💠 چگونه و با چه مکانیسمی جبهه مقاومتِ مجروح و آسیب دیده، قوی تر از گذشته خواهد شد؟/ آیا امیدافزایی رهبرانقلاب درباره آینده جبهه مقاومت واقعی است؟ (بخش اول)
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنرانی مهم و راهبردی روز چهارشنبه فرمودند: "مقاومت این است جبههی مقاومت این است. هر چه فشار بیاورید محکمتر می شود. هر چه جنایت کنید پرانگیزهتر می شوند؛ هر چه با آنها بجنگید گستردهتر می شود و من به شما عرض می کنم، به حول و قوهی الهی گسترهی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت."
⚠️ این بخش از بیانات ایشان ممکن است این سوالات را به ذهن برخی مخاطبان متبادر کند:
❓"جبهه مقاومتی که در حداقل یکسال و چند ماه پس از طوفان الاقصی آسیب های جدی دیده و عناصر اصلی و کلیدی اش را از دست داده، چگونه و با چه منطقی قویتر و مستحکم تر خواهد شد؟"
❓"آیا رهبر انقلاب صرفاً برای روحیه بخشی به جریان مقاومت و رجز خواندن در برابر دشمن اینگونه سخن گفتند هرچند درواقع این بازیابی روحی _حداقل در کوتاه مدت_ اتفاق نیفتد؟"
⚠️ برای پاسخ به این سوالات مهم، می توان از دوگونه تحلیل بهره برد:
1⃣ یک نوع از تحلیل این مسئله، "تحلیل بینشی" و "عقلانی" است که خود ایشان نیز به آن اشاره فرمودند و آن اینکه، وقتی مردم ببینند که با یک سگ هار وحشی طرف هستند که دائم در حال آسیب رساندن است و جنایتش را روز به روز وسیع تر می کند و به هیچ حدی قانع نیست، و مذاکره و گفت و گو هم سرش نمی شود، برای حفظ جانشان چاره ای جز مقاومت نمی بینند. بنابراین جنایت بیشتر دشمن به مردم برای مقاومت بیشتر انگیزه بیشتری می دهد.
2⃣ اما این مسئله یک "تحلیل الهیاتی" هم دارد؛ و آن اینکه اساساً مردمی که از دشمن آسیب و جراحت دیدند و "به خاطر خدا" در برابر دشمن ایستادگی کردند، اگر با وجود جنایت بیشتر دشمن و با وجود جراحات زیاد، باز هم ایستادگی کنند، خداوند بر ایمان و مقاومتشان می افزاید.
برای فهم بهتر این مسئله، دو نمونه قرآنی و تاریخی را باهم مرور می کنیم:
⚠️ نمونه اول مربوط به حوادث پس از جنگ احد است. همه می دانیم که در جنگ احد مسلمانان به دلیل نافرمانی از دستور پیامبر(ص) و تاثیر پذیرفتن از جنگ روانی دشمن، از دشمن شکست خوردند و جراحات زیادی دیده بودند. همچنین ب خی یاران کلیدی پیغمبر اکرم(ص)_ مانند جناب حمزه سیدالشهداء _ نیز در این جنگ به شهادت رسیدند و فضای غالب بر یاران پیامبر(ص) پس از این جنگ، فضای یاس و نا امیدی و احساس شکست و غم و اندوه بود.
حال در این فضا، یک نفر از نفوذی های دشمن آمد بین سپاه شکست خورده و آسیب دیده مسلمانان و فریاد زد که چه نشسته اید که دشمنی که در حال بازگشت به مکه بود، از میانه راه دوباره در حال بازگشت به سوی شماست تا کارتان را تمام کند. او با سخنانش قصد داشت سپاه پیامبر(ص) را بترساند و روحیه شان را بیش از پیش خراب کند:
🔸"الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ؛ ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﺩمِ [ﻣﻨﺎﻓﻖ و ﻧﻔﻮﺫﻱ ﺩﺷﻤﻦ] ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﻟﺸﻜﺮﻱ ﺍﻧﺒﻮﻩ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم [ﻣﻜﻪ] ﺑﺮﺍﻱ ﺟﻨﮓ ﺑﺎ ﺷﻤﺎ ﮔﺮﺩ ﺁﻣﺪﻩﺍﻧﺪ، ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺘﺮﺳﻴﺪ."(آل عمران: ۱۷۳)
پیغمبراکرم(ص) وقتی این سخن را شنید، با وجود جراحات شدیدی که بر بدنشان بود، برخاستند و با صدای بلند اعلام کردند من میروم و با دشمن می جنگم و بعد فرمودند همان هایی که در جنگ آسیب دیدند و مجروح شدند با من بیایند تا دوباره به نبرد با دشمن برویم.
