🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
چرا خداوند در آیه 99 سوره یونس می فرماید: اگر خداوند می خواست همه مردم ایمان می آوردند ولی این ایمان اجباری بود ولی در آیه 100 همین سوره می فرماید هیچ کس بدون اذن خداوند نمی تواند ایمان بیاورد!؟ آیا این تناقض نیست؟
🌺پاسخ:
قرآن کریم در سوره یونس آیه 99 می فرماید :« وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ؛ و اگر پروردگار تو میخواست، تمام کسانی که روی زمین هستند، همگی به (اجبار) ایمان میآوردند؛ آیا تو میخواهی مردم را مجبور سازی که ایمان بیاورند؟! (ایمان اجباری چه سودی دارد؟)
✍️در آیه یاد شده خداوند متعال تاکید می کند که اگر خداوند اراده کند و بخواهد همه انسانها به اجبار ایمان می آورند، ولی این ایمانی اجباری خواهد بود و اجر و پاداشی نزد خداوند ندارد. لذا خداوند متعال نخواست که ایمان را اجباری کند و منظور از اراده خداوند در این آیه اراده تشریعی خداوند است.
همچنین در آیه 100 سوره یونس می فرماید :« وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ؛ (اما) هیچ کس نمیتواند ایمان بیاورد، جز به فرمان خدا (و توفیق و یاری و هدایت او)! و پلیدی (کفر و گناه) را بر کسانی قرارمیدهد که نمیاندیشند.»
✍️و در این آیه منظور اراده تکوینی خداوند منظور است.
📌بنا بر این در آیه اول اشاره دارد که ایمان انسانها به اجبار نیست گر چه اگر خداوند اراده می کرد ایمان اجباری می شد ولی این کار را نکرده و ایمان را به اختیار انسانها گذاشته پس می شود اراده و عالم تشریعی در آیه 100 تاکید می کند که هیچ کس نمی تواند ایمان بیاورد مگر به اذن و اجازه خداوند متعال و چنین حالتی در نظام و عالم تکوین است
🍀در آیه 99 ایمان اجباری نیست و انسان ها می توانند و اختیار دارند که ایمان بیاورند و یا ایمان نیاورند ولی در آیه 100 کسی جز به اذن خداوند نمی تواند ایمان بیاورد که اینجا بحث اختیار به طور کلی منتفی است و عالم تکوین و بدون اختیار می شود.
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
دانابی شو؛ دانا شو!👇👇
📚 @dastanak_ir
⭕️شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم💠
✅شرایط مربوط به کارگزاران و کادر امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
✨ عبادت و مناجات
◀️بدون شک، عبودیت خدا یک دفعه حاصل نمی شود، بلکه این امر نیازمند تمرین و اظهار خضوع در پیشگاه اوست. فلسفۀ عبادت نیز جز این نیست که انسان با تذکر و تمرین خضوع و خشوع در مقابل پروردگار عالم، یاد بگیرد تا در همۀ عرصههای زندگی تسلیم خواستۀ خدا باشد و البته هر قدر که امتحانهای الهی سخت تر باشد، اهمیت عبادت بیشتر است؛
◀️لذا یکی دیگر از خصوصیات یاران امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، عبادت و راز و نیاز آنها با حضرت معبود است؛ چنان که در وصفشان آمده است:مردانی در میان آنها هستند که شبها نمی خوابند؛ زمزمه آنها در حال عبادت، هم چون زمزمه زنبور عسل است. تمام شب را به عبادت مشغولند و روزها سواره به دشمن حمله میکنند. آنها در وقت شب، راهب، و هنگام روز، شیرند. [۱]
✨معرفت به امام
◀️پس از معرفت به خدا، مهم ترین سرمایۀ یاران امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، همانا معرفت عمیق به اوست که آن چنان، ایشان را مجذوب و مطیع حضرت کرده است. بی شک، کسب چنین معرفتی یک دفعه نبوده است، بلکه آنها در زمان غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و هم گام با انتظار ظهورش، موفق به تحصیل آن شده اند. این حقیقت در کلام امام سجاد علیه السلام به خوبی روشن است.
◀️ایشان فرمود: "إِنَّ أَهْلَ زَمَانِ غَیْبَتِهِ الْقَائِلِینَ بِإِمَامَتِهِ وَ الْمُنْتَظِرِینَ لِظُهُورِهِ أَفْضَلُ مِنْ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ لِأَنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی أَعْطَاهُمْ مِنَ الْعُقُولِ وَ الْأَفْهَامِ وَ الْمَعْرِفَةِ مَا صَارَتْ بِهِ الْغَیْبَةُ عِنْدَهُمْ بِمَنْزِلَةِ الْمُشَاهَدَة"ِ؛ [۲] مردم زمان غیبت او که معتقد به امامت او و منتظر ظهورش هستند، از مردم هر زمانی برترند،زیرا خداوند عقل، فهم و معرفتی به آنها عطا کرده که غیبت نزد آنها چون مشاهده است.
◀️از همین روست که بر خواندن دعای معرفت در عصر غیبت تأکید شده است:
اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِیَّکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی؛ [۳] خدایا! خودت را به من بشناسان. به درستی که اگر خودت را به من نشناسانی، نمی توانم پیغمبرت را بشناسم. خدایا! پیغمبرت را به من بشناسان. به درستی که اگر پیامبرت را به من نشناسانی، نمی توانم امامت را بشناسم. خدایا! امامت را به من بشناسان. اگر امام را نشناسم، به درستی که گمراه و از ضالین میشوم.
◀️در روایتی نیز میخوانیم:
اگر شخصی شبها را نماز بخواند و روزها را روزه بگیرد و تمام اموالش را در راه خدا بدهد و هر سال به مکه و حج رود، اما ولیّ خدا را نشناسد و کارهای خود را به رهبری او قرار ندهد، هیچ حقی بر خدا ندارد و اهل ایمان نیست. [۴]
----------
[۱]: محمد باقر مجلسی، بحارالأنوار، ج ۲۵، ص۳۰۸
[۲]: شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج ۱، ص۳۲۰
[۳]: شیخ کلینی، کافی، ج۱، ص۳۳۷
[۴]: ملامحسن فیض کاشانی، تفسیر صافی، ج۲، ص۱۸
📚 #شرایط_ظهور از دیدگاه قرآن کریم
#استاد_ملایی
#امام_زمان (عج)
#محرم
🔺 ظهور بسیار نزدیک است
🔹 @zoho313or
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ وَ يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً «175نساء»
پس كسانى كه به خدا ايمان آورده وبه او توسّل جستند، بزودى آنان را در رحمت و فضل خويش وارد مىكند و آنان را به سوى خود در راه راست هدايت مىكند.
🌹🍃اعتصام به اوليا و رهبران الهى را در زيارت جامعه مىخوانيم:
«من اعتصم بكم فقداعتصم باللّه».
در دو آيهى قبل،#ايمان و #عمل_صالح وسيلهى دريافت لطف الهى عنوان شد و در اين آيه، #ايمان و #اعتصام به خداوند؛ اين نشانهى آن است كه راه اعتصام به خدا و پيوستن به او، #عمل_صالح است.
#درسهای_قرآنی صفحه105
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
💦پاداشهاى الهى، فضل ورحمت اوست، نه استحقاق ما.
«فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ»
(همين كه اين رحمت و فضل خود را در آيات ديگر اجر و پاداش كار مادانسته، خود لطفى ديگر است وگرنه مزد چند دقيقه كار ناقص، اين همه بهشت و قصر و رحمت نيست.)
🌹🍃 گرچه خدا هر كه را بخواهد هدايت مىكند، «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ» «1» ولى زمينه و وسيله هدايت را خودمان با ايمان واعتصام بايد فراهم سازيم. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ»
راه مستقيم، راهى است كه انسان را به خدا برساند. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً
#درسهای_قرآنی صفحه105
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
♦️آیات ۶ و ۷ سوره لقمان:
🕋" وَ مِنَ النّاسِ مَن یَشتَری لَهوَالحَدیثِ لِیُضِلَّ..."--- " وَ اِذا تُتلی' عَلَیهِ آیاتُنا....".
🔸هر چیزی که انسان را از یاد خدا و از پرداختن به قرآن و یاد معاد غافل سازد ، " لَهوَالحَدیث " است.
🔰امام صادق "علیه السلام "فرمودند :"
آن عبارت است از ایراد گیری و به مسخره گرفتن دین." روزنامه ها و رسانه هایی که بر ضد دین و اعتقادات اسلام ، سخن می گویند و می نویسند و یا به تخریب شخصیت ها می پردازند ، همه مورد خشمِ آیات کریمه قرآن هستند ، که از آن به " لَهوَالحَدیث " تعبیر آورده است.
@darshainabazqoran
🕋" وَ اِذا تُتلی' عَلَیهِ آیاتُنا....."
🔸همهء خطر در اینجاست که سرگرم شوندگان به مشغولیت ها و "لَهوَالحَدیث" ، حاضر نیستند نصیحتی را بشنوند .
لذا می گوید: "وقتی که آیات و پیام های ما بر او خوانده می شود ، متکبّرانه رو برمیگرداند ، گویی که آیات و احکام ما را نشنیده است"
🕋وَاِذا تُتلی' عَلَیهِ آیاتُنا وَلّی' مُستَکبِرا" کَاَن لَم یَسمَعها
"گویی در دو گوش او سنگینی است که نمی شنود ، پنبه در گوشهایش کرده است"
🕋کَاَنَّ فی اُذُنَیهِ وَقرا"
"پس او را به عذاب دردناکی بشارت بده"
🕋 فَبَشِّرهُ بِعَذابِِ اَلیمِِ.
جوهر آیهء کریمه این است که :
🔅اینان به طور کلی به آیات الهی بی اعتنا هستند و ارزشی برای آن قائل نمی باشند.🔅
@darshainabazqoran
💠در آیه قبل بیان داشت که #محسنین" کسانی هستند که
🔸به نماز و زکات، ملتزم ، و به رستاخیز یقین دارند. مشغولیّتِ آنها بندگی خدا و حکمت آموزی قرآن است.
♦️در مقابلِ آنها کسانی مطرح میشوند که عمر خود را با کفر و گناه می گذرانند ، و فرصت خود را از فکر کردن دربارهء مبدا و معاد ، به لهو و لعب مصروف می دارند ؛ لذا می گوید :
🔸"عدهای از مردم هستند که سخنان باطل و بیهوده و سرگرم کننده را می خرند
🕋وَمِنَ النّاسِ مَن یَشتَری لَهوَالحَدیث ؛
🔸تا خلقِ خدا را با جهل و نادانی ، از راه خدا گمراه سازد
🕋لِیُضِلَّ عَن سَبیلِ اللهِ بِغَیرِ عِلم
🔸و آیات خدا را به تمسخر بگیرد
🕋وَ یَتَّخِذُها هُزُواً
برای آنان عذابِ خوار کنندهای است .
🕋 اولئِکَ لَهُم عَذابُُ مُهین
ابوجهل برای ریشخند کردن سخنان پیامبر و قرآن ، به مردم می گفت: آیا می خواهید شما را از زَقّومی که محمّد ، ما را بدان تهدید می کند اطعام کنم ؟ آنگاه برای آنها کره و خرما می آورد و میگفت : این همان زَقّوم است .
آنها به گرمی از "لَهوَالحَدیث" استقبال میکنند و خریدار آن هستند.
این تعبیر ، مفهوم دربرگیرنده ای دارد که شامل هر چه انسان را به خود سرگرم کند و از خدا غافل نماید ، میگردد ؛ مانند مجالس غنا و خوش گذرانی به صورت دائمی ، سخنان و فیلم هایی که محض سرگرمی و وقت گذرانی هستند ، همه را شامل می شود.
از اینجاست که برنامه های باطل و حرامِ ماهوارهها که در دست دشمنان دین است و برای آسان کردن فحشا برنامهریزی شده است ، از " نامبارک ترین حرام ها "می باشد که مردم را از اعتقادات دینی ، خالی می کند.
@darshainabazqoran
🔴تهذیب، راه انـس با قرآن
👌همنشینی با قرآن، سنخیتی خاص می طلبد. در قرآن آمده است:
لا یمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ؛
جز پاکان نمی توانند به آن دست زنند [دست یابند].
امامان معصوم:در حد اعلای طهارت، عدل قرآن محسوب می شوند. هر شخص دیگری که بخواهد با این اقیانوس بی کران ارتباط برقرار کند، باید آلودگی گناه را از جان خود پاک کند.
💠رهبر فرزانه انقلاب مدّ ظله می فرماید:
🌹🍃با قران باید مثل آینه مواجه شد ، پاکیزه ، براق و بی زنگار و بی زنگار ، تاقرآن دردل ما منعکس شود ۰ قرآن باید در جان ما انعکاس پیدا کند۰ این همیشه و برای همه نیست ۰
🌹🍃برای کسانی است که دلشان را با صفای باطن و نفس پاکیزه کنند با ایمان با باور و با قبول با قران مواجه شوند ۰ والا کسانی که دل معاند بنای برنشنیدن و نفهمیدن دارند نوای قران کلام قرآن و پیام قرآن در دل ها اثری نمی کند ۰
وَ لَوْ أَنَّنا نَزَّلْنا إِلَیهِمُ الْمَلائِکه وَ کلَّمَهُمُ الْمَوْتی وَ حَشَرْنا عَلَیهِمْ کلَّ شَی ءٍ قُبُلاً ما کانُوا لِیؤْمِنُوا إِلاَّ أَنْ یشاءَ اللهُ...
اگر برای برخی افراد، زمین را به آسمان بدوزی، این دلِ ناباور و زنگار گرفته، نزدیک نمی شود و ایمان نمی آورد؛ لذا قرآن را می خواند، اما به قرآن نزدیک نمی شود.
#باقرآن_خوشبخت_شوید
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@noor133Qoran
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─