"تاسوعا و عاشورا" تا پیش از محرم سال ۶۱ هجری به کار نرفته بود، و از آن سال به بعد استعمال شد و تنها برای روز نهم و دهم محرم استفاده می شود، نه هیچ روز و ماه دیگری از سال.
با اینکه تاسوعا و عاشورا برای روز نهم و دهم به کار رفته و شباهتی بین لغت تاسوعا و تسع، عاشورا و عشر هست؛ اما تاسوعا و عاشورا ربطی به سلسله اعداد ندارد.
تاسوعا ینی اتساع: شرح صدر و گشودگی سینه برای بیشترین درک و دریافت (از امام)
و
عاشورا ینی معاشرت: بالاترین میزان معاشرت و همراهی (با امام)، امام خواهی
و دلیل اینکه امام حسین علیه السلام روز نهم، یک روز دیگر مهلت خواستند، نه به این دلیل که خودشان نماز و قرآن بیشتری بخوانند (چه آنکه ایشان خود قرآن ناطق بودند)، بلکه به خاطر این بود که یاران ایشان به بالاترین حد از یاری و همراهی امام خویش برسند، و آن شب خبر شهادت همه یاران را به ایشان دادند و اتمام حجت کرده و خواستند که تنها کسانی که با آگاهی کامل خواهان ماندن هستند، افراد خالص، فردا به میدان بروند.
عاشورا، مولودِ تاسوعاست
و
تاسوعا، سازنده عاشوراست.
تا آن اتساع و گشودگی صدر در یاران امام حاصل نمیشد، عاشورا و همراهی و از خودگذشتگی عاشورا محقق نمیشد.
🌿اتساع تاسوعا با چیست؟ با: « قرآن و نماز و دعا »
1ـ « قرآنی » که عقلانیت، بصیرت و معرفتِ انقلابی و « تعهّد و وظیفهشناسی و اخلاق » را رُشد دهد و شخص را از انواع ظلمات برهاند و به اوج روشنایی در ابعاد مختلف زندگی برساند.
2ـ « نمازی » که با « قبلهنما و قبولِ امامِ منصوب » و « دست شستن از هر فحشاء و منکری » همراه باشد.
3ـ « دعائی » که « نگاه زمینی » را آسمانی کند و « محبوبیتِ و دلبستگی و وابستگی و اسارت دنیا » را از « قلب » انسان کاملا خارج سازد.
چنین « قرآن و نماز و دعائی »، انسان را از هر لغزش و ریزش و ذلت و رذیلت و فحشاء و منکری بیمه میکنند.
امام حسین صلوات الله علیه، با همراهی « عقیلهی بنی هاشم » توانستند با « نماز و قرآن و دعا و مناجات »، اصحاب با بصیرت و باوفای خود را در ابتدا به بالاترین « ظرفیت » و « مقاومت » برسانند تا جایی که آنان خود را « صفر » کنار « یک » قرار دهند و « عشر » و « عاشورایی » شوند.
تا آنان در معرکه نابرابر و پُر از دنائت، خباثت و رذالتِ عاشورا، لحظه ای از « امامشان » زاویه و فاصله پیدا نکنند و از « امت » خارج نشوند و « مقاوم و یکپارچه » بمانند و هیچ رفتار ذیلانه و هیچ رذیلتی از آنان سر نزند.
#تحلیل_شبانه
🍃🌹▪️ــــــــــــــــــــــــــ
یک #خبر یک #تحلیل:
🔥در خبرها آمده که مولوی عبدالحمید از ایران برای پیروزی طالبان و تسلط آنها بر پایتخت افغانستان بیانیه تبریک صادر کرده است .
#تحلیل
1-اهل تسنن شرق کشور همچون طالبان حنفی مذهب و از تفکر دیوبندیه هستند و از این جهت نزدیک ترین تفکر به طالبانیسم می باشند .
2-مولوی عبدالحمید با این پیام سه مخاطب را در نظر دارد:
$طالبان ( از جهت پالس ایجاد شراکت همکاری {خطرناک}در دوطرف مرز)
$پیروان خود در ایران ( الگوگیری و ارائه آن به طرفداران خود برای کپی سازی طالبانیسم در ایران )
$دولت ایران (در راستای افاضات ماه های پیش که خواستار ریاست خود بر قوه مجریه شده بود )
3-این پیام را باید برای هم پیاله های مدعی اصلاحات و غربگراها ارسال کرد تا ببینند هر آنچه در این سالها خود را خرج امثال این افراد کردند اما تفاوت دیدگاه تا این حد ، همچون دم خروس بیرون می زند.
🖋محمدحسین دادخواه
#خمینی_شهر