وقتی این مسلمانان مجروح "تهدید دشمن" را از یک سو و "ندای هل منناصر" پیامبر(ص) را از سوی دیگر شنیدند، با وجود جراحات شدید، بر ایمان و مقاومتشان افزوده شد و برخاستند و برای نبرد دوباره با دشمن اعلام آمادگی کردند:
🔸"فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ولی [ﺍﻳﻦ ﺗﻬﺪﻳﺪ] ﺑﺮ ﺍﻳﻤﺎﻧﺸﺎﻥ ﺍﻓﺰﻭﺩ ﻭ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺧﺪﺍ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﺲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻭ ﻧﻴﻜﻮ ﻭﻛﻴﻞ [و ﻧﻴﻜﻮ ﻛﺎﺭﮔﺰﺍﺭﻱ] ﺍﺳﺖ." (آل عمران:١٧٣)
و اتفاقاً پیروزمندانه هم از جنگ برگشتند:
🔸"فَانقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَّمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ؛ ﭘﺲ ﺑﺎ ﻧﻌﻤﺖ ﻭ ﺑﺨﺸﺸﻲ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ [ﺍﺯ ﻣﻴﺪﺍﻥ ﺟﻨﮓ] ﺑﺎﺯﮔﺸﺘﻨﺪ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﮔﺰﻧﺪ ﻭ ﺁﺳﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺮﺳﻴﺪﻩ ﺑﻮﺩ."(آل عمران: ١٧٤)
ادامه👇👇👇
@basaer_fi
💠 چگونه و با چه مکانیسمی جبهه مقاومتِ مجروح و آسیب دیده، قوی تر از گذشته خواهد شد؟/ آیا امیدافزایی رهبرانقلاب درباره آینده جبهه مقاومت واقعی است؟ (بخش دوم)
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ یعنی در واقع "تهدید بیشتر دشمن"، وقتی در "ظرف ایمان" قرار می گیرد، اتفاقا عکس خواسته دشمن نتیجه می دهد و بجای ضعیف شدن ایمان، بر آن "می افزاید".
بنابراین یک "بازسازی روحی" در این مومنان مجاهد صورت گرفت و انگیزه بیشتری برای مقاومت در برابر دشمن در روح این افراد شکل گرفت.
⚠️ نمونه قرآنی و تاریخی دوم مربوط به جنگ احزاب است که وقتی سپاه پیامبر(ص) با انبوه سپاه احزاب مواجه شدند و وحشت و ترس بر بسیاری از افراد حاکم شده بود، مومنان و مجاهدان واقعی وقتی این صحنه بظاهر ترسناک را دیدند، نه تنها نترسیدند بلکه بر ایمان و مقاومتشان افزوده شد:
🔸"وَ لَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَ مَا زَادَهُمْ إِلَّا إِيمَانًا وَتَسْلِيمًا
ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﮔﺮﻭﻩ ﻫﺎﻱ ﺩﺷﻤﻦ ﺭﺍ ﺩﻳﺪﻧﺪ، ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﻳﻦ همان چیزی ﺍﺳﺖ که ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺑﻪ ﻣﺎ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩﻩ بودند ﻭ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺭﺍﺳﺖ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ، ﻭ [این مشاهده] ﺟﺰ ﺑﺮ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻴﻔﺰﻭﺩ." (احزاب: ٢٢)
⚠️ البته این "تحلیل الهیاتی" از مسئله "مقاومت" و اینکه این "فرایند افزایش مقاومت" در افرادی که جراحات شدیدی دیده اند، در نظامات روانشناسی و جامعه شناسی و علوم سیاسیِ مبتنی بر مبانی غربی، اصلاً قابل تحلیل و درک نیست. اینها فقط در نظامات الهیاتی و دینی و وحیانی قابل درک و تحلیل است.
⚠️ بنابراین این سخن امیدبخش رهبر انقلاب، هم از یک پشتوانه عقلانی و منطقی برخوردار است و هم از یک پشتوانه الهی و وحیانی.
