10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌳 آشنایی با میوه کُنار(سدر): درختی کم آب، مقاوم به شوری، زودبازده و...
#کنار_سدر
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#بیابان_زدایی
#ابخیزداری
#خوزستان
#عراق
#تبریزیم
@basamarazari
خاک کوکوپیت چیست؟
کوکوپیت coco peat نوعی خاک و بستری برای کاشت است که از الیاف پوست و پوشش تنه درختان نارگیل بوجود میآید. این خاک شبیه پیت ماس بوده ولی رنگش قهوهای تیره است. کوکوپیت را هم میتوان جایگزین خاک کرد و هم آن را بصورت ترکیب و مخلوط با خاکهای دیگر بکار برد.
این خاک بستر خوبی برای کاشت، رشد و رویش گیاه و بذر، نشا، انواع پیاز و قلمه است.
قابلیتهای نژاد گاو سیستانی
گاوی با شیر دارای 7 درصد چربی و #تولید1200گرم_گوشت_در_روز
گاو سیستانی از #نژادهای_بومی منحصر به فرد کشور است که روزانه یک کیلو و 200 گرم تولید گوشت میکند و شیر آن در مقایسه با سایر نژادهای گاوی کشور دارای درصد چربی بیشتری است.
#تولید_گوشت_عالی
نژاد گاو سیستانی برترین نژاد گاو گوشتی ایران است که در مقایسه با سایر نژادهای دامی کشور قابلیتهای فراوان و بینظیر دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل اظهار داشت: گاو سیستانی تنها نژاد گاو گوشتی کشور است که استعداد افزایش گوشت را روزانه بین یک کیلو و 200 تا یک کیلوو 30 گرم دارد.
محمود قزاق افزود: این نژاد در برابر اکثر بیماریهای منطقه از جمله تب برفکی که در بقیه دامها سبب تلفات میشود، مقاوم است.
#مقاوم_در_برابر_بیماریها
عضو هیئت علمی پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل بیان کرد: فلورمیکروبی شکنبه گاو سیستانی به شیوهای است که بسیاری از علفهای هرز منطقه از جمله نی که داری فیبر بالایی است، هضم کرده و تبدیل به شیر گوشت میکند که بقیه دامهای بومی ایران این توانایی را ندارند.
#قابلیت_مصرف_انواع_علف_هرز
#قابلیت_مصرف_نی
#مزیت_اقتصادی نسبت به گاو هولشتیان
#نژاد_بومی_اقتصادی برتر از نژاد هولشتان
قزاق ادامه داد: تحقیقات دانشگاه زابل بر روی شیر گاو سیستانی در حال انجام است زیرا این گاو شیری هفت درصد چربی تولید میکند و هر کیلو شیر گاو سیستانی از نظر درصد چربی سه برابر گاو هولشتین است.
#شیر_باکیفیتتر_از_نژاد_هولشتین
شاخصه نژاد گاو سیستانی فقط رنگ سیاه نیست.
وی گفت: خیلی از محققان معتقد بودند که گاو سیستانی فقط سیاه رنگ است، اما محققان بومی دانشگاه زابل برای تولید شیر روی گاوهای رنگی سیستانی نیز بررسی کردهاند که نتایج بسیار خوبی در پی داشته است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل اضافه کرد: پیشینه نژاد گاو سیستانی در منطقه نشان میدهد که دارای رنگهای مختلف بوده و در تحقیقات نشان داده شده که گاوهای رنگی بیشتر در مناطق روستایی و گاوهای با رنگ سیاه در اطراف دریاچه هامون پراکنده بودهاند.
وی گفت: شروع تحقیقات از طریق محققان غیر بومی فقط از نژاد گاو رنگ سیاه در اطراف دریاچه هامون شروع شده بدون اینکه اطلاعاتی از قابلیتهای گاوهای رنگی در روستاها داشته باشند.
قزاق بیان کرد: تحقیقات ما نشان داده است که درصد شیر گاوهای رنگی نسبت به گاوهای سیاه بیشتر بوده اما گاوهای سیاه قابلیت تولید گوشت بیشتری دارند.
وی گفت: برای تحقیقات علمی و کارشناسی چند عضو هیئت علمی برای دامهای خاص نیز جذب کردهایم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل گفت: نژاد گاو سیستانی بیشترین نیاز گوشت قرمز کشور را فراهم میکند.
وی در ادامه از رئیس دانشگاه زابل به دلیل فراهم کردن زمینههای معرفی استعدادهای گوشتی و شیری این نژاد به مردم منطقه قدردانی کرد.
قزاق افزود: نژاد گاو سیستانی تنها گاو گوشتی کشور است که از این نظر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل ادامه داد: گاو سیستانی عادت و رفتارهای خاص خود را دارد که اگر بخواهیم تحقیق انجام دهیم اول باید رفتارهای گاو سیستانی را بشناسیم که متاسفانه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به دلیل نشناختن رفتارهای گاو سیستانی نتوانستند بعد چند سال تحقیقاتی قابلیتهای آن را معرفی کنند.
#عدم_توجه_مراکز_تحقیقاتی_به_مزیتهای_بومی
قزاق گفت: امروز با توجه وجود دانشگاه زابل و محققان بومی زمینه شناخت رفتارها، ثبت رکوردها و استعدادهای بسیار گاو سیستانی فراهم شده است.
وی اضافه کرد: 60 درصد لاشه گاو سیستانی گوشت خالص بوده و این در حالی است که در بقیه دامها نسبت درصد گوشت به لاشه 50 درصد است.
#شصت_درصد_لاشه_گوشت_خالص است که مزیت نژاد گاو سیستانی نسبت به سایر #نژادهای_وارداتی و #دورگه و ... است .
#توجه_به_قابلیتهای_نژادهای_بومی باعث تولید #گوشت_کیفی_و_سالم
نه به #گوشت_برزیلی
#حمایت_از_مزیتهای_داخلی
#خودکفایی
#ایران_قوی