دوران هژمونی آمریکا به پایان رسیده است. (لینک)
🔸مارک دوبوویتز، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسیها:
احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین، باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکاست. این نشان میدهد که سعودیها به حمایت واشنگتن اعتماد ندارند و چین دارد به بازیگر اصلی سیاست خاورمیانه تبدیل میشود. (لینک)
🔹بیل هاگرتی، سناتور جمهوریخواه:
بایدن به چین اجازه داده تا به قدرت میانجیگر جدیدی در خاورمیانه تبدیل شود. این افول آمریکا در دوران بایدن است. (لینک)
🔸برایان لِیب، تحلیلگر شبکهی نیوزمکس:
بازی برای ایالات متحده آمریکا در صحنه جهانی به پایان رسید. چین جایگزین ما شده است. (لینک)
🔹مارک اسلبودا، تحلیلگر آمریکایی:
هژمونی ایالات متحده در خاورمیانه علیه ایران بر اساس سه پایهی آمریکا، سعودی و اسرائیل در حال فروپاشی است. (لینک)
🔸استیو کورتس، تحلیلگر شبکهی فاکسنیوز:
ماشین جنگ واشنگتن، مداخلات بیپروا را تشدید میکند در حالیکه در دیپلماسی شکست میخورد. (لینک)
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ پارک هیتاچی ژاپن 😍
🔺@barahoot_TV1
✳️ کودکهمسری، پدیدهای رایج در آمریکا
🔹این روزها در آمریکا بحث ازدواج کودکان و کودکهمسری بالا گرفته. الجزیره گزارشی مفصل با آمارهایی جالب و عجیب در مورد #کودک_همسری در آمریکا منتشر کرده (لینک) که در این رشتو خلاصهی آن را مینویسم:
🔸نزدیک به ۳۰۰ هزار ازدواج زیر سن قانونی از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در آمریکا انجام شده است. جنجال اخیر پس از خودداری مجلس ایالت ویرجینیا از افزایش سن ازدواج به ۱۸ سال و حفظ سن ۱۶ سالگی در قانون، شروع شد.
🔹بیشتر ازدواجها بین یک دختر خردسال و یک مرد بالغ است. تا سال ۲۰۱۷، همهی ایالتها ازدواج افراد زیر سن قانونی را مجاز میدانستند، اما در سال ۲۰۱۸، ۶ ایالت آن را ممنوع کردند. برخی از افرادی که ازدواج کردن زیر ۱۲ سال سن دارند.
🔸بیش از ۱۶هزار کودک از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در فلوریدا ازدواج کردند. حدود ۴هزار کودک در نیویورک بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰. در ایالت آلاسکا، پرسنل نظامی زیر ۱۸ سال میتوانند بدون رضایت والدین ازدواج کنند، همچنین بقیهی افراد ۱۶ ساله میتوانند با رضایت والدین ازدواج کنند.
🔹بسیاری از ایالتها ازدواج در سن ۱۳ سالگی را مجاز میدانند و ۲۵ ایالت ازدواج کودک را به شرط رضایت والدین یا دادگاه، در هر سنی (بدون حداقل سن) مجاز میدانند.
🔸میسوری اجازهی ازدواج در سن ۱۵ سالگی را با رضایت والدین میدهد. این پدیدهی کودک همسری موضوعی طبقاتی نیست و لیبرالها، فقرا، ثروتمندان و ... آن را اجرا میکنند.
📌ابراهیم
🔺@barahoot_TV1
✳️ در چند ماه ابتدایی سال ۲۰۲۳، حدود ۶۲۷۸ نفر در اثر خشونت با اسلحه در آمریکا جان خود را از دست دادهاند؛ یعنی بهطور متوسط ۱۱۶ مرگ در هر روز که حدود ۵۶٪ از این آمار خودکشی بوده. در بین جان باختگان،۲۲۷ نوجوان و ۳۶ کودک هم دیده میشه. (لینک)
🔺@barahoot_TV1