انشاءالله جبهه مقاومت با وجود آسیب ها و جراحاتی که دیده، همچون مجروحان مقاوم جنگ احد، سرزنده تر و مقاوم تر و مستحکم تر خواهد شد، و با روحیه و ایمان قوی تری بازیابی خواهد شد و نابودی اسرائیل را رقم خواهد زد.
@basaer_fi
هدایت شده از بصائر
🔸«وَ جَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِلْعَالَمِينَ؛ و او و پسرش را براى جهانيان نشانه ای (از قدرت خداوند) قرارداديم.»(انبیاء:۹۱)
🌸 میلاد بانوی دو عالم حضرت زهراء(س) و فرزندصالحش، حضرت امام خمینی(ره)مبارک باد!
@basaer_fi
⚠️ رهبر معظم انقلاب(۱۴۰۳/۹/۲۱): "در داخل (کشور) اگر کسی در تحلیلی، در بیانی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن تو دل مردم باشد، این #جرم است. باید دنبال بشود."
@basaer_fi
هدایت شده از کشتی طوفانها (استاد علی رهبر)
2.89M
🔻توصیههای ویژه استاد رهبر جهت بهرهمندی در ایام رجب، شعبان و رمضان
کتاب المراقبات میرزا جواد آقای ملکی:
🔹ماه رجب از ماه های حرام و اوقات دعا حتی در زمان جاهلیت
تاکید به اعمال شب اول ماه رجب:
🔸نماز شب اول ماه رجب بعد از نماز مغرب و پاداش عجیب این نماز + نماز بعد از عشاء
🔹نماز هر شب رجب
🔸شب لیلة الرغائب
🔹روزه در این ماه
🔸دعای مخصوص اين ماه
🔹 توصیه خاص: مراجعه به مفاتیح ...
🗓 ۱۲ دی ۱۴۰۳
#استاد_رهبر
@keshtitoofanha
💠 برخی از دستورات سلوکی آیت الله قاضی(ره) برای ماه های رجب، شعبان و رمضان
1️⃣ بر شما باد به اینکه #نمازهای_فریض خود را با #نوافل آن که مجموعاً پنجاه و یک رکعت است، در #بهترین_اوقاتشان انجام دهید؛ و اگر نتوانستید چهل و چهار رکعت(بدینصورت که چهار رکعت از عصر و دو رکعت از مغرب و «وُتَیره» که مجموعاً هفت رکعت می باشد حذف شود.این توضیح از مرحوم علاّمه طهرانی روحی فداه است.)آنرا بجا بیاورید.
چنانچه باز هم شواغل دنیا شما را بازداشت، حتماً نافلۀ ظهر را که به او «صلوه أوّابین» می گویند، انجام بدهید.و نماز ظهر را هم در وقت فضیلت انجام دهید که در قرآن بدان تأکید شده و مراد از صلات وُسطی همان نماز ظهر است.
2️⃣ و امّا در مورد #نافله_شب بخصوص باید بدانید که: انجام دادن آن در نظر مؤمنین و سالکان حضرت معبود از واجبات است و هیچ چاره ای جز اتیان آن نیست! و تعجّب است از کسانی که قصد رسیدن به مرتبه ای از مراتب کمال را داشته ولی به قیام شب و انجام نوافل آن بی توجّه هستند!.
و ما هیچگاه ندیده و نشنیده ایم که احدی به یک مرحله و مرتبه ای از #کمال راه یافته باشد مگر بواسطۀ برپاداری نماز شب!
3️⃣در شبها #قرائت_قرآن با صوت حزین کنید، چرا که قرائت قرآن شراب مؤمنین است.
4️⃣بعد از نمازهای واجب #تسبیح حضرت صدیقه طاهره(س) را ترک نکنید! زیرا که آن #ذکر_کبیره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز یکبار بگویید.
5️⃣ از لوازم مهم، دعا برای #فرج حضرت حجت بقیه الله الأعظم است در قنوت نماز وتر، و از آن گذشته در هر روز، و در جمیع دعاها برای حضرت دعا کنید.
6️⃣ #زیارت_جامعه_کبیره را روزهای جمعه بهجای آورید.
7️⃣ قرآن که میخوانید، در این سه ماه از یک جزء کمتر نباشد، در هر روز یک جزء.
