eitaa logo
تبریزیم
636 دنبال‌کننده
6هزار عکس
1.2هزار ویدیو
21 فایل
آذربایجان شرقی و غربی اردبیل زنجان و.... حامی اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با باغ مزرعه مرتع قرآنی روایی https://eitaa.com/basamarazari ارتباط با ادمین @matilaaa گروه نجات آذربایجان شرقی وغربی و زنجان👇 https://eitaa.com/joinchat/435683506C9bdef273be
مشاهده در ایتا
دانلود
انگور: اصل و قدمت انگور: انگور Grape تاک، مو، رِز Vitis انگور یکی از مهمترین میوه‌هایی است که از زمانهای بسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است، و اعتقاد بر این است که حتی انگور قبل از غلات مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بنابر روایت انجیل، حضرت نوح اولین کسی بود که اقدام به ایجاد تاکستان کرده است جزئیات بر این است که پرورش انگور مربوط به چند هزار سال قبل از میلاد مسیح میباشد. موطن اصل درخت انگور در دنیای قدیم قفقاز
دیرینگی انگور در ایران مبدأ تاریخی کاشت انگور در ایران متأسفانه بطور دقیق معلوم نیست. اما بر طبق نظریه متخصصین، کاشت انگور حداقل دو هزار سال پیش از میلاد در این کشور متداول بوده است، 90% انگوری که در دنیا کاشت می‌شود به نام ویتیس وینیفرا Vitis Vinifra که مبدأ آن ایران است. 80% از سطح زیر کشت انگور در ایران مربوط به استانهای آذربایجان، مرکزی و فارس است، کاشت انگور در تشکیلات سلسله جبال زاگرس از آذربایجان شروع که تا فارس ادامه دارد و در مناطقی که دارای 300 تا 400 میلیمتر بارندگی است امکان کاشت دیم وجود دارد. انگور در قسمتهای ایران بطور متداول پراکنده است از قبیل استانهای گیلان، مازندران، کرمان، خراسان، اصفهان، سیستان و بلوچستان، سمنان، یزد و هرمزگان.
سَرُیُ (هرس) قطع شاخه‌های ضعیف، مریض، خشکیده و بریدن شاخه‌ها و دستکهای اضافی فرم و شکل دادن به رز می‌باشد که باغداران در زرقان به آن سَرُی (هرس) می‌گویند. در زرقان به شاخه (تُخمه و یا رزنه) می‌گویند. اَره سَری، اره‌ای است باریک که در بین دستکها تحرک داشته باشد، و یک اره بزرگتر هم برای بریدن کنده‌های بزرگتر در صورت نیاز به نام اره کُتُل بُر و یک تیشه برای بیرون آوردن خُشکَکها (بیرون آوردن قسمت‌های خشک شده کُنده انگور خُشکک می‌گویند) فواید هرسی: هرسی در بوته‌های رز از نظر افزایش و کیفیت محصول تولید شده فواید بسیاری دارد. با قطع شاخه‌های اضافی در سال بعد، خوشه کمتر تولید می‌شود ولی میوه دارای کیفیت بهتری خواهد شد. نور بیشتر به داخل رز می‌رسد که برای جوانه‌های گل لازم است. با کمتر شدن شاخه‌های سبب کاهش آفات و عوامل بیماری‌زا می‌شود. هرسی مرتب طول عمر رز و میوه بیشتر می‌شود و از باردهی یکسال در میان جلوگیری می‌نماید. در زرقان هرسی انگور از زمانی که برگها زرد تا نزدیکیهای بهار قبل از سبز شدن از آبانماه تا اسفندماه ادامه دارد. هرسی در کله درختان میوه صورت می‌گیرد که هرسی مو از همه مهمتر است.
هسته کاری کاشت مستقیم بذر و خود ژن پایه مادری گیاه و قلمه و یا هر روش دیگر کاشت غیر مستقیم و نمونه ایی از پایه مادری گیاه که بدلیل انتخاب قطعه مورد نظر اندام مشخصی کاملا شبیه به پایه مادری است
برای انتخاب محل تکثیر انگور با قلمه باید به نکاتی توجه کنید تا درصد موفقیت شما افزایش یابد. باید جایی باشد که آب آبیاری به راحتی قابل دسترسی باشد. خاک باید حتی الامکان عاری از علف های هرز و بذر علف های هرز، دارای زهکشی مناسب بوده و رواناب وارد محل کاشت نشود.
انتخاب قلمه مناسب برای قلمه زدن درخت انگور باید قلمه هایی که انتخاب می کنید خصوصیات زیر را داشته باشند: • قلمه‌های درخت انگور باید از شاخه‌هایی انتخاب شوند که در پاییز یا اواخر زمستان از پایه مادر قطع شده اند. • شاخه‌هایی که به عنوان قلمه انتخاب می‌شوند باید کاملاً رسیده، سالم و بدون آفت باشند. • فاصله بین گره‌های قلمه باید متوسط باشد، زیرا فاصله کم بین گره‌ها نشانه رشد نامساعد شاخه‌ها و یا آلوده بودن پایه‌های مادری به بیماری و آفات است. همچنین فاصله زیاد این گره‌ها نشانه رشد سریع و نداشتن مواد غذایی کافی شاخه انگور می‌باشد. • پوست قلمه‌های انتخاب شده باید شفاف و فاقد لکه‌های تیره یا سیاه رنگی باشد که نشانه بیماری‌های قارچی مانند سفیدک است. همچنین زیر پوست قلمه باید کاملاً سبز رنگ و آبدار و قسمت مغز قلمه نسبتاً نازک و به رنگ روشن باشد. • مقطع قلمه بهتر است گرد باشد و از کاشت قلمه‌هایی که دارای مقطع پهن و بیضی و یا گوشه دار هستند باید خودداری شود. • قطر قلمه بهتر است بین 8 تا 12 میلیمتر و طول قلمه معمولاً باید بین 25 تا 45 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
روش قلمه زدن درخت انگور پس از آن که شاخه‌های مورد نظر برای تهیه قلمه، انتخاب و از درخت انگور جدا شدند، باید آنها را به قطعاتی کوچکتر برای کاشت تقسیم کرد. طول قلمه معمولاً حداکثر 35 سانتیمتر در نظر گرفته می‌شود و موقع تهیه قلمه باید توجه کرد که برش پایین قلمه را درست از زیر گره قطع کنیم و برش بالایی را حدود 2 سانتیمتر بالاتر از آخرین گره و به صورت مورب باشد. اگر در انتهای قلمه‌ها قسمتی از شاخه دوساله را باقی بگذاریم (به این قلمه‌ها پاشنه‌دار می‌گویند) درصد ریشه‌زایی آنها به علت داشتن مواد غذایی بیشتر در شاخه دو ساله بهتر خواهد بود.
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱 جوانسازی درختان آلو و زردآلو
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صبح زیباتون بخیر🌹🌼 🔸روزت را با فراموشی دردها و غمها شروع کن باصدای بهشتی این پرنده زیبای خدا
16.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌰🌿روش صحیح کاشت بلوط🌰🌿
دوستان الان وقتشه یه کمی بلوط تهیه کنید تو گلدون وباغچه ،باغ ،کوه،جنگل بلوط بکارید
کم کم داریم به روز کاج کاری نزدیک میشویم😔😔😔 حتی با اینکه خودشون به مضرات کاج اعتراف میکنند چرا باز هم با افتخار میگویند که میخواهیم ایران را کاجستان بکنیم😳