چطور گل نرگس پرورش دهیم؟
1. یک گلدان سنگی یا سفالی برای کاشتن پیاز نرگس انتخاب کنید زیرا استفاده از گلدان سبک به علت اینکه ممکن است نرگس ها در مرحله گردن غازی، یک طرفه شوند و گل ها به یک سمت باز شوند درست نیست و سبب واژگون شدن گلدان می شود.
2. گلدانی با عمق 18 سانتی متر انتخاب کنید زیرا عرض گلدان باید به گونه ای باشد که هنگام کاشت ، پیازها از هر طرف پنج سانتی متری از دیواره گلدان فاصله داشته باشند.
3. برای عبور آب اضافی و زهکشی مناسب کف گلدان را سوراخ کنید .
4. قبل از کاشت پیازها را دوساعت در آب ولرم قرار دهید . البته باید فقط انتهای پیاز در آب باشد و نباید به علت پوسیده شدن پیاز کل پیازرا در آب قرار دهید.
5. گلدان را تا نیمه از خاک پر کنید بعد پیاز رو بزارید، بعد خاک بریزید تا حدی که روی پیاز پنج سانت خاک پربشه .
6. گلدان را آبیاری کنید و در جایی گرم در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
7. دو تا سه هفته طول می کشد تا پیاز شروع به رشد کند پس تا زمانی که ساقه ها از خاک سر نزده اند دیگر به آن آب ندهید.
8. پس از شروع رشد ساقه گلدان هرگز نباید کاملا خشک بماند.
9. هر دو هفته یک بار تا باز شدن گل ها به گلدان کود تقویتی همراه آب بدهید.
10. برای جلوگیری از رشد کج ساقه ها از یک قیم استفاده کنید.
11. هنگام گل دادن گیاه ، گلدان را از زیر آفتاب مستقیم بردارید.
اگر پیاز فرق نمی کنه زعفران باشه یا نرگس اگر سرما ببیند و آبیاری زیاد نباشد که خفه شود در آب به موقع گل می دهد.
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
🌸 بوئیدن گل نرگس را به تاخیر نیندازید زیرا که استشمام آن از ابتلا به زکام در ایام زمستان جلوگیری می کند.
📚بحارالانوار،ج62،ص324
#عطر
#گل_نرگس
#گلدان_مثمر
یه عکس داغ داغ یهویی از یه میوه ی قرآنی!
۳۱شهریور۱۴۰۰
#موز
#رشت
#مجموعه_ی_گوهرشاد
موزی که داره به گل و بار میره.
ان شا الله همه مدارس و اماکن ما پر بشه از میوه ها و گلهای قرآنی و دارویی
#هوش_کشاورزی
هنرمند کسی هست که از دونه خرما گلدون به این زیبایی پرورش بده👌
#گلدون_مثمر
#خانم_هنرمند
#نهال_مثمر
#لذت_کاشت
#هر_خانه_یک_گلدان_مثمر
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
https://eitaa.com/basamar
ببینید کاشت درختان میوه در محوطه سازمانها و ادارت و اپارتمانها در دیگر کشورها به این زیبایی صورت می گیرد ای غرب پرستان از این چنین طرحهای یاد بگیرید و انجام بدید نه اینکه فقط کاشت درختان بی ثمر مضر را ...
اینچنین طراحی های می شود برای محوطه اپارتمانها و ادارات و بیمارستانها ... انجام داد.
اگه مسئولین ما بیدار شوند.؟!
#نه_به_کاج
#نه_به_بیثمر
#اری_به_درختان_مثمر
#اری_به_درختان_بومی
#مطالبه_گری
#فرهنگسازی
سلام علیکم
در خلال روند درمانی استاد مجتهدی نجفی، حال ایشان رو به وخامت گذاشته است و به بخش آی سی یو منتقل شده اند.
از تمامی دوستان و علاقمندان این بانوی مخلص، محقق و نو اندیش تقاضا دارم "با تضرع به درگاه خداوند متعال و توسل به بی بی فاطمه زهرا سلام علیها برای شفای عاجل و کامل ایشان دعا بفرمایید".
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 درختان بی ثمر
🔹درختان مثمر زیادی را به خباثت بیگانگان قطع کردیم و درختان بی ثمر زیادی را به حماقت نزدیکان کاشتیم.
