یکی از گیاهان مفید که نه نیاز به کاشتن دارد و نه آبیاری و اتفاقا به امر پروردگار عالم خود بخود در هر جا و گوشه ای خودرو رویش دارد، همین گونه مفید لگجی است.
باید قدر این گیاه را بدانیم.
و چون خاک را بسیار خوب پوشش میدهد برای بیابان زدایی هم گیاه مناسبی است.
همگی بدنبال بذر آن باشیم تا در پیاده روی اربعین هم به توفیق الهی بذر آن را در مسیرها بپاشیم تا حدودی گرد و خاک و ریزگرد دور و بر خود را تثبیت کند.
🍀 *«شفلّح» یا لگجی غریبه ای آشنا در خوزستان!*
🍃 *این گیاه بومی می تواند در مقابله با ریزگردها نقش مؤثری داشته باشد*
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
*«شفلّح » * یا «لگجی" گیاهی بوته ای که می توان آن را یکی از گیاهان بومی اقلیم خوزستان بشمار آورد و همواره با مردمان این دیار همزیست بوده است.
این گیاه دارای خواص دارویی و طبی کم نظیری است و در طب قدیم یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفته است.پوست این گیاه آرام کننده ، معرق و ملین است و در رفع سرفه و تسکین حملات آسم موثر است.
از جمله خواص دارویی این گیاه می توان به بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی، خاصیت ضد نفخ، تحریک و تقویت کبد و ضد عفونی کردن کلیه و بواسیر و رماتیسم و شستشوی روده اشاره کرد.
🍀
میوه پرخاصیت آن درمناطق مختلف همچون حاشیه و بیابان های اطراف شهر از اواخرتیرماه به بار می نشیند و باردهی آن تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
به جز تهیه ترشی ، مردم در این مناطق کمتر با خواص فراوان آن آشنایی دارند.
🔸مطالعات جدید اثر مفید آن را در هیستری و حالات عصبی دیگر تایید نموده است .
جوانه های ناشکفته و مولد گل آن ، اثر نیرو دهنده دارد . از جوشانده آن هنوز هم در الجزایر برای مداوای نقرس استفاده به عمل می آید . پوست ریشه گیاه برای درمان بیماریهای مختلف از جمله کبد و طحال مصرف میگردد ونیز برای رفع ضعف عمومی و ورم مفاصل نیز مورد استفاده قرار میگیرد. غنچه نشکفته لگجی دارای اثر نیرودهنده بوده و برگ لگجی اقسام کرم معده و روده را از بین میبرد.
🔸از این گیاه در اسپانیا نوعی سس به نام سس کبار تهیه میشود که بسیار خوش عطر و طعم است
#کاپاریس