فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باغچه ی حیاطم که کاسنی خرفه وانار و پونه و جعفری کاشتم خصوصا گل های کاسنی که صبح ها باز میشن برام جذاب هستن
درختچه مورد معطر یا مورت معطر یا اس معطر
اسم این درختچه زیبا و معطر همیشه سبز "مورد" است
#مورد_معطر
#کاشت_گل_گیاه_باثمر
#حاشیه_خیابان_مورد_معطر
#هر_خانه_یک_گل_مورد_معطر
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/04/18/1459318/میوه-ای-که-20برابر-لیمو-ویتامینc-دارد/amp
گیاه نسترن درختچه کوچکی است با ارتفاع حداکثر ۳متر و برگهایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانهدار؛ از میوه گل نسترن بهعنوان غنیترین منبع ویتامینC یاد شده که ۲۰برابر لیمو ویتامینC دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ گیاه نسترن درختچه کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگهایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانهدار که بهشکل بیضی نوکتیز بوده و گلها بهرنگهای گلی (قرمز کمرنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید هستند.
این گل زیبا و خوشعطر سرشار از خواص دارویی است که علاوه بر آن رب مخصوص خوراکی نیز از آن تهیه میشود که میتواند جایگزین رب انار جهت استفاده در غذاها باشد؛ در ذیل به معرفی این گل و خواص آن میپردازیم.
درختچهای است خودرو و چند ساله به ارتفاع حدود 3 متر، پر شاخه و شاخههای آن سبز رنگ، تیغدار، آویخته و کمانی شکل میباشند. برگهای آن منقسم به 5 تا 7 برگچهی صاف، کبود رنگ، دندانهدار و نوکتیز میباشند. گلهای آن سفید در بعضی موارد صورتی کمرنگ و خوشبو که بر روی پایکی صاف، کوتاه و خزدار قرار دارند. میوهاش کروی شکل مایل به تخم مرغیِ کوزهای، قرمز رنگ و محتوی تعدادی دانهی سفت، سخت، براق، بیضوی و زاویهدار که داخل الیافی نازک است میباشد.
نکته:
به میوه رسیدهی نسترن سینورودون میگویند که پس از خشک شدن حالت سخت به خود میگیرد و رنگ آن در این هنگام قهوهای قرمز، بوی آن ضعیف و طعم آن قابض، کمی شیرین و اسیدی است.
طبیعت میوهی نسترن (سینورودون):
طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک میباشد.
رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای غرب آسیا، شمال آفریقا و در ایران بیشتر در نواحی جنگلی و بیشهزاری استانهای گلستان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، ایلام و خراسان شمالی، جنوبی و رضوی انتشار دارد.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوهی نسترن (سینورودون):
قسمت گوشتی جدار میوهی نسترن دارای اسیدهای مختلفی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک، قند، تانن و ویتامین C میباشد.
بخش مورد استفاده:
میوه. در ضمن گل و برگهای نسترن نیز خواص دارویی دارند.
نحوه مصرف:
معمولاً میوه و گل نسترن را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند و در طب سنتی برای درمان بیماریها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز میکند.
خواص درمانی میوهی نسترن:
تقویت کننده سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریها
نسترن درختچهای است خودرو و چند ساله به ارتفاع حدود 3 متر، پر شاخه و شاخههای آن سبز رنگ، تیغدار، آویخته و کمانی شکل میباشند. برگهای آن منقسم به 5 تا 7 برگچهی صاف، کبود رنگ، دندانهدار و نوکتیز میباشند. گلهای آن سفید در بعضی موارد صورتی کمرنگ و خوشبو که بر روی پایکی صاف، کوتاه و خزدار قرار دارند. میوهاش کروی شکل مایل به تخم مرغیِ کوزهای، قرمز رنگ و محتوی تعدادی دانهی سفت، سخت، براق، بیضوی و زاویهدار که داخل الیافی نازک است میباشد.
نکته:
به میوه رسیدهی نسترن سینورودون میگویند که پس از خشک شدن حالت سخت به خود میگیرد و رنگ آن در این هنگام قهوهای قرمز، بوی آن ضعیف و طعم آن قابض، کمی شیرین و اسیدی است.
طبیعت میوهی نسترن (سینورودون):
طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک میباشد.
رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای غرب آسیا، شمال آفریقا و در ایران بیشتر در نواحی جنگلی و بیشهزاری استانهای گلستان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، ایلام و خراسان شمالی، جنوبی و رضوی انتشار دارد.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوهی نسترن (سینورودون):
قسمت گوشتی جدار میوهی نسترن دارای اسیدهای مختلفی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک، قند، تانن و ویتامین C میباشد.
بخش مورد استفاده:
میوه. در ضمن گل و برگهای نسترن نیز خواص دارویی دارند.
نحوه مصرف:
معمولاً میوه و گل نسترن را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند و در طب سنتی برای درمان بیماریها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز میکند.
خواص درمانی میوهی نسترن:
تقویت کننده سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریها و قبض کننده، مدر و دفع کننده کرم آسکاریس، خارج کننده اخلاط خونی و مفید برای سرماخوردگی، کاهنده اسید اوریک و سرشار از ویتامین C، تحلیل برنده ورم کلیهها و مسکن درد کلیههای سنگدار، تسکین دهنده دردهای عمومی بدن و جلوگیری کننده از رقت خون، حاوی کلسیم فراوان و خارج کننده سنگ کلیه و مثانه، ضد خونریزی لثه و بند آورنده اسهال، رفع کننده عفونتهای کلیه و مفید برای نقرس، ضد خونریزی سینه و تحلیل برنده ورم مجاری ادراری میباشد. در ضمن برای رفع انقباض غیرارادی ماهیچههای معده نیز مفید است.
خواص درمانی گل نسترن:
در استعمال خارجی جوشانده گل نسترن برای شستشوی زخمها، اولسرها و سوختگیها کاربرد دارد.
#کاشت_گل_گیاه_باثمر
#خیابان
#کوچه
#محوطه
#پارکها
#فضای_سبز
#گل_نسترن
#حاشیه_خیابان_گل_نسترن
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
#کاشت_گل_گیاه_باثمر
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
حاشیه خیابان گل نسترن وگل محمدی😍#حاشیه_خیابان_گل_نسترن
#حاشیه_خیابان_گل_محمدی
#گل_مثمر
#کاشت_گل_گیاه_باثمر #کاشت_گل_گیاه_باثمر
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
🍾🍾روغن مورد
📌📌📌📌
✅نافع از براى رويانيدن موى، مقوى موى و سياهكنندهی آن، و سختكننده و مقوّى اعصاب است؛ رفع شوری سر و مناسب جهت خشکی مو
⚱️روش تهیه:
آمله دانه گرفته شده(یک نوع میوه و بصورت خشک در عطاری یافت میشود) را در آب برگِ مورد يک هفته خيسانيده، مساوى آن، روغن كنجد بریزید و بجوشانید؛ آب که تمام شد، روغن مانده آماده است.
⚱ (روش دوم)
برگ مورد يا دانهی آن (هركدام كه باشد) با نيم وزن آملهی دانه گرفته شده، يک هفته در آب برگ مورد تَر بخيسانید. سپس روغن كنجد به وزن آملهی دانه گرفته اضافه شود و بجوشانید تا آب برود و روغن بماند. صاف نموده در شيشه نگه داری کنید و به كار ببرید
✅مداومت لازم هست☝️
سلام،دوستان.
ادامه مبحث زنبورعسل عملی را شروع می کنم.
به نام خدا
✅ دقت کنید فقط تولید ملکه در ماههای فعالیت زنبور امکان پذیر است که لارو کمتر از ۳ روز داریم و گرنه در پاییز و زمستان اصلأ لاروی وجود ندارد که ملکه تولید بشود🐝
❎ وقتی که ملکه می میرد می گویند کندو یتیم شدهاست و محکوم به فنا است.در زمستان حتی با وجود ملکه تخم ریزی قطع است(از اواخر پاییز تا اواخر زمستان).🌹
✳️ درست است که کارگرها و ملکه هردو ماده اند اما در شرایط عادی کارگرها امکان جفت گیری ندارند و امکان تخم ریزی در مواردی کندو یتیم شده،از طریق بکرزایی است.🧐
❇️ کارگرها از طریق بکرزایی به دلیل نبود ملکه، اندام تناسلی شان رشد می کند و تخم ریزی می کنند و همه ی تخم ها نر می شود و این کندو محکوم به فنا است، چون نرها عسل زیادی مصرف می کنند و نگهداری شان مقرون بهصرفه نیست.🌸
✅ وقتی که زنبورها روی حجره ی حاوی لاروی که به ملکه می خواهد تبدیل بشود، در داخل حجره کارگری که ژل رویال بدهد، وجود ندارد چون قبلاً زنبورهای کارگر کف حجره را پر از ژل رویال می کنند و ذخیره ژل رویال دارد و بعد رویش را می پوشاند پس زنبور ملکه خودش تغذیه می کند.🌷
❎ جمعیتی که ملکه اش تلف شده است و کارگرها تخم ریزی می کنند کاملاً نشاندهنده ی جمعیت غیرطبیعی است و می گویند جمعیت نرزا شده است.حالا به این جمعیت ملکه بدهیم به وضعیت اولیه بر میگردد؟🌴
✳️ اگر در مراحل اول باشد، یعنی تازه ملکه از بین رفته باشد،امکان برگشت وجود دارد یعنی با دادن ملکه مهار می شود و دوباره دستگاه تناسلی کارگرها تحلیل می رود که به فرمون های آزاد شده ی ملکه ربط دارد که اثر مهارکنندگی روی تخم گذاری کارگرها دارد.اما اگر به شدت نرزا شده باشند،با دادن ملکه، جمعیت ملکه را می کشد.🙄
❇️ پرورش مصنوعی ملکه:
همه ی افراد نمی توانند انجام بدهند چون یک تخصص است و امکانات و توانش را ندارند.😳
❎ برای پرورش مصنوعی از کندوچه استفاده می شود.کندوچه یعنی کندوی کوچکترین که تعداد کمتری از شان داخلش قرار میگیرد.🤗
✳️ در قاب ها به جای سیم ها از دو ردیف تخته ی چوبی متحرک استفاده می کنند که تخته عمود یا موازی با زمین است و از حجرههای مصنوعی پلاستیکی استفاده می کنند.💐
❇️ ابعاد کف حجره برابر با ابعاد حجرههای خود شان هاست.چندتا با تعداد زیاد با چسب کنار هم روی چوب ها می چسبانند و کف اش را با ژل رویال پر می کنند و از کندوهایی که صفات ارثی خوب دارند، لاروهای کمتر از ۳ روز را انتخاب می کنند.🤫
✅ این لاروها در جهتی که به صورت طبیعی داخل کندو بوده، داخل ژل رویال می گذارند.ژل رویال چسبنده است، پس می چسبد و جهت اش را تغییر می دهند یعنی محورش عمود بر زمین و هم جهت با سلولهای ملکه می شود و لارو به دلیل چسبنده بودن ژل رویال نمی افتد و در نهایت داخل کندو می گذارند.👌
❎ کندویی که چندتا از شان های پر از پرستار دارد بقیه ی کار را زنبورهای پرستار انجام می دهند و سر حجره را با موم می پوشانند و ۱۶ روز بعد تعداد زیادی ملکه خارج می شود.😋
✳️ برای اینکه ملکه ها همدیگر را نکشند، روی سر همه ی حجرات سرپوش می گذارند تا به هم دسترسی نداشته باشند و با سرپوش ها می فروشند.☘
✳️ هر چقدر گل در طبیعت بیشتر، طول روز بیشتر و جمعیت کندو بیشتر باشد،تولید عسل سریع تر است.اما اگر یک طبقه باشد متوسط تولید سالیانه ۸-۱۰ کیلوگرم است در حالیکه اگر طبق بخورد در بعضی کشورها تا ۴۰ کیلوگرم نیز عسل برداشت می کنند.🤗
🌺 نگهداری حیوانات خانگی و حلال گوشت و « کارآفرینی »
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
پنجشنبه ها
زنبودرداری
استاد ارجمند🌸
سرکار خانم دکتر سیدی 🌱
کانال مربوطه👇
@sayyedy1352