🔹آیا وقت آن نرسیده که درباره پوشش گیاهی کشور درستتر و عاقلانهتر عمل کنیم؟
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 احداث اولین جنگل غذایی در سیاتل
🔸 در شهر سیاتل آمریکا جنگل مصنوعی غذا در هفت هکتار احداث شده است؛ مردم بیشتر در حال چیدن میوها در سطلهای خود هستند در حالی که پای درختان هم میوه زیادی ریخته است.
🔸 شعار ابتدای ورود به پارک این است «گرسنه هستی؟ کافی است به پارک سر بزنید»؛ با هدف تشکیل جنگل خوراکی جدید (گیاهان و درختان با ثمر) این کاملاً نوآورانه و شدنی است. این کار پیش از این در پارکهای عمومی انجام میشد، اما اکنون در مقیاس وسیعی میتوان جنگلی از درختان میوه و خوراکی داشت.
🔸 البته به هیچ وجه در صدد الگوگیری از غرب نیستیم و به دو دلیل آنها را مطرح میکنیم، اول اینکه؛ بهقولِ رهبر انقلاب، ما مخالف همه نظریات غرب نیستیم و اگر نظری با عقل و منطق و آموزههای اسلامی موافق باشد رد نمیکنیم، دوم اینکه؛ چون کاشت درختان غیر مثمر و چمن از غرب تقلید شده است به این وسیله ثابت میشود که حتی در غرب هم نظر مخالف وجود دارد و همه غربیها با کاشت میوه و سبزی در فضاهای عمومی مخالف نیستند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
ایران یا کاجستان یا کهورستان ..... ؟؟؟
نفوذ فیزیکی و فکری باعث از دست رفتن بخش زیادی از درختان مثمر کشور ما شده است.
🌴درختان مثمر زیادی را به خباثت بیگانگان قطع کردیم و درختان بی ثمر زیادی را به حماقت نزدیکان کاشتیم.
🌴آیا وقت آن نرسیده که در مورد پوشش گیاهی کشور درست تر عمل کنیم؟
🇮🇷 ایران نخلستان🇮🇷ایران تاکستان
ایران انارستان 🇮🇷ایران بادامستان 🇮🇷
ایران توتستان🇮🇷ایران انجیرستان🇮🇷
ایران نارنجستان🇮🇷
ایران با گلهای محمدی🌸 نسترن🍃مورد معطر
بابونه🌼 یاس 🌿و ختمی🌺 و...
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#اری_به_درختان_مثمربومی
زیتون تلخ
تمامی اجزای این گیاه تحلیل برنده هورمون ها و عقیم کننده است.
بخصوص گرده های گل معلق در هوا
👌هر جا دیدید صاحبش رو متقاعد کنید از ریشه در بیاره
درختان بومی و مثمر بکارید
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#اری_به_درختان_مثمربومی
نقش درختان بی ثمر در کمبود آب
✍پیش بینی می شود جنگ جهانی آینده جنگ آب باشد. اختلاف بر سر رودخانه ها از عوامل تشدید تضادهای بین المللی است، بیش از 250 رودخانه مرزی و مشترک بین 145 کشور جهان وجود دارد.
برای مثال رودخانه فرات در سه کشور ترکیه، سوریه و عراق نمونه بارزی است از اینکه کشور بالادست (ترکیه) می تواند با احداث سدهای مخزنی و کنترل آب ها، کشور پایین دست را از سهمیه پیشین خود محرومکند.
نمونه دیگر در منطقه ما رودخانه هیرمند بین ایران و افغانستان است که سال هاست از موارد اختلاف بین این دو کشور محسوب می شود.
برخلاف تصور، #درختان بی ثمر بسیار بیشتر حتی تا چند برابر درختان میوه نیاز آبی دارند.
درختانی مانند نخل و زیتون و مرکبات نیاز آبی بسیار کمی دارند اما در عین حال می توانند رطوبت زیاد را هم تحمل کنند. به عنوان مثال وجود زیتون در شمال پر باران نشان دهنده نیاز آبی زیاد زیتون نیست بلکه زیتون در قم خشک هم خوب عمل می آید.
قابل توجه همه عزیزانی که نماینده کتاب هستند و قصد واریز هزینه کتابها را دارند از این پس به این حساب استاد هزینه کتابها را واریز نمایید و رسید آن را هم در گروه قرار دهید و یا برای خانم رضوان ارسال نمایید.