8️⃣ #زیارت_قبور کنید نه هر روز بلکه کمکم و گاهگاهی، (هفتهای یک مرتبه خوب است) و در روز زیارت کنید نه در شب.
❌ علامه طهرانی(ره) در توضیحاتی تکمیلی آوردهاند که: این دستوراتی است که مرحوم قاضی به شاگردان خود داده است و رفقا این دستورات را در این سه ماه انجام میدهند. البته این اعمال را در حد امکان انجام دهید... به حسب ملاحظه #مزاج و #قوه و #حال و #استعداد.
@basaer_fi
هدایت شده از بصائر
23.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار خانواده آیتالله محمدتقی مصباح یزدی (رضوان الله علیه). ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 "استغفار" می تواند همه بلاها را دفع کند
🌙 به مناسبت حلول ماه مبارک رجب، ماه استغفار و توبه، از محضر عارف ربانی، حضرت آیتالله بهجت (ره) بهره ببریم:☝️☝️☝️
📝اگر [به بلایی] مبتلا هستیم باید بدانیم استغفار برای همه بلیات [نافع] است، اما بهشرطی که ...
@basaer_fi
sout heyat 4th dey.mp3
93.98M
.
▫️سرفصل های تحلیلی تحولات منطقه
🔹سخنرانی | دکتر علیرضا معاف
۱۴۰۳/10/4 🗒️
🔻نقطه آغاز درگیری ها ۷ اکتبر نیست، جنگ غزه تا تهران است
🔻تفاوت در این است که تحلیل در تله جنگ نیافتیم باشد یا نگاهمان یک جنگ تمام عیار باشد
🔻اگر ۷ اکتبر اتفاق نمیافتاد طبق برنامه اسرائیل در ۱۴ اکتبر پاکسازی غزه شروع میشد
🔻ادبیات جنگ وجودی در حال بیان است
🔻کسینجر میگه در جنگ نامتقارن اگر گروه کوچکتر زنده بماند برده و اگر بزرگه به اهدافش نرسد باخته است
🔻در جنگ وجودی آنکه نشان میدهد تا تهش ایستاده برده است
🔻 از امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند به امریکا یه غلط هایی هم میتواند بکند تنزل نکنیم.
@basaer_fi
💠 تحلیلی از شرایط فریبنده جبهه دشمن پس از اشغال سوریه/ شش شرط "پیروزیِ پایدار" جبهه مقاومت بر دشمن سرمست از "پیروزی های مقطعی"
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ "بَطَر" در قرآن کریم به معنای "شادی همراه با طغیانگری و غرور و سرمستی" است که پس از به دست آمدن نعمت یا موفقیت یا پیروزی حاصل می شود.
خداوند در آیه ای از قرآن کریم می فرماید یکی از ویژگی های دشمنان جبهه مقاومت این است که زمانی که پیروزی خود را قطعی می پندارند، با "شادی متکبرانه و سرمستانه"(بَطَر)، و با "خودنمایی قدرت خود"(رئاءالناس) و با هدف بستن راه خدا به روی مردم(وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ)، برای جنگ از دیارشان خارج می شوند و به مومنین توصیه می کند مانند آنان نباشند:
🔸"وَلَا تَكُونُواْ كَٱلَّذِينَ خَرَجُواْ مِن دِيَٰرِهِم بَطَرࣰا وَرِئَآءَ ٱلنَّاسِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِۚ وَٱللَّهُ بِمَا يَعۡمَلُونَ مُحِيطࣱ؛ و مانند كسانى نباشيد كه از روى سرمستى و غرور و خودنمايى در برابر مردم، از سرزمين خود به سوى ميدان جنگ بيرون آمدند؛ و مردم را از راه خدا باز مىداشتند؛ و سرانجام شكست خوردند و خداوند به آنچه عمل مىكنند، احاطه و آگاهى دارد." (انفال: ۴۷)
⚠️ این آیه شریفه، دقیقاً وصف حال دشمنان جبهه مقاومت پس از اشغال سوریه است: "جولان سرمستانه و متکبّرانه" و "خودنمایی های قدرت طلبانه".
با قرائن متعددی می توان فهمید که چنین فتوحاتی، زودگذر و سطحی هستند و به "پیروزی پایدار" منجر نخواهد شد.
