🔴 عربستان: کاهش صادرات نفت ایران و کشورهای دیگر را نمیتوانیم جبران کنیم
♦️وزیر انرژی عربستان:در سایه اعمال تحریمهای نفتی بر ایران هیچ تضمینی برای اینکه قیمت نفت افزایش نیابد، وجود ندارد.
♦️ما با تحریمهای علیه ایران روبرو هستیم و هیچکس نمیداند که صادرات نفت ایران چگونه خواهد شد،از سوی دیگر احتمال کاهش صادرات نفت کشورهای مختلفی از جمله لیبی، نیجریه، مکزیک و ونزوئلا وجود دارد.
♦️اگر صادرات نفت روزانه سه میلیون بشکه کاهش یابد، ما نمیتوانیم این کمبود را جبران کنیم.
@basaeer
🔴♻️ سران سوه قوه مشخص کنند مصداق کدام صفت هستند؟
🔰حمید رسایی: اوایل خرداد ماه سال 97 بود که بعد از تاکید مقام معظم رهبری در جلسه با مسئولان نظام، شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، جلساتش را آغاز کرد.
مهمترین دستور کار این شورا علاوه بر تقویت اقتصاد مقاومتی، بررسی اوضاع بانکی، اشتغال و سرمایهگذاری، وضعیت محرومان و مستضعفان، بودجه و انضباط مالی، حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی و چاره اندیشی برای هرگونه احتمال در برجام عنوان شد یعنی تصمیمسازی درباره اصلیترین مسائل اقتصادی کشور.
۲۹ خرداد، حسن روحانی طی نامه ای به آیت الله جنتی، تصویب لوایح چهارگانه (ازجمله پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو ومبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT را از جمله مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی اعلام می کند. اینکه پیوستن ایران به این کنوانسیون های استعماری، اهداف ما را در اقتصاد مقاومتی تامین نمی کند بلکه سبب تسلط بیشتر دشمنان ملت ما در این جنگ اقتصادی می شود، نکته ای است که بررسی توصیه های fatf و متن کنوانسیون ها نشان می دهد.
۳۰ خرداد (یک روز بعد از نامه جسن روحانی) رهبر معظم انقلاب در جمع نمایندگان مجلس، در خصوص این کنوانسیون ها می فرماید: «این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بینالمللی میگیرد... همانگونه که درباره "برخی کنوانسیونهای بینالمللیِ اخیراً مطرح شده در مجلس" گفتیم، مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند. البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا میدانیم که مشکلاتی دارند.»
بنا بر این، از نگاه رهبر انقلاب این کنوانسیون ها استعماری است و دولت هایی با صفت «همسو، دنباله رو، مرعوب» به آن می پیوندند. تاکسد ایشان این است که مجموعه ای که «رشید، بالغ، عاقل» است، به جای پیوستن به این کنوانسیون ها خودش در باره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم قانونگذاری می کند.
در روزهای اخیر اما مجددا اسحاق جهانگیری تاکید می کند که سران سه قوه در جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی، موافق پیوستن به این کنوانسیون ها هستند! با این حساب، سئوال این است که بر اساس بیانات شفاف و روشن رهبر معظم انقلاب، آیا سران سه قوه خود را مصداق صفات مورد اشاره رهبر انقلاب (همسو با غرب، دنباله رو یا مرعوب) می دانند که نسبت به پیوستن به این کنوانسیون ها تاکید دارند؟!
حمید رسایی
@basaeer