ایدی خانم رضوان👇👇👇
@yektanuz
📚📚📚📚📚
بانک ملی
به نام سیده نرگس خاتون مجتهد نجفی
6037-9975-0251-9524
تالاب ها دارای اشکال گوناگونی از حیات گیاهی و جانوری هستند که این مجموعه بصورت یک چرخه، خدمات و کارکرد های فراوانی تولید و ارائه می کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از گیل خبر، استان گیلان به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود دارای تالاب های بزرگ و کوچک فراوانی بوده که هر یک از این تالاب ها ایفاگر نقش خود در بهبود حال تنوع زیستی و ساکنان اطراف آن هستند.
اما چند صباحی است که حال برخی از تالاب های گیلان به دلیل ورود برخی گونه های گیاهی یا جانوری ناخوش است که در این یادداشت به یکی از این گونه های مهاجم می پردازیم.
گونه غیر بومی همانطور که از نام آن پیداست مربوط به زیستبوم یک منطقه نبوده و از نقطه ای دیگر وارد منطقه جدید شده است. اما پیش از پرداختن به ادامه موضوع باید این مطلب را در نظر داشت که آیا هر گونه جدید غیربومی الزاما مهاجم نیز محسوب می شود ؟
گونه مهاجم گونه ای غیربومی است که در رقابت بر سر منابع غذایی و حیاتی با گونه های بومی به حذف گونه بومی و تکثیر بیشتر خود در محیط می پردازد
با نگاهی به سرگذشت تالاب های گیلان و پس از ورود گیاه آزولا به تالاب ها و آبندان های این استان که بیم آن میرفت تا حیات طبیعی آن را با تهدیدی جدی مواجه سازد در سالیان اخیر گونه های غیر بومی و مهاجم جدیدی نظیر سنبل آبی و کاهوی آبی نیز به عرصه های تالابی استان راه یافتند که همچنان تالاب انزلی با گیاه سنبل آبی دست به گریبان است و روند مبارزه با این گیاه نیز بدون حمایت و همکاری بین بخشی دستگاه های اجرایی و مردم امیدوارکننده نخواهد بود و اخیرا به سایر منابع آبی استان نظیر رودخانه چمخاله و تالاب کیاکلایه در لنگرود نیز راه یافته است.
در این میان گونه ای که در سالهای اخیر بصورت نامحسوسی در حال افزایش جمعیت و پراکنش در محیط های آبی استان به پیش می رود دوزیستی بزرگ چثه بنام لاک پشت گوش قرمز است.
بطور کلی در کشور ما 10 گونه لاکپشت با نام های لاکپشت سرخ، سبز، پوزه عقابی، زیتونی رایدلی، برکه ای اروپایی، برکه ای خزری، فراتی، مهمیزدار و افغانی زیست می کنند. این دوزیستان سالهاست که دارای پراکندگی در نقاط مختلف کشور بوده و برخی از آنان مانند لاکپشت فراتی گونه ای در خطر انقراض محسوب می شوند.
لاکپشت گوش قرمز با نام علمی Trachemys scripta لاکپشتی بومی ایالات متحده و خلیج مکزیک است که در آب های شیرین زیست می کند و مشخصات ظاهری آن سبز رنگ بوده و دست و پا و گردن دارای نوارهای سیاه و خطوط زرد و سبز کمرنگ است و بارزترین مشخصه آن لکه قرمز رنگ کنار گوش هاست.
متاسفانه در سالهای اخیر این گونه همراه با انواع لاکپشت های بومی و انواع سمندر ها به عنوان حیوان خانگی بفروش می رسد در حالی که تجارت و یا واردات گونه های غیربومی در کشور ممنوع بوده و صرفا با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست امکان پذیر است اما لاکپشت گوش قرمز عمدتا از کشور های جنوب شرق آسیا و بعضا از مرز های غربی کشور قاچاق شده و به عنوان حیوان خانگی در فروشگاه های پت و آکواریوم عرضه می شود.
در ایام عید نوروز نیز با عرضه و تقاضای بسیار زیاد گونه های حیات وحش به عنوان حیوان خانگی مواجه ایم که میطلبد دستگاه های مربوطه ضمن برخورد و جلوگیری از قاچاق حیوانات نسبت به آموزش و آگاهی رسانی به شهروندان نیز تلاش نمایند.
