💠 خورشید ادبیات انقلاب اسلامی
۱۶ خرداد، سالروز درگذشت یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ معاصر ایران است؛ نویسنده ای با بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب و چندین سریال، مستند و … در کارنامهاش که سالیان سال، مغضوب جریان منورالفکری این دیار شد و اگر نبود این غضب حاصل از آثار کم نظیرش، امروز همین روشنفکران غرب زده او را بر تارک فکر و ادبیات این مملکت می نشاندند و خلایق را مجبور به طواف بر گرد آثارش میکردند؛ اما خب؛ او نویسنده ای نبود که باب میل حضرات بنگارد و بزرگی و عظمت ایران را به خوشخوشان روشنفکران غرب زده و به قول خودش، روشنفکران اخته! بفروشد.
اما…
این امّای دردآلود جای تفکر فراوان دارد.
او قطعا بزرگترین رماننویس انقلاب اسلامی است. بابت این ادعا نباید شک کرد. همه آثارش در اوجند و دلپذیر و البته لطیف؛ درست مثل خود انقلاب اسلامی.
و غربت امروزش و سکوت همه ما که مدعی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی هستیم و بسیاری از آثارش را نخواندهایم و بدتر، بسیاری از ما جز ردی از نامش چیز بیشتری از او نمی دانیم، جانکاهی همان امای ابتدایی را دوچندان میکند.
پیشتر، جایی نوشته بودم که او ایرانیترین روشنفکر تاریخ معاصر است و آن طور که او به روشنفکریِ مریض و غرب زده ایرانی تاخته، نه آل احمد و نه هیچ کس دیگری نتاخته و از عهده بر نیامده و حقیقتِ تلاش برای بایکوت و ندیده شدنش از سوی همین حضرات شبه روشنفکر و اختهروشنفکران ایرانی همین است.
او وقتی در شاهکار بینظیرش، آتش بدون دود، که حتما و باید بخوانیمش، یا در عاشقانههای بینظیر، زیبا اما بی آلایشش یا در رمانهای وطن پرستانهاش و یا آنجا که از ملاصدرا در "مردی در تبعید ابدی" و یا از میر مهنا در "جاده های آبی سرخ" و یا از گالان اوجا در "آتش بدون دود" و یا از میرزاکوچک و امام خمینی در "سه دیدار" سخن می گوید، در قامت بزرگی می نمایاند که باید پای حرفهای لطیف اما محکمش نشست و بی واسطه با آن به مواجهه ایستاد.
نادر ابراهیمی، قله بلند ادبیاتِ انقلاب اسلامی است که تلاش برای ندیدنش جز زحمتی عبث برای خراش کشیدن بر صورت خورشید نیست.
آفتابِ نادر، دلانگیز است و فرحزا! نگذاریم آرزوی خفاشان غربزده در غروب و یا حداقل ندیدن این خورشید برآورده شود.
خاطرتان جمع! از نادر ابراهیمی هر چیزی که به دستان رسید، بی ذرهای نگرانی بخوانید و از این خواندن لذت ببرید.
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
آتش بدون دود، رمان مهم هفت جلدی از نادر ابراهیمی است. رمانی که باید خواند؛ چند بار هم باید خواند.
سه جلد اول این رمان در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نوشته و منتشر شده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فردی پیشنهاد ادامه نگارش رمان را به ابراهیمی میدهد. نادر میپذیرد و چهار جلد دیگر نیز بر این اثر میافزاید.
ابراهیمی پس از اتمام نگارش جلد هفتم رمان مینویسد: پیشکش به بزرگی که به درستی، خلوص و بزرگی باورش کردم به مردی که مرا به نوشتن الباقی "آتش بدون دود" واداشت. نامش برای این خاک مبارک باد و برای همه عاشقان وطن! ای کاش زمانی برسد که او همچنان باشد و دیگر درد نباشد؛ ایرانی دردمند هم.
به نظرتان فردی که پیشنهاد ادامه نگارش "آتش بدون دود" را به نادر میدهد و او در وصفش این جملات را بر زبان میراند، کیست؟
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
💠 به چه کسی رای بدهیم؟
🔺 برای پاسخ درست به این سوال باید طرفداریها و علایق شخصی را کنار گذاشت و خیلی عاقلانه به این سوال فکر کرد و پاسخ آن را یافت.
من برای پاسخ به این سوال یک استدلال روشن و مشخص دارم.
🔻معتقدم الان، بزرگترین چالش نظام، شکاف بین مردم و حاکمیت است و رئیس جمهور بعدی باید کسی باشد که اگر این شکاف را کم نکند، حداقل بر حجم آن نیفزاید.
🔺اگر با این استدلال، نامزدها را مورد بررسی قرار دهیم، انتخاب صحیح، خیلی هم سخت نیست.
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
🔺 با همراهی رفقا و عزیزان، مبلغ ۲،۱۱۰،۰۰۰ تومان جمعآوری و با این مبلغ، ۸۰ نسخه از کتاب غدیر، کودک و سرگرمی خریداری و انشاءالله در روز عید غدیر در بین کودکان توزیع خواهد شد.
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl
✳️ گیلانی سعادتمندی
که در آغوش خورشید ☀️
به شهادت رسید
🔻تنها شهید ایرانی کربلا، جناب اَسلم ابن عَمرو دیلمی است.
شهید بزرگواری که در سال ۳۴ هجری قمری و در حالی که حدود ۱۵ سال از سنش میگذشت به همراه پدرش از منطقه دیلمان در حدود جغرافیایی فعلی گیلان و به عشق و هدف زیارت امام علی (علیه السلام) عازم شبه جزیره عربستان شد.
🔺اسلم ابن عمرو در زبان فارسی و ادبیات عرب تبحر بسیاری داشت. افراد فراوانی ادبیات عرب را نزد او آموخته اند.
🔻اسلم در مسیر کاروان کربلا از مدینه تا مکه و سپس تا کوفه در کنار امام حضور داشت. او از افراد پرکار و مورد وثوق امام حسین (علیه السلام) است. اسلم منشی شخصی امام (ع) است. بایگانی همه مکاتبات افراد با امام نزد او موجود بود و بسیاری از نامههای امام به خط او نگاشته شده است.
در کنار این موضوع، به دلیل تواناییاش در ادبیات، قصهگویی حاذق بود. کودکان و نوجوانان کاروان سیدالشهداء در منازل مختلف دور او جمع میشدند و شنوای قصههای شیرین او بودند.
🔺برخی از شاگردان وی، همانند عَمرو ابن جُناده ابن حرث انصاری نیز جزو شهدای کربلایند. استاد دکتر محمدرضا سنگری، عاشورا پژوه برجسته معتقد است که رجز معروف عمرو ابن جناده در روز عاشورا که از رجزهای معروف حادثه کربلاست، بر وزن اشعار ایرانی است که بعدها شاهنامه بر همین وزن سروده شد.
امیری حُسَینٌ وَ نِعْمَ الامیرُ
سُرُور فُؤادِ البَشیر النّذیرِ
عَلِیٌّ وَ فاطِمَةٌ والِداهُ
فَهَلْ تَعْلَمُونَ لَهُ مِنْ نَظیرٍ
لَهُ طَلْعَةٌ مِثْلُ شَمْسِ الضُّحی
لَهُ غُرَّةٌ مِثْلُ بَدْرِ الْمُنیرِ
🔻اسلم ابن عمرو دیلمی، در حادثه کربلا شهادتی شیرین و غبطهانگیز دارد. او جزو شهدایی است که در جنگ تن به تن با سپاهیان یزید به شهادت رسید. در آخرین لحظات عمرش، خود را در آغوش سیدالشهدا می یابد و چنین سعادتمندانه در آغوش خورشید به شهادت میرسد.
✏️سجاد ستوده
💠 باران عدل👇
🆔 @barane_adl