⚠️ در نقطه مقابل، جبهه مقاومت باید به دنبال پیروزی های "پایدار" و "عمیق" باشد، حتی اگر این پیروزی با کمی "تاخیر" به دست آید.
اگر جبهه مقاومت، ۶ دستور مهم جنگی که در مجموع این آیه و دو آیه پیش از این آیه بیان شده است (و به تعبیر علامه طباطبایی جامع ترین آیات جنگی قرآن هستند) را رعایت نماید، به راحتی می تواند به این جولان های سطحی و ظاهری و توخالی و "پیروزی های مقطعیِ" دشمن پایان دهد و به "پیروزی پایدار" برسد؛ آن ۶ شرط عبارتند از:
✅ ثبات قدم و مقاومت در میدان(فَٱثبُتُوا)
✅ بسيار خدا را یاد كردن(وَٱذكُرُواْ ٱللَّهَ كَثِيرࣰا)
✅ اطاعت از امام جامعه(وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُ)
✅ نزاع نكردن با یکدیگر در درون جبهه حق و تحمل یکدیگر(وَلَا تَنَٰزَعُواْ)
✅ دچار غرور و مستی و خودنمايى نشدن(بَطَرࣰا وَرِئَآءَ ٱلنَّاسِ)
✅ جلوگيرى نکردن از راه خدا(وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ):
🔸"يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِذَا لَقِيتُمۡ فِئَةࣰ فَٱثبُتُوا وَٱذكُرُواْ ٱللَّهَ كَثِيرࣰا لَّعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ * وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَلَا تَنَٰزَعُواْ فَتَفۡشَلُواْ وَتَذۡهَبَ رِيحُكُمۡۖ وَٱصۡبِرُوٓاْۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّـٰبِرِينَ" (انفال: ۴۶_۴۵)
⚠️ مرحوم علامه طباطبایی درباره مضمون این سه آیه شریفه می فرمایند:
"مجموع اين امور ششگانه، دستور جنگى جامعى است كه هيچ دستور مهم جنگى از آن بيرون نيست...اگر انسان در جزئيات وقايع تاريخى جنگهاى اسلامى كه در زمان رسول خدا (ص) اتفاق افتاده از قبيل جنگ بدر، احد، خندق و حنين و غير آن دقت كامل به عمل آورد، اين معنا برايش روشن مىگردد كه سرّ غلبه مسلمين در آنجا كه غالب شدند، رعايت مواد اين دستورات بوده، و رمز شكست خوردنشان هر جا كه شكست خوردند رعايت نكردن و سهلانگارى در آنها بوده است."(المیزان، ج۹، ص۹۶)
⚠️پی نوشت:
رهبرانقلاب در سخنرانی اخیر خود در جمع خانواده های شهدای جبهه مقاومت فرمودند: "حالا به این جولهی باطل نگاه نکنید؛ بدانید اینهایی که امروز جَوَلان می دهند، یک روز زیر پای مؤمنین لگدمال خواهند شد." (۱۴۰۳/۱۰/۱۲)
@basaer_fi
💠 تاملی در نسبت میان "چشم"، "ادراک" و "اراده"/ تحلیلی از اهمیت نبرد محاسباتی-رسانه ای میان جبهه مقاومت و جبهه استکبار (بخش اول)
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ قرآن کریم در آیه ای که مربوط به پیش از جنگ بدر است می فرماید خداوند سپاه دشمن را در خواب به پیامبر(ص) "کم" نشان داد؛ زیرا اگر آنها را "زیاد" نشان می داد، اراده عده ای از مسلمانان "سست" می شد و به دنبال آن سستی، با یکدیگر "نزاع" می کردند و درنتیجه "شکست" می خوردند:
🔸"إِذْ يُرِيكَهُمُ اللَّهُ فِي مَنَامِكَ قَلِيلًا وَلَوْ أَرَاكَهُمْ كَثِيرًا لَّفَشِلْتُمْ وَلَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ سَلَّمَ إِنَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ"(انفال: ٤٣)
همچنین در آیه بعد می فرماید هنگامی که دو سپاه نزدیک به نبرد شده بودند نیز خداوند سپاه دشمن را در چشم مسلمانان "کم" نشان داد:
🔸"وَ إِذْ يُرِيكُمُوهُمْ إِذِ الْتَقَيْتُمْ فِي أَعْيُنِكُمْ قَلِيلاً وَ يُقَلِّلُكُمْ فِي أَعْيُنِهِمْ لِيَقْضِيَ اللَّهُ أَمْراً كانَ مَفْعُولاً وَ إِلَى اللَّهِ تُرْجَعُ الْأُمُورُ؛ و آن گاه كه با هم برخورد كرديد، آنان را در ديدگان شما اندك جلوه داد و شما را [نيز] در ديدگان آنان كم نمودار ساخت تا خداوند كارى را كه انجام شدنى بود تحقق بخشد، و كارها به سوى خدا بازگردانده مى شود."(انفال: 44)
از هر دو این آیات شریفه، یک راهبرد رسانه ای و تبلیغیِ مهمّ قابل اخذ است و آن اینکه رسانه ها و دستگاههای تبلیغی ما نباید عِدّه(نفرات) و عُدّه(تجهیزات) دشمن را در "چشم" مردم "بزرگنمایی" کنند که موجب سستی "اراده" هایشان شود.