اما این همه ماجرا نبوده و داستان غم انگیز برای زیست بوم های تالابی کشور از اینجا آغاز می شود که بسیاری از افرادی که لاکپشت های گوش قرمز را به عنوان حیوان خانگی خریداری می کنند پس از مدتی به دلیل عدم توانایی در نگهداری و یا عدم انگیزه آن را در محیط های تالابی مانند ماهی قرمز چینی رهاسازی کرده و به گمان خود در حق آن لطف می کنند غافل از اینکه گونه ای غیر بومی را وارد زیست بوم کشور کرده و موجب برهم خوردن تعادل و شرایط زیستی برای سایر گونه ها می شوند.
طبق مشاهدات عینی و گزارشات در استان گیلان به دلیل وجود آب شیرین و تغذیه آسان تا کنون در تالاب بین المللی انزلی، تالاب عینک رشت، استخر شهر لاهیجان و تالاب کیاکلایه لنگرود لاکپشت گوش قرمز در سنین و جثه های مختلف مشاهده شده است که می طلبد تا قبل از ازدست رفتن تنوع آبزیان در تالاب های استان و پیشگیری از بروز هرگونه فاجعه زیستی برای مهار آن پژوهش های لازم و برنامه مدیریتی برای حذف این گونه تدوین گردد.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
چکیده
هوا، آب و غذا نیازهای اساسی برای حیات و زندگی است و اگر هر کدام از آنها به موجود زنده نرسد مرگ او حتمی است. هوا (اکسیژن) در جو زمین وجود دارد و گیاهان هم برای ما اکسیژن تولید میکنند. آب از باران و رودخانهها و چاهها به دست میآید. همچنین گیاهان مقادیر زیادی آب شیرین و خوشگوار برای ما تهیه میکنند. اما غذا در زمین وجود ندارد و منحصرا توسط گیاهان برای ما به دست میآید.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
امروزه کمبود غذا و آب و پايين رفتن آب سفرههاي زير زميني و بالا رفتن درجه حرارت کره زمين وآلودگي هوا جدیترین معضل جهان به شمار مي رود، از همین رو، لازم است گونههايي جهت کاشت در سطح شهرهاي بزرگ انتخاب شوند که علاوه بر زيبايي منظر، از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی هم ارزشمند باشد. در کشور ما هر ساله هکتارها زمین در شهر زیر کشت درختان بی ثمر و چمن میرود. بدون اینکه کوچکترین نفعی به مردم و محیط زیست برسد. نیکوست با توجه به دهه پیشرفت و عدالت و سال «حماسه سياسي و حماسه اقتصادی» که در ادامه سال «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» و «جهاد اقتصادی» برای مقابله با «تحریم دشمن» و «گرانیهای اخیر» و لزوم توجه به «اقتصاد مقاومتی» و «جهاد اقتصادی» و «بحران غذا» و «بحران آب» و جهت کمک به ازدیاد «اشتغال» و «رفع بیکاری» و حل مشکلات زیست محیطی و «ازدیاد تنوع زیستی» و جلوگیری از آلودگی هسوا و ریزگردها و گرمایش زمین در فضاهای سبز خیابانها، بلوارها، معابر، میادین، و محوطههای اماکن دولتی و نیمه دولتی مانند مدارس و دانشگاهها، اتاقها و راهروهای ادارهها و داخل و محوطه مجتمعهای مسکونی و دولتی و... بهجای درختان و گیاهان غیر مثمر وارداتی حساسیت زا و سمی، پرهزینه، آب دوست، مخرب محیط زیست و نابود کننده خاک حاصلخیز و آلوده کننده هوا و مولد ریزگرد مانند کاج و سایر سوزنی برگان، اوکالیپتوس، اقاقیا، عرعر، نارون و نخل و توت زینتی درختان با اولویت درختان قرآنی نخل خرما، انگور، زیتون، سدر، انار، انجیر و درختانی مانند به، عناب، سنجد، پسته، توت، شاتوت و... کاشته شوند. و بهجای چمن وارداتی و آب دوست و پرهزینه که بیش از ده برابر نسبت به گیاهان مزروعی نیاز به آب و کود و... دارد، گیاهان زراعی، سبزیجات، صیفی جات، گیاهان دارویی و معطر و گیاهان مرتعی (مانند یونجه)، گیاهان دارای الیاف و... کاشته شوند. و بهجای درختچههای زینتی غیر مثمر، درختچههایی مانند مورد و گل محمدی و زرشک خوراکی و... کاشته شوند.
