💥ابتلائات فراگیر پیش از ظهور
👤 به نقل از محمّد بن مسلم:
💚 شنيدم كه امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
💥 «پيش از [ظهور] قائم، نشانه هايى از جانب خداى عز و جل براى مؤمنان روى مى دهد».
گفتم: خدا مرا فدايت كند! آنها چه هستند؟
✅فرمود: «همان سخن خداى عز و جل: «و بى گمان، شما را مى آزماييم»، يعنى مؤمنان را، پيش از خروج قائم و «با چيزى از هراس و گرسنگى و كاستى مال و جان و محصولات، و شكيبايان را بشارت بده»».
🌺فرمود: «آنان را «با چيزى از هراس» از پادشاهان فلان طايفه در آخر حكومتشان مى آزمايد و با «گرسنگى» يعنى بالا رفتن قيمت هايشان، «و كاستى اموال» يعنى كسادى تجارت ها و كمى سود، «و كاستى جان ها»، يعنى مرگى سريع و فراوان، «و كاستى محصولات» يعنى اندك بودن گل و شكوفه آنچه كاشته مى شود، «و شكيبايان را بشارت بده» كه اين هنگام، تعجيل در خروج قائم عليه السلام است».
👌سپس به من فرمود: «اى محمّد! تأويل آيه اين است و خداوند متعال مى فرمايد:
«تأويل آن را جز خداوند و راسخان در علم نمى دانند»».
🔻 كمال الدين: ص 649 ح (با سند موثّق)،
الغيبة، نعمانى: ص 250 ح 5، إعلام الورى: ج 2 ص 280، بحار الأنوار: ج 52 ص 202 ح 28.
🔻 ظهور بسیار نزدیک است
🔹 @zoho313or
یکی از زیباترین و رقیقترین حرفایی که خدا تو قرآن گفته جایی هست که میفرمایند؛
🍀 «وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي»
🍃 و تو را برای خود ساختم و انتخاب کردم . .
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج
🆔✨@noor133Qoran
در «#اربعين» و عدد چهل، #اسرارى نهفته است، اين عدد، در فرهنگ اديان و در روايات اسلامى #جايگاه_خاصّى دارد، چنانكه مىخوانيم:
🍁در زمان حضرت نوح عليه السلام، براى عذاب كفّار، چهل روز باران باريد.
🍁چهل سال قوم حضرت موسى در بيابان سرگردان بود.
🍁پيامبر صلى الله عليه و آله چهل روز از خديجه جدا شد و اعتكاف كرد تا غذاى آسمانى نازل شد و مقدّمهى تولّد حضرت زهرا عليها السلام فراهم گرديد.
🍁رسول خدا صلى الله عليه و آله در چهل سالگى مبعوث شد.
🍁انسان تا چهل سالگى زمينهى كمال روحى ومعنوى دارد، امّا پس از آن دشوار مىشود.
🍁چهل روز اخلاص در عمل، عامل جارى شدن حكمت از قلب به زبان است.
🍁چهل بار خواندن بعضى سورهها و دعاها براى فرج و رفع مشكلات سفارش شده است.
🍁چهل روز پذيرفته نشدن اعمال از جمله نماز، پيامد بعضى گناهان است.
🍁چهل مؤمن اگر به خوب بودن مردهاى شهادت دهند، خداوند او را مىآمرزد .
🍁بعضى كتابها نيز با محوريّت عدد چهل، مانند چهل حديث نوشته شده است.
#درسهای_قرآنی صفحه166
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
#نهج_البلاغه
🌎عِبَادَاللّهِ، احْذَرُوا يَوْماً تُفْحَصُ فِيهِ الاَْعْمَالُ، وَ يَکْثُرُ فِيهِ الزِّلْزَالُ، وَ تَشِيبُ فِيهِ الاَْطْفَالُ
💥بندگان خدا !از روزی بترسید که اعمال و رفتار انسان وارسی می شود ، روزی که پر از تشویش و اضطراب است و کودکان در آن روز پیر می گردند!
📘#خطبه ۱۵۷
🆔✨@noor133Qoran
💠 امام علی عليه السلام فرمود:
🍃 كلّموا تُعرَفوا ؛ فإنّ المَرءَ مَخبوءٌ تَحتَ لِسانِهِ .
سخن گوييد، تا شناخته شويد؛ زيرا آدمى در زير زبان خود، پنهان است.
📚 #نهج_البلاغه حکمت 392
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
♥️ @QURAN_SOUND114 ♥️
🌸تعبیر زیبا از عاقبت حافظان عامل به #قرآن🌸
✅پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم فرمود:
💠روز قیامت منبرهایی از نور می گذارند که در کنار هر منبر، اسبی نجیب قرار دارد.
✅سپس منادی از جانب پروردگار عزیز ندا می دهد: حاملان و حافظان قرآن کجایند؟
💠(عدّه ای جلو می آیند) به آنها گفته می شود: بدون هیچ ترس و خوفی بر این منبرهای نور بنشینید، تا خداوند از حساب مردم فارغ شود،
✅سپس بر این اسب های نجیب سوار شوید و به سوی بهشت بروید.
🔰🔰🇯🇴🇮🇳🔰🔰
♥️ @QURAN_SOUND114 ♥️
👼فرزند را خدا میدهد👼
💖💖💗💗💖💖💗💗💖💖
1⃣ به بعضی دختر میدهد 🧕
يَهَبُ لِمَن يَشَاءُ إِنَاثًا
ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺩﺧﺘﺮ ﻋﻄﺎ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ .(شوری٤٩)
2⃣ به بعضی پسر میدهد 👱♂
وَيَهَبُ لِمَن يَشَاءُ الذُّكُورَ
ﻭ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﭘﺴﺮ ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ .(شوری٤٩)
3⃣به بعضی هم دختر هم پسر میده💑
أَوْ يُزَوِّجُهُمْ ذُكْرَانًا وَإِنَاثًا
ﻳﺎ ﭘﺴﺮﺍﻥ ﻭ ﺩﺧﺘﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ.(شوری٥٠)
4⃣ بعضی هم عقیم هستند 🤲
وَيَجْعَلُ مَن يَشَاءُ عَقِيمًا إِنَّهُ عَلِيمٌ قَدِيرٌ
ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﻧﺎﺯﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ; ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺍﻭ ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺗﻮﺍﻧﺎﺳﺖ .(شوری٥٠)
#فرزند #اجتماعی #خانواده
💖💖💗💗💖💖💗💗💖💖
https://eitaa.com/joinchat/330367024Cffe8bc7b3e
⭕️#موضع_گیری_حضرت_زهرا
سلام الله علیهانسبت به#انحرافات⛔️
#قسمت_دوم
👇راه پیغمبر
راه خدا
راه خدا روشن است. همه آیات، حق اند. هر که بخواهد می تواند در دل تک تک این آیه ها، خدا و #دست_توانای او را ببیند، ولی برخی نمی خواهند ببینند.
#نشانه_های_خدا
خداوند می فرماید: «وَ كَأَيِّنْ مِنْ آيَةٍ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يَمُرُّونَ عَلَيْها وَ هُمْ عَنْها مُعْرِضُونَ». (یوسف: 105)
👌نشانه های آسمانی و زمینی در دوردست ها نیست. در پس و پشت ها نیست که دست کسی به #آیات_حق نرسد. در #اختیار همه است.
⭕️آیه ها و نشانه ها و آینه های #جمال_حق و #توحید آشکار است. پس چرا این ها را نمی بینند و نمی فهمند؟ به #آیات_حق_پشت می کنند.
💢علت این هم که ایمان نمی آورند یا ایمان می آورند، ولی #مشرک اند، این است که از آیات حق #اعراض می کنند. طلوع و غروب ستاره ها و خورشید و ماه را می بینند، ولی از این آیه اعراض می کنند. اگر اعراض نمی کردند، باید همان چیزی که حضرت ابراهیم علیه السلام فهمید، #می_فهمیدند.
📚استاد محمدمهدی میرباقری
😭#فاطمیه_ادامه_راه_پیامبر
🆔✨@noor133Qoran
⭕️ سوال
⁉️ آیا این درست که آیه «اکمال» در روز غدیر نازل نشده پس دلیل بر ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام نمی شود؟
💠 قرآن کریم در آیه 3 سوره «مائده» میفرماید: «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِينا؛ امروز دين شما را كامل كردم و نعمت خود را بر شما تكميل نمودم و اسلام را به عنوان آیين (جاودان) شما پذيرفتم» این آیه به صراحت بیان میکند که در این روز، دین اسلام کامل شد و نعمت الهی بر بشریت تمام شد.
👈 اما بیشتر مفسرین اهل سنت گفتهاند که این آیه در روز عرفه در آخرين حج پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) نازل شده؛ اما این نظر با عقل و منطق جور در نمیآید؛ زيرا نشانههاى فوق بر آن روز تطبيق نمیكند، برخی گفتهاند چون در روز عرفه همه مردم ایمان آورده و با پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) حج انجام دادند، پس این آیه در آن روز نازل شده است؛
🔰 در پاسخ باید گفت: اولا: در آن روز اتفاق خاصی نیافتاد تا باعث کامل شدن دین و یاس کفار باشد، ثانیا: روز فتح مکه که همه وارد دین اسلام شدند و آثار بتپرستی از بین رفت، برای نزول این آیه مناسبتر بود. پس نمیتوان پذیرفت روز عرفه، روز نزول این آیه باشد.
👈 شیعه بالاتفاق معتقد است این قسمت از آیه، معترضه بوده و ربطی به بالا و پایین خود ندارد و در روز «غدیر» و بعد از نصب امیرالمومنین(علیهالسلام) به امامت و خلافت مردم توسط نبی اکرم(صلیاللهعلیهوآله) بوده است و روايات متعددى آن را تاييد مىكنند و با محتويات آيه كاملاً سازگار است؛ در آن روز و با نصب امیرالمومنین(علیهالسلام) به عنوان جانشین بود كه كفار مایوس شدند، زيرا انتظار داشتند كه با از ميان رفتن پيامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) اوضاع به حال سابق برگردد، و اسلام تدريجا برچيده شود.
🔺 در اين روز بود كه آیين اسلام به تكامل نهايى خود رسيد، زيرا بدون تعيين جانشين براى پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) و بدون روشن شدن وضع آينده مسلمانان، اين آیين به تكامل نهايى نمىرسيد. آن روز بود كه نعمت خدا با تعيين رهبر لايقى همچون على(علیهالسلام) براى آينده مردم تكامل يافت. آن روز بود كه اسلام با تكميل برنامههايش به عنوان آیين نهايى از طرف خداوند پذيرفته شد.
💢 علاوه بر اين، قرائن زير نيز اين تفسير را تاييد مىكند:
1️⃣. در تفسير فخر رازى و تفسير روح المعانى و تفسير المنار در ذيل اين آيه نقل شده است كه پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) بعد از نزول اين آيه بيش از هشتاد و يك روز عمر نكرد. و با توجه به اينكه وفات پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) در روايات اهل تسنن و حتى در بعضى از روايات شيعه، روز دوازدهم ماه ربيع الاول بوده نتيجه مىگيريم كه روز نزول آيه درست روز هيجدهم ذى الحجه بوده است.
2️⃣. در روايات فراوانى كه از طرق معروف اهل تسنن و شيعه نقل شده، صريحاً اين مطلب آمده است كه آيه شريفه فوق، در روز غدير خم و به دنبال ابلاغ ولايت على(علیهالسلام) نازل گرديد، از جمله اينكه: «ابن جرير طبرى» در کتاب «ولایت» ؛ حافظ «ابو نعيم اصفهانى» در كتاب «ما نزل من القرآن فى على(عليهالسلام)» ؛ «خطيب بغدادى» در تاريخ خود و دیگران این موضوع را نقل کردهاند.
______________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/43313
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید
پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostadmohamadi
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره الانفال(آیات 73.74.75)
🌺🍃✨🌸✨🌺🍃
🕋وَ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ فِي الْأَرْضِ وَ فَسادٌ كَبِيرٌ «73»
❤️و كسانى كه كفر ورزيدند،ياران يكديگرند، (پس شما با آنان هم پيمان نشويد،) اگر شما (هم ميان خود،همبستگى) نداشته باشيد،فتنه وفساد بزرگى در زمين واقع خواهدشد.
📝نکته ها👇
🔷درمعناى «إِلَّا تَفْعَلُوهُ»، سه احتمال بيان شده است:
●الف:اگر طبق دستور خداوند مبنى بررابطه ولايت ميان مؤمنان عمل نكنيد و با كفّار پيوند داشته باشيد،فساد بزرگى خواهد بود،چون آنان متّحدند وشما متفرّق.
●ب:اگر نسبت به مسلمانانِ درفشار بىاعتنايى كنيد،ممكن است آنان قتل عام شده،يا از اسلام برگردند.
●ج:اگر قراردادهاى بينالمللى با كفّاررا رعايت نكنيد و از تعدادى مسلمان حمايت كنيد،همهى كفّار عليه شما بسيج خواهند شدو فسادى بزرگ پيش خواهدآمد.
📝پیام ها🔰
🔶1-وقتى كفّار يار يكديگرند، «وَ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ» اگر مسلمانان هميارى نداشته باشند، گرفتار فتنه وفساد خواهندشد. «إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ»
🔶2-پذيرفتن ولايت و سلطهى كافران، فساد و فتنهاى بزرگ درزمين است. «إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ»
🔶3-اگر ميان شما مسلمانان، پيوند محكم ولايت نباشد، كفّار متّحد شده شمارا نابودمىكنند. «إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةٌ»
📚تفسيرنور(10جلدى)،ج3،ص:366
✨🔅
🕋وَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ «74»
❤️وكسانى كه ايمان آورده وهجرت كردند و در راه خداجهادنمودند وكسانى كه پناه دادند ويارى كردند، همانان مؤمنان واقعىاند.براى آنان آمرزش وروزى شايسته وكريمانهاى است.
📝پیام ها🔰
🔶1-ايمان، بر عمل مقدّم است. «آمَنُوا وَ هاجَرُوا»
🔶2-ارزش كارها، آنگاه است كه آنها رنگ خدايى و انگيزهى الهى داشته باشد. «فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
🔶3-ايمان واقعى، درهجرت،جهاد،پناهدادن و يارىرساندن مسلمانان مجاهد، بروزمىكند. «وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا»
🔶4-حتّى مؤمنان حقيقى هم،از خطا و گناه بيمه نيستند وبه مغفرت الهى نياز دارند. «الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ»
🔶5-هجرت و جهاد، عامل بخشايش و نزول رزق ويژهى الهى است. آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا ... لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ
🔶6-اگر به خاطر هجرت وجهاد ازرزق اندك بگذريد،به رزق كريم و شايستهى الهى مىرسيد. آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا.. لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ
🔶7-انسان هميشه مسئول است؛گاهى به صورت جهاد،گاهى هجرت،گاهى پناهدادن به مهاجران وگاهى پشتيبانى ازرزمندگان(تمام آيه)
📚تفسيرنور(10جلدى)،ج3،ص:367
💟💟
🕋وَ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْ بَعْدُ وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا مَعَكُمْ فَأُولئِكَ مِنْكُمْ وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ «75»
❤️وكسانى كه بعداًايمان آورده وهمراه شما هجرت وجهادكردند، آنان از شمايند.و درقانون الهى،خويشاوندان نسبت به يكديگراولويّت دارند.هماناخداوند به هرچيزى بسيار داناست.
📝نکته ها👇
🔷يكى ازمصاديق آيه،ارث است كه پيش ازاسلام،گاهى ارث براساس پسرخواندگى وعهد و پيمان بود،ولى اسلام آن را برمحورخويشاوندى و ديندارى قرارداد.
🔷در مسألهى امامت وخلافت،ائمّه وعلما بارها به اين آيه استناد كردهاند، و علاوه بر استدلال به علم،سابقهى جهادوتقوا،به خويشاوندى امام على عليه السلام باپيامبر صلى الله عليه وآله، براى اثبات امامت بلافصل آن جناب استدلال كردهاند«1»
📝پیام ها🔰
🔶1-مؤمنان سابق وقديمى بايدكسانى راكه در آينده ايمان مىآورند وهجرت مىكنند، همانند خود مؤمن حقيقى بدانند.«وَ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْ بَعْدُ..فَأُولئِكَ مِنْكُمْ» آرى،آغوش جامعه اسلامى، به روى همه بازاست ومسلمانى درمداربسته و انحصارى نيست،گرچه سابقه مىتواندامتيازات معنوى بيشترى رابه دنبال داشته باشد.
🔶2-مؤمنان خويشاوند، علاوه بر ولايت خويشاوندى بريكديگر،ولايتى نيز در سايهى ايمان، هجرت وجهادنسبت به هم دارند.وَ الَّذِينَ آمَنُوا ..وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ
📚«1».تفاسير نمونه،اطيبالبيان.
📚جلد3- صفحه368
🔶3-در قانون الهى،ميان خويشاوندان نيز سلسله مراتب وجوددارد.«وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ»
🔶 4-هجرت،شرط ملحق شدن به مؤمنان حقيقى است(هجرت،كليد تمركز وتشكّل نيروهاى خودى است)هاجَرُوا..فَأُولئِكَ مِنْكُمْ
«والحَمدُ لِلّه رَبّ العالَمين»
--
📚 برگرفته ازتفسیرنور
#تفسیر
#سوره_الانفال
🆔 @QURAN_SOUND114
فَإِذا جاءَتْهُمُ الْحَسَنَةُ قالُوا لَنا هذِهِ وَ إِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَطَّيَّرُوا بِمُوسى وَ مَنْ مَعَهُ ۰۰۰«131اعراف»
پس هرگاه خوبى و خوشى به سراغشان مىآمد، مىگفتند: اين حقّ (ما و به خاطر لياقت) ماست، ولى اگر #تلخى و #بدى به آنان مىرسيد، به موسى و پيروانش فال بد مىزدند،
يَطَّيَّرُوا» از «تَطَيُّر»، به معناى فال بد زدن است. چون عربها اغلب فال بد را از طريق پرواز پرنده يا صداى آن مىدانستند، به هر گونه فال بد «طَيَره» مىگويند.
در آيات ديگر قرآن نيز #فال_بد در مورد پيامبران حتّى رسولخدا صلى الله عليه و آله مطرح شده است.
#درسهای_قرآنی صفحه166
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
👇آیه131اعراف
فال بد، در پيدايش حوادث و پيش آمدها، هيچ اثر طبيعى و منطقى ندارد، امّا آثار روانى بسيارى دارد. در روايات مىخوانيم: فال بد، نوعى #شرك به خداست و هرگاه فال بد زديد، به كار خود ادامه دهيد و به آن #اعتنانكنيد. امام صادق عليه السلام فرمودند:#فال_بد، اثرش به همان اندازه است كه آن را مىپذيرى؛ اگر آن را سبك بگيرى، كم اثر خواهد بود و اگر آن را محكم بگيرى، پر اثر و اگر به آن اعتنا نكنى، هيچ اثرى نخواهد داشت.
فال بد، در ميان تمام اقوام و ملل گذشته و حال وجود داشته و دارد و موجب #بدبينى و #ركودكارها مىشود، لذا از آن نهى شده است، امّا #فالِ_نيك چون سبب #حركت و #عشق و #اميد است، اشكالى ندارد.
#درسهای_قرآنی صفحه166
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran