▪️یک عمر خواندند و ما گریستیم؛
که عاشورا، قصهی پُر غصهی مصائب امام است!
اما ؛
💥عاشورا قصهی دردناکِ حذف امام است از دنیای وحشتناکی که نَفْس، در تاریکیِ بیامامش، گم شد، طغیان کرد و این شد وضع دنیا که امروز هست..!
پایان کربلا، قیامِ مختار نبود!
پایانِ کربلا، بازگرداندن امام به زمین و روشن کردنِ چراغ برای دنیای تاریکی است که نَفْسِ رها شده در آن، به بن بست رسیده است.
💫 کربلا ماند ... با همهی حقیقتش!
و ماییم که میتوانم مسلم و زهیر و بُریر و وهب و حبیب هایش باشیم برای امامی که هزار سال محکوم به "نخواستن" های ماست.
| طرح: استدیو "انسان تمام" |
ویژهی شهادت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام
@Ostad_Shojae
فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ قالَ يا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَ مُلْكٍ لا يَبْلى «120طه»
پس شيطان او را وسوسه كرد (و) گفت: اى آدم! آيا (مىخواهى كه) تو را به درخت جاودانگى و مُلك (و پادشاهى) فنا ناپذير راهنمايى كنم؟!
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
شيطان، نام ديگر ابليس است. فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ ... فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ
وسوسه شدن آدم، قبل از رسيدن او به مقام نبوّت بوده است.
سيدبن طاووس قدس سره در بيان لطيفى مىفرمايد: شيطان ابتدا با شعار راهنمايى و دلالت به سراغ آدم آمد، «هَلْ أَدُلُّكَ» وبعد او را تدليه و وسوسه كرد، «فَدَلَّاهُما بِغُرُورٍ» ، پس واى به حال ما كه شيطان از ابتدا به قصد اغوا و فريب ما مىآيد. «فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ»
كلمه «غَوى» از «غَىّ» در برابر رشد است، يعنى راهى كه انسان را از مقصد باز مىدارد. خداوند دربارهى آدم فرمود: «فَغَوى» امّا دربارهى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمايد: «ما ضَلَّ صاحِبُكُمْ وَ ما غَوى»
وسوسهى شيطان، اختيار انسان را سلب نمىكند، از اين رو بعد از وسوسه شدن، انسان مورد ملامت خود و ديگران قرار مىگيرد، در حالى كه اگر وسوسه، اختيار انسانها را سلب مىكرد، ديگر كسى از آنها انتقاد نمىكرد
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
💢راه نفوذ شيطان، تمايلات انسانى است. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ» (شيطان بر نيازها وخواستههاى آدمى آگاه بوده است لذا آدم را از راه ميل به جاودانگى، اغفال كرد. آرى آرزوهاى طولانى ودراز، انسان را به گناه مىكشاند.)
💢شياطين از نامها و عناوين زيبا و جذاب براى انحراف مردم و مقاصد شوم خود استفاده مىكنند. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ»
💢 دروغ، ابزار شيطان براى فريفتن انسانهاست. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
✡️ یهود؛ قاتل انبیاء و ابناء انبیاء
1️⃣ در #دعای_ندبه دربارهٔ وجود مقدس امام زمان (عج) میخوانیم:
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِذُحُولِ الْأَنْبِياءِ وَ أَبْناءِ الأَنْبِياءِ؟
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِكَرْبَلاءَ؟
2️⃣ در این فقره از دعا، قبل از اینکه شهادت سیدالشهدا (ع) را مطرح کند، از انبیاء و اولاد انبیاء سخن رانده است.
3️⃣ سؤال این است: امام حسین (ع) را چه کسانی کُشتند؟ جنگ اساسی امام زمان (عج) با چه کسانی است؟ عبارت «أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدِّیَ الْحُسَیْن قَتَلُوهُ عَطْشَاناً» با کیست؟
4️⃣ جواب همهٔ این سؤالات برمیگردد به شجرهٔ ملعونهٔ یهودی #بنیامیه.
5️⃣ آری! همین #یهودیان بودند که انبیاء و ابنای انبیاء همچون حضرت زکریا (ع) و فرزندش حضرت یحیی (ع) را کُشتند و در ادامه با به شهادت رساندن پیامبر (ص)، ابنای او، بهخصوص امام حسین (ع) را هم به شهادت رساندند.
6️⃣ شاهد ما آیاتی است که خداوند متعال میفرماید: «شما (یهود) بودید که انبیاء را کُشتید». چنانکه در سورهٔ بقره آیهٔ ۶۱ میفرماید:
👈 …ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللهِ وَ يَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَ كَانُوا يَعْتَدُونَ.
👈 چرا که آنان نسبت به آیات الهی، کفر میورزیدند؛ و پیامبران را به ناحق میکُشتند. اینها بهخاطر آن بود که گناهکار و متجاوز بودند.
#همه_نمیرسند 🏴
▫️کربلا، نمایشی قدرتمند از سکانس پایان است!
❣عاشقانهترین، زیباترین، توحیدیترین و مطلوبترین سکانس پایان در سبک زندگی الهی!
و مَماتی، مَماتَ محمّدٍ و آل محمد صلیاللهعلیهوآله ...
💥اما همه نمیتوانند به سکانس پایان کربلا در زندگی خویش، برسند!
✦ فقط کسانی قادرند این پایان را برای خود ثبت کنند؛
✓ که در تمام مسیر زندگی، با کربلا تنظیم و هماهنگ بوده باشند!
✓ کسانی که کربلا، منشاء تمام انتخابها و ارتباطاتشان بوده باشد !
💫 همان اهلِ " محیایَ محیا محمدٍ و آل محمّد صلّیاللهعلیهوآله " ...
@Ostad_Shojae
امام باقر ( در مورد آیهی وَ لَا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلَی مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیَاةِ الدُّنیَا لِنَفْتِنَهُمْ فِیهِ وَرِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَأَبْقَی فرموده است: «هنگامیکه این آیه نازل شد، رسول خدا (نشست و فرمود: «هرکس که با تسلّیهای خداوند آرام نگیرد، جانش در اثر حسرتهای دنیا تکهتکه میشود و هرکس که چشمش بهدنبال مالی باشد که در دست مردم است، اندوهش به درازا میکشد و خشمش برطرف نمیگردد و هرکس پی نبرد که خداوند جز خوراک و نوشیدنی، نعمتهای زیادی به او عطا کرده است، عمرش کم میشود و عذابش نزدیک میگردد».
📚 بحار الأنوار، ج۶۷، ص۳۱۷/ الزهد؛ ص۴۶/ مشکاهًْ الأنوار؛ ص۷۳/ نورالثقلین؛
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام باقر ( عمروبنهلال گوید: امام باقر (فرمود: «مبادا به بالا دست خود چشم بدوزی که دراینباره آنچه خدای عزّوجلّ به پیغمبرش (فرمود بس است: فَلا تُعْجِبْکَ أَمْوالُهُمْ وَ لا أَوْلادُهُمْ؛ از مالها و فرزندانشان خوشت نیاید و درشگفت نشوی. (توبه/۵۵). و فرمود: وَ لا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلی ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا و اگر دربارهی این موضوع شکّ و ترددی یافتی، زندگی رسول خدا (را بهیاد آور که خوراکش جو و حلوایش خرما و آتشگیرهاش شاخ درخت خرما بود اگر پیدا میکرد.
📚 الکافی؛ ج۲، ص۱۳۷/ بحار الأنوار، ج۷۰، ص۱۷۲/ مشکاهًْ الأنوار؛ ص۱۳۰؛ «خبزه» بدل «قوته»/ وسایل الشیعهًْ؛ ج۲۱، ص۵۳۰/ مستدرک الوسایل؛ ج۱۵، ص۲۲۳/ نورالثقلین
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📌 رسيدن به مقام رضايت از خداوند، در صورتى است كه به زرق و برق دنيا خيره نشوى.
(آرى كسى كه جذب جلوههاى مادّى شد، احساس كمبود و تبعيض مىكند و از خدا راضى نمىشود)
«لَعَلَّكَ تَرْضى لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ»
📌 انسان به طور طبيعى به سوى مادّيات گرايش دارد، امّا بايد آن را مهار كند. «لا تَمُدَّنَّ»
📌نگاه، مقدّمه جذب و دلبستگى است.
«لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ»
ز دست ديده و دل هر دو فرياد * كه هر چه ديده بيند دل كند ياد
📌 رهبرى امّت نبايد چشم داشتى به مال ديگران و توجّهى به مادّيات داشته باشد و مقهور و شيفتهى دنياى پر زرق و برق ديگران شود. «لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ»
📌 جلوههاى مادّى حتّى براى انبيا مىتواند خطرساز باشد. «لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ»
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
جلوههاى زندگى دنيوى همچون غنچه و شكوفهاى است كه هرگز گل نمىشود. «زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا»
جلوههاى زندگى دنيا، ابزار آزمايش انسانهاست. «لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ»
7.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انسان با تمام شدن عمر و زمانی که قرار است نزد معبود خود بازگردد، در آخرین لحظات عمر خویش، همانند یک فیلم، تمام زندگی خود را از نوزادی تا #پایان_عمر با تمام اتفاقات خواهد دید. در اولین روز پس از #مرگ، روح به جسم باز می گردد، زیرا انسان وابستگی زیادی به جهان و جسم خویش دارد، بنابراین دل کندن از آن برایش سخت است و هنگام دفن شدن، به همراه جسم وارد قبر می شود. زمانی که فرد به خاک سپرده می شودبرای همیشه تعلق خود را به #دنیا از دست می دهد و اولین شب پس از دفن، شاید سخت ترین شب یا آسانترین شب برای انسان باشد. شبی که هرگز نمی توان از آن فرار کرد و به رفتار و اعمال انسان در دنیا بستگی دارد.
برای میت جدا شدن روح و جسم، دردناک و سخت است؛ بنابراین مستحب است که هنگام خاک کردن او، دوبار میت را نزدیک قبر بر زمین گذاشته و کمی صبر کنند، همچنین در خاک کردن او تعجیلی نداشته باشند. زیرا هنگامی که جسم مادی وارد قبر میشود، روح ترس فراوانی تجربه می کند و کمی تامل موجب می شود تا روح خود را با شرایط جدید وفق بدهد و از پس ترس برآید.
📚(علل الشرائع- 306- 2 الباب 251)
👈خواندن #نماز_وحشت
مستحب است در شب اول قبر، دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند.
👈خواندن #قرآن
خواندن آیات یس، الرحمن، توحید، صافات و... به منظور آرامش یافتن میت، توصیه می شود. با خواندن این آیات برای میت طلب آمرزش کنید. همچنین بالای سر مزار میت، 7 مرتبه قدر بخوانید.
👈 کانال مرگ و رستاخیز
🆔 @rozehasrat