با اجرای راهکارهای این کتاب به اقتصادی که در برابر عوامل داخلی و خارجی مقاوم باشد و محیطی که غذا و آب و هوا و خاک سالم و طبیعی باشد دست خواهیم یافت ان شاءالله.
کلمات کلیدی: اقتصاد، اقتصاد مقاومتی، محیط زیست، مثمر، غیر مثمر. جنگلکاری، بیابان سبز، گیاهان مهاجم، محوطه سازی خوراکی
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
مقدمه
یکی از ارزشمندترین و بهترین کارها در نزد خداوند متعال زراعت و باغداری است. خداوند تبارک و تعالی غذای انسان را در درختان و گیاهان قرار دادهاست. انبیاء و اولیاء همه کشاورز بودند، حضرت آدم علیه السلام زارع بود و امام صادق علیه السلام کشاورزی میکرد. ائمه معصومین علیهم السلام هیچ گاه درخت بی ثمر نمیکاشتند. در تاریخ ایران نیز همیشه کشت درختان مثمر رواج داشتهاست. پدران ما در گذشته درخت را به هدف رونق اقتصادی کسب و کار و تولید غذا کشت میکردند. این فرهنگ تا یک قرن گذشته نیز ادامه داشت. اما متاسفانه با سیاستهای استعماری که از دولتهای غربی به یادگار مانده و اکنون نیز ادامه دارد، باغهای میوه وسبزی در داخل وحاشیه شهرها به نابودی کشیدهشده و بهجای آنها و به نام «پارک» و «فضای سبز» درختان بی ثمر و گیاهان غیرخوراکی کشت میشود. چه خوب است به جاي کاشت درختانی مانند کاج، اوکالیپتوس، اقاقیا و... ايجاد جنگل کاری بی ثمر، درختان مثمری مانند زيتون، نخل، انجير، گلابي، سيب و... کاشته شود؛ که از ميوه، چوب، برگ و ساير مزاياي آنها استفاده شود.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
طرح پیشنهادی این کتاب سه هدف عمده اقتصادی، زیست محیطی، امنیت غذایی دارد. زیرا ضرورت و نیاز جامعه در سه محور خلاصه میشود:
اول ـ نیاز به اقتصاد پویا و مقاومی که در مقابل همه مشکلات و تحریمها و... مقاوم باشد اما مختص به بحران نباشد نه اینکم بخوریم بلکه خوب بخوریم و کافی بخوریم.
دوم ـ نیاز به محیط زیست سالم برای انسان و سایر جانداران یعنی نیاز به غذای سالم، هوای پاک، خاک حاصلخیز و عاری از آلودگی، آب شیرین عاری از مواد شیمیایی، ازدیاد تنوع زیستی. و ما در این کتاب ثابت کردهایم اقتصاد مقاومتر و محیط سالمتر با با کاشت درختان و گیاهان با ثمر و نکاشتن درختان «بیثمر» و چمن تحقق خواهد یافت.
سوم ـ امنیت غذایی و تغذیه که مردم جامعه به بیماریهای روحی و جسمی مبتلا نشوند و در صورت ابتلا درمان شوند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
توضیح این سه هدف:
اقصادی:
تحقق اقتصاد مقاومتی، جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تحقق اقتصاد منهای نفت، شکستن تحریمها و حل مشکل بیکاری و...
کاشت درختان میوه و کاشت گیاهان مزروعی در فضاهای سبز عمومی می تواند تأثیر بسیار مهمی در رفع تحریمها و پیشبرد اقتصاد کشور داشته باشد
با وجود آب و خاك نباید انساني گرسنه بماند.
امير مؤمنان علي× ميفرمود:
«مَنْ وَجَدَ مَاءً وَ تُرَاباً ثُمَ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللَّه؛ هر كس آب و خاك در اختيار دارد [يعنى نيروى طبيعى در اختيار دارد و نيروى انسانى خود را براي بهرهبرداري به كار نميبندد] و با فقر و گدايي روزگار خود را ميگذراند، نفرين و لعنت خدا بر او باد. »
پس اگر فردی یا خانواده ای یا کشوری آب و خاک داشته باشد و از آن استفاده نکند و یا در غیر کشاورزی به کار ببندد و مثلا درختان و گیاهان بی ثمر پرورش دهد و با این حال بیکاری و فقر داشته باشد سزوار نفرین خدا خواهد بود.
در کشور ما آب و خاک وجود دارد پس نباید فقری باشد پس اگر تنگی و کمبودی داشته باشیم مقصر خودمان هستیم که از منابع و آب و خاک بخوبی استفاده نکرده ایم.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین حربه دشمن در عرصه نظامی بود. ترورها، جنگ هشت ساله و حمله نظامی به طبس، طرح های بر اندازی و... نمونههایی از رویارویی نظامی دشمن بود، پس از ناکامی دشمن، در سالهای میانی پیروزی انقلاب، جنگ فرهنگی شروع شد. اوج تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی در سالهای میانی اتفاق افتاد اما در دهه سوم و سالهای اخیر مهمترین حمله دشمن، تهاجم اقتصادی شده است. با تأمل در فرمایش مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال نو در پنج سال اخیر به این نکته پی خواهیم برد: ایشان ضمن نام گذاری سال 87 به «نوآوری و شکوفایی» فرمودند: «برای دهۀ پیشرفت و عدالت نباید خیال کنیم که نسخههای اقتصادی غرب، آخرین حد دستاورد بشری است؛ نه؛ این دوره طی میشود و فکر نویی وارد میشود؛ بگردید آن فکر نو را پیدا کنید.»
و ضمن نام گذاری سال 88 به «سال اصلاح الگوي مصرف» فرمودند: «صرفه جویى و اجتناب از اسراف، اقتصادى، اجتماعى فرهنگى است؛ آبيارى با صرفه در كشاورزى را آموزش بدهيم.»
ایشان سال 89 را سال «همت مضاعف و كار مضاعف» فرمودند: «همت مضاعف و كار مضاعف در استفادۀ بهينه از منابع موجود كشور است.»
مقام معظم رهبری ضمن نام گذاری سال 90 به سال «سال جهاد اقتصادی» فرمودند: «اساسیترین کارهای دشمنان، مسائل اقتصادی است ما بایستی به اساسیترین مسائل کشور توجه کنیم، و محور همۀ اینها به نظر من مسائل اقتصادی است. از ملت عزیزمان انتظار دارم که در عرصۀ اقتصادی با حرکتِ جهادگونه کار کنند، مجاهدت کنند. حرکت طبیعی کافی نیست يكى از آرزوهاى من اين است حتى اگر لازم بود، يك قطره نفت هم صادر نكنيم و كشور اداره شود. اگر كشور عزيز ما بتواند در زمینۀ مسائل اقتصادى، يك حركت جهادگونهاى انجام بدهد، اين گام بلندى را كه برداشته است، با گامهاى بلند بعدى همراه كند، بدون شك براى كشور و پيشرفت كشور و عزت ملت ايران، تأثيرات بسيار زيادى خواهد داشت.»
معادن بخصوص نفت و گاز برای یک کشور یکی از بزرگترین نعمتها و موهبتهای الهی هستند اما بدیهی است از هر نعمتی و هر موهبتی خدادادی باید به نحو صحیح بهره برداری و استفاده شود و خداوند متعال جل جلاله از ما خواسته است که از نعمتهایش به نحو احسن استفاده کنیم و در صورت عدم استفاده صحیح گاهی ممکن است نعمتها به نقمت و فرصتها به تهدید تبدیل شوند.
اگر از نفت در جهت آبادانی کشور و شکوه اعتلای مادی و معنوی کشور استفاده کنیم نفت و گاز بهترین فرصت و ارزشمندترین منبع هستند. استفاده درست از نفت، این موهبت و نعمت الهی یعنی اولا فراورده های نفت را خودمان استخراج کنیم و دوم اینکه اقتصادمان متکی به تولید باشد و پول نفت را صرف رونق اقتصاد و فناوریها و اختراعات و اکتشافات و تولید علم و احداث کارخانهها و فعالیتهای تبلیغی دینی و... کنیم.
اما اگر اقتصاد خود را متکی به نفت کنیم و نفت را استخراج کنیم و دست نخورده به طور خام بفروشیم و از آن طرف مواد تبدیلی استخراج شده از نفت، کالاهای کشاورزی و کالاهای صنعتی بخریم و اقتصاد خودمان را متکی به نفت کنیم و برای خودمان ضعف ایجاد کنیم به هیچ وجه مطلوب نیست و متأسفانه حتی این ثروت خدادادی می تواند به یک تهدید مبدل شود بدیهی است اقتصاد متکی به نفت آسیبهای زیادی دارد که به چند نمونه اشاره می شود:
1 . ضعیف شدن تولید داخلی
2 . ضعیف شدن فرهنگ کار و تلاش بین آحاد مردم
3 . کم شدن صادرات غیر نفتی
4 . آسیب پذیری مقابل تهدیدات دشمنان و تحریمها
5 . از دست دادن ذخائر نفتی برای آیندگان
6 . ...
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
مقام معظم رهبری ضمن نام گذاری سال 91 به سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» فرمودند: «همان طورى كه اولِ سال گذشته اعلام شد، سال 90، سال جهاد اقتصادی بود. اگر چه هوشمندان و آگاهان ميدانستند كه اين نام و اين جهت گيرى و شعار براى سال 90 يك امر لازم است، اما بعد تلاشهاى دشمنان در اين سال هم همين را اثبات كرد و نشان داد.»
این سخنان و رهنمودها، مسیر صحیح اقتصاد پویا و مقاومتی را به روشنی نشان میدهد. پس یکی از اهداف این کتاب، حرکت در همین مسیر و حمایت از اقتصاد داخلی است.
علاوه بر روایات در جهان نیز کشورهایی بودند که با اجرای امثال این طرحها یعنی کاشت درختان میوه و گیاهان خوراکی در هر جای ممکن توانسته اند بحرانهای اقتصادی مانند جنگ را به خوبی پشت سر بگذارند از جمله این موارد می توان به باغهای پیروزی و باغهای جنگ و باغهای دفاع اشاره کرد که در جریان جنگ جهانی اول و دوم باعث پیروزی اروپا و آمریکا شد.
جنبش «باغ پیروزی» (Victory Gardens) یا باغ جنگ یا باغ های غذا برای دفاع به دلیل کمبود مواد غذایی ناشی از جنگ آغاز شد که در طول جنگ جهانی اول وجنگ جهانی دوم سبزیجات، میوه در خانه های شخصی و پارک های عمومی ایالات متحده، انگلستان، کانادا و آلمان و بعد از آن میلیونها نفر از این باغ پیروزی در سراسر آمریکا استقبال کردند .در طول جنگ ازهمین باغها، حدود 40 درصد از سبزیجات آمریکا تولید شد.
در طول جنگ جهانی دوم در سال 1943 فرانکلین روزولت، رئیس جمهور و بانوی اول النور روزولت باغ پیروزی را در زمین کاخ سفید به وجود آوردند. این راهی برای صرفه جویی در نیروی انسانی، سوخت و پول مورد نیاز بهجای مراقبت از چمن بود، چرا که تمام منابع مورد نیاز برای مبارزه با واردات محصولات خارج از کشور، در این باغ وجود داشت.
سیستم باغ شهری ارگانیک در کوبا (Organopónicos )
از آن جا که کوبا شدیدا به اتحاد جماهیرشوروی سابق وابسته بود و 50 درصد مواد غذایی و کود و سموم شیمایی را از شوروی وارد می کرد بعد از فروپاشی جماهیر شوروی علیه کوبا جنگ سرد اعمال شد و دچار تحریم شدیدی شد و صنعتی و مدرن کوبا بخاطر نبود کود و سم و تجهیزات کشاورزی وارداتی به نصف تقلیل یافت و مرف کالری روزانه از 2900 کالری در سال 1989 به 1500 کالری در سال 1995 سقوط کرد و مصرف پروتئین 40 درصد کاهش یافت و کوبا دچار بحران شد.
لذا کوبا به نوعی سیستم باغ شهری ارگانیک در کوبا (Organopónicos ) رو آورد که در طی آن تمامی زمینهای خالی و پارکینگ ها به باغ شهری تبدیل شدند و حتی مردم داخل ظرفها سبزی و میوه پرورش می دادند تا در سال 2012 این وضعیت سخت کوبا با تلاش مردم برای کاشت سبزیجات و میوه ارگانیک به ثمر رسید و کوبا از بحران گرسنگی تحمیلی نجات یافت.