⚠️ امام امیرالمومنین(ع) نیز در توصیه ای جنگی به محمدبن حنفیه می فرمایند:
🔸"وَ غُضَّ بَصَرَک؛ و چشمهایت را (از آنچه که اراده ات را سست می کند،) بپوشان."(نهج البلاغه؛ خطبه ۱۱)
و در عبارت دیگری به مجاهدان جنگی می فرمایند:
🔸 "وَ غُضُّوا اَلْأَبْصَارَ فَإِنَّهُ أَرْبَطُ لِلْجَأْشِ وَ أَسْكَنُ لِلْقُلُوبِ؛ چشمها را (از آنچه اراده تان را سست کند) فرو خوابانيد كه بر دليرى شما مىافزايد و دل را آرام مىكند."(نهج البلاغه؛ خطبه ۱۸۴)
این توصیه امام امیرالمومنین(ع)، همان راهبردی است که رسانه های جبهه مقاومت باید به آن توجه کنند. باید چشم های مردم و رزمندگان جبهه مقاومت را از هرآنچه که در جبهه دشمن اراده آنان را سست می کند، دور نگه داشت.
⚠️ دشمن همواره به دنبال بزرگنمایی رسانه ای قدرت خود است. دشمن با رسانه "چشم" مردم را "مسحور" قدرت خود می کند؛ آنگونه که سحره فرعون در هماوردی با موسی(ع) کردند و مردم را ترساندند:
🔸«فَلَمَّا أَلْقَوْا سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ وَ اسْتَرْهَبُوهُمْ» (اعراف: 116)
کار ساحران آنقدر خوب و تمیز بود که حتی موسی(ع) را نیز نگران کرد که مبادا مردم فریب عملیات روانیِ ساحرانِ فرعونی را بخورند و او نتواند در امر دعوتش موفق شود:
🔸«فَأَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً مُوسى» (طه: 67)
اما زمانی که موسی(ع) به دستور خداوند عصا را افکند، «ناگهان» همه آن «عملیات رسانه ای» و «ادعاهای توخالی و پوچ» و «بزک های فریبنده» از قدرت فرعونی از بین رفت و حق آشکار شد و «ناگهان» فرعون و هیمنه و اقتدارش فروریخت و حقیر و کوچک شد:
🔸 «وَ أَوْحَيْنا إِلى مُوسى أَنْ أَلْقِ عَصاكَ فَإِذا هِيَ تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ * فَوَقَعَ الْحَقُّ وَ بَطَلَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ * فَغُلِبُوا هُنالِكَ وَ انْقَلَبُوا صاغِرِينَ؛ و به موسى وحى كرديم كه عصاى خود را بيفكن، ناگهان (به صورت مار عظيمى درآمد و ) دروغ آنها را به سرعت برگرفت! * (در اين موقع) حق آشكار گرديد و آنچه آنها ساخته بودند باطل شد. * در آنجا مغلوب شدند و خوار و كوچك گشتند.» (اعراف: 119-117)
⚠️ آری! در برابر ساحران رسانه ای که می خواهند در "چشم" و "ادراک" مردم از فرعون های زمانه "توهم اقتدار" بیافرینند و "اراده" آنان را سست کنند، باید همچون موسی(ع) ایستاد و به تعبیر رهبر انقلاب باید پردهی توهم اقتدار دشمن شکسته شود.
ادامه👇👇👇
